jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Familjen händiga??

Kategori: Allmänt

Måste bara berätta om en lite händelse från natten..
En hylla över våran säng och lillemans säng hängde lite "löst" igår så jag och Tobbe va jätteduktiga o pluggade om o skruvade upp den igen..
bara de att jag vaknade inatt av att mina glasögon (som låg på hyllan) åkte i golvet.. jag va för trött för att förstå men tur att Tobbe va lite mer på G än mig för strax därefter åkte fotoramen ner precis bredvid mitt huvud, en låda me nappar ner i lillemans säng o på honom så att han vaknade o blev ledsen. Han precis ta upp honom innan hela hyllan (ikeas lackhylla) lossnade från väggen o Tobbe fångade upp den i luften.. Kunde gått riktigt illa!

Det är när ngt sånt här händer som jag börjar o fundera på de här med hus, vi skulle inte kunna fixa någonting (eftersom vi inte ens får upp en hylla på väggen) så att bygga nytt o lejja folk till de känns just nu som ett alternativ;)

Iám back!

Kategori: Allmänt

Sitter här med mitt förmiddagskaffe i ena handen o försöker skriva me den andra handen.. att ställa ner koppen kommer inte på tal för här ska de pimplas kaffe=)
Lilleman sover så jag tänkte passa på att lägga in lite bilder från de senaste dagarna..

Liam älskar sina mjukisdjur så här kommer ett på honom o hunden Teddy!


I fredgags var vi o hälsade på Fredrik, Emma och deras lilla Hugo (6 veckor gammal). Jag kan inte förstå att Liam har varit så liten, mindre t.o.m..
 
Hugo 6 veckor                  Liam 1 timme gammal

Men jag är ju galen i bebisar, skulle kunna tänka mig att ha en bebis hela tiden men de blir lite väl många barn..;)
Vi grillade och hade de allmänt mysigt. Liam tycker ju just nu att de roligaste i hans liv är att gå så både Tobbe och jag har ont i ryggen efter att ha gått runt me lillaman och "spelat fotboll"..
 

I lördags så jobbade Tobbe på dagen så Liam och jag var på stan alldeles själva, de va då jag hittade mina skor.. inget annat dock!
På kvällen var vi inne hos grannen på träff med föräldragruppen, vi vuxna grillade (drack rödtjut) och barnen busade på golvet.. supermysigt!
Liam deckade i soffan så när vi kom hem va klockan redan elva..
   

I söndags va Gordan, Henke och Mille här så kidsen lekte medans vi "vuxna" åt äppelpaj som jag hade bakat. Så kul att se Liam och Mille för de har verkligen hänt hur mycket som helst bara de 3 senaste veckorna..

Mille och Liam..


Lite svårt att gå när Mille blockerar vägen=)

Så skönt att familjen Dindic/Ahlbin är tillbaka så att man har någon att spontan-umgås med om dagarna..
Snart har Tobbe semester med och jag LÄNGTAR tills dess! Ska bli så mysigt!

Nu ska jag slänga på mig lite mascara o ta med mig lilleman ner på stan..
Tobbe slutar tidigt idag så..
I eftermiddag ska jag o syster shoppa loss lite, ska bli najs att få komma iväg ett par timmar=)

ska bättra mig!

Kategori: Allmänt

Jag hatar mig själv när jag inte uppdaterar varje dag för när jag sen tänker tillbaka o ska skriva om de senaste dagarna så orkar jag inte..
Men jag har ett gäng bilder som jag just nu håller på att lägga över i datorn så förhoppningsvis blir de en bättre uppdatering under dagen..

SKORNA

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag hittat skor som passar till klänningen som jag ska ha på bröllopet. Känns som att jag har letat igenom hela stan utan att hitta SKORNA.
Så idag tog jag vägen om Vagabond o där stod de bara, ett par kvar, min storlek och på rea dessutom.. HUr ofta händer DET lixom??
Så nu är de bara allt annat krimskrams kvar att handla..
Det får bli en annan dag för nu ska vi in till grannarna o träffa alla i föräldragruppen och grilla..
Ska bli kul, kan tänka mig att de är full rulle på alla barn nu.

Liam lärde sig förresten att krypa igår, lite stappligt men de går framåt=)

barfota?

Kategori: Allmänt

Jag har varit lite dålig på att ta bilder den sista veckan men ska iväg imorgon o träffa lilla Hugo, 6 veckor gammal så då ska det tas en massa kort. Vi ska åka och träffa Fredrik och Emma som vi träffade och lärde känna i Venezuela. De har som sagt precis fått en liten Hugo så honom ska vi få träffa för första gången imorgon. Ska även grilla, så morgondagen ser jag fram emot=)

Idag har vi varit på tippen och slängt våran datastol som brakade ihop för ett par veckor sedan.. med Tobbe sittandes i:)(så nu sitter jag på en pall eller på pilatesbollen). Hann även me en sväng till Team Sportia för att byta Liams regnställ till en storlek större och en tripp ner på stan för att fynda på rean o hitta ett par skor (tills vi ska på bröllop). Hittade en ascool hummeljacka till Liam som han bara va tvungen att få.. själv hittade jag inga skor i dag heller så börjar inse att jag kommer att få gå barfota... snyggt till långklänning? kanske inte ens syns under allt tyg=)?

Har precis mosat i mig en liter jordgubbar o betalat räkningar så nu är de lite mys o sen sängen som gäller!
Proppade i lilleman lite alvedon innan han somnade igår så inatt har vi fått sova någolunda, han vaknade nån gång vid ett men då fyllde vi på me alvedon så sen sov han till åtta imorse. De sjuka är att jag vaknade vid halv sex o kände mig utvilad, men gjorde misstaget o somna om o vaknade som världens tröttaste...

insett fakta!

Kategori: Allmänt

Idag har jag verkligen insett hur äckliga småbarnsföräldrar verkligen är (har alltid tänkt att jag inte var en utav dem;)).
De började me att Liam va lite hård i magen igår så jag köpte en burk katrinplommon som han fick några skedar utav igår eftermiddag... Sen va de inget mer me de!
Men idag hände de saker i i baken.. så jag fick spola av lillkillen i duschen för att får bort allt "klet"
När vi sen för ett par timmar sen va nere på stan så upptäcker jag att min tröja är nerkletad me bajs (äckligt men sant). De äckligaste av allt är att jag bara rycker på axlarna o drar på mig en tröja över o traskar runt i de utan att ens tycka att de är speciellt jobbigt.
Så nu är jag offeciellt en äcklig småbarnsmorsa;)

De blev ett lite märkligt inlägg o ganska äckligt tycker vissa men välkommen till min verklighet!

REA

Kategori: Allmänt

Ännu en sömnlös natt eller ett par timmar har vi nog fått. Har varit förvånansvärt pigg i alla fall.. Va lite seg fram till ettt men sen klädde jag på mig och Liam och gick ner på stan och shoppade barnkläder på REA. Alltid lika roligt att fynda=)
Igår köpte vi ett regnställ till lilleman men kom på att vi nog ska byta till en storlek större så att han kan använda det när han börjar på dagis till våren. Gummistövlar skulle han få ett par utav mormor:)

Imorgon jobbar Tobbe tidigt så han är hemma redan vid ett så vi funderade lite på om vi skulle åka till något bad med lilleman så att han inte glömmer bort de här med att dyka.. Jag skulle även vilja gå ner på stan o shoppa loss lite!

Nu ska jag plocka fram lite papper m.m  o fixa till ett grattis-till-bebis-kort.. ska ev hälsa på några bekanta som har fått en liten knodd. Lilleman ska sova o vi me ganska så snart känns de som!

tandproblem..

Kategori: Allmänt

Våran härliga solstråle har inte haft sin bästa natt inatt.. fick väl ett par timmar mellan 03-05 med honom bredvid mig så jag kunde inte riktigt slappna av o somna in så där djupt som man aksnke hade velat.
Tobbe sov inte heller o natten till igår va ju inte heller någon dans på rosor så just nu går vi omkring som 2 zoombies!
de sjuka är att lillman har varit förvånansvärt pigg idag, lite gnällig till o från..
Tobbe ha varit hemma så vi sov ett par timmar på förmiddagen allihopa, annars hade inte jag fungerat som varken mamma eller sambo idag!
Undra hon de har me lillemans tänder att göra eller tanden som är på väg upp.. känns jobbigt att veta att varje tand tar flera dagar/veckor på sig att titta fram helt o hur många tänder han man inte..?? Känns som att de kommer bli många sömnlösa nätter! typ 30 tänder gånger (varje tand tar ca en vecka, lr?) 7 dagar.. det är 210 sömnlösa nätter!
Känns jobbigt!

Kusin vitamin..

Kategori: Allmänt

Min kusin med familj har varit här över helgen och åkte hem idag så vi har spenderat gårdagen o idag tillsammans. Kidsen (Adam, Anton och Isak blev helt kära i Liam o ville att vi skulle följa med dem hem idag och flytta in i deras hus. Vi kunde få Isaks rum, hans är störst så de va ju snällt av dem. De tyckte att vi kunde sälja våran lägenhet o tom våra jobb.. hur man nu säljer ett jobb som servitris vet jag inte;)
Liam va i alla fall helt slut efter dagen o slocknade så fort han la huvudet på kudden.. våran lilla solstråle!
Alla tycker att han är så snäll och lätt att ha o göra med, o det är han verkligen!
Han har börjat resa sig upp, i badkaret, sängen.. ja överallt där det finns ngt att hålla sig i (att han sen släpper o tror att han är superman är en annan sak)
Igår satte han sig upp i sin säng för första gången o idag när Tobbe o jag satt o åt så hade han me satt sig upp helt plötslig, så klart missade vi hur de gick till.. typiskt!

Imorgon har jag inget på schemat men behöver ett par nya skor till min nya klänning som jag ska ha om ett par veckor när vi ska på bröllop så de kanske blir en tur till stan.. men risken finns ju att jag köper allt annat än skor, såg idag att de är rea på Harmoni barn o de har ju bara SÅ fina kläder!

Nu ska jag lägga mig hos sambon i soffan o kolla på allt dåligt som visas på tv:n under sommaren!

Midsommar..

Kategori: Allmänt

Vad mer kan man begära än SOL på midsommar?
När vi var på väg mot Mellbystrand i fredags förmiddag, körde vi igenom värdens regn-oväder, och tänkte NEJ.. vi som ska vara ute hela dagen. Men regnet upphörde o himlen öppnades upp o solen tittade fram, för att stanna resten utav dagen=)

Det blev sill och potatis med gräddfil och jordgubbar i mängder till lunch innan det var dags att för viss cykla till Laholm där vi skulle va under eftermiddagen/kvällen. Själv hade jag hållt mig nykter och tog bilen då vi inte hade varken cykelsits eller cykelhjälm till Liam.
Väl framme var det lite fördrink o lära-känna-varandra inna de var dags för lekarna.. o där kan jag lova att man lärde känna varandra=)
Lekar är alltid uppskattat och superkul!
Tänkte att jag skulle lägga upp lite kort o går allt enligt planerna så blir de nog en del så håll i er..
En bild säger ju mer än 1000 ord har jag hört;) Börjar med lite kort från lunchen och Mellbystrand...
  
 

Jag och min kärlek..


Syster och jag..


Våran stiliga son..

Och så lite bilder från eftermiddagen/kvällen
  


Jag posar med mitt glas rosé i handen, dåligt nöjd eller=)?

Och så var det dags för lite kort från lekarna som var allt från att skjuta luftgevär till att spotta rotta..
                     
Trebensleken         syster skjuter luftgevär


Leken spotta råtta gick ut på att spotta en godisråtta så långt som möjligt.
Man fick även "plocka"  upp råttan 2 ggr o spotta igen.. om man ville, vilket Olle visar på bilden..


Vippbrädan gick ut på att hoppa gämfota på en "gungbräda" där det i andra änden stod en bytta med vatten som man skulle fånga upp.. helst med vattnet kvar i byttan! Gick sådär måste jag säga...;)


Här går jag in för att skjuta luftgevär.. ganska så mycket, eller?


Sambo och son.. mina ögonstenar!

Färdiglekt.. mitt superlag kom visst tvåa utav åtta lag så jag är nöjd!

Fler bilder kommer imorgon för våran dator är inte blixten o nu är det sovdags..
God Natt

Kunde inte sova igår vilket resulterar i att jag är skittrött idag. Tobbe fick inte mer än ett par timmar så honom lider jag me idag..
Här kommer i alla fall fler bilder från midsommar.. Det börjar dra ihop sig mot kvällen o den "riktiga festen"

 
Här är Ulrika innan hon hittar "fixflaskan"


Här är efter att hon har hitta flaskan.. o sist men inte minst...


det bästa kortat av dem alla... lite senare under kvällen när "fixen" har gjort sin verkan;)


Syster och jag..

     
Det var allt från kvällen.. Tog aningen fler kort men nu får de räcka!!



Dagen efter, två utslagna killar;)

Movienight..

Kategori: Allmänt

Idag är dagen men stort D.. Jag och syster har sett Sex and the city-filmen och den var precis så bra som jag hade hoppats på. Skulle kunna se den igen o igen o igen... Får väl vänta tills den finns ute på DVD för den ska jag bara ha i min lilla samling, hoppas att den matchar skokartongen med min lilla samling av alla avsnitten;)

Låter kanske som att jag är helt besatt o de är jag nog lite me..
De sjuka va att jag tjöt mig igenom hela filmen och fick torka mascara hela vägen hem.. tur att man inte skulle ut och dricka cocktails efteråt! O de va inte bara jag som tjöt, de lovar jag=)

För er som gillade serien.. ni kommar att älska filmen och hoppas på en uppföljare.. just like me=)
   

Första tanden på väg upp

Kategori: Allmänt

Just nu är jag inte långt ifrån att trilla ihop o bara somna.. Så skönt det hade varit!
Idag ahr jag varit något så kopiöst trött så de går inte att beskriva me ord.

Liam vaknade 03.49 inatt o vägrade att somna om, han äter alltid välling vid 05 ca och jag vill inte att de ska bli tidigare o tidigare så de slutade me att allihopa (inkl Tobbe som kom hem från jobbet 02) va vakna fram tills de va vällingdags.. för vem kan sova när lilleman gnäller, sliter i sladdar o river ner lampor.. inte jag i alla fall!
Kan tillägga att jag inte va så nöjd då jag inte kunde somna om, sista gången jag kollade klockan så va en 06.03.
Upptäckte i alla fall lite senare att Liams första tand är på väg upp.. på 8-månadersdagen lixom. STORA killen=)

Resten utav dagen har mestadels varit gnällig från lillemans sida, han ahr vägrat att sova middag o bara varit allmänt trött och tjurig.. aknske myckete därför jag är helt slut!
Somna tom sittandes vid systers köksbord innan ikväll när vi tittade förbi på en bit mat.. då är man verkligen trött!

Har träffat Johanna och Bella idag, vi prommenerade till Limhamn där det var midsommarfirande me öppna förskolan men vi sket i dansen o käkade tårta o umgicks me Lisette, Melker, Anna och Pelle istället. Mycket trevligare!
Tog en massa kort men lägger in dem en annan dag för nu ska jag hämta upp tvätten från tvättstugan o sen hoppa i sängen.
Har packat färdigt inför morgondagen så efter en jordgubbsfrukost bär det av mot Mellbystrand... Ska bli supernice!
Men shit vad saker man behöver bara för att vara iväg en natt..!?!

Just de..

Kategori: Allmänt

Idag när familjen va på stan så kom de fram från kvällsposten o frågade oss vad vi skulle göra på midsommar samt fotade oss.. så håll utkik i tidningen imorgon (antar jag)

Barnvagnracet som jag skrev om för ett par veckor sedan, där de 100 första fick en trehjuling..
Hade fått ett mail från dem idag o Liam har fått sig en liten minicykel, vi har inte hämtat den än men de är ingen brådska heller känns de som..
Men kul att vi fick en... som vi (eller jag) gick in för de där racet:)

rödtjut!

Kategori: Allmänt

Ikväll visas de bästa avsnitten utav Sex and the city på tv. Skönt att de visas något vettigt, händer ju inte så ofta;)
De roliga är att jag har "skokartongen" med alla avsnitt men kommer ändå sitta klistrad framför dumburken.. o gleppa mellan alla kanaler då de är reklam.. istället för att sätta på dvd:n!

Idag har vi varit på systemet o bunkrat upp inför Midsommar, rödtjut för hela slanten.. fast lite rosé och snaps ska nog slinka ner de me..
På fredag morgon har vi och syster bestämt att vi ska ha jordgubbsfrukost o därefter bär det av mot Mellbystrand och senare på kvällen Laholm!
Vi ska me Ulrika, Ulf och Selma till "deras" stuga o va där under dagen (fixa midsommarkransar, äta sillalunch o sånt)  Sen på eftermiddagen ska vi in till Laholm o träffa resten av gänget, leka lekar, dricka sprit och bli fulla=)
Så nu hoppas vi bara på strålande sol på midsommar, eller i alla fall uppehåll och någolunda varmt!

Nu ska jag sätta mig i soffan o förhoppningsvis sitta där i ett par timmar...

Sex and the city

Kategori: Allmänt

Jag är trött efter en ganska så händelselös dag.. Har inte gjort ngt speciellt som är värt att skriva om i alla fall!

Liam går mer och mer (med hjälp förstås) men idag har jag släppt honom så att han har fått öva på sin balans men de slutade med att han tyckte att de va skitkul att slänga sig åt alla håll för han visste att jag fångade upp honom...
Helt sjukt att han redan är 8 månader..
Han har börjat äta samma mat som oss här hemma, vi började i och för sig igår men det verkar gå hur bra som helst...=) (so far).

Imorgon bitti åker mamma hem igen o Tobbe börjar jobba 16 så dagen ska tillbringas med familjen, ska bli mysigt för det var ett tag sen de bara va vi tre..

Måste ju även berätta att syster och jag har bokat biljetter till Sex and the city-filmen som har premiär i helgen, I am a BIG fan.. så på söndag kväll sitter jag spikad framför en stor bioduk tillsammans me Carrie, Miranda, Charlotte, Samantha, en massa Cosmopolitan  o så klart Mr Big! Jag längtar!!

Tosselilla..

Kategori: Allmänt

I söndags bar det av mot Tomelilla och Tosselilla.. Jag, Liam, mamma, syster, Ulrika, Ulf och Selma...
En heldag med grillning, karuseller, vattenland och djurpark!
Här kommer lite bilder från dagen...


Jag. Liam, Selma och Ulf...


Liam på språng..


Plaska i poolerna va roligt!

          
vattenland                               syster och Ulrika åker karusell..


Liam hoppar studsmatta..


Kollar fåren i djurparken..


Mor och son..


Liam inne hos kaninerna som han mer än gärna klappade=)


Ulrika på en "mongocykel" som vi försökte och faktiskt lyckades cykla på..

små röda gubbar

Kategori: Allmänt

Har varit lite dålig på att uppdatera.. IGEN!
Min mamma är ju här och vi har haft fullt upp hela helgen. Vi är precis klara efter att ha storstädat hela lägenheten  i ett par timmar. Skönt att ha de gjort till midsommar (inte för att vi ska vara hemma men i alla fall=)).
Har även varit nere på stan en sväng, shoppat lite till mig (bla en pajform som jag länge varit i behov av), en tröja till Tobbe och lite smått och gott till lilleman... Jag som inte skulle shoppa ngt!
Köpte även med lite jordgubbar hem så nu är det bara grädden som ska vispas=)
Med tanke på hur mycket jordgubbar jag åt förra sommaren när jag var gravid så borde jag ha förätit mig, men icke! de röda små gubbarna kan man bara inte tröttna på!
Mums..

Blå-gul...

Kategori: Allmänt


Far och son..


Liam..


Syster och Liam..


Mammas pojke=)


Pappas pojke=)

fylla och slagsmål

Kategori: Allmänt

Idag inträffade något mycket märkligt, jag såg machen mellan Sverige och Spanien.. Tråkigt nog så förlorade Sverige..
Jag som tom har målat svenska flaggan på mina naglar..


En annan tråkig sak är att Linkin Park har ställt in på Hultsfred, de skulle avsluta hela festivalen inatt på hawaii-scenen men har åkt på nån sjukdom så de kommer inte. Tycker synd om ledningen och rockparty.. med tanke på hur mycket de sliter för att allt ska bli så bra!
Så ikväll blir de nog både fylla o slagsmål I Hultsfred och resten av Sverige..
I folkets Park är det värsta livet just nu, folk skriker så att vi hör de in i vårat vardagsrum..

Imorgon (om vädret tillåter) ska vi till tosselilla och leka o va som barn igen.. där finns vattenland, karuseller, liten djurpark m.m
Ska bli kul att komma iväg lite...

bröllopsklänning inhandlad=)

Kategori: Allmänt

Tobbe är och hämtar Lina och Tim på tågstationen.. de ska vidare till USA imorgon men ska knopp hos oss inatt.. trevligt med lite sällskap=)

Har varit och storhandlat inför helgen och veckan men det verkar som att Tobbe åker på Hultsfredsfestival imorgon eftermiddag, får veta mer ikväll eller inatt..
Jag, Liam, mamma, syster o kanske några till ska i alla fall till Tosselilla (äventyrsland/djurpark) på söndag om det inte spöregnar. Jag har aldrig varit där o de kan ju va kul att få komma ut på lite "äventyr".

Min morbror med fru är även i Malmö över helgen så jag tänkte bjuda hit dem på mat antingen imorgon eller lördag..
Mamma är ju här med, så Liam och jag slipper sova själva för de är vi inte så glada åt...!
Tycker inte om när Tobbe åker iväg, har jättesvårt att komma till ro o sova gott!

Nu ska jag svepa mitt kaffe och hopåpas på att piggna till lite så att man orkar vara lite social ett par timmar...

Just de, har ju varit på jakt efter en klänning att ha på två bröllop i sommar och jag har äntligen hittat DEN!
Känns underbart skönt att ha de fixat, nu är de bara skor, västa smycken m.m som ska köpas in innan min outfit är helt komplett=)
Hur den ser ut? Det säger jag inte, bilder kommer efter brölloppen;)

no subject

Kategori: Allmänt

Idag kommer min mamma och hälsar på, Tobbe ska hämta upp henne på stationen när han har slutat.. ´Sen blir de nog en sväng ner på stan. Har inte varit där på flera veckor så de ska bli kul! När solen skiner o det är stekhett så blir det inte att man går ner men dagar som denna, lite blåsigt och halvdant väder.. de är dagarna då man sätter sprätt på pengar..
Önskar att de kunda vara fint väder för alltid!

Klädde på lilleman för att gå till parken och gunga men de slutade me att jag la honom i sängen och han somnade som en stock. Han har varit vaken en sväng inatt så han va väl helt slut efter de=)
Så nu har jag har haft tid till att klistra in kort i album (vilket jag borde ha gjort för länge sen) men klistret tog slut så nu sitter jag här istället o gör verkligen ingen nytta!

Idag börjar HULTSFREDSFESTIVALEN...!!

Tråkväder

Kategori: Allmänt

Idag vet jag verkligen inte vad jag ska skriva..
Vi har inte gjort ngt speciellt idag, tråkigt väder o vi har mest bara varit inne. Tog en sväng till torget, inhandlade lite rabarber bla så jag bakade en rabarberpaj till Tobbe och mig som vi avnjöt efter lunchen idag.. Väldigt god blev den oxå=)
Har varit på Netto en sväng och handlat lite onödiga saker som man alltid gör när man går dit.. undrar varför?

Liam vägrara att sitta still, nu är det krypövningar för hela slanten som gäller.. Helst vill han att man går med honom o håller i hans händer men min rygg pallar inte riktigt de. Han är för söt i sin gåstol  när han verkligen tar satts för att köra på våra fötter.. Han backar ett par meter o sen springer rakt på.. så nu går jag med skor inomhus!

Har varit hos syster nu en sväng ikväll och skrivit lite mer på mitt CV och personliga brev så förhoppningsvis blir de klart imorgon, måsta bara ta lita snygga kort på mig som ska infogas i brevet;)

Nu är de sängen nästa, Tobbe ska upp i ottan! Han börjar vid 04.00
Mitt i natten juh!

Stora killen

Kategori: Allmänt

Nu börjar det hända saker här hemma vill jag lova. Liam sitter inte längre still på en plats, utan nu ställer han sig i krypövning o försöker gunga sig iväg men lyckas inte riktigt.. men de går bättre och bättre för varje gång! Lite otålig bara (lik mor sin=)).
Ikväll när vi badade honom i badkaret så tog han tag i kanten och ställde sig upp..  flera gånger!
Men han tror verkligen att han kan lite mer än vad han klarar av då han släpper de han håller i o tror att han kan stå själv.. tur att vi "alltid" är med o fångar upp honom...

STORA killen!

Söka nytt jobb.

Kategori: Allmänt

Det har börjat gå upp för mig att man inte kan vara mammaledig för alltid, tråkigt tycker jag!
Så idag har syster hjälpt mig med att skriva ett nytt CV och personligt brev, eller vi har i alla fall börjat..
Har hittat ett jobb som jag vill ha, som receptionist/kontorist på ett dataföretag här i Malmö.
Tobbe fick inte jobbet i Hultsfred så vi blir nog kvar här ett tag i alla fall. Har även börjat kolla upp dagis till Liam för de är visst tid o söka om han ska få plats till jan nästa år...

Jag skulle kunna vara mammaledig för allitid, men undra hur många barn man skulle ha då... shit!

Nej men seriöst, tror faktiskt att jag skulle trivas bara jag har ett jobb som är roligt!
För aldrig mer restaurang.. får ångest bara av tanken!

EM=Tråkigt!

Kategori: Allmänt

Känns verkligen som att jag är den enda människan i hela världen som inte bryr mig ett skvatt om EM, VM, OS och allt vad det nu heter. Jag önskar att jag kunde tycka om det men jag gör det verkligen inte. Kunde inte bry mig mindre.

Synd bara att alla andra kanalen bara visar skit på TV:n så jag får väl sitta här ikväll o blogga o surfa i cyberspace istället..
Hade jag tänkt på de innan så hade man ju kunnat hyra en film.. men lilleman sover o Tobbe flyr fältet för att få lite socialt umgänge till fotbollen.
Sverige spelar ju, men vem de möter har jag ingen aning om..ja, ni förstår ju själva!

Hultsfredsfestivalen

Kategori: Allmänt

På torsdag är det dags för ännu en hultsfredsfestival.. För första året på väldigt länge så ska jag inte gå.. och det känns faktiskt helt ok!
Förra året är enda året som jag inte har jobbade (men hade ett armband) men måste erkänna att jag gillar att slita under festivalen..
Jag har varit ansvarig i ett antal år för en bar på backstageområdet och man vet aldrig om man kommer att hinna färdigt med allt tills öppningen på torsdagen, om man kommar ha vatten, el osv. De är lite spänning över det hela...
Men när man har jobbat nästan dygnet runt i 3 dygn så brukar jag falla ihop på söndagen o bara gråta av ren utmattning, visst låter de härligt;)
Jag tror tyvär att det är sista året för Hultsfredsfestivalen, jag hoppas ju så klart på fler men besökarna har ju en tendens att svika ibland o går de inte runt i år så vet jag inte...

En sak är i alla fall säker, jag kommer att sakna att inte vara på festivalen i år...!
Jag hade velat se Taikida, Robyn mfl...

Fredag och Lördag

Kategori: Allmänt

Helgen som var hade vi besök från Jönköping, Tobbes bror med familj var här och det är alltid lika roligt!!

De kom fredag eftermiddag o då gjorde vi inte så mycket, tog en sväng till parken där det "firades" Sveriges nationaldag. Amanda Jensen spelade och det var proppat med folk.. Vi stannade ett par låtar sen gick vi vidare för att kolla djuren och gunga kidsen..


Liam och jag på gratiskonsert med Amanda Jensen


Liam bryter ihop i en skrattattack när Minna (kusinen) busar med honom..

Lördagen spenderade vi vid segevångsbadet, solen sken och hela dagen va supernice..
Minna va mer i vattnet än uppe på land.. Men även Liam va i ett par gånger o svalkade av sig..

Minna badar..
 
(Tanken va att jag skulle lägga in ett antal bilder men de går fruktansvärt segt så jag försöker igen imorgon..)

Torsdag

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag skulle lägga in lite bilder, vi börjar med torsdagen i förra veckan då Johanna och Bella va här..
Glömde så klart att ta bilder när vi var på Möllan och käkade lunch men några pics från när barnen badade i Liams minipool hann jag me och ta..

Liam på våran utegård
Liam på våran utegård..

  
Bella och Liam plaskar i poolen..  

säkra lägenheten

Kategori: Allmänt

Äntligen fungerar bloggen igen..
Satte mig här igårkväll för att uppdater efter helgen men då va bloggen nerstängd så shii fick jag..

Sitter och beställer en massa kort från SIBA, det blir ju en del nu när man tar kort varje dag på lilleman.. O nu va det ett tag sen vi beställde sist så ett par, trehundra kort blir de nog innan kvällen är slut! Hoppas bara att inget strular, för de har de en tendens o göra när jag ska beställa kort!

idag har vi varit på IKEA och inhandlat massa patrull för att säkra lådor o skåp för lilleman, han börjar bli allt mer rörlig för varje dag och lådorna i köket har han redan hittat o är på väg att klämma fingrar o slå i huvudet varenda gång han öppnar dem.. så nu ska de bli stopp för det!
Ska även plugga igen eluttagen så att han inta kan pilla in sina små fingrar där heller..
Men allt annat då?
Häromdagen hittade jag honom "hängande" i dvd-luckan eftar att ha fått igång och öppnat luckan.. 
Är väl bara o vänta o se antar jag=)

Filmkväll

Kategori: Allmänt

Lilleman har somnat för natten och Tobbe har precis varit och hyrt en film som vi ska se ikväll..
Skönt att bara ta de lugnt och varva ner efter en dag i solen!

Mötte upp Johanna på stan idag efter att ha varit på utförsäljning på seating concept (shoppade inget dock), började gå mot Mobilia men fick ångest då de är så fint väder o jag ville verkligen inta vara inne så vi gick till möllan och åt lunch istället.. Vidare hem hit o bredde ut oss på ett par filtar på gräsmattan, tog fram poolen så kidsen fick plaska av sig.. Och vi kunde pimpla kaffe=)

Har tagit en massa bilder men ska ses film nu så jag lägger in dem en annan dag.

Imorgon får vi besök utav Fredde (tobbes bror) och hans familj från jönköping. ska bli superkul att få umgås en hel helg, va ett tag sen nu!

Så jag antar att de kommer bli lite dåligt med uppdatteringar de närmsta dagarna.. håll ut!

bajsat i hissen!

Kategori: Allmänt

Har precis ätit en stor skål med svenska jordgubbar och massa vispad grädde... Mumma!
Liam har sovit i vagnen så jag har legat på en filt ute på gården och försökt o sola, gick sådär när hyresvärdes pratade me mig hela tiden!
Nån i huset hade tydligen skitit (bajsat) i hissen i vårat hur, hur äcklig får man va.. Det hade tydligen hänt förut och han visste till 99% vem som är skyldig..
Nu förstår ni lite bättre vad det verkligen är för miffon som vi har till grannar!!

Väntar på att Tobba ska komma hem från jobbet, vi ska åka och storhandla...
Ännu en fullproppad dag lider mot sitt slut=)

Imorgon ska vi prova att ge liam mjölkprodukter på riktigt, pratade med bvc idag.. hoppas att allt går bra!

Har även varit på apoteket o lämnat tillbaka en bamse-sollotion som jag har köpt där, just den sorten o en massa andra ska tydligen vara skadliga enligt de senaste testerna så de tar tillbaka dem..
Fick en ny "utan" farliga ämnen som jag kan använda till lilleman..
Jag som trodde att apoteket hade bra produkter..:(

Härlig dag!

Kategori: Allmänt

Lilleman sover och jag har precis bakat en morotskaka tills ikväll..
Vi har även hunnit med en sväng till torget, handlat lite frukt och grönsaker..

Ska fixa till lite lunch när Liam vaknar för sen ska vi prommenixa till Limhamn för en sångstund.. sen hem o plaska lite i poolen innan de är dax för att grilla=)

Härlig dag!

Segevångsbadet

Kategori: Allmänt

Även söndagen spenderades på segevångsbadetmemn då även me syster, Ulrika, Ulf och Selma...
Lite bilder på när Liam och "moster" badar.. Lite skeptisk till en början!!


   

image203

            
Selma                          Tobbe, Liam och Selma i vårat mini-tält som vi köpt för att skugga lilleman=)

Helgen som var..

Kategori: Allmänt

Lördagen spenderade jag, Tobbe, Liam, Gordi, Henke och Mille på segevångsbadet.. Har aldrig varit där innan med de va riktigt nice, speciellt om man har barn då där finns 3 uppvärmda pooler. Jag glömde såklart kameran men Gordi tog ett antal bilder så de kommer en annan dag..
Kvällen spnderade vi här hemma på våran innegård.. Kidsen badade medans vi vuxna drack öl och grillade..

     
Liam och Mille badar i minipoolen..

       
Lite sköna pics från kvällen..

Så skönt att man kunde sitta ute hela kvällen utan att frysa.. Sommaren är verkligen här (för att stanna hoppas jag;))

sönderbrännd

Kategori: Allmänt

Efter en heldag på stranden så har jag efter mycket tvekande hamnat här.. Solen tar verkligen kol på mig o jag skulle lätt kunna gå och lägga mig nu..

Tog med mig grannen och hennes Noel ner till ribban idag för att möta upp Klara, Lisette, Anna och alla barn.. det blev en heldag och vi va inte hemma förens vid fem..
Jag är helt sönderbrännd över ryggen sen helgen så idag va de skuggan som gällde..  Jag fick i alla fall inviga min nya snygga bikini som inhandlades igår=)

Imorgon kväll kommer Tobbes jobbarkompis Jocke och hans flickvän hit så vi ska grilla.. Men innan de så blir de sångstund på öppna förskolan i Limhamn.. Men förmiddagen ska jag bara vara hemma och ta det lite lugnt, kan behövas känns det som!

beachen

Kategori: Allmänt

Gick och la oss halv tio igår och fick sova till halv åtta imorse..=)
Så idag är man utvilad, kan en dag börja mycket bättre?

Ska ner till ribban me ett gäng mammor, men måste ha me Liams tält för igår brännde jag mig som bara den så idag får de bli skugga för hela slanten..

så nu ska de packas för en dag på beachen.. nice=)

Ystad

Kategori: Allmänt

Är egentligen alldeles för trött för att ens orka sitta upp men.. here I am!
Har ingen inspiration till att skriva så de får bli en kortis för sen blir de soffan...

Våran tripp till Ystad i fredags vart supelyckad.. Vi tog kustvägen och stannade till i bla smygehuk på vägen..
Som jag skrev tidigare så har jag inget minne av att jag någonsin har varit neråt österlen o de ångrar jag verkligen.. För de va vekligen hur fint som helst och kan inte förstå att man inte har åkt dit tidigare..
Små mysiga kringel-i-krok-vägar med en massa mysiga hus längs vägen.. och havet så klart=)
                                                       
Tobbe och Liam i smygehuk..             La Familia..                   Liam

image190
Picknick i smygehuk...

Ystad va nog en utav de finaste städer jag varit i, små smala gator och fina gamla hus...
 


Så för er som inte har någon aning om vart ni ska på semester så kan jag varmt rekomendera österlen för så länge solen skiner kan man inte göra annat än att bara stortrivas=)

Gårdagens o dagens bravader får jag skriva om imorgon för nu ska jag sikta in mig på godisskålen o soffan de närmsta timmarna..