jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Taikida

Kategori: Allmänt

Sitter här och håller på att somna.. Ännu en hektisk dag går mot sitt slut!
Åkte till köpenhamn imorse me familjen o min syster med familj och vi var inte hemma igen fören vid sju nu ikväll.. så snacka om en heldag.
Tog tågen över imorse och sen har vi bara gått och strosat på ströget o ätit lunch, glass och bara njutit av att vara i danmark! Lite för varmt igentligen för att göra ngt annat än att ligga på stranden o ha tillgång till ett hav. Men de fick gå.

Elin, Liam och Linneá på restaurangen där vi åt lunch..


Kalle, Elo, Jag, Elin, Linnea och Liam på prommenix i köpenhamn..=)

På vägen hem tog vi vägen om folkets park så att Elin och Linnea fick åka lite karuseller innan vi gick hem till oss.. Så kul att träffa dem, de blir ju inte så ofta, speciellt inte att man spenderar en hel dag tillsammans.

tjejerna åker karusell..


Liam va på väg ur sin vagn idag, kollade bort o i nästa ögonblick hängde han över vagnen o jag fångade upp honom innan han åkte i backen (som tur va) så nu är de sele som gäller!

Taikida spelar i folkets park (100 meter från oss) ikväll så Tobbe o jag har suttit ute i hopp om att få höra curly sue (bästa låten) men de blåser väl åt fel håll eller ngt för vi hörde ingenting o jag är alldeles för trött för att möta upp tjejkompisarna som är ute o partajar. Så nu har jag precis tagit en dusch o ska hoppa i sängen för imorgon väntar tydligen ännu en varm dag vid stranden=)
Charlotte  me familj kommer inte imonkväll som planerat, Simon är sjuk så Tobbe o jag är lediga hela helgen om de är ngn som är sugen på att hitta på ngt?!?

Förstår inte hur man kan vara så trött som jag är just nu o ända va vaken...
go natt

ribban

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem från Ribban där vi har spenderat dagen med att bada och sola.
Inte så lätt med en liten Liam som bara vill krypa iväg o klättra på allt..
En kompis från Hultsfredstiderna är här nere o hälsar på så hon och Sara o Elina (oxå gamla hultsfredskompisar, men som bor här) va oxå där. Alltid lika kul att träffas!
De ska grilla ikväll så de kanske blir att man åker dit en sväng men först ska vi ut till Jocke och Ann i Arlöv och äta mat.

Idag kommer även min syster från småland så imorgon ska vi åka till Köpenhamn med dem. Ska bli roligt att spenera mer än bara ett par timmar med dem som de alltid blir när man stressar runt i småland o hälsar på alla.

Just nu så vägrara Liam att sova, han är övertrött o kan inte komma till ro så jag hoppas snart att han deckar av ren utmattning så att vi akn fixa iordning oss o komma iväg lite skapligt!

Bilder från stugan i jönköping..

Kategori: Allmänt


Stugan som vi fick låna o bodde i..


Tobbe och Liam gungar..


En glad skit=)


Klättra är kul...

  
Grillkväll i stugen..


Minna-bus och Liam..


Våran solstråle..


Morgonmys, mor och son!


Sist men inte minst... vi två=)

Kommer mer bilder nån annan dag från brölloppet o vistelsen i vimmerby..

natti natti
imorgon väntar ribban o bygga på brännan=)




Första stegen

Kategori: Allmänt

Måste bara informera om att i förrgår, dem 27 juli tog Liam sina första steg. Han släppte gåstolen o gick till mig. Kanske bara 2-3 steg men ändå.. STORT!

ursäkta, förlåt och sorry!

Kategori: Allmänt

Nu är jag åter hemma i Malmö, saker och ting börjar lugna ner sig aningen så jag ska bli bättre på att uppdattera men vem har lust att sitta inne vid en dator när vädret är så underbart..!
Ska lägga in lite bilder från veckorna i småland men de får bli ikväll eller en annan dag..
Jag har inte ens läst igenom bloggarna som jag följer så jag har en del att ta igen känns de som!

idag vilar vi våra kroppar från solen, har stekt ett antal dagar så nu måste den röda kräftfärgen övergå i lite mer gyllenbrun innan de blir mer pressande=)
Har haft besök utav min morbror me fru de senaste dagarna o syster har åkt iväg på semester så nu är vi helt själva här i några dagar o de ska bli helt lovely!
För senare i veckan kommer min syster me familj från södra vi o i helgen kommer charlotte ma familj o nästa vecka åker vi till sthlm för att semestra o sen kanske en sista minuten innan tobbe börjar jobba igen.. full rullr framåt..!

Ute i ingemansland..

Kategori: Allmänt

Vill bara tala om att jag befinner mig i en stuga, vid en sjö mitt ute i skogen där det inte finns någon dator.. så därför ingen uppdattering!
Imorgon blir det bröllop, vilket jag ser fram emot jättemycket!

Skriver mer när vi är i Vimmerby i nästa vecka!

Spöregn=(

Kategori: Allmänt

Imorse när Liam-klockan ringde 06.07 så verkligen öste det ner ute..
Inget bra uppvaknande kändes de som..

Vad gör man en dag som denna, när man har en liten som måste underhållas o men verkligen inte känner för att lyfta ett finger?

Kanske borde baka lite, kanelbullar va länge sen..
Fast mest hoppas jag på att himlen spricker upp o de blir stekande sol=)
Jag vill till havet och bada!!

Stressdag!

Kategori: Allmänt

Idag har de verkligen varit full rulle hela dagen så just nu känner jag mig totalt slut..
Jag fattar inte hur man kan ha så mycket tvätt som vi har, vi har säkert 10 maskiner i veckan som vi kör.. är de normalt med bara ett barn i hushållet?
Hela förmiddagen gick i alla fall åt till de, sen tog jag med mig lilleman och gick o handlade lite på torget o sen ner på stan för att handla lite bra-o-ha-saker på h&m till mig.
Vidare till stadsparken (eller vad de nu är för park) där vi mötte upp Klara, Johan; Elise, Lisette, Jonas och Melker..
Satt där o babblade lite innan vi traskade hem till syster, stannade till på systemete o köpte ett par flaskor vin så nu är vinstället fullt=)
Hos syster bjöds de på mat o lite girltalk. Hon drar till Grekland imorgon på 10 dagars semester, lyckosen!
Får väl hoppas på lite sol här i helgen så att jag kan få lite färg på min blendnade kropp.. nej så illa är de inte, men ändå!

Har precis haft My (en jobbarkompis från Victors) hemma på besök, Hon jobbar i en klädaffär nere i turning torso-gallerien och undrade om jag kunde jobba lite helger nu i juli.. vilket jag jättegärna vill men är typ helt uppbokad från nästa helg och framåt. Så än så länge vet jag inte hur de blir. Tippsade henne om Klara, så om du läser detta o är intresserad så kan du väl höra av dig till mig=)

Lilleman har fegat ur lite idag o har inte släppt taget alltför många gånger.. Men mig gör de inget om han väntar ett par månader me att gå, känns lugnast så;)

Tråkigt inlägg men nu ska jag hoppa i sängen o vänta på att min sambo ska komma o krypa ner hos mig..
Har även blivit utmanad (av Jennifer) idag men får ta de en annan dag då jag är helt väck i huvudet o orkar knappt tänka!

Imorgon blir de sol (hoppas jag)

Nyfiken eller?

Kategori: Allmänt

Om ni undrar varför ni (som bloggar) har så många besökare varje dag så har ni mig att tacka. Bloggarna som jag följer o läser varje dag, är inte alltid uppdatterade o då klickar (besöker bloggen) jag minst 20 ggr om dagen för att se så att jag inte har missar ngt..
Kallas de nyfiken eller?

Bara några exempel...

*När jag var yngre så visste jag alltid vad mina paket vid såväl födelsedagar och jul inehöll.. klurade jag inte ut de genom att känna o klämma så öppnada jag paketen, tog reda på inehållet o slog in de igen..  (Sen va de ju bara att se förvånad ut den dagen då de igentligen skulle öppnas)

*När vi skulle på första ultraljudet så hade vi bestämt oss för att inte fråga efter könet men om de frågade oss om vi ville veta så skulle vi ta reda på de... Ingen frågade, så precis innan hon är klar så nästan skriker jag ut
- Ser du om det är en pojke eller flicka?
Till min besvikelse får jag som svar, - Nej, inte när den ligger som den gör och kniper igen me benen..
Men hallå, jag ville ju veta!!!
15 veckor senare, på andra UL fick vi svaret..  En liten pojke=)

Jag har blivit lite bättre på det här med paketen, jag öppnar de inte längre i alla fall..
Men känna o klämma får man väl?

6 hela veckor

Kategori: Allmänt

så då sitter man här vid datorn igen, inte såå ovanligt om ni frågar Tobbe;) Men just nu är han o jobbar så då passar jag på. Har haft en heldag ute i solen idag, så skönt!
Familjen jonsson/danielsson va i och för sig och handlade i förmiddags o tog även en tur till zoocity (ligger ovanpå willys), så att Liam kunde kolla in lite fiskar, kaniner, en kajan (va nu de är? såg ut som en liten krokodil).. Hna är ju helt tokig i djur!

Efter lunch mötte vi upp Gordi, Mille, Lisette och Melker i folkets park där vi slog oss ner på en filt o spred ut oss som bara vi kan  göra=)
De blev en hel del tjejsnack o barnen lekte och käkade majskrokar..
Liam ställde sig upp helt själv för första gången.. (utan att hålla i något). De är helt sjukt vad det händer nya saker för varje dag..

Lilleman står helt själv=)

         
Mille o Gordi                Melker och Lisett

Liam och jag har även varit en sväng hemma hos Ida, Sara och Carin kom oxå förbi. Så himla roligt att träffa alla gamla klasskompisar, helt sjukt att vi har hamnat i Malmö nästan hela " tjejgänget" från gymnasiet i Hultsfred.
Liam fick gunga på utegården medans vi tjejer tjattrade.. Ett tag i alla fall innan alla skulle "hålla" honom=)




Liam och Carin!

Längtar så mycket tills nästa vecka. Tobbe jobbar bara den här veckan  me sen har han semester o ska vara hemma i 6 hela veckor.. Ska bli superkul att va hemma hela familjen och bara njuta av sommaren (om den nu kommer nån gång..)

Borta

Kategori: Allmänt

Skrev ett långt inlägg me bilder för ca en timme sedan och det står att de är publicerat, vilket de inte är..!
Hoppas att de inte är "borta" bara!

Tand 2

Kategori: Allmänt

Vart tog de fina vädret vägen undrar jag?
Helgen och gårdagen har ju varit hur nice som helst men idag har det mest varit mulet.. sådär tråkigt så att man t.o.m får ha lamporna tända under dagen för de är så mörkt av alla gråa moln ute.. ush!
Jag vill ha sol!!

Liam vaknade kl 05.59 imorse o tyckte att de va morgon o att vi absolut inte skulle somna om, Tobbe och jag va inte helt överens med honom.. Blev ingen mer sömn dock men vi låg kvar i sängen till strax efter åtta o halvsov o busade om vartannat.. Passade på o vila lite när lilleman nappade senare under förmiddagen.. sååå skönt o behövligt!

Liam har blivit en riktig liten vilding, han kryper som bara den.. och fort går det (om man jämför för ett par dagar sen). Men helst utav allt så vill han stå eller gå. Reser sig mot allt o släpper taget, står ett tag  o sätter sig sedan på rumpan. Tur att han har blöja för annars skulle hela rumpan va ett stort blåmärke efter alla dunsar i golvet..

Gåvagnen är en favorit..


Efter lunch kom Johanna och Bella på besök, va jättelänge sen vi sågs. Det är så kul och se hur mycket kidsen lär sig mellan gångerna.. för det händer ju saker vill jag lova=)
Eftersom vädret va lite opålitligt så stannade vi inne hela eftermiddagen, kidsen lekte medans vi (latte)mammor hällde i oss kaffe, mumsade  muffins och uppdatterde vad som hänt de senaste veckorna.
Bella fick även låna Liams gåvagn o även hon verkade gilla den.. ett bra köp me andra ord=)

Lite bilder från dagen...


Brottningsmatch..


Följde Johanna och Bella till stationen o vi stannade till på barnvagnsaffären där Klara extraknäcker lite.. så de blev lite tjejsnack o lite hemlisar (hi hi) innan vi traskade hem igen..
Skönt att få komma ut o få lite frisk luft. Precis när vi kom innanför dörren här hemma så började de spöregna ute, snacka om bra timing!

Lillemans andra tand är på G. Han har varit lite kinkig idag så nu ikväll spetsade jag vällingen me alvedon o hoppas på en lugn natt med mycket sömn.. Det tog ändå en timme för  honom o somna ikväll o då va de utav ren utmattning efter allt skrikande.. stackarn!

Imorn blir de parken me alla mammor (eller de som kan) och kids. Ska bli supermysigt efter ett par veckors uppehåll!
Snart kommer babe hem o då blir de lite mys i soffan innan sängen kallar!

Bo 01

Kategori: Allmänt

Igår va vi nere i västra hamnen så ajg tänkte bara lägga in lite bilder..

Jag och sonen


igen.. fast me turning torso i bakgrunden..


Lilleman på språng..


My love..


Pappa, jag och Liam

Tystnad råder

Kategori: Allmänt

Tobbe jobbar och pappa har åkt hem idag, Liam somnade utan protest (peppar,peppar) ikväll så jag sitter här i min ensamhet o bara njuter.. Ibland är de bara såå skönt att få vara helt själv o bara tänka på sig själv o ingen annan..

Va nere på stan tidigare idag och det slutade me att vi åt lunch på gränden, alltid lika gott..
Alla som vi tar med dit blir helt tagna utav stället, så mysigt att sitta ute i en trädgård (mitt inne i stan).

Efter att jag skjutsat pappa till tåget så tog jag med Liam en sväng till folkets park, han stormtrivs där.. o jag med=)
Så imorgon om de är fint väder så ska han få bada i fontärnerna för varje gång vi går förbi så försöker han slänga sig ur vagnen (i hopp om att kanske hamna i vattnet)
Ikväll börjad han t.o.m gråta när vi gick ut från parken.. har aldrig hänt innan!

Liam reser sig mot allt, kryper fortare o bättre för varje dag.. Känns som att det händer ngt varje dag!
Han är ganaska så tålig oxå då han trillar o slår i både huvud o kropp utan att säga ngt.. på de igen bara=)

Ikväll ska jag fixa med lite bröllops-fix, mer än så kan jag inte säga..
Hoppas bara på att lilleman sover för natten nu, sist jag va inne o tittade så låg han me fötterna på huvudkudden o huvudet inburrat i alla gosedjur=)

Något händer..

Kategori: Allmänt

Men vad vet jag inte riktigt!
Liam vägrade sova igårkväll och var vaken till halv elva innan han somnade av ren utmattning. Så idag har allt bara varit blaha.. Alla rutiner rubbas och det gillar jag verkligen inte! Rutiner är de bästa jag vet!
Även ikväll och tidigare idag när han skulle sova så vägrara han.. han sätter sig upp/ställer sig upp o snurrar runt o kommer absolut inte till ro..
Hoppas på att de bara är ännu en sån där fas som han ska igenom!

Sovmorgon va ju inte att tänka på så upp vid sju o full rulle fram till tio då både jag och Liam deckade... en halvtimme, men lyckades få honom o somna om o sov en timme till. Det var behövligt vill jag lova!
Sen när man väl vaknade så hade man ju lite små-ångest över att de va såå fint väder o att man inet hade varit utanför dörren..
Ida ringde o frågade om vi skulle me till skanör men efter som min pappa och Liam inte gillar solen speciellt mycket så va ju inte de att tänka på.. ahde dessutom ingen bil så vi kunde inte ens ta oss ner till ribban o möta upp syster, Ulrika och Selma. Jag va skapligt knäckt då ett tag!
La mig på gården o fyllde Liams pool så att han kunde plaska runt i den..
Man måste ju ta vara på solen=)

Nu i eftermiddag/kväll har vi grillat, druckit vin, Liam har badat ännu mer och vi har smaskat i oss jordgubbar o glass.
Syster har även gjort slingor på mig så nu är jag ännu blondare.. Måste bara se till o få en klipptid i veckan som kommer!
Måste även skryta lite med att Liam har börjat släppa taget o håller balansen i några sekunder, idag slog han rekord men kanske en halv minut.. jag är impad (och stolt)!

Hoppas på fint väder även imorgon så att vi kan käka frulle på espresso house nere i västra hamnen!!

Göta kanal går på tv:n så jag tänkte joyna grabbsen o lägga ner mig i soffan o softa lite

Ny bil igen?

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit och hämtat ut Liam trehjuling, men vi har ställt ner kartongen i källaren i väntan på att den ska användas så jag har ingen aning om hur den ser ut.. mer än att den är grön!

Har även hunnit med en sväng till Autoropa (lr hur de nu stavas) för att kolla in lite bilar. Liam fastnade för en röd Ferarri så de får väl bli den;)

Liten kille o maffig bil=)


Klättrar på allt...


T.o.m Ferarribilar..=)

Vi har precis ätit lite grillat o snart kommer gänget som har varit i Tyskland och dricker en kopp kaffe innan de ska vidare till Jönköping. Tråkigt för dem att inte hinna träffa Liam bara. Igår sov han när de kom o likadant idag.. Men nu är det ju bara 2 veckor kvar till bröllopet så då träffas de ju i alla fall!

Adios!

utmattad...

Kategori: Allmänt

Hade precis skrivit ett långt inlägg och lagt in en massa bilder från igår men hela sidan bara stängdes ner.. fattar nada!

For att göra ett långt inlägg lite kort (och utan bilder) Så knaprar jag Ipren för att orka med livet.. Har sovit ganska så kasst inatt så jag börjar känna mig lite lätt utmattad..
har hela källaren full me tvätt, plus att vi väntar på att Tobbes mamma och bröder ska komma så de är bara att lägga tröttheten o förkylningen åt sidan o bita ihop!
Tobbe är ledig imorgon så jag hoppas verkligen att han stannar hemma från Tyskland och tar hand om mig och Liam=)

Liam va helt slutkörd nu ikväll, han somnade i samma sekund som han svalde sista klunken välling.. De händer inte alltför ofta kan jag lova!
Jag har som sagt sovit kasst inatt o vid halv fyra när jag tittade upp mot spjälsänges så stod Liam upp och kollade på mig som om att de va lite synd om honom o ville komma upp till oss.. vilket han fick (allt för att jag skulle få sova). Men de gick sådär med att somna om efter de, för min del i alla fall!

Liam har plaskat i sin pool idag, fanns typ inget vatten kvar efter att han hade badat, lilla fisken=)
Skulle ha hämtat Liams nya trehjuling idag men har inte orkat så de får bli imorgon.. om jag orkar!

NU ska jag lägga mig på sofflocket ett tag innan tvätten kallar.. pust!

tråkinlägg..

Kategori: Allmänt

Jag känner miig inte helt frisk, snorar o fryser så jag håller väl på att bli sjuk! Jag skulle ju inte bli förvånad eftersom de va hela 2 månader sen jag va sjuk senast..

Orkar inte me att skriva så mycket..
Har varit nere i västra hamnen hela eftermiddagen och tagit massor av kort men de får jag lägga in en annan dag för nu ska jag stoppa i mig lite c-vitamin o krypa ner i sängen o hoppas på att vakna frisk och utvilad imorgon bitt!

Håll tummarna!

Svårsövd..

Kategori: Allmänt

Liam har aningen svårt att komma till ro om kvällarna, vet inte om det beror på att fler tänder är på G eller om de bara är av ren trötthet som han inte kommer till ro.
Ikväll tog de i alla fall 45 för honom att slockna.. de roliga är att han sätter sig upp när han är sekunderna från att somna, vilket han även gjorde idag.. ett antal gånger! Men idag somnade han sittande, lutad mot spjälorna på sängen.. SÅ SÖT men är de inte skönare att ligga ner??
O när ska han börja förstå att de är skönt att sova o sluta kämpa emot?

Tisdag

Kategori: Allmänt

Håller på och fixar och trixar lite här hemma, men med vad kan jag inte avslöja..
Annars är det ganska så lungt. Lilleman sover och jag dricker mitt morgonkaffe..
Ska till torget och handla jordgubbar när han vaknar o sen hem o laga mat till mannen i huset som slutar jobba vid ett.
I eftermiddag blir det nog en sväng till IKEA men oxå en långprommenad i de fin-fina vädret.. solen skiner o de har jag verkligen längtat efter!
Det sägs ju att de ska bli bättre väder imorgon o att de ska hålla i sig hela helgen.. hoppas att de blir badväder så att man kan ta sig till höllviken o få lite färg på kroppen som för tillfället är mer åt de vita hållet än de soligt gyllenbruna..

Min pappa kommer på tors och ska stanna ett par dagar.. han har inte varit här på över ett år så de är på tiden!
På fredag har Tobbe tagit FL (föräldraledigt) så då ska han me sin mamma och bror till Tyskland för att inhandla lite alkoholhaltiga drycker. Mest till bröllopet men lite vin till mig me hoppas jag;)

Liam håller på att riva stället, han sliter i gardinen, äter på mina ljus, river ner alla dvd-filmer (10 ggr om dagen), klättrar på allt och sliter i alla sladdar som ligger på golvet (kanske är dax att gjöra något åt efter att ha bott här i över 2 år).
Ja, nu gäller de att ha koll på våran lilla vilding!