jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

En undran

Kategori: Allmänt

Jag har två favoritserier som jag förljer, de är Prison Break och Desperate houswifes.. men efter juluppehållet så har de inte börjat visa dem igen..  O hur kan man kalla de juluppehåll.. min jul va slut för läääänge sen!!
Ngn som vet när de behagar göra de?
Ska man behöva ladda hem avsnitten för att få se dem eller..?
Ett uppehåll på 3 månader gör att jag glömmer bort vad som händer i serierna o vissa fall vilka som är med=)

Nappjakt..

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit på babyringen, babyland och ica maxi och letat nappar till Liam, men antingen är de skitfula eller ceriserosa o de vill jag inte ha.. 
Nappar ska vara lite coola tycker jag o matcha kläderna=)
Att de sen finns 20 olika modeller på nappar gör ju inte saken lättare, latex, sillikon o olika storlekar.. varför ska allt vara en stor djungel när de kommer till barn (barnvagnar, bilbarnstolar, barnmat, blöjor, nappar osv...)?????
Jag blir tokigt!?!
Ska man behöva beställa på nätet för att hitta en svart, brun, orange eller turkos..?
O hittar man nån rolig och lite ovanlig så är de inte rätt sort...
Tänk när vi va små, då fanns de säkert bara en sort o den passade alla barn..
jaja, nu ska jag ut i cybervärlden o leta nappar, eller tuttar som jag brukar säga.. men de betyder tydligen bröst här i skåneland..
 O istället för bröst säger man Boppar, o hur roligt låter inte de?!

Räk och äggmacka..

Kategori: Allmänt

Vi har precis ätit räk och äggmackor, hur gott är inte de.. Tobbe har fixat och donat.. men nu va de tydligen färdigfixat för idag enligt honom.. jag håller med!!

lägger in lite bilder för er som inte ser Liam så ofta..
image17

Blir man inte bara superglad=)

                  


Dags för mat o nattning, för lillen alltså!!

Fixardag..

Kategori: Allmänt

Idag mår jag lite bättre, fortfarande ont i halsen men förkylningen börjar släppa.. känns skönt!!
Dagen började vid 07.30 då Liam vakande för att äta.. därefter låg vi kvar i sängen o mös allihopa innan frukost..
Däerefter åkte vi iväg en sväng till Toys ´R Us och babyringen men inget utav de vi skulle ha fanns så vi åkte hem igen o lagade mat (kötfärspaj).. Hade ju tänkt ut västa bra presenten till Minna men de finns tydligen inte längre, typiskt!!
Liam har vägrat att sova i sin säng under dagen idag, har bara tagit korta powernaps o vem blir pigg utav de, inte han i alla fall.. så efter maten tog vi en prommenad till Netto, jag har ju inte varit utanför dörren sen i söndags så de va behövligt.. stannade även till på Lindex (hittde present till Minna o så självklart 2 bodys åt Liam), Systembolaget (behövde fylla på vinstället) o sist men inte mins på ett bageri för ett par semlor.. Gäller att passa på för snart får de väl för sig att semleperioden är över.. borde vara året runt!!
Väl hemma så fick vi ett ryck (som vi borde fått när vi flyttade in i lägenheten för 2 år sedan) så nu har vi satt upp lite tavlor på våra tomma väggar, blev faktiskt jättebra!! Blev lite impad utav Tobbe som använde både hammare o vattenpass (kan tilägga att han inte är världens händigaste).

Har även beställt lite kort, samt gjort iordning tackkort från dopet (som va i början av januari). Bättre sent än aldrig=)

Kan även tillägga att jag har dammsugat upp alla äckliga dammråttor som vuxit ngt grymt de senaste dagarna samt att vi tvättar..
Snacka om fixardag
Jag är helt slut..

Vårjacka!?!

Kategori: Allmänt

Någon som vet vart man kan hitta coola vårjackor till barn?
Har letat på nätet men hittar inga vårjackor, bara vinterjackor...
o de ska inte vara nån som alla andra har!!

Grannar..

Kategori: Allmänt

igårkväll när jag inte kunde sova så låg jag och funderade över våra grannar.. Vet knappt vem eller vilka som bor i huset men några har man ju träffat på..
För de första så bor vi vägg i vägg me två polacker som delar på ett rum som inta kan vara större än 5 kvm.. de har en bäddsoffa, en toalett, två kokplattor som står ovanpå TV:N (har kikat in genom deras fönster). Tobbe tror att de är bögar men jag tror att de har familjer i polen o bara e här o jobbar.. skiter i vilket igentligen!!
Sen är de en gubbe som jag träffar på varje dag vart jag än är men han kan inte svenska så han hälsar aldrig när jag hälsar, eller han kanske bara inte vill.. så de ska jag sluta upp med!!¨
Sen bor de tre (snor)ungar (jag älskar barn men inte dessa) i huset som skriker, förstör o bara är allmänt jobbiga. Varje dag så står de utnaför porten o skriker MAMMA, trots att de kan koden o vet vart de bor.. de är ju runt 7 år kanske. Igår kom tobbe in o sa att de va ute o lekte i bara T-shirts, hallå.. de är februari!?! De brukar klättre upp på soprumstaket (typ 3m) me plåttak.. där står de o skriker på sin mamma att de vill komma ner.. tar man sig upp så tar man sig väl ner.. Brukar möta dem när jag är ute o går, de är sju år o ute o går själva över stora traffikerade vägar i centrala Malmö.. vad gör föräldrarna? bryr de sig inte?
Tycker inte att man ska skaffa barn om man inte kan ta hand om dem, har ALDRIG sett barnen ihop me sina föräldrar.. KATASTROF i mina ögon!!
Sist men inte minst så har vi grannarna mitt över gatan, o de ända jag vet om dem är att de putsar fönstren ca 5ggr om dagen.. de är helt galet!! måste ju vara nån tvångstanke..
de roligaste är att ett annat par som vi umgås me i huset b´redvid har oxå lagt märke till fönsterputtsningen.. GALET!!
Nu kanske de låter som att jag inte gör annat än att spana in grannar men man ser ju ganska mycket när man är ute o de är jag väldigt ofta.. o grannarna mitt emot der man från våran tv-soffa.. Tobbe brukar dra för gardinerna för att han tror att de spanar in honom.. hihi

bloggtorka..

Kategori: Allmänt

Jaha, vad ska man skriva om en dag som denna...?? Jag har verkligen bloggtorka..
Har varken varit utanför dörren eller blivit frisk.. men ett framsteg är att jag har tagit mig in i duschen, kanske är på bättringsvägen ändå=)
Hade tänkt att gå på bokrean idag men de blev ju inget så Tobbe va iväg me Liam o kom hem me en bunt böcker, bla en kladdkakebok till mig, den fick min dag att lysa upp lite extra.. så nu blir de till att baka (mer än vanligt alltså=)
Vad har mer hänt...?!?
Liam har kommit underfund me vad man kan göra i hoppgungan så han är överlycklig.. Tobbe och jag gungar han fram o tillbaka så han skriker av lycka..


Fortsätter me katrinplommon för att få igång lilla magen, men han verkar ju inte så missnöjd med livet.. eller??


Har kollat på I huvudet på gynning ikväll, shit vad jag gillar Carolina.. hon är verkligen sig själv o bjuder på sig.. de gillar jag!

Imorgon hoppas jag på stråland solsken och en pigg och fräsh Evelina.. håll tummarna!

Snor o dregel..

Kategori: Allmänt

Jag snorar ungefär lika mycket som Liam dreglar.. o det är inte lite vill jag lova=)
Tobbe fick stanna hemma från jobbet idag för att jag är krasslig, Liam är oxå lite snorig o nyser titt som tätt..
Sov för övrigt 2 timmar inatt, först kunde jag inte somna o sen när jag väl lyckades så har Liam fart runt o rubbat min skönhetssömn.. som tur va fick jag mig ett par timmar mitt på dan men känner mig fortfarande helt förstörd..

Fick ringa BVC idag för Liam har fortfarande inte "gjort i byxorna", de tippsade om laxeringsmedel som vi så klart köpte o provade.. verkar inte bita på våran lilla grabb!! vad gör man?!?

har inte varit utanför dörren idag, har suttit vid datorn o försökt att beställa bilder från SIBA men de har inte heller gått så bra så 5 timmar i sjön.. skickade ett argt mail till support så jag hoppas att de kan lösa de!!

Ska plocka upp min lilla kille från badet nu, den stora får ta sig ur själv=)

Sjuk..

Kategori: Allmänt

Tror att jag har klurat ut varför jag har haft ont i huvudet i tre dagar, idag har jag även ont i halsen o bihålerna så jag är nog på g att bli sjuk, vill inte, orkar inte!!
Kunde inte somna igårkväll så jag låg o vred o vände på mig i TRE timmar, sov nån timme innan Liam vaknade o va ledsen.. somnade igen efter nån timme men vaknade igen vid sju.. så idag har vi verkligen inte gjort ngt annat än att klaga på trötthet..
Liam har även varit gnällig hela dagen, hård i magen tror vi så vi har proppat honom me katrinplommon o banan o jag har druckit mängder me kaffe för att få igång hans lilla mage.. hoppas bara att han sover inatt!
Vill att min förkylning går över..
Fick tulpaner utav Tobbe förut så visst känns allt lite bättre..

Jobbigt

Kategori: Allmänt

Idag har jag verkligen inget intressant eller kul att blogga om...
Skallebanken är tillbaka o jag har varit på kasst humör hela dagen, så pass att Tobbe utbröt i affären:
-Vi köper en chokladbit till dig!! Blev lite piggare efter de men huvudet dunkar o jag vill bara lägga mig på kudden o sova. Har satt på lite kaffe så jag hoppas att de släpper så att jag kan se melodifestivalen innan deckning..

Liam har sovit jättebra natten till idag, natta honom nio igårkväll o han vaknade sju imorse för att äta. sen somnade han om till nio.. me like a lot=)
Nu äter han mat o gröt varje dag, han älskar det.. bara gapar så fort ngt närmar sig munnen.. men  igår fick han kiwi, de va inte lika gott!!
Har även varit o inhandlat en ny digitalkamera idag så snar kommer de lite bilder men idag orkar jag inte.. Kollade även present till Liams kusin Minna men vi hittade inte de vi söker så imorgon får de bli en sväng till Toy´r Us. Hoppas de finns där!!

Har gjort pizza ikväll, sånt där kitt som man kan köpa färdiga med pizzadeg o tomatsås.. skitsmidigt o kanongott..
ne blir de kaffe o melodifestival=)
Jag är vinsugen.. jobbigt!!

Knoppa

Kategori: Allmänt

Tobbe kom precis innanför dörren, han har varit o spelat hockeybockey me Jocke Blödda o resten av laget så jag och Ann har suttit framför tv:n (Let´s Dance)  o ätit godis o kladdkaka.. de åkte precis hem så jag ska alldeles strax gå o knoppa.

Har haft besök av Johanna o Bella idag så barnen lekte medans vi vuxna fikade..

Vi hade tänkte att gå en långprommenad men vädret va ju inte de roligaste, typ storm så de blev bara en vända till ICA för att köpa grädde till kladdkakan.. Shit vad jag fikar alltså, måste lägga om mina vanor o min diet innan jag kommer se ut som en pluffs..
Toja (syster yster) har varit här o passat Liam ett par timmar medan jag och tobbe åkte o storhandlade på Ica Maxi, de av verkligen behövligt då kylskåpet va helt tomt, förutom kladdkakan förstås=) Men fy satan va dyrt de är me mat.. blöjor o allt annat nödvändigt.. Fatta att en blöja kostar typ 2 kr o hur många byter man inte varje dag.. ska börja potträna tror jag=)

Nu är min "karl" nyduschad o han ska upp o jobba vid tre inatt så.. sängen nästa!!

Skallebank

Kategori: Allmänt

Vaknade med skallebank inatt eller rättare sagt Liam väckte mig o då hade jag huvudvärk... Han höll oss vakna nån timme innna de va dags att somna om igen, men han är fortfarande så duktig o inte äter nattetid=)
Skallebanken håller forfarande i sig, att inte 2 panodil ens kan lindra lite...
Johanna och Bella kommer nu vilken minut som helst så de blir långprommenad o fika så jag hoppas de släpper i huvudet av lite kaffe...

Väntar

Kategori: Allmänt

Jag vill ha sol, man blir ju helt depprimerad när man vaknar o de fortfarande är mörkt ute... hela lägenheten är mörk, så nu har jag tänt alla lampor så de känns som strålkastare överallt..
Kan de inte bara spricka upp lite så att man i alla fall blir sugen på en prommenad.. för just nu så känner jag för absolut ingenting!!

Mamma åkte hem imorse, tråkigt.. känns så tomt när de bara är jag o Liam men de brukar vara första dagen sen är man inne i allt som vanligt igen.. Liam sover nu så de är extra tyst, annars hör man ju alltid han lilla ljuva stämma=)

Shoppade loss på stan igår, som vanligt så fick Liam mest (2 bodys, 2 tröjor, 1 byxor, haklapp o ett "bananfodral" från designtorget) men jag köpte faktiskt en kofta och ett par skor till mig själv, Tobbe fick oxå ett par skor.. snäll jag är va=)

Bakade morotskaka igår.. Tobbe o jag har ju kommit överens om att vi inte ska äta godis i veckorna så istället bakar jag typ varje dag, för kakor är de ju ingen som har förbjudit;)
Syter tycker att vi är konstiga men nån ursäkt måste man ju få ha för att få i sig sötsaker...

Har ringt sjukhuset idag angående min blödarsjuka, vi ska utreda om Liam har ärvt de från mig eller inte.. hoppas på inte. Väntar på att de ska ringa tillbaka!!
Väntar även på att Gordi ska höra av sig för vi ska leka lite idag, har inte träffat dem på ett par veckor o så vill Liam leka me Mille..

Kärlek

Kategori: Allmänt

Sitter o mumsar godis, vi (Tobbe och jag) som hade kommit överens om att bara äta godis på helgerna.. de sket sig visst!!

Har varit på bio ikväll, såg utlämnad med Reese Witherspoon.. Vi hade ingen aning om vad det va för film men den va faktiskt jättebra.. kan rekomendera den!! Mysigt att komma iväg lite bara jag och Tobbe, mamma va barnvakt o de har gått jättebra!!

Sjukt bara att man kan sakna någon så mycket av att bara vara borta ett par timmar.. de kallar jag KÄRLEK!!

Mamma, jag och Liam har varit på stan idag, shoppat lite kläder till Liam, konstigt att de bara är han som har nya kläder hela tiden.. känns inte lika roligt att handla till mig själv längre.. måste ändra på de där innan jag ser ut som en slashas och Liam som värsta trendbebisen. Kolla bara på gullungen i sin Burberrymössa=)


Har även varit på babaysim idag o Liam är lika nöjd me livet som vanligt.. Plaskar o tittar på de gråtande bebisarna o undrar varför inte de njuter lika mycket som honom.. om två veckor är de dags för dykning, spännande!!

Va även på kontroll på BVC, Tobbe o jag trodde att han hade vuxit jättemycket men tydligen bara en cm på en månad..62,5 cm och 6,5 kg.. killen blir 4 månader idag.. stort!!


Skrattade så mycket innan idag när han skulle äta, de va mat i pannan, håret, på öronen.. ja, överallt utom i munnen.. han tar lixom sats o slänger sig över skeden o oftast missar han.. så söt!


Kameran går inte att laga så de blir till att inhandla en ny i helgen.. känns trist när vi trivdes så bra med den vi har/hade...

Imorgon kommer syster hem från Gouadelope (lr hur de nu stavas) så vi ska käka ihop på kvällen.. mysigt ska de bli!!

Nu blir de tandborstning o sängen!

ARG!

Kategori: Allmänt

Igår när jag hade skrivit ett inlägg så försvann allt när jag skulle bublicera de, som tyr är sparade jag det innan.. så vi försöker idag igen...

Tack för den

Kategori: Allmänt

Tobbe råkade tappa våran kamera i golvet på bröllopet så den har slutat att fungera, till hälften kan man säga.. man ser halva displayen men andra halvan är svart.. Vad gör man åt sånt?
Köper en ny tydligen enligt de i affären.. Tack för den!!
Jag vill inte ha någon ny, jag älskar (älskade) våran kamera... typiskt!

Full Rulle

Kategori: Allmänt

Helgen har verkligen varit hektisk kan man säga...
Åkte upp till småland i fredags morse, Liam är så duktig.. han sov till Växjö sen satt han o pratade me mig hela vägen till Vimmerby! Väl framme bjöd mamma på mat innan vi prommenerade ner till stan för att hitta bröllopspresent (typiskt oss att vara ute i sista minuten o leta present i vimmerby o inte malmö..)
Hittade i alla fall en jättefin present (en staty av en man o en kvinna i sten). Därefter drog jag till salong Bög-mårten (vet inte vad den heter mer än att Mårten som jobbar där är bög=) för att klippa mig. Klippte av mig kaluffsen o har numera 1,5 dm kortare hår o kort lugg... trivs som fisken i vattnet=)
På fredagskvällen kom tobbes bror o Liams kusin, Minna så då va de full rulle.. hann så klart me en plätt från monte carlo me=)
Lördagen va de bröllop hela dagen o jag hade fullt upp me att planera hur vi skulle göra me Liam o ammning men de gick jättebra. Åkte hem efter kyrkan o pumpade honom full o sen tog han ersättning på kvällen hos farmor o farfar så jag drack ett glas vin o  kom inte hem fören 01,30.. behövligt kan man säga=)
söndagen blev oxå stressig, Tobba va ap-bakis så jag o Liam åkte till Charlotte o Nelly medans "stackarn "sov ut...
Därefter åkte vi till Hultsfred o käkade planka me tjocka släkten.. o sen knölade vi in halva släkten i bilen o åkte hem till Malmö. mamma följde me för att umgås me oss o min kusin åkte me för att hälsa på nån brutta..

Idag har Liam ätit gröt till frukost för första gången, de va tydligen gott.. precis som allt annat. Han bara gapar o sväljer=)
gav han även morotsdricka idag o de va me gott.. får gömma nappflaskorna för honom för han blir förbannad om han inte får dricka hela tiden, spelar ingen roll om de är vatten eller vad det är i.. han ska bara ha dem!! han får tom in den i munnen själv o håller flaskan om han ligger ner, stora killen!!

Imorgon blir de babysim och BVC sen ska mamma, jag o Liam ner på stan en sväng innan Tobbe o jag ska på bio.. Verkligen full rulle hela tiden!!

skit slut..

Kategori: Allmänt

Vilken dag de har varit.. har stressat runt som jag vet inte vad!!
Nu är typ första gången jag sitter ner o tar de lite lugnt..

Kan börja med att meddela att de va en engångsförteelse att Liam inte vaknade en enda gång under natten till igår, för inatt har han varit vaken ett par ggr men han äter fortfarande inte under natten utan framåt halv åtta ca=)'
Idag har han bara tagit lite powernaps under dagen så just nu är han övertrött o "vill" inte sova.. de vill jag!!

De blev ingen brakfulle imorse, Tobbe jobbade dag istället för kväll så vi har lagat middag nu ikväll istället.. mysigt!!
Hade även köpt semlor, inte så romantiskt kanske men väldigt gott.. Liam fick nöja sig med palsternacka o lite katrinplommon (för att får igång magen, han har fortfarande inte bajsat) men han verkade himla nöjd me de=)

Fikan me "morsorna" från familjeliv va lika trevligt som vanligt men jag kunde inte stanna så länge för jag va tvungen att stressa iväg på föräldraträff o därefter fixa nya linser...
Allt är packat inför helgen o "bröllopsklänningen" är redo för lite galaj.. jag likaså=)
Tom grodorna har fått mat så nu ska jag gå o köra huvudet i kudden för imorgon bär de av mot småland, here we come...

Why??

Kategori: Allmänt

Varför finns de inga hus till salu i Vimmerby, inte ett enda.. WHY??
Ska man bygga nytt då.. eller är de kanske ett tecken på att vi inte ska flytta "hemåt"?!?
Jag vill ha ett hus!!
NU!!

Rekord..

Kategori: Allmänt

Passar på att skriva några rader när lillen nappar..
Tänkte precis skiva att jag inte har gjort ett skit idag men de stämmer ju inte... Har ju för tusingen storstädat hela lägenheten (Tobbe hjälpte till), tvättat, lagat mat o varit ute på en prommenad.. Har kännt mig helt sönderstressad hela dagen. Hade tänkt att hinna me o sola innan tobbe åkte till jobbet men de sket sig så jag får väl besöka "bordellen" i Vimmerby på fredag, om jag hinner.. ska ju klippa mig me!!
Att de ska vara så svårt att hitta en bra frisör, har inte lyckats i Malmö så nu hoppas jag på Vimmerby...
Funderar på att klippa av mig kaluffsen, är så trött på att ALLTID se lika dan ut!!
Nån som har tipps på en snygg men lättskött frisyr??

Måsta passa på o skryta lite me...
Liam somnade tio igår kväll o sov till halv nio imorse utan att vakna en enda gång på hela natten, de är rekord!!
Har ju slutat upp att ge honom mat på natten så jag hoppas att de inte va nån engångsförteelse...
Han har även vänt sig från rygg till mage för första gången idag.. han blir lika förvånad varje gång han lyckas..  så söt!!


Imorgon blir de fullt ös medvetslös, har saker inplanerat hela dagen o så ska jag hinna med att fixa brakfrulle, hämta lite bröllops"pynt" (smycken, väska osv) hos syster som är bortrest, packa, fixa nya linser, träffa 10 mammor från familjeliv och gå på föräldraträff på BVC.. hur ska jag hinna med allt?!
Nu ska jag i alla fall koka mig en kopp kaffe o mumsa i mig ett par muffins..

Brakfrulle..

Kategori: Allmänt

Eftersom Tobbe jobbar kväll den här veckan så har vi precis bestämt oss för att fixa världens brakfrulle på Alla Hjärtans Dag. Vi planerade först att gå ut o äta brunch men de kan bli så knöligt me Liam om han inte är på bra humör..
Sen är de ju faktiskt mysigt att hjälpas åt att  "laga mat" tycker jag!!
Funderar även på att ev gå på bio/gå ut och äta nästa vecka när min mamma är här o hälsar på, man får passa på när man har barnvakt, och jag känner verkligen att jag behöver komma ut lite!!

Har kollat på "I huvudet på gynning" ikväll, shit vad skön hon är Carolina.. jag gillar henne för att hon verkligen är sig själv. Säger precis vad hon tycker o tänker.. utan att tänka efter (precis som jag=)

Pratade även me BVC-tanten idag.. hon är ingen tant men jag vet inte vad jag ska kalla henne (hon heter Lotta).
Efter mitt upplägg om att liams tår sitter ihop så säger hon bara; man brukar inte göra ngt åt sånt..
Ehh nähe, men de ser ju konstigt ut sa jag.. ¨Så hon lovade att titta på de nästa vecka o kolla me en barnläkare.
Men så länge de inte har me stortån o göra så får de vara, lr påverkar balansen!!

Ska gå o ha lite kvalitetstid me min sambo nu...
men han skulle visst se på ultimate fighting, vilket jag hatar så jag får väl snoka runt på familjeliv eller ngt!!

Utslagen

Kategori: Allmänt

Är nästan precis hemkommen från babysimmet. Liams simfot fungerade alldesles utmärkt=)
Han var den enda utav alla barn som va glad o verkligen njöt av att få bada o plaska.. Tog lite bilder men de kommer senare idag eller imorgon!! Nusover han gott i sin vagn, helt utslagen=)

Åt nyss lite lasangerester sen i söndags men de va lite torrt... Men så skönt när man slipper laga mat om dagarna när man är själv henna med Liam, ibland är det omöjligt.. o jag som blir riktigt ond när jag är hungrig!!

Ska ner på stan nu en sväng o träffa en gammal arbetskompis (Annelie) så de blir väl en fika kan jag tänka mig.. inte mig emot, fikamamma som jag är=)
Ush vilket tradigt inlägg de blev, skriver mer ikväll o hoppas att jag har mer motivation då..

Simfötter..

Kategori: Allmänt

Sitter här framför datorn o äter ett par knäckemackor, Liam har precis somnat o då får man passa på.. Tobbe jobbar!!
Har varit o fikat med Carin idag, en utav många gamla klasskamrater som har hamnat i Malmö.. Vi va på Café mäster hans tillsammans me alla malmös pensionärer.. men de va trevlige me ett gammalt hederligt konditori o goda semlor hade de med=)

Liam har börjat med smakportioner o nu börjar de bli riktigt gott, än så länge har han mest fått potatismos o puré på palsternacka men han verkar gilla de mesta. Idag fick han även lite päronpuré till efterrätt o eftersom han inte har bajsat på ett par dagar så gav jag honom lite katrinplommon nu ikväll men han kissade bara ner mig istället för att bajsa.. 3 ggr dessutom!!


Igårkväll upptäckte Tobbe o jag att Liam har två tår som sitter ihop.. jättekonstigt!! Vad gör man åt sånt lixom, gör man ens ngt eller ska han ha så resten av livet?!?
Ringde BVC men fick inte tag på dem men ska dit på tors så jag får väl kolla med dem då.. hur kan vi inte ha sett det innan.. tar ju på/av strumpor varje dag!!
Börjar i alla fall på babysim imorgon så där kanske det är en fördel att ha simfötter, inte vet jag... jag är mest chockad!!
Hade nog föredragit såna där simfötter som man kan ta på och av istället för "äkta"

Nice väder..

Kategori: Allmänt







Idag prommenerade vi ner till Västra hammnen i det riktigt fina vädret.. Tog en fika på espresso house me en bakfull Erik..
Riktigt Nice!!

Vila!?!

Kategori: Allmänt

Liam har efter mycket om och men somnat. Förstår inte vad det är, han vägrar att sova om dagarna.. om man inte är ute o går med honom i vagnen då sover han som bäst!! Hoppas bara de är nån fas han går igenom..
Har sovit ok inatt. Liam somnade tio igårkväll o jag tänkte: WOW.. men sen vaknade han varje kvart o va ledsen fram till tolv.. nä riktigt så illa var de inte men de kändes så=)
Tror att han har börjat drömma mardrömmar me för han vaknar, gråter lite o sen somnar igen..
O ett par nätter i rad nu så har vi bara gett honom nappen o tröstat honom så har han somnat om o sovit till åtta utan att äta.. käkar o sommnar om till tio!! tycker att han börjar bli stor nog att skippa nattmåltiden.. hoppas bara att de håller i sig!!
Har varit på solarieöarna nu på förmiddagen men shit vad dåligt de tar.. får gå dit ett par ggr till den här veckan om man ska se någolunda levande ut på lördag när vi ska på bröllop...
Ska fixa iordning mig nu för sen blir de långprommis med familjen ner till västra hammnen o en kaffe latte=)

Katastrof!!

Kategori: Allmänt

Men hur i hela världen kan Christer Sjögren gå vidare... han är ju gammal, ful o urkass!!
Katastrof!!

De va bättre förr helt enkelt...

Kategori: Allmänt

Såg precis i tidningen att de är melodifestivalen ikväll.. deltävling 1 eller vad de nu heter!! förstår inte de här me alla deltävlingar o andra chansen.. blir man inte vidareröstad i första tävlingen så varför skulle man bli de i andra!?!
O de är alltid samma artister som är med, säkert Charlotte Perelli, Lena PH o bög-Magnus för att nämna några..
Tänk när jag va liten då va de bara en tävling o de räckte.. då hade även sverige en chans i eurovision contest, nu kommer sveriges bidrag bland de sista om man har tur (o inte sist).. De va bättre förr helt enkelt=)
De tråkiga är att de finns inget annat att titta på heller för alla kanaler tycks tro att alla kollar på Melodifestivalen.. Men jag vet ju med mig att jag oxå kommer att sitta o titta.. de är fan lite tragiskt, tur att vi har köpt världens största påse med godis=)

Va en sväng på babyland idag för att kolla om de fanns nån bra o billig sulkyvagn till Liam som man kan ha till semestern i sommar/höst men vi hittade ingen så vi får leta vidare..
Tog även en sväng till svedala outlet men där fann sinte ett skit så vi åkte hem igen..

Laim har börjat vägra att sova på dagen o istället är han gnällig hela dagarna.. INTE så roligt!!
Lyckades få han att sova ett par timmar när vi va ute o gick i det fin-fina vädret.. Hann även me en fika (kaffe o morotskaka) innan han vaknade.
Nu badar mina pojkar en andra gång efter att Liam sket ner hela badkaret så vi fick spola upp nytt vatten.. konstigt att de alltid händer när tobbe badar med honom=)
Ska fixa lite varma mackor nu sen blir de melodifestival o mumsa godis...

Smarrigt me vin=)

Kategori: Allmänt

Fredag och helg, alltid lika trevligt.. Tobbe är hemma o för en gångs skull har vi ingenting planerat för helgen o de känns hur bra som helst!!
Tog en prommis till Mobilia med Liam idag, han somnade i vagnen så fort vi kom utanför dörren sen sov han i 3,5 timme.. snacka om trött kille!! De va uppskattat eftersom vi hade bjudit hit Gordi, Henke o Mille på mat så hann vi fixa me de medan han sov, hade även tvättid så vi sprang mellan köket o tvättstugan, plus att jag fick för mig att göra en morotskaka.. har aldrig gjort de innan men den blev ok för att vara den första=)
Maten blev god o lillkillarna avlöste varandra med att skratta, gnälla, sova...  De stora killarna håller på att lära sig dricka whiskey för att de tycker att de är manligt.. så de jobbade på de under kvällen=)
Jag lyxade till de o drack ett glas vin, att de kan vara så smarrigt varje gång.. längtar nästan efter att sluta amma så att man kan dela på en flaska vin till maten om helgerna.. de är nästan tortyr att bara få ta ett glas!!
Pratade även me familjen Dindic/Ahlbin om att åka på semester tillsammans i höst, bara en vecka till ngt varmt land.. skulle vara riktigt nice=)
Liam har somnat för natten (hoppas jag) o de håller jag me på att göra känner jag..
så tack o hej

Nybadad..

Kategori: Allmänt



Har precis tagit ett bad med sonen min, alltid lika uppskattat=)
Liam älskar att bada o ligger o plaskar runt o skriker sina glädjetjut.. Han har en bamse-bok som han blir helt tokig i varje gång man tar fram den.. tänk att ngt kan vara så roligt gång på gång.. samma sak me blomman som hänger över skötbordet, den är alltid skitrolig hur ledsen eller trött han än är!!

Har haft besök utav Victor, Julia och lilla Bella (Isabella) idag.. Bella är en månad men va ganska liten när hon föddes så hon är uppe på Liams födelsevikt nu men jag kan ändå inte förstå att Liam har varit så liten.. tiden går så fort, för fort!!
Jag har tänkt att jag ska komma på vad jag vill syssla med när jag blir stor nu när jag är mammaledig.. men när är man stor nog att veta?? jag har funderat de senaste åren men fortfarande inte kommit på ngt.
När jag va liten ville jag bli hårfrisörska (som alla andra) eller jobba i kiosk (enbart för att få äta så mycket godis man ville) men planerna har ändrats.. o nu har jag absolut ingen aning!!
så om någon har ngt bra förslag, fram me dem bara.. för ngt måste jag ju syssla med=)
ska natta sonen nu!!

Fastlagsbulle

Kategori: Allmänt

O för er som inte vet vad en fastlagsbulle är så är det en semla=)
Åt årets första idag, den va hemmagjord o inte lika god som en konditoribakad men heller inte så illa för att vara den första.. så nu börjar jakten på årets semla! I
Läste nån gång om hur många kalorier de är i en enda semla, de va så många att jag har tappat räkningen=)
Gott är de i alla fall!!
Har sovit riktigt kasst inatt me så idag har jag inte varit utanför dörren, jag har i princip inte gjort ett dugg.. ganska så skönt med en sån dag.. Tobbe tog Liam på en långpromenad så jag fick sova ett par timmar på eftermiddagen.
Därefter bakade jag kladdkaka o muffins, får besök imorgon så ngt måste man ju ha o bjuda på..
Har precis tagit ett race o klistrat in lite bilder i Liams "mitt första år" bok, känns som att de får plats hur mycket som helst o att ajg aldrig kommer att bli färdig.. att vi sen har framkallat ca 500 kort gör ju inte saken lättare när man ska välja vilket som passar vart...
Syster åkte på semester idag, till guadoulope (har ingen aning om hur de stavas). hon ska vara bort i 2 veckor o jag kommer bara att bli mer avis för varje dag som går.. Jag vill me åka utomlands!!
någon som har ngt bra förslag vart man kan åka med barn? de ska helst vara gratis oxå=) för man blir ju inte rik på att vara mammaledig, håller me en annan bloggare "man borde få OB-Tillägg för att vara mammaledig"
efter de senaste nätterna skulle jag vara riktigt rik!!

TRÖTT...

Kategori: Allmänt

Vet inte ens vad jag ska bloggo om, så trött är jag..
Liam har haft 3 riktigt kassa nätter då han har sovit jättedåligt.. o jag ännu sämre!!
Inatt fick han för sig att vakna kl ett o va jätteledsen (ont i magen antagligen efter min el maco på macce donkan).. jag va för trött för att orka resa mig ur sängen så tobbe-stackarn fick ta han om han.. (o tobbe som skulle upp tre o börja jobba fyra). En timme tog de väl innan han somnade om, sen kunde inte jag sova så jag låg vaken till halv fyra o sen vid fyra vaknade Liam men bara för ett litet tjut sen somnade han om o sov till halv sju..
Jag är verkligen helt slut..!!
Har precis lagat och ätit köttbullar med potatis o gräddsås så nu är jag så där i en dvala så jag ska nog passa på att nappa lite nu när lillen sover.. o så hoppas jag på att få en bra natt med mycket sömn!!

illamående..

Kategori: Allmänt

Sitter här o mår illa, vet inte om de är ngt jag ätit eller vad de kan vara.. bara de inte är kräksjukan så är jag glad, har varken tid, lust eller ork till att vara sjuk..
Kollar american idol men vet inte riktigt vad de styr med på TV4 för de visar samma avsnitt som förra veckan, hoppas de upptäcker de snart o fixar till de för jag älskar att se alla dumma göra bort sig. Att vissa ens söker förstår jag inte. jag skäms för de flesta utav dem. men de är ju underhållning på hög nivå=)
kolla bara flintisen som försöker övertyga juryn om att han är bra o de låter för ljävligt.. stolle!!


Idag har vi inhandlat en ny bilbarnstol till Laim, lite tidigt kanske men han kommer ju att behöva en större om ett tag o de va så bra pris så vi kunde inte låta bli..

Tobbe går tidigt den här veckan, de gillar jag för då kommer han hem runt halv ett o har hala dagarna med mig o Liam, men imorgon blir de babycafé me Johanna o Bella..

De verkar ha upptäckt felet på TV4 så nu ska jag återgå till mitt tittande.. o skratta vidare åt alla idioter=)

Bortbjudna

Kategori: Allmänt

Liam har sovit hur bra som helst inatt, han somnade förvisso inte fören vid tolv men sov till sju utan att vakna.. då fick jag väcka honom för mina mammatuttar höll på att explodera o jag låg på blöta fläcken kan man säga. bröstmjölj överallt!! Efter skrovmålet sov han vidare till kl tio så de blev sovmorgon idag me=)
Syster ringde o bjöd över oss på frukost så de blev nybakade scones.. supergott!!
Därefter gick vi ner till stan o där har vi varit hela dagen, strosat runt i affärer, fikat o bara myst.. strålande sol men svinkallt dock.. började tom snöa en sväng när vi satt o fikade!!
Stannade till på konsum på vägen hem för att köpa gröt o fruktpurré till Liam, köpte även lite ersättning för vi är bortbjudna på middag ikväll o jag tänkte dricka lite vin. Åhh vad gott de ska bli!!
Hoppas bara att Laim tar ersättningen, ibland går de o ibland inte..

Let´s dance

Kategori: Allmänt

Sitter o kollar på Let´s dance o tycker faktiskt att de ser ganska så roligt ut.. Så jag har kommit fram till att om TV4 ringer mig nästa säsong o frågar om jag vill vara med så tackar jag antagligen ja... måste bara se till att bli känd först o de vet jag inte om jag känner för.. vet inte för vad jag skulle bli känd heller så de skiter sig nog me let´s dance.. FAN!!