jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Gott Nytt fran Thailand

Kategori: Allmänt

Tankte bara meddela att vi har det hur bra som helst i ett soligt och underbart Thailand, brannan borjar lagga sig o man ser inte bara rod ut.. eller jo kanske men lite farg pa skinnet ar inte fel vare sig den ar rod eller brun. Vi har lyckats med att inte branna oss men spenderar dagarna pa stranden under ett parasoll for att solen steker pa som aldrig forr. Har nog aldrig varit med om att solen ar sa stark.
Jag som oroade mig for att det skulle vara regnigt men de har bara kommit ett par skurar ett par kvallar.. sa jag kan inte klaga.. Runt 35 grader varje dag, inte illa!\Maten ar toppen o manniskorna ar sa trevliga o glada som bara thailandare kan vara.
Vi bor pa ett stort lyxigt resort med alla bekvamligheter som man kan tanka sig med stranden bara nagra hundra meter fran dorren.. Liam stortrivs, tror aldrig att jag har sett honom sa nojd som han ar nu om dagarna.. ett konstant leende pa lapparna!
Idag har vi varit pa stranden for att ta svangen om cheraton o bada i deras gigantiska pool, traffade pa ett par elefanter 1 och 2 ar gamla som vi fick bade pussar o karmar utav.. Ikvall blir de nyarssupe, vi har bestallt in ett kila farsk hummer till oss girls, Tobbe ska ata en riktig kottabit o sen blir de massa fyrverkerier pa beachen.. Liam tar sig en liten powernap nu for att orka med kvallen, han har blivit en riktig hojdare pa att dansa, svanger pa rumpan sa fort han hor musik, aven om de bara ar jag som sjunger... Han pratar mer o mer for varje dag, han har tom lart sig att saga billabong efter alla tjatiga forsaljare.. haha!!
Hade kunnat skriva hur mycket som helst men tiden rinner ivag o vi ska ta baten ner till havet for en helkvall pa stranden!!

sager bara en sak, alla borde aka hit!!
Gott Nytt ar till er alla!!

Julafton hos oss..

Kategori: Allmänt

Julafton börjar lida mot sitt slut och vi är precis så proppmätta som man ska vara efter alla julmat och allt julgodis!
Vi har precis öppnat upp chokladkartongen o kaffet står på kok så sen har vi bara apelsinriset kvar.. Hur man nu ska lyckas att trycka ner de får vi se då..
Tänkte lägga in lite bilder från dagen, vi har bara varit här hemma med mamma o syster.. haft en riktigt lugnt o skön julafton..


Paketöppning..


En egen Viledamopp så att han kan hjälpa pappa att städa..;)


Lite fikapaus..


Här förbereds de för en massa julmat..


Jag fick vara jultomte... (eller jultok)


Liam hjälpte glatt till att dela ut klapparna.. även sina egna=)

     
Så här glada blev vi för våra presenter..

Nu blir de soffan o lite sällskapsspel..
Om exakt 12 timmar är vi på väg till Kastrup för att några timmar senare ta flyget till Thailand..
Så som ni kanske förstår har jag ingen aning om när de blir uppdattering nästa gång.. ska försöka att slänga in ngt inlägg då o då..



Adios

God Jul från oss!!

Kategori: Allmänt

olika tonlägen

Kategori: Allmänt

Liam har börjar säga mamma med sånt tonläge så man smälter lika mycket varje gång.. Sen om han vet att det är jag som är mamma vet jag inte men de borde han väl vara stor nog att förstå.. de känns så!
Han har börjat säga pappa mer o mer men inte med samma tonläge.. jag ler med hela ansktet bara jag tänker på lille mannen=)
Ska bli så skönt med lite kvalitetstid i Thailand!

Skrivkramp..

Kategori: Allmänt

Jag har verkligen ingenting roligt att blogg om, känner mig mer tvungen än sugen på att skriva och så ska det ju inte vara.. Hoppas på att skrivsuget kommer tillbaka efter ett par veckors semester!

Sitter här på jobbet och räknar ner timmarna, jag har bara 4 timmar kvar på mitt jobb sen slutar jag här.. Känns jättekonstigt. Jag började ju precis känns de som!!
Fick bossens visitkort igår, han ville att jag skulle maila över mitt CV så att han har de för eventuella jobb i framtiden. Känns så kul att de är så nöjda med mig och jag har verkligen kännt mig välkommnad o uppskattad.
Om 3 veckor är det dags för nya tag, nytt jobb igen!! Vi som hade tänkte att åka upp till småland i mitten på januari, vi får nog skjuta på de ett par veckor i alla fall..

Imorgon är de julafton, hur sjukt känns inte de då??
Får väl ladda hem lite julmusik, värma på lite glögg, titta på ngt juligt på teven o hoppas på att julstämmningen infinner sig.. för just nu känns den som bortblåst..

3 dagar kvar

Kategori: Allmänt

Jaha då var det mådag igen och bara två dagar kvar till julafton (3 till Thailand), kan ju inte riktigt påstå att det känns som jul.. inte de minsta!
Jag har inte haft en minut över till att blogga i helgen o sen jag började jobba så har vi knappt datorn igång hemma, och som den "brummar" så behöver den vila, evig vila hade nog varit de bästa men någon ny dator finns inte med i december-budgetten, tyvär!!

I fredags kväll var Ida hemma hos oss o åt mat, drack vin o bara var allmänt trevlig.. De är så skönt med kompisar som man bara kan vara med utan behöva göra något speciellt..
Vi har kännt varandra sen högstadiet o gått igenom både de ena o de andra så vi känner verkligen varandra!

I lördags så var vi nere på stan o trängdes med allt folk som är ute o handlar julklappar in  e sista.. Fattar inte vad vi skulle dit o göra, speciellt inte med en barnvagn o alla hysteriska människor.. Jag är ju inte den som flyttar på mig heller, störst går först lixom o med en briovagn kan man plöja på rätt så bra o reta gallfeber på folk=)
De blev i alla fall en (jobb)klänning till mig o ett linne till Liam innan vi tröttnade på allt o gick hem..
Senare på eftermiddagen kom mamma, Tim och Lina så eftermíddagen/kvällen spenderades med dem.. De är så skönt när folk kommer och hälsar på oss för då blir de inte samma stress som när man åker till Vimmerby en helg o ska hinna med att träffa alla kompisar, plus släkten på en dag!!
Alla är välkomna, de vet ni!

Gårdagen spenderades även den på stan, skulle shoppa lite bra-o-ha-saker till Thailande så nu är allt klart och jag har tom börjat småpcka lite.. fattar inte hur vi ska få plats med alla saker, eller plats får de men de ska ju helst inte väga nåt för vi får bar ha 15 kg/person och 0 kg till Liam. Får väl bara ta med saker som man kan slänga där nere för de ska ju shoppas en hel del oxå.. Hmmm!

Nu är de strax lunch, sen är de bara 3 timmar kvar utav dagens arbetspass..

5 dagar före dopparedagen..

Kategori: Allmänt

Kollade precis vädret i Thailand, som de ser ut nu så ska de bli regn när vi är där.. känns ju inte speciellt roligt!! hoppas att de har fel på väderstationerna..de har ju hänt förr menar jag...!!

Ikväll kommer Ida över så vi ska äta lite och dricka gott, ska bli så skönt med en lugn hemma kväll..
Imorgon kommer mamma och Tim o Lina så de blir full rulla o sen jobbar Tobbe sön, mån o tis.. mamma ska ha Liam några timmat varje dag för jag jobbar ju oxå sen ska de hinnas med o packa.. På julafton har vi tvättid, sen  blir de lite kalle anka, julmat o allat annat som hör julafton till förutom julklapparna för dem skippar vi ju i år..

En timme kvar sen tar jag helg!!
Trevlig helg gott folk..

Härliga fredag..

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag, bara vetskapen av att de snart är helg får en ju på gott humör. Huvudvärken håller dock i sig men de känns lite bättre nu efter lite glögg och en stor kopp kaffe!
Hade tänkt cykla till jobbet imorse men de regnade lite så syster erbjöd sig att köra. Sen jag började jobba så har jag slutat att rör på mig o de börjar märkas på kläderna som jag knappt får på mig längre så idag blir de en prommis efter jobbet..
Hade ju även underlättat me lite bättre väder så att man kan cykla eller gå till jobbet utan att se ut som en blöt katt me krullhår.. (mitt hår blir lockigt när de är blött/fuktigt ute).
Har funderat på hurvida de går att cykla till sydsvenskan sen när jag börjar där, de ligger ju längs motorvägen men nån annan väg måste de ju finnas..

Håller fortfarand på att vänja mig vid att ha lugg och kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar de eller inte, igår kändes den alldeles för lång så jag va inte långt ifrån att klippa av den ytterligare.. Idag däremot känns den lagom!
De är så ovant att hela tiden ha en massa hår i pannan men man kanske vänjer sig.. Funderar även på om jag ska spara ut till min naturliga hårfärg, kan ju tilläggas att jag inte längre är speciellt blond utan mer lite mjölkchokladbrun blandat med råttfärgat.. Vet inte om de är så snyggt men jag måste ha lite förändring i mitt utseende för efter att ha haft samma frilla o färg i flera år så tröttnar man juh lätt...

Nu är dags för frulle-bulle!

Ålderdomshem

Kategori: Allmänt

Huvudet dunkar o hela rummet snurrar känns de som.. Vet inte om de beror på att jag har druckit ett glas mousserande eller om de beror på att hela foajen är fylld utav pansionärer som alla någom gång har jobbat här.. de är fullt hus och Hade jag kommit hit som kund så hade jag tvekat på att jag hade kommit rätt och istället tippat på att de va ett ålderdomshem fyllt med en massa pratglada gamlingar..
Trevligt utav företaget o bjuda in alla som gått i pansion.. men de va hitbjudna till klockan ett o de första började droppa in runt elva... De kommer in i receptionen o ska hälsa o prata och prata lite till. Ljudnivån har varit så pass hög att jag knappt har hört när de har ringt. Nu är de i alla fall insläppta i matsalen så nu råder lite lugn o ro nån timme innan de blir utsläppta och går loss på oss igen!!

Tystnad råder.. (lr nästen i alla fall)

Om en timme blir de julbord, har fått en låda idag oxå med en mass julmat, GOTT!!

Gullunge!

Kategori: Allmänt

Här är två helt underbara kort på Liam när jag jagar honom, iklädd min T-shirt...


Världens gladaste..


=)

Pics från helgen i Jönköping..

Kategori: Allmänt


Liams första  Happy Meal..

Första kvällen blev de en hel del snögubbar, snöänglar o bus ute i snön


Liam hade svårt att att sig fram och trillade hela tiden, Han va väldigt skeptisk till snön!


Minna


Familjen + Minna ute i den härliga snön..


Snögubben, lycktan , månen... o bara ett jättemysigt kort!!


Rutchkanan va väldigt poppis..


Minna i väntan på julklappsutdelningen...


Jag fick vara "tomte"



Lite gott och blandat...

Kategori: Allmänt


Liam med sin älskade gitarr..


Lite roligt kort.. kolla hur stor skon är!!


Mina stora kärlekar=)

BADA ÄR NICE...

Stort smile=)


Finaste killen..


..o igen=)

My "minilove"

Kategori: Allmänt



Att lite kan göra så mycket!!

Kategori: Allmänt

Fick precis en blomma utav en kund som kom hit, han hade med sig en till oss alla.. Jag vet knappt eller jag har rättare sagt ingen aning om vem kunden är.. Men de känns som skit samma!

Att man kan bli så glad av en ful julgrupp=)

Läskiga tomten o knasiga julkalendern

Kategori: Allmänt

Tobbe och liam va på öppna förskolan igår och firade jul me tomte, paket,  ris ala malta och hela kittet. Liam hade varit aningen skeptiskt till att gå fram till tomten.. Tro fasiken att han är rädd för honom.. Finns de verkligen inte en ända tomtemask som inte ser läskig ut??
Tycker att alla masker som man ser liknar allt annat än hur en snäll tomte ska se ut, eller??

Snäll tomte eller???

O sen när jag ändå är inne på lite tomtsnack så undrar jag vad det är för en konstig julkalender i år, den kanske är bra men jag har bara sett enstaka avsnitt o tycker att hela idén verkar helt konstig!!
Vad hände med alla mysiga tomtar-troll-kalendrar eller Sunes jul som var min absoluta favvo??
Allt ska vara så himla moderniserat, de va bättre förr helt enkelt!


Bertil eller Tomten??

Himmelska muffar!

Kategori: Allmänt

Igårkväll fick jag för mig att baka Lailas pepparkaksmuffins.. provsmakade en liten bit igårkväll men åt pricis en hel och jag kan inte säga något annat än att de är himmelskt goda.  De blev sådär kladdiga o chokladiga somman bara vill ha dem.....
Det är absolut inte sista gången jag bakar den sorten!!
De tråkiga är att jag gjorde en sats o hade med mig ett par till jobbet.. lämnade några hemma för Gordan me familj kommer över ikväll men sen är de redan slut..
Skulle ha bakat 3 satser när jag ändå var igång!!

Nu ryker peruken..

Kategori: Allmänt

Idag ska jag till frissan efter jobbet, som de känns just nu så åker luggen av.. Har tänkt o funderat på de ett tag nu o blir de fult så växer den ju ut igen.
Skulle behöva göra ljusa slingor med men de hinns inte med idag så de får bli efter Thailand..
Har tänkte att jag skulle lägga in lite bilder från helgen nån dag så aknske kommer de en bild på nya frillan me..
Nu ska de jobbas lite!

jordbävningshysteri...

Kategori: Allmänt

Som säkert alla redan vet så har vi haft jordbävning i skåne idag.. Själv fattade jag inte vad de va som hände o trodde att en bil/buss eller något körde in i vårat hus. Funderade även på om de var något som exploderade i huset. Tobbe som låg i sängen sa att den hade vibbrerat, själv var jag på väg till toaletten o blev helt förstelnad när huset började skaka o trodde för ett kort ögonblock att vinstället skulle åka i golvet men alla vinflaskor.. men icke, de höll=)
Detta har varit dagens samtalsämne på jobbet..
På radion hade de tydligen gått ut med att folk skulle sluta upp att ringa till till SOS alarm...........!!
Varför ringer folk dit bara för att de vibbrerar lite under fötterna??

Jag har varit med om en jordbävning innan, de var när jag bodde i USA...  så nu har jag 2 jordbävningar på min meritlista;)

En julhälsning från oss

Kategori: Allmänt

kolla in den här länken..

http://elfyourself.jibjab.com/view/M2BF59IywexNOVJSjDGL

Snacka om flyt..

Kategori: Allmänt

Glömde ju bort att tala om hur de gick för mig ang jobbet på sydsvenska i fredags.. Kan ju meddela att jag fick jobbet!1
Så den 12 januari börjar jag som innesäljare på Sydsvenskan i Malmö!

Så man kan ju säga att jag har flyt, beror kanske på hur man ser de;)

Jönköping del lll

Kategori: Allmänt

Söndagen började strax innan sju, tobbes tur att få lite sovmorgon så jag gick "glatt" upp med lilleman..
Vi hann  med lite frulle, bus o julklappsfix innan Liam höll på att somna sittande o de va dags för familjen Jonsson/Danielsson att bege sig hemåt igen.. 30 långa mil som inte kändes speciellt jobbiga då lilleman somnade på stört o sov tills jag väckte honom när vi körde in i Malmö, snacka om en slutkörd liten kille..
Syster kom på besök o vi beställde hem thaimat för någon ork till att laga de fanns inte..

Tog även en prommis till apoteket för att inhandla lite näsdroppar till lilleman,  handsprit och myggstick!
När lilleman somnat för natten så laddade vi med en massa prison break-avsnitt i soffan.. Hanns bara med ett innan Wallander började, själv orkade jag inte se längre än till andra pausen..

Jag måste ha varit riktigt trött för imorse när jag vaknade så låg jag på exakt samma sätt som jag somnade på igår.. En hel natt med sammanhängande sömn.. de tackar jag för!

Nu är de måndag o en helt ny vecka.. känns som att de kan bli riktigt bra!

Jönköping del ll

Kategori: Allmänt

Lördagen började bra, med sovmorgon.. De var en sån där morgon då de var helt omöjligt att öppna ögonen, hur mycket jag än försökte..
Efter uppvaknandet runt nio o lite frukost på de så åkte familjen tillsammans med Fredde, Minna o Börtan till äventyrsbadet i Jönköping för lite plask o lek... Liam tyckte nog att de var lite kallt i vattnet för han skakade efter bara ett par minuter men han ville ju inte gå upp för de...Vi fick varva barnbassängen o rutchkanan med lite varmt bubbelbad en gång ibland.. Han stormtrivdes i alla fall så han kommer antagligen att "bo" i poolen i Thailand=)

De hanns med en hel del bus under eftermiddagen innan de va dags för julfirande o en massa julmat. Jag har verkligen längtat efter all god julmat o de var precis så gott som jag hade hoppats på...!!
Efter all mat så kändes de som man skulle rulla fram, samma känsla varje år.. Att man inte kan sluta att mosa i tid??!!

När klapparna skulle delas ut så va jag "tomte"o Minna hjälpe snällt till som min lilla Nisse o delade ut alla klappar..
Jag fick 6 st ittala champangeglas så nu ska drickas champange=)
Liam ficka massa saker, bla en snickarbänk, cykelhjälm, film, pussel osv...
Tobbe fick en knivslip o en kniv så nu kanske man kan börja använda knivarna hemma... på riktigt!

När maten väl ahde sjunkit ner o man började känna sig så där lagom igen så var dags för ostbricka o ostkaka o efter de va man lika mätt, om inte mättare än innan..


Vi har som tradition varje år att spela ett julklappsspel med en massa småpaket, de kan innehålla allt från tandborstar till kokböcker. Jag lyckades få ihop tandborstar, trisslott (nitlott dock) och en rotfruktsborste..??
Lika roligt varje år och de blir alltid jakt efter lotterna o godiset=)

Somnade gott!

Jönköping del l

Kategori: Allmänt

Oj vilken helg det har varit, full rulle från de att jag vakande i fredags tills de att jag slocknade igår kväll.
Morgonen började med en intervju på sydsvenskan i Malmö, den varade inte mer än 25 minuter men de kändes järrebra efteråt o hon lovade att återkomma under dagen med ett svar...
Åkte hem igen o fixade lite mat åt familjen innan vi packade in oss i bilen o åkte mot jönköping. Vi hann inte mer än att sätta Liam i bilen så sov han o gjorde så i 1,5 timme.
Vi stannade till i Ljungby o Liam fick sitt första Happy Meal, inte såå populärt.. han kollade på nuggetsen o gjorde en kostig grimas innan han la ner den igen o skakde på huvudet.. Godast var jucen o äpplebitarna!

När vi började närma oss Jönköping så blev de bara vitare o vitare, snön vräkte ner.. sypermysigt!
Jag fick med mig Tobbe, Liam, Minna o "svärfar" ut för att leka i snön. De blev en snögubbe, en snölykta o en massa snöänglar.. Åhhh, jag älskar verkligen snö! (bildbevis kommer)

På kvällen bjöde de på tacos o Idol-final, tycker över de hela att Kevin har varit bäst men vinnarlåter gjorde Alice bra mycket bättre än Kevin.. de var vi alla överens om! 

 Nu blir de lite kaffepaus innan jag skriver vidare!

färdigsprutat..

Kategori: Allmänt

Idag ska Liam få sin andra spruta mot hepatit A & B sen är de färdigsprutat innan Thailand. Han ska få ytterligare en i maj men de är ett tag kvar..
Fatta att om 2 veckor så här dags är vi på väg upp i luften (lyfter 11.50) med sikte mot Phuket och Thailand.. vet att jag tjatar "ganska" så mycket men de ska bli så otroligt skönt o resan är verkligen efterlängtad..

Nu bär det av till matsalen för lite lunch, korv stroganoff står på schemat idag=)

I no nothing..

Kategori: Allmänt

Fick inte reda på så mycket om Liams dagisplats igår, det visade sig att Tobbe hade ringt till statskontoret och frågat hur de såg ut med plats till Liam o då hade de skickat ett brev till oss igår så antagligen finns e hemma idag när jag kommer hem.
Vi hade sökt från första januari men får inte plats fören 1 mars, så åt hellskotta med att man är garanterad en plats efter 4 månader från de att man söker.. Tur att man har föräldradagar kvar att ta utav!
Det är i alla fall ett nyöppnat dagis, Tobbe trodde att de skulle öppna upp i Mars och de har väl både sin för och nackdelar..
Fördelarna är väl bla att de kanske är nya o fräsha lokaler o så klart att de ligger nära oss och folkets park. Nackdelarna kan ju vara att personalen inte har jobbat ihop tidigare o inte är inarbetade med varandra.. o så kan man ju inte gå dit innan o kolla in stället o träffa alla.. Men men, de blir nog bra tillslut men de är klart att man oroar sig lite. Det är ju ändå där som vi ska lämna våran son 5 dagar i veckan, de kommer ju säkerligen att träffa honom mer än mig.. om vardagarna i alla fall..
Har fortfarande inte riktigt fattat att Liam har blivit stora killen som ska börja dagis, han va ju nyss bebis lixom!

Dagisplats

Kategori: Allmänt

Efter att ah haft utbilning hela eftermiddagen och med en halvtimme kvar på jobbet så längtar jag hem mer än någonsin.. Ska bli så skönt att bara få komma hem o frama om mina killar.. Det är så härligt att se Liam för han blir så glad när man kommer hem=)

Fick ett mess av Tobbe precis, liam har tydligen fått dagisplats, ett nyöppnat dagis jättenära oss! Så nu ska de hem o luskas..
skriver o berättar mer imorgon!
Tjollahopp!!

Vad hände me Nisse på Manpower?

Kategori: Allmänt

Nisse på Manpower har jag adrig träffat (kanske han är varslad;)) men Kajsa däremot är en riktig klippa! Hon rinde precis o kunden hade hört av sig så nu är de en intervju inbokad på fredag kl 09.00..
Så nu håller vi tummarna så hårt vi bara kan!!
Detta innebär att jag inte kommer att vara på jobbet på fredag, kanns inte som nån idé att jobba nån halvtimme innan intervjun o ett par timmar efter för jag hade tänkt gå tidigt på fredag.. Nu är jag LEDIG!
Så Tobbe tar med lilleman till öppna förskolan o därefter åker vi till Jönköping, ska vara där hela helgen o fira lite jul med Tobbes släkt. Kan vara skönt att komma iväg lite skapligt o framförallt när de är ljust ute..
De ska dessutom bli snö på fredag så de blir till att ta de lugnt på vägarna!!

Klockan är bara 09.14 och jag känner redan att detta kommer att bli en väldigt bra dag, kanske tom en riktigt bra vecka=)

kanske, kanske inte men jag hoppas!

Kategori: Allmänt

Manpower ringde precis till mig o sa att de ev hade en ledig tjänst till mig, de har skickat iväg mitt CV till kunden så nu är de bara att hoppas.. mer än så vet jag inte just nu!!
Men jag hoppas!!

På hal is..

Kategori: Allmänt

Igårkväll efter middagen så gick hela familjen bort till min syster (som är bortrest) för att hålla hennes katt lite sällskap, bara de att katten är livrädd för både mig o Liam så hon gömde sig hela tiden vi var där o tyckte nog mest att de va skönt när vi gick så hon kunde komma fram..

Gick även till parken en sväng, de har spolat is o skridskobanan är i full gång.. Liam sprang runt på isen så jag va livrädd för att ngn skulle åka på både han o mig... Frågade Tobbe för ett tag sedan om de inte va dags att snöra på sonen men de fick vänta ett par år sa han..
Kollade även hästarna som bitts innan vi traskade hemåt. Så skönt att få komma utu i friska luften lite nu när man sitter inne hela dagarna. En powerwalk hade suttit fint varje kväll men hinns inte riktigt med!

Väl hemma så va de dags för alla kvällsbestyr innan lilleman skulle nattas..
Så tråkigt nu när alla serier som man brukar se varje kväll har vinteruppehåll o de visas bara en massa skit på teven.. Bojkottade dumburken o skrev en packningslista för thailand istället, är ju en hel del nu när Liam ska med!!
De värsta är att vi bara får ha med oss 15 kg var plus 5 kg handbagage.. bara 15 burkar barnmat väger ju 15 kg känns de som! de får bli till att åka dit tomhänta o shoppa loss där istället, inte mig emot=)

VIP-kväll

Kategori: Allmänt

Tänkte bara kolla om de är någon som har tänkt  gå på lollopards VIP-kväll imorgon eller på tors??
Jag är lite sugen på att gå dit, de va ett tag sen jag va där.. men vill inte gå dit själv!
Det börjar klockan 18.30

Emil i lönneberga med läskiga pappa Anton!!

Kategori: Allmänt

I veckan som var så introducerade vi Emil i lönneberga i Liams liv, han har aldrig varit speciellt intresserad av teven men nu så.. Emil är helt klart en favorit o lilleman kan sitta o titta i nån timme utan problem!!
Men Emils pappa, Anton är ju helt klart läskig!  Liam blir helt vettskrämd varje gång han blir arg på Emil o jagar honom till snickeboa. I lördags blev han tom ledsen o storbölade varje gång Anton visade sig i rutan.. söte=)

helgen som var..

Kategori: Allmänt

Oj vilken helg det har varit, fullt upp från de att jag slutade jobba i fredags till igår kväll.. så blogga har inta varit o tänka på! Har flera gånger tänkt på olika saker som jag bara va tvungen att skriva om o sen idag när jag väl sitter här så har jag ingen aning om vad de nu va som jag skulle skriva om!?
I fredags kväll kom syster över o lagade mat till mig efter de att Tobbe o co hade gett sig av på AW. De blev en helkväll i soffan med Idol, rödvin o lite fredag hela veckan..

Lördagen började alldeles för tidigt enligt min mening.. Liam som vanligtvis vaknar någong gång mellan 07-08 behagades vakna redan vid 06.. Tobbe tog med honom upp så jag sov vidare till halv åtta=)
Klockan nio bar de av ner till Vellinge för att träffa Fredik, Emma o deras lilla Hugo.. de blev frulle o en massa bus med kidsen innan de bar av hemåt. Liam deckade i bilen så jag packade ner honom i vangen, mötte upp syster o traskade ner på stan för lite shopping. Tobbe fick ett par timmar i sin ensamhet för att sova!
Några klappar o en fika senare återvände vi hem för lite pankakor o förberedelser inför kvällen. Liam lämnade vi hos syster för att sen gå vidare o träffa föräldragruppen (utan kidsen) och äta tapas o lite vinprovning.
Tapas borde man äta lite oftare för de är ju så gudomligt gott!! En supertrevlig kväll som slutade med att vinet tog slut så Tobbe fick cykla hem till oss för att hämta mer=)

Söndagen började bra, med sovmorgon till tio.. så lyxigt att bara kunna ligga kvar i sängen o dra sig i nån timme innan man går upp..
Hämtade upp Liam nån gång innan tolv, han hade sovit bra men varit vaken lite på kvällen o haft svårt att komma till ro.. men han somnade om igen o sov hela natten..!!
Eftermiddagen spenderades hemma tills de va dax att ta sig i kragen p packa in oss i bilen för att åka till Klara me familj o fira lilljul! Att de är så gott med julmat, Liam hittade en ny favorit.. prinskorven! Tappade räkningen nån gång efter 5 korvar;)

Efter julmat, glögg o lussebullar så rulalde vi hem.. Hann med lite julklappsinslagning o julkortsfix innan klockan slog tio, se höll jag på att somna sittande..
Fick en hel natts sömn utan att bli väckt en enda gång.. o de tackar jag för!!

lite positiv i alla fall..

Kategori: Allmänt

Fredag eftermiddag, den kommande helgen känns mer välkommen än vanligt.. efter ett par omtumlande dagar så börjar de ändå kännas oki. Tobbe har fått  klartecken från sitt jobb om att börja jobba igen efter Thailand..
Så de verkar som att jag kommer gå mammaledig igen och att de kommer bli jag som skolar in Liam på dagis om jag nu inte hinner hitta ngt nytt jobb.. känns svårt i dessa tider!!

Jag väntar på ett telefonsamtal så håll tummarna, mer än så säger jag inte just nu!

Ikväll blir de mat och vin med syster, tobbe ska på AW med jobbet.. skönt med en riktig slapparkväll framför teven, de känns som att de kan bli hur bra som helst!!

dålig dag!

Kategori: Allmänt

Igår var en riktigt jobbig dag i mitt liv, först få reda på att man inte har ngt jobb o sen va de full rulle hela dagen, tror inte att jag satt ner en ända gång under kvällen.. eller jo, när datorn började låta som att den skulle kollavippen vilken minut som helst. Kom då på att jag fortfarande inte hade brännt ut alla bilder på skiva o fick lite småpanik.. Såklart fungerade inte bränningen o jag blev så där arg som bara jag kan bli.. Så Tobbe skulle fortsätta att försöka idag!!

Dessförinnan hade Liam vaknat o kräkt ner hela sängen... IGEN! Fattar inte vad det är, kan ju inte vara maginfluensa varje vecka och om det är ngt han ätit så har jag ingen aning om vad det är!!
De jobbiga är att täcke, kudde, lakan, snutt o gose-Ior var nerkräkta.. o de finns ingen tvättid hemma fören på onsdag NÄSTA VECKA.. Hela lägenheten luktar spyor o jag mår illa av lukten!!
Ännu en gång så svär jag över att vi bor där vi gör o inte har ngt tvättmaskin!!

Storhandlingen hanns i alla fall med o så bakade jag saffransbiscotti mellan spyorna o datakaoset..

En sak som jag är väldigt glad över är min familj, hade jag inte haft dem att komma hem till igår så hade jag brutit ihop tror jag.. Att de dessutom hade köpt en jättefin blomma med världens gulligaste kort när jag kom hem värmde i hjärtat..
Mina ögonstenar, mitt altt!!

Fan, jävla skit, helvete....................................!!

Kategori: Allmänt

Jag har blivit varslad idag o Manpower har inga uppdrag som de ser ut nu så inom 1-2 veckor så kommer jag att bli uppsagd o är med andra ord näst intill arbetslös!!

Så jävla typiskt.. De första jobbet som jag verkligen trivs på o så får jag inte vara kvar=(

De positiva i de hela är att alla är jättenöjda med mig o att företaget vill hålla kontakt med mig för eventuella jobb i framtiden.. Chefen kunde se mig på flera olika positioner i företaget, o de känns ändå positivt!

Men fan, vilken jävla skitdag!!

jaha..

Kategori: Allmänt

Vi har fått reda på att de ska varslas på jobbet, jag undrar hur de fungerar när man är inhyrd, tar de dem först eller är de kontrakt skrivet på hur länge man ska vara??
Skulle va så typiskt om man inte få vara kvar men jag är ju anställd utav manpower så de är ju upp till dem att hitta ngt annat åt mig..
Det spekuleras en hel del!
Imorgon ska jag ha möte med Manpower
We will see!!

Systers bil har pajjat idag så Tobbe får komma o hämta oss efter jobbet, det är dessutom snöoväder o de gör ju inte saken bättre!!
Hoppas att någon som kan, kan hjälpa henne att bogsera annrs blir de att vi okunniga får rycka in o då kan de gå hur som helst!

Har mailat hotellet i Thailand idag för att se om de har spjälsängar till uthyrning, känns som att de kan vara bra för lilleman far runt en del i sängen ska ni veta. Ibland får man leta efter honom o hittar han då längst ner i sängen under alla mjukisdjur eller oxå på tvären med benen hängandes ut genom spjälerna.. vildingen=)

Gottemuffins

Kategori: Allmänt

Hittade preci ett recept på Christmas Cup Cakes som jag bara måste baka, de ska vara prpparkakskrydda o massa choklad i, sen ska de toppas med vit choklad blandat med philadelphiaost.. det kan ju inte bli annat än hur gott som helst!!
Råkade även glömma bort att jag hade skrivit ut receptet så nu vet alla om de som har variti kopieringsrummet o på något sätt så har jag lovat att baka dessa gottemuffins till jobbet..?!?
Gott ska de bli i alla fall=)

Christmas cupcakes

Taxfree..

Kategori: Allmänt

Dagen börjar lida mot sitt slut, eller arbetsdagen i alla fall o de känns ganska så skönt!
Jag längtar efter familjen!
De har haft finbesök från Vimmerby idag, Tim har varit förbi o hälsat på. Han och Lina kommer igen den 20 dec innan de ska vidare till USA o eftersom mamma ska åka med dem ner hit så dumpade han av en resväska hemma hos oss idag för att få plats med mamma o hennes packning när de kommer hit.

Ikväll ska vi förbeställa lite taxfree, kan va skönt att få dunkarna med vin till flygplpanet o slippa släpa omkring på de i onödan. Ett par parfymer får man aldrig för mycket av heller så de får de oxå bli o så lite snask för att stilla gottesuget, de är ju semster lixom=)
Sen hittar man ju säkert en massa andra bra-o-ha-saker på kastrup, de brukar ju jag vara bra på;)

Regnet öser ner o har gjort precis hela dagen, vad hände med solen som tittade fram igår.. va de en engångsförteelse?

Finally!

Kategori: Allmänt

Efter två veckors övertid så har äntligen lille Kasper kommit till världen.. Oh vad vi har väntat!!
                 STORT GRSTTIS till Patrik och Jennie o så lille CASPER såklart

                                       

Mycke lampa o Iam nu..

Kategori: Allmänt

Liam har börjat säga sitt namn, igår när han o Tobbe var ute o gick så satt han i vagnen o trallade på sitt namn.. Bara de att istället för att säga Liam så säger han Iam.
han har ju slltid varit en riktig snacke.pelle emn nu låter de verkligen som att ahn försöker få fram riktiga ord... Om jag eller Tobbe säger något så försöker han säga likadant. Just nu är de väldigt mycket lampa, speciellt sen vi fick upp alla julstjärnor hemma..

Totalt mörker

Kategori: Allmänt

Solen har försvunnit o mörkret drar in över Malmöet, klockan är snart fyra o jag slutar jobba!
Hur sjukt är de att de är kolsvart när man åker till jobbet o lika svart när man åker hem. När ska man hinna njuta av dasgljuset? På helgerna tydligen, fast då är de så mörkt av tråkvädret så de känns som skymmning hela dagen..
                                              Inte konstigt att många blir depprimerade på hösten/vintern!!

kors i taket

Kategori: Allmänt

Borde passa på o måla ett STORT kars i taket för idag skiner solen o de hör inte till vanligheterna nu för tiden!
Hade det inte varit för de fina vädret så hade jag somnat här i min stol... Liam har sovit riktigt kasst inatt så de slutade med att jag gick ut o la mig på soffan för att ¨få några enstaka timmar men man sover ju inte lika bra där som i ens säng.. Så idag gick inte påsarna under ögonen att sminka bort, tråkigt men de känns ändå rätt skönt att man kan skylla på ngt..
                                             O idag skiner ju solen så jag är faktiskt på riktigt bra  humör

Liam har haft feber i ett par dagar samt att han har inte varit helt hundra i magen så min tanke är att det är fler tänder på g.. Hoppas att bissingen eller bissingarna tittar fram snart så att man kan få sin skönhetssömn igen!!