jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Sov du lilla videung..

Kategori: Allmänt

När Liam döptes så fick han barnkammarboken av min syster, till den följde en cd-skiva med en massa barnsånger... Den spelas här ett antal gånger varje dag o Liam blir lika glad varje gång men jag börjar bli riktigt trött på den.
Kan alla sånger utantill o i vilken ordning.. dags att inskaffa en ny kanske!?!
Dessutom går sists låten (sov du lilla videung) på repeat ett par timmar varje kväll när Liam ska sova, så han måste ju bara va trött på den.. men än har han inte klagat;)

Hittade ingen sulky på babyringen, lr jo vi hittade en men köpte ingen.. kändes onödigt!
Blev lite andra småsaker istället..
Har varit på stan en sväng o fikat o köpte vitlöksklyftor (3 burkar till Tobbe).
Nu väntar vi bara på att lilleman ska sova för natten för sen ska vi laga mat. Syster är här o på matsedeln står de kyckling med grillade grönsaker o blomkålspuré.. säkert ett glas vin till me=)

Nu blir de blom-vattning!

Loser...

Kategori: Allmänt

Tony förlorde igår, är inte helt nöjd me de! Men livet går vidare i vilket fall;)

Gick upp me Liam kl sex imorse, skönt att få sove en hel natt för de har vi INTE gjort den senate veckan..
fick mig även ett par timmar nu på förmiddagen när Lilleman nappade!

Idag ska vi till babyringen en sväng, ska tydligen vara nån jubileumsrea så vi ska se om de finns en sulkyvagn till Liam som man kan ha till semestern..
Blir nog även en sväng ner till stan för en fika.. om jag känner oss rätt=)

Annars har vi inget planerat.. så skönt!

Borta bra men hemma bäst:)

Kategori: Allmänt

I alla fall om ni frågar Liam. När vi kom hem från småland idag så blev han helt till sig.. så fort vi kom in i porten började han sparka o skratta o sen har han legat på en filt o snackat HELA eftermiddagen o bara varit så nöjd=)

Han har badat o somnade i sin säng, hoppas bara att hans mage låter honom sova inatt.. för de behöver han, och vi med!

Håller på att laga fläskfilé o klyftpotatis, har även korkat upp en flaska vin.. så ikväll blir de kvalitetstid i soffan!

Ska bli bättre på att uppdatera nu när jag är hemma igen..
Heja Tony i Lets Dance!!

VImmerby

Kategori: Allmänt

Förlåt alla trogna läsare för min dåliga uppdattering de senaste dagarna.. Men Liam lyckades smitta ner mig o halva huset med maginfluensa så jag har spenderat ett par dagar på toaletten o i sängen.
Idag mår jag mycket bättre o har varit ute o fart runt hela dagen. Lilleman är fortfarande kass i magen men mycket piggare.. så skönt!! (tror att vi har bytt kläder 5 ggr idag, maten rinner rakt igenom, blöja, kläder.. you name it;)

HUsvisningen va tydligen inget att ha, Tobbe fick gå dit själv eftersom jagj va kass.. En hel del att fixa iordning, plusb att budgivningen säkert gick upp en bra bit.. vi har mer o mer börjat prata om att bygga eget, känner ju så många som skulle kunna hjälpa oss.. hoppas bara att de vill oxå;)

Jag behöver ett jobb i vimmerby me så om någon hör eller ser ngt så hojta!! Jag kan de mesta;)

Prommenixade ner till stan idag, Träffade Yenna (en av mina bloggare som jag dagligen besöker) och hennes son Viggo. Va roligt de är, vi har "aldrig" pratat innan men när man läser varnadrs bloggar så är de lite som att man känner varandra..
va även nere på Downstairs en sväng o inhandlade mig själv ett linne men hittade INGET till Liam.. de är nog första gången som jag bara handlar till mig själv sen Liam föddes=)
Däefter bjöd mamma på lunch..
man blir så bortskämd av alla när man är hemma, men de är skönt o behövligt ibland=)

Gick me mamma o Liam på en prommenad innan de va dax för nästa tur till syster me familj i södra vi..
de är så roligt för Elin O Linnea (3,5 år) blir så överlyckliga varje gång vi kommer. De har tom döpt deras dockor till Evelina.. gulligt!!

Väl "hemma" ringde jag Anna så hon o Madde kom hit på lite våffel-fika. Vi hoppade över våffeldagen igår o slog till idag istället. Eva (Tobbes mamma) hade tom fixat mjölkfria våfflor till mig.. så snällt!

Liam har somnat o jag är inte långt därifrån, känner mig fortfarande lite utmattad o mör i kroppen..
Lilleman har sovit riktigt kasst inatt, en utav de värsta nätterna hittills så mer än 4 timmar har jag nog inte fått.. hoppas på en bättre natt inatt..

Imorgon bär de antagligen av till hultsfred en sväng, tänkte hälsa på lite släktingar o kanske äta lunch på metropol, men ingenting är bestämt..
ska fika me babsen me på eftermiddagen så de blir nog full rulle i hur eller hur..

jobbar fortfarande på att få me släkten till Thailand över jul, vet inte hur de går men jag hoppas på BRA...!?!
nu är de sängen som hägrar!!

En snabb uppdattering

Kategori: Allmänt

Hemma i Vimmerby, påsken är i full gång.. men vi har inte hunnit njuta ngt utav den. Liam har åkt på sin första maginfluensa o har kräkits o bajjat om vartannat sen i fredags eftermiddag. Natten till lördagen gjorde vi inget annat än att byta lakan o pyjamas på lilleman..
Stackarn, han fick verkligen inte behålla ngt.. inte ens vatten så han va helt matt o bara jättetrött. Men han märkte väl me att allt inte va som de skulle så han bara låg vaken o kollade på oss som styrde runt!
Så hemskt att se honom så matt o orkeslös..
Idag är han i alla fall piggare, har varit hos mamma en sväng o fikat så just nu ligger han ute o sover i vagnen.
Vi hade planeat att gå ut ikväll men de känns som att de blir en lugn hemmakväll istället, får ta igen de en annan dag.
Nu ska vi beställa mjölkfri pizza från montes=)

dammråttor..

Kategori: Allmänt

Solen skiner men de är kallt, tror jag i alla fall.. har inte varit ute än!
Liam sover en sväng o jag har precis dammsugat upp alla dammråttor som "sprungit" omkring på golvet de senatse dagarna... skönt!!
Har packat färdigt nästan allt inför helgen, får se om vi får plats i bilen när allt är inpackat.. shit vad saker de blir, o ändå har vi en volvo V70 som alltid är helt fullproppad när vi ska iväg i några dagar..

Ska försöka hinna med en prommenad innan de bär av.. ska bli så roligt att hälsa på Tobbes bror me familj i jönköping, Liam har aldrig varit där (förutom när han låg i magen) så de ska bli intressant hur han sover osv.. men de ska säkert gå bra=)

Mamma har traskat ner på stan en sväng så jag tänkte att jag skulle möta upp henne.. måsta bara platta håret först o vänta på att lilleman ska vakna...

Fullproppad dag!

Kategori: Allmänt

Så skönt att äntligen sitta ner lite.. har verkligen hållt igång hela dagen.
Dagen började vid åtta, skönt!!
Därefter va de BVC och vaccination, de gick jättebra.. ingen feber eller gnäll han sov bara lite längre än vanligt vid lunch=)
lillman hade vuxit hela 1cm o är nu 63,5cm o vägen 7kg!

Har varit på stan och shoppat med mamma och Liam.
Idag blev de kläder, spegel o nya nappar till Liam, mamma köpte skor, jeans o en ny handväska.. själv fick jag nöja mig me nya hårsnoddar..
lunchade även på Hansa men de va allför mycket att titta på så lilleman hade svårigheter me koncentrationen va de gällde mat (han som annars skriker för att de går för sakta=)


En glad skit=)

Efter stan o all shopping bar det av hemåt för att laga mat, mamma är ju här o hälsar på så syster kom över på en bit mat.. fetaostfylld kyckling med klyftpotatis (jag fick hoppa fetan). Vi korkade även upp en flarra vin, smarrigt=)
Jag hann även me att slänga ihop en kladdkaka som blev den kladdigaste jag någonsin gjort..
har tydligen ätit upp halva oxå, helt själv!

Liam tyckta att vi skulle bada och inviga nya badankan o de va inte så tråkigt..
image46
Han va helt tokig i ankan o försökte fånga den.. men de blev mest en sjö på golvet=)

                              
Kolla ögonfransarna!                     Liam me sin anka..

Har även sytt klart gardinerna ikväll, mama har hjälpt mig för vi har packat o styrt för imorgon bär det av till Jönköping..

Resultatet vid matbordet..


Vinet är slut o Tobbe har redan gått o knoppat så de känns som att de är min tur för man vet aldrig när de är dax att gå upp imorgon.. Inatt tyckte Liam nämligen att vi skulle ligga o prata mellan 03-04.. o de tyckte såklart inte jag, o definitivt inte Tobbe som skulle upp o jobba vid 04.00

Får se hur de blir me bloggandet nu i veckan när vi är bortresta.. men jag ska försöka skriva!
hej så länge..

Todays..

Kategori: Allmänt

     
Babysim idag, Liam va vildast av dem alla. tom så att några andra barn började gråta för att han plaskade ner dem me vatten;)


Liam hjälper mmam att sy=)

Thailand

Kategori: Allmänt

Sitter här o letar resor till Thailand, vill så gärna åka över jul hela familjen!
De tråkiga är dock att typ alla resor redan är slut, hur tidigt ute måste man vara..?
jag tycker att jag är väldigt bra på att planera långt i förväg, men tydligen inte!! Ska man behöva boka ett par år i förväg eller?
Tänk vad skönt att skita i allt som har me julen att göra o bara åka bort o sola, bada o dricka färg-glada drinkar=)
Får väl fortsätta med mitt letande lr mitt drömmande...!!

Tydligen INTE

Kategori: Allmänt

Sitter o väntar på att American Idol ska börja men hinner nog skriva ett par rader innan.
Idag har varit en riktigt fullproppad dag.. Dagen började klockan sju då Liam vaknade så vi gick o väckte "mormor" o därefter blev de frulle me gröt till Liam o mackor till oss..
Hade även tvättid så tre maskiner hanns med innan vi traskade ner till stan i (vad hände me vårvädret) snö o rusk.. USH!!
De sorgliga är att de fortfarande snöar... har nog aldrig sett så stora snöflingor=)

Vi höll oss till triangeln idag i vårat shoppande, blev en pyjamas o ett linne till Liam, en bok och en STOR badanka.. själv fick jag en mascara o tyg till gardiner.. så imorgon ska det sys, spännande!
    
Fikapaus

Väl hemma satte vi igång me att laga mat, mousaka va de på schemat.. men fixade min egna variant me bla palsternacka o de blev jättegott!!
Mamma frostade ur frysen under tiden o Tobbe busade me lilleman


Därefter fixade jag 10 burkar mat till Liam, potatis med blomkål..
Och bakade 3 satser med muffins.. brukar alltid ha muffinsformar hemma men inte idag så klart.. så jag tog bullformar o tänkte att de borde väl funka..
image41

Tydligen INTE!!!!!!!!!!!

De blev kaffe o ihopkladdade muffins..!

Tobbe har tagit ledigt från jobbet på onsdag pga Liams röntgen, bara de att jag har läst fel på remissen så de är nästa vecka när vi är i småland.. typiskt mig känns de som.. måste ringa imorgon o ändra tiden, om de går!!
Imorgon blir de i alla fall babysim och på ons BVC.. så mycket vet jag;)

Hoppas

Kategori: Allmänt

Vet inte om jag inte hann eller om jag inte orkade skriva igår, kommer inte riktigt ihåg..!
Tobbe jobbade igår så jag o syster va på stan en sväng men ingen utav oss va speciellt shoppingsugna.. men lite blev de i alla fall, mest till Liam (som vanligt).
Mamma kom igår me så vi hann me en fika på stan innan de skulle på wallmans på kvällen!
Jag åt en äcklig kladdkaka på espresso house o fick gå hem o spy efteråt.. kände direkt efter att den inte va helt 100!!
skrev så klart ett mail till dem o beklagade mig!!
Så härdanefter blir de bara min egna kladdkaka, den är förresten godast  ändå;)

På kvällen va vi bjudna till Gordan, Henke o Mille så de blev melodifestival för hela slanten.. Vet inte om jag tyckte att rätt låt vann men jag tror att hon har en chans i eurovision song contest..
Hade de gått att rösta på Björn så hade jag gjort de, inte för att han kan sjunga men för att han bara är så himla bra på de han gör! I´m a big fan..  men tyckte ändå att han har varit bättre gångerna innan.. varför spara de sämsta till sist?

Imorse ringde Liam-klockan redan halv sju, o eftersom vi va hemma halv ett inatt så va de inte så upskattat men de va ju bara att se "glad" ut o "hoppa" upp..
försökte vila ett tag när Liam sov förmiddag men då blev vi väckta av telefonen så de gick inte heller..
Bestämde oss för att gå ut o gå i de härliga vårvädret istället, så nån timme i solen blev de innan vi skulle va hos Helena o Joar (från föräldragruppen) på lunch. Idag va alla 6 par med barn med o de är så roligta att se hur alla växer, Liam är bland de minsta.. om inte minst!

om en kvart ska vi va hos syster på middag men Liam har precis lyckats somna så vi får väl bli lite sena..

Vi fixade iording Liams vagn igår till sittvagn, snacka om nöjd kille.. Nu gillar han att åka vagn igen, han gillar tom att somna i sin säng och att ligga på golvet o leka..
De senaste nätterna har han även sovit jättebra så vi kanske är på vag i rätt banor igen.. hoppas!! hoppas!!

dyka..

Kategori: Allmänt

Har precis varit på babysim me Liam.. att han tycker att de så roligt! Han blir helt tokig bara vi kommer in i omklädningsrummet.. o inte tala om poolrummet! han bara skriker av glädje, så roligt att se=)
Idag provade vi på att dyka, vi hamnade i en grupp me lite äldre barn (ca 6 mån) o de dök hela tiden..
Liam va verkligen jätteduktig, blev inte ens ledsen.. Simmläraren berömde oss oxå=) (eller mest Liam)



                       
min lilla kille                      sötnos                     stort ägg lr liten kille=)  


        
    Bus o lek..                     Hmm..
             
O vem som får påskägget får ni se på påskafton;) 

Lyckad kväll..

Kategori: Allmänt

De gick jättabra att jobba igår, nästan lite för bra..
Jag hade sån megaångest för att servera men när jag väl kom dit så va de bara mingel me lite snittar=)
Vårat jobba va att hälla upp champange o vin åt folk.. inte så komplicerat.. o trevliga va de me, gästerna alltså!
Jag som hade oroat mig för "snobbar som jobbar"
Vi va nere i Gallerian vid turning torso.  Har aldrig varit där innan men riktigt nice!!

De va Kvärnum kök som hade bjudit in en massa gäster.. o så va de olika föredrag, bla Armani Home (svindyra saker) o ngt konstgalleri..
Efter att vi jobbat i 4 timmar så tyckte de som anordnat evenemanget att jag o de andra två som serverat kunde dela på vinet som blev kvar, eller en viss del utav de. Så 8 flaskor vin följde med mig hem + kläderna som vi jobbat i från någom designaffär i gallerian (jag kollade prislappen o bara byxorna kostade 1300kr)
Så ingen dålig deal precis!! Fick ju självklart betalt oxå=)
Kan tänka mig att jobba fler kvällar med samma betalning;)

Jobb!!

Kategori: Allmänt

Jag ska verkligen jobba ikväll, inte så många timmar men ändå.. de känns jättekonstigt!!
Typ första gången som tobbe ska vara själv hemma me Liam.. mer än bara nån timme lr två.. nyttigt!!

Liam har gjort i byxorna för en månad framöver idag, känns riktigt skönt för han har kämpat nu i några dagar..!!
Just nu "springer" han omkring i sin gåstol o småpratar.. lr om de är lite gnäll kanske!!

Ska leka lite me honom nu för vid fem bär de av..

När??

Kategori: Allmänt

När ska de nna eviga sömnbrist få ett vackert slut??
Liam har under de senaste veckorna vaknat ca 4-5 gånger per natt. ibland är han ledsen, ibland inte!!
Han far runt i sängen som om de vore värsta roliga lek-mattan.. Täcke är inte att tänka på för de sparkar han av sg lika fort som han får de på sig..

Har börjat lägga oss runt tio om kvällarna men de måste tydligen bli ännu tidigare för jag känner mig helt pajjad!!
Jag som verkligen behöver sova, får jag inte mina timmar så är jag helt förstörd dagen efter.. de är visst en sån dag idag..Typiskt me tanke på att jag ska jobba ikväll!!
Jag har inte serverat på hur länge som helst o så ska vi va nere vid turning torso.. 100 gäster på 3 servis, de blir ingen lek!
Hoppas bara inte de är "snobbar som jobbar" för såna människor pallar jag verkligen inte me idag!!

Liam slocknade utan promblem i sin säng för en halvtimme sen så jag ska passa på att fixa iorning mig för om en timme kommer johanna o bella=)

CIAO

Husvisning

Kategori: Allmänt

i påsk bär det av till Jönköping ett par dagar för att hälsa på Tobbes bror me familj. Därerefter direkt till Vimmerby, Tobbe har frivecka veckan efter påsk så vi tänkte stanna i några dagar o slippa stressan som annars är svårt att undvika..
Tänkte ev passa på att gå ut me kompisarna för första gången sen Liam kom.. i så fall blir de pumpen på påskdagen;) Måste bara kolla me "mormor/farmor, farfar" om de vill vara barnvakt för tobbe är nog me lite sugen på att festa till de hemma i byn=)
Ska även på husvisning annandag påsk (heter de så?) i Vimmerby, ett jättefint hus som är ute på hemnet..
kan va nyttigt att gå på lite visningar för en annan har ju inte en aning om någonting i stort sett!!
O så måste man ju ha jobb innan man kan köpa hus!!

Har varit på föräldragrupp idag på BVC, pratat om sjukdom.. inte jätteintressant men kul att träffa alla mammor o barn. Ska hem till en  utav mammorna i föräldragruppen på söndag o äta lunch, vi går runt hos allihopa (5st) så snart är de väl våran tur..
Har fått tid för Liams röntgen idag, så nästa onsdag bär de av kl åtta på morgonen, stackars liten!

Nu ska jag hänga tvätt o slänga in en ny  i maskinen, fixardag idag.. har hunnit me att dammsuga så nu är de bara torka golv kvar=) o de får bli när syster tar Liam på en promenix om cirkus en halvtimme!

Storstädning på schemat..

Kategori: Allmänt

Har varit så duktiga här ikväll..
Syster kom över en sväng o lekte med Liam medans jag och tobbe fixade mat.. därefter fick jag världens ryck o började städa (damma) så nu är de gjort. Imorgon blir de till att dammsuga och torka golv...
så skönt när de där rycket verkligen kommer (för de händer ju inte alltför ofta;).
Tobbe fick avloppen som uppgift, jag har lite svårt för sånt så de har han styrt me. jag har även oljat vårat bord, rengjort fläkten och matat grodorna.. (ja, vi har två äckliga albinogrodor)
Skulle behöva putsa fönstren (när solen ligger på ser man knappt ut, o jag skojar INTE), men de får bli ett senare projekt.

Liam sussar sött i sin säng o tobbe glippar mellan tre kanaler me sport..

De har kommit ut ett hus på hemnet i Vimmerby som jag skulle kunna tänka mig att bo i.. får väl se hur de blir me den saken!! Måste ju ha jobb me o jag vet inte riktigt hur vi ska få allting att klaffa!?!

Chockad

Kategori: Allmänt

idag har det inte hänt så vidare värst mycket i våra liv.. Dagen började runt halv åtta då jag vaknade av att Liam låg och snackade bredvid mig.. han hade tydligen gjort de i en halvtimme sa Tobbe.. Tur att man inte är sååå trött;)

Liam har börjat vägra allting o vill ingenting.. han vill inte vila i sin säng under dagen, han vill inte åka vagn, absolut inte ligga på golvet o leka o heller inte sitta i sin stol efter att han kastat i sig sin mat.. (går de för sakta me matningen så blir han vansinnig)
Jag undrar vem han har humöret efter...

Låter väl kanske tjatigt men de är väl nån fas igen eller förra fasen som håller i sig..
Efter mycket om o men lyckades jag få honom att slumra nån timme innan babysimmet idag, vilket resulterade i en glad bebis som älskar att bada.. Vi har ju missat simmet i 2 veckor pga av våra förkylningar men Liam va taggad som bara den, fick dock inte dyka..!!
Som vanligt var han gladast av alla o såg helt förvånad ut när vi gick upp ur bassängen efter 40 min.
Efteråt trodde/hoppades jag på att han skulle somna i vagnen på vägen hem så att jag kunde städa lite här hemma (vilket inte har hänt den senaste månaden), men inte!! Istället bestämmde han sig för att vara gnällig, vilket inte va SÅ uppskattat.. men men!!
Försökte få honom att sova i sin säng. Det har alltid fungerat innan men han började skrika så fort jag kom in i sovrummet med honom..
En halvtimme senare gav jag upp o tog med honom till TV:n som han älskar... Top Model (ska börjas i tid me brudar). Han somnade sittandes i mitt knä efter 1 min.. detta har aldrig tidigare inträffat!!
Jag är fortfarande chockad!! 
Håller han på att bli mammig??
Skönt för honom att vila lite.. Jag blir så stressad när han inte kan komma till ro o bara gråter, vilket han säkert känner av o gråter ännu mer!!

Har fortfarande inte hört ngt om röntgen, konstigt!! De sa ju inom en vecka i torsdags..

Tobbe är nog på väg hem från jobbet, han skulle ut o springa en sväng.. hoppas att han har ändrat sig o bara vill vara hemma.
Vi ska fixa till lite ragmunk.. inte fel!!

Bilder

Kategori: Allmänt

             
På prommenad             Påskris inhandlat        I malmö är de vår=)



                        
Mina pojkar;)          Nya lollopardmössan..    Bus i gåstolen!

lollopard

Kategori: Allmänt

Idag ringde min Liam-klocka kl kvart i åtta.. vilket jag är helnöjd me;)
Han me en dusch innan Tobbe åkte till Jobbet..!! Sen att de va strålande solsken gjorde ju inte min dag samre precis, tog Liam på en prommenad i vårsolen innan de va dags att möta upp Gordi, Klara och Lisett + alla bebisarna..
Vi stod som yra höns utnaför lollopard när de öppnade, vi o alla andra med barnvagnar.. affären är ju inte så stor så de blev väldigt trångt och varmt, vilket Liam inte va sååå nöjd me. Shoppade i alla fall två bodys o en mössa till lilleman. Därefter gick vi till espresso house för att fika men jag får ju typ inte äta någonting o Liam va inte så nöjd me livet just då så jag fick nöja mig me en banan o ett glas vatten..
han även me en sväng till Lilla Vi (barnklädesaffär), Butik blå (likaså) o ännu en sväng till lollopard me ännu mer shopping!!

Liam sover i sin vagn o har gjort ett par timmar, så skönt!!
Jag har kunnat läsa tidningen o äta.. men nu vaknar han visst...

Hypad..

Kategori: Allmänt

Har vräkt i mig godis och chips ikväll så de står mig upp i halsen, har tom ont i magen!
Kollar på film, vet inte vad den heter men går på trean o är inte speciellt bra.. men andra filmen jag ser sen Liam kom så jag njuter i vilket fall=)

Har träffat hultsfredskompisarna idag, hälften av vårat "tjejgäng" från gymnasiet har hamnat här nere i Malmö så vi brukar ses ibland o göra de jag är bäst på.. fika!! Idag va de bara jag, Ida o Sara.. de andra hade inte tid!!

Va även en sväng hemma hos vimmerbyborna Danne Berg o Helene, de bjöd på scones (men jag kunde ju inte äta)och äpple (till mig). Liam har knappt sovit på hela dagen så han va helt hypad när vi gick hem o vägrade sova i vagnen.. han bara skrek!! O vagnen som har varit de säkra kortet innan, vad har hänt??
Han har i och för sig varit gnällig de senate dagarna, vet inte vad de är men de börjar bli jobbigt.. han vägrar sova o är konstant orolig.. de är väl nån fas (tycker att den ena fasen avlöser den andra).. tar de aldrig slut lixom?

Imorgon blir de REA på lollopard, så då ska de fyndas..
Gordi kommer hit efter 10.00 så att vi är på plats när de öppnar kl 11.00

Nu ska jag se resten utav filmen.. vet redan nu hur den kommer att sluta;)

Internationella kvinnodagen...

Kategori: Allmänt

Nu bär det snart av till Trelleborg, ska vara där vid sex är meningen men Liam sover så vi får väl vänta tills han har vaknat.
Idag har de varit kanonväder här i Malmö så vi har varit ute på en långprommenad, köpte glass o va på torget o handlade videung och påskris (för här i malmö kan man inte plocka själv)..
Fick även blommor utav Tobbe för idag är de tydligen internationella kvinnodagen, tur att någon har koll;)
Fick även brunch imorse så snacka om att man blir lite bortskämd=)

Nu ska jag fixa iorning de sista..
Missar andra chansen ikväll, snacka om att man har blivit en "schlagernörd"

05.27

Kategori: Allmänt

Vad gör man kl 05.27 när ens son vill att man ska gå upp. Jag gäspar o längtar tills han ska bli trött så att man kan få sov lite till.. Behöver inte bebisar mer än 10 timmar sömn per natt?? jag hade hoppats på 12 timmar..
19.30-07.30.. hade varit perfekt;)
Snart är de väl dags för en tupplur igen...
väntar o längtar!

Glömsk

Kategori: Allmänt

Har glömt att lägga in bilderna idag igen så jag får hoppas att jag kommer ihåg och orkar imorgon=)
Glömsk som man är...

30 Dagar

Kategori: Allmänt

Shoppade loss riktigt ordentligt idag på Burlöv Center, inte till mig själv men till "alla" andra.. hittade bla en födelsedagspresent till 25-årspartajet imorgon.. skönt! Blev även lite barnkläder, solglasögon till Tobbe o en mössa till mig..Hann även med en fika på espresso house, de har latte på soyamjölk så de passar ju mig o min nya diet.. fick titta på när Tobbe åt kaka o Liam käkade mat.. kul!!
Efter ett antal timmar shopping va jag vrålhungrig, skulle handla bananer på coop men de va knall-gröna o inte alls goda så vi åkte hem o fixade mat.. chili con carne me ris=)

Fick även bege mig till apoteket igen för att hämta ytterligare medicin till Liam, laxermedel (doserat till en 2 åring!?!). Tog dessutom med mig lavemanget som jag hämtade ut igår, för imorse när vi tog upp o tittade på de så ångrade jag mig att vi sökt hjälp från första början.. vet inte om ni någon gång har sett ett lavemang men de finns tydligen olika.. dessa innehåller säkert 3 dl vätska som ska sprutas upp... hur är de möjligt på en 4 månaders bebis?????På bruksanvisningen stod de dessutom att man inte ska använda de i mer än 10 dagar för att man kan få problem med tarmarna... bara de att vi fick Lavemang för 30 dagar till en 4 MÅNADERS BEBIS!?!
Har inte vågat ge honom något utav de, o han har föresten gjort i byxorna även idag. ska ringa läkaren som skrev ut receptet imorgon o fråga om han verkligen vet vad han gör för de tror inte jag.. Jag litar inte på läkarvården riktigt!!

Liam somnade utan gråt även idag.. som sagt inget laxeringsmedel=inget skriktog en promenad till Mobilia för att hämta ut lite kort på SIBA. Tror att vi har tagit över 5000 kort på Liam men vi har "bara" framkallat cirkus 600 än så länge=)

Har precis sett Robins o Björn Gustavsson, vilken skön kille.. Björn alltså!!Ska se vem som åker ur let´s dance innan jag går o knoppar, tror de blir Karl-Petter eller Danny. Själv hejar jag på Tony!!

Mannagrynsgröt

Kategori: Allmänt

Idag är Tobbe hemma från jobbet. Han har tagit ledigt, lr föräldraledigt var tredje fre (de veckor han går sena passet). Så skönt att få en långhelg ihop ibland=)

Liam somnade utan skrik igår, han vaknade i och för sig efter nån halvtimme o va vaken lika länge innan han somnade för natten.. Inget laxermedel=inget gråt!! Synd bara att vi ska börja på en ny kur idag me båda laxering o lavemang..
Kom på imorse när jag skulla göra gröt att de är skummjölkspulver i havregröten så som tur är hade jag köpt mannagryn, vilket han verkade älska!! Kokade på soyamjölk dock som är aningen sötare än vanlig mjölk.
Nån som vet om soyamjölk är kokbar o går att använda till bakning?
Vilket styr de är att äta mat som är helt fri från komjölksprudukter...

Ska ner på stan nu en sväng när tobbe kommer tillbaka från sin springtur o liam har nappat färdigt, ska försöka hitta en 25-årspresent för imorgon ska vi på partaj i Trelleborg. Så partajigt vet jag inte om de blir förresten för Liam ska med, men kul i vilket fall att komma iväg lite=)
Ska försöka hinna me idag att lägga in lite bilder från prommenaden häromdagen...

Akuten

Kategori: Allmänt

Tror att jag har skrivit innan att Liam har haft lite problem me bajseriet o att han har varit grinig.. igår va rekord.. han skrek o skrek.. så mycket att jag fick ringa hem tobbe från jobbet!
Ringde sjukrådgivningen idag o berättade om "mina" problem o de tyckte att vi skulle besöka BVC, lättare sagt än gjort. De hade gått för dagen, kl tio imorse!!
Ringde rådgivningen igen o de tyckte att vi skulle ringa barnakuten, vilket jag gjorde o de ville att vi skulle komma in så de fick titta på honom..
De tog TRE timmar innan vi fick träffa en läkare som undersökte honom både här o där (går inte in på detaljerna). 
Efter undersökningen gjorde han i byxorna.. JIppi!!
Men i alla fall så slutade de me att vi ska röntga lilleman inom en vecka, de ska kolla hans tarmar..
Jag ska dessutom hålla mig borta från komjölksprodukter så länge jag ammar..  gjorde ju de för nån månad sen o de är inte roligt.. positivt är att man får typ inte äta någonting som är onyttigt så jag ser de som en bantningskur=)

Väl hemma va jag vrålhungrig så jag lagade mat medans lilleman sov.. därefter tog vi en promenad till apoteket för att hämta ut hans medicin.. INTE billigt!! o en tur till konsum för att handla mjölkfri mat till mig.. smör, soyamjölk osv..
Nu blir de bad o sen förhoppningsvis nattning utan skrik..

ingen ork..

Kategori: Allmänt

Liam har precis somnat, antagligen inte för natten men ändå.. han har ju varit så gnällig de senaste dagarna så de är skönt me lite egentid vill jag lova..
Tobbe o jag kollade hans tänder idag eller de som ska bli tänder o de är på G ner så kanske därför han är gnällig.. sen är han ju förkyld me stackaren!!
Efter att Tobbe åkt till jobbet idag så tog jag och Liam en långprommenad på 2 timmar, vi gick bort till märkesoutlet vid värnhem men jag handlade inget.. skönt men en promenad i de soliga men kalla vädret=)
Väl hemma blev de lite lek o bak, jag gjorde en kladdkaka för ovanlighetens skull;)

Nu vaknar Liam (han sov i alla fall 10 min), o jag som hade tänkt lägga ut lite bilder från promenade idag.. kanske gör de senare.. om jag orkar!!

Rekord..

Kategori: Allmänt

Igår va de rekord på min bloggsida, 42 unika besökare och ca 150 sidvisningar...
Undrar bara vilka alla är;)
Kul i vilket fall...!!

Jacka funnen..

Kategori: Allmänt

Äntligen efter allt letande efter en vårjacka till Liam så har jag hittat en cool..
Vi skulle gå ner på stan idag i jakt på en jacka o stannade till i en liten barnklädesaffär som ligger nästan vid oss o där hittade vi jackan=)
    
 Liam i sin nya jacka..

Men vi va ju ändå "tvungna" att gå ner på stan en sväng så vi hittade en jacka till som vi köpte.. Hittade dessutom brun-mönstriga nappar så jag är helnöjd me dagens inköp!!
Köpte med oss thai-mat hem från tamnak thai, de va hur gott som helst o så skönt att slippa laga för en gångs skull=)
Därefter åkte jag hem till Gordi o Mille, Johanna o Bella va oxå där så barnen lekte, sov o skrek om vartannat.. Liam stod för de mesta skrikandet.. trött kille som har svårt att komma till ro!

Mille, Bella och Liam!
Gordan hade "bakat" tosca-kaka, jättegod.. (så jag hoppas att du fortsätter med ditt bakande nu)!!

Liam har även hållt på o krånglat nu ikväll, han har varit ledsen sen åtta fram tills nu (för nu är de tyst så jag hoppas att han äntligen har somnat)
Någon som har bra tipps på hur jag kan få honom att komma till ro??
Innan har de ju inte varit några problem men de sista kvällarna, shit.. jag är helt slut!!

Blev bjuden på mat hos syster ikväll o de va uppskattat.. Tack!

Liam o Toja (syster) busar!

Nu blir de ett par minuter Gynning o ett äpple innan sängen kallar..
ciao..

Min lilla kille...

Kategori: Allmänt

Min lilla kille har varit jätteledsen ikväll, nästan så att jag har varit ledsen me för ingenting jag gjort har hjälpt.. Kan ju bero på att han är förkyld o har lite feber men ändå.. stackarn! nu sover han äntligen, även om de är aningen oroligt.. man känner sig så hjälplös när man inte vet varför de gråter, och så hysteriskt!!

Har haft Gordan o Mille på besök idag så de bliv lite tjejsnack o morotskaka, inte fel=)
Vi hann även me en promenad.. att de kan va så skönt att röra på fläsket o få lite frisk luft..

Imorgon blir de först en sväng till stan i jakt på en vårjacka till Liam, sen hem till Gordi en sväng o träffa henne, johanna + alla barnen.. ska bli roligt.. de va jättelänge sen vi träffades allihopa=)
Ska även försöka hinna me en sväng till Babyland o leta nappar, för de verkar ju inte va de lättaste de heller.. tror att det beror på att de finns alldeles för mycket att välja mellan..
Hoppas bara att Liam mår bättre för annars blir de till att stanna hemma o tillfriskna..
Har i alla fall ställt in babysimmet så nu har vi 2 ggr att ta igen.. dykning står på schemat=)

Tobbe har fixat lite fruktsallad så nu blir de till att frossa... o se sista min av American Idol...

klassfest

Kategori: Allmänt

Har haft finbesök i helgen utav Anna (en kompis från vimmerby för er som inte vet). Hon har precis packat ihop o åkt..
Helgen har mest bjudit på shopping, i lördags, pga de dåliga vädret så åkte vi en sväng till Nova Lund.. jag köpte bara en scarf o en pyjamas till Liam men de andra shoppade loss på vårjackor, skor m.m..
Har förresten inte hittat nån cool jacka till Liam, jag ska ut på jakt nu i veckan men idag blir det till att vara hemma o ta de lugnt. Liam har sovit riktigt kasst inatt, säkert varit vaken 10 ggr o de är vi inte vana vid så jag hoppas att de bara va den natten..
Tog även tempen på honom o den visade 38 så de kanske beror på de... Så antagligen blir de inge babysim den här veckan heller... trisst!
Tobbe går eftermiddag den här veckan men imorse (när vi sov som bäst) så ringde de från jobbet o frågade om han kunde gå 9-17 o de är ju roligare för  då är han hemma ikväll.. me like=)

Nu ska jag slå en pling till kusin vitamin i sthlm o ta reda på om deras återträff (klassfest) från högstadiet är samtidigt som våran, de hade ju varit hur bra som helst.. morsor på metro lixom, kan ju inte bli annat än roligt!=)

Skriver lite mer senare under dagen när jag orkar tänka...