jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Slutar aldrig att förvånas

Kategori: Allmänt

Idag efter att jag hade badat så stod Liam o försökte nå upp till toan för att spola, utan att lyckas speciellt bra.. Efter ett par minuter så hörde jag ett skrik som lät som ett frustration-skrik när saker o ting inte går riktigt som lilleman vill..
O när jag kommer in på toan ser jag till min förvåning att han har lyckats klättra upp o står på toalocket o spolar, hur nöjd som helst..
Så nu blir de till att stänga dörren till shotta hejtit framöver!

Julskyltning

Kategori: Allmänt

Idag har varit en riktigt lugn dag, vi har varit nere på stan en sväng men lyckade komma iväg skapligt för att undvika kaoset som blir runt lunch när allt folk börjar vakna till liv.
Fick shoppat de få julklpparna som vi skulle inhandla inför årets jul. Hann med både en fika och lunch innan vi mötte upp Gordan med familj för ytterligare lite shopping, men den här gången till oss själva! Liam o jag fick varsin tröja o så lite vantar o andra bra-o-ha-saker.
Det är ju som alla vet första advent idag o skyltsöndag, det firades med att tända första ljuset i adventsljusstaken o en tur i Malmös enda karusell med lilleman


Kul att jag ser mer road ut än Liam...??

Igår hann/orkade jag inte med o blogga, de blir ju så mycket "sitta vid datorn" på jobbet så när jag väl är hemma o är ledig så vill jag passa på o umgås med familjen. Så de är nog bara att vänja er vid att de blir kortare inlägg, lite mer sällan..

Vi kom precis på idag att vi är uppbokade varje helg innan Thailandresan.
Nästa helg så ska Tobbe på afterwork på fredagen o på lördag ska syster vara barnvakt för vi ska på Tapaskväll me föräldragruppen (utan kidsen). Vi ska även hinna me o träffa Fredik, Emma o lilla Hugo på dagen.. Söndagen är reserverad för en riktig bakisdag.
Helgen därpå så blir de julfirande i Jönköping med Tobbes familj o helgen innan jul så kommer Tim o Lina hit innan de ska vidare till USA.
Sen är de helt plötsligt dax att packa väskan för 2 härliga veckor i varma, soliga o härliga Thailand!
   
visst ser de nice ut=)

Pics från Tobbes dag

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder från Tobbes 30-årsfirande..

Tobbe med sin specialbeställda tårta;)


Familjen på besök..


Kvällen spenderades på Elysé där vi åt fondye..Mumma!


Vi

Finns massa mer kort men de tar ju sån tid att ladda upp så de får bli såhär..
Det finaste utav allt va att Liam hade målat en tavla till sin papppa..

O så här ser den ut, fin va??

My minilove

Kategori: Allmänt

Tänkte att jags kulle lägga in lite bilder från den senaste tiden.
Börjar med ett par bilder på Liam med sin älskade Ior..


Så här ser de ut i stort sett varje dag när det börjar lida mot kvällen o lilleman börjar bli trött=)

Fredag och afterwork

Kategori: Allmänt

Fredag igen.. fattar inte vad som händer, hinner liksom inte med!
Känns i alla fall skönt med helg och det ska firas med en afterwork. vi är 18 personer som ska ut från jobbet. Det ska bli jätteroligt att få träffa o lära känna alla lite mer, de flesta sitter ju på andra avdelningar o de träffar man inte så ofta.

Igår åkte ju släkten hem så när jag väl kom hem från jobbet så fick jag värsta städrycket (o de ska man verkligen ta vara på) och verkligen storstädade hela lägenheten. Känns så skönt idag att ha de gjort inför helgens bestyr. Tänkte passa på o pyssla till de lite imorgon.
Ska ladda hem lite julmusik, värma på glögg, knapra pepparkakor o bara njuta av att julen verkligen är på väg, på riktigt!
                                                                                   JAG LÄNGTAR!!

Väntar o längtar..

Kategori: Allmänt

Är inne i nån slags blogg-torka-period igen, antar att de beror på att jag mest bara jobbar och att det inte händer så mycket annat!
Släkten åker hem idag efter att vi har smittat ner hela bunten med magsjuka.. fattar inte hur det kan finnas så mycket sjuk-baciller hemma hos oss.
Liam är i alla fall frisk (peppar, pepppar) för omväxlings skull. Han är lite hostig bara. Igår satte han ett natchochips i halsen så jag fick vända upp och ner på honom o dunka i ryggen. efter att ha blivit lika röd som en mogen jordgubbe i ansiktet så lyckades han få upp biten som satt fast plus lite till... Mitt hjärta hann hoppa upp i halsen o nästan stanna o Liam vart jätterädd o storbölade. Fy så otäckt de va!
Så natchochips går bort, de roliga är att han ville ha ett nytt chips så fort han lugnat ner sig men icke!!

Min kusin Patrik o hans Jennie väntar en liten knodd, de hade fått 17 nov som beräknat födelsedatum men inget har hänt än.. Jag tycker verkligen att det är på tiden för den lille att ploppa ut nu, jag är jättenyfiken på vad det är för sort!
Men antar att min längtan är minimal om man jämför med deras, Patrik har ju velat ha ut den lille i säkert en månad.. måste vara jättejobbigt att gå över tiden o bara VÄNTA..

Nu är de snart lunch o sen smäller de bara till så är klockan fyra o jag ska hem till min älskade familj=)

Julpynt

Kategori: Allmänt

Det blev ett IKEA-besök igår, hittade dessutom en massa bra-o-ha-saker..
Ljusförrådet är påfyllt så nu kan de mysas igen.. känns bra!
Hann även med lite glöggdrickande o de är ju aldrig fel..

Satt och funderade på när jag ska hinna julstäda innan de är dags för pyntning i helgen.. och jag får inte riktigt ihop de, de är lixom fullt upp.. hela tiden!
Jag är inte så mycket för pyntning men lite stjärnor vill man ju ha upp o en adventsljusstake är ett måste
Släkten åker ju inte hem fören imorgon, på fredag är de afterwork med jobbet o sen är de helg med juskyltning, plus att Tobbe jobbar på söndag.
Kanske får fixa lite imorgon efter jobbet men då vill jag ju helst bara umgås me familjen eftersom jag bara träffar Liam 2,5 timme varje dag.
Ännu en gång så räcker tiden inte riktigt till..

ikväll blir de i alla fall tacos o sista kvällen med släkten, ska bli mysigt att bara vara hemma o ta de lite lugnt me nära o kära!

Mysmongo

Kategori: Allmänt

Idag är de ett ev Ikeabesök som står på schemat efter jobbet men de hänger lite på släkten, för en annan kan ju åka dit vilken dag som helst. Jag behöver dessutom inget speciellt, men mitt problemet är att jag alltid hittar något som man MÅSTE ha när man väl åker till IKEA för att BARA kolla.
Skulle i och för sig behöva fylla på värmeljusförrådet, för de går en hel del massa ljus under hösten/vintern hemma hos oss. Jag är ett riktigt mysmongo som älskar att tända ljus o mysa till de..

Vi får helt enkelt se hur de blir, Ikea eller inte!

Ja må han leva..

Kategori: Allmänt

                                          GRATTIS

Ett STORT Grattis till min älskade sambo som fyller 30 år idag!!



Hoppas att du får en riktig toppendag, vi ses på Elyse senare!!

Puss och kram från mig o Liam

feber-ligan

Kategori: Allmänt

Efter en lång, både bra och dålig helg är jag tillbaka på jobbet..
Kan ju börja med de tråkiga.. Vi har och är sjuka allihopa. Tobbe va riktigt kass i lördags, jag igår och imorse kände Eva (Tobbes) mamma att de va på G..
Jönköpingsgänget, Tobbes bror med familj ställde in sin Malmöresa över helgen för att Minna va sjuk.. Så här i efterhand känns de ganska bra med tanke på vårat tillstånd.
Idag mår jag mycket bättre men känner av huvudvärken långt där bak i huvudet någonstans..
Var ute o powerwalkade i lördags o känner av nån form utav träningsvärk, undra hur otränad man är då lixom..?
i lördags va vi i alla fall på stan en sväng och shoppade loss, jag fönstershoppade mest;) sen blev de lite födelsedagsmiddag o tårta, råkigt bara att födelsedagsbarnet inte mådde så bra!

Igår spenderades dagen mest med att må dålig o vara sjuk, hade frossa o ont i hela kroppen. de va länge sen jag kände mig så matt. Lyckades ändå ta mig till syster i fixa med lite födesedagspresent åt sambon samt bli bjuden på middag med resten utav hiet..

Det positiva med helgen är att min mamma o tobbes mamma o pappa har varit här, alltid lika roligt! de ska dessutom stanna till på torsdag så förhoppningsvis hinner vi alla friskna till o kan umgås lite utan alla sjuk-baciller!!

Fredagen den 21 nov=första snön!

Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet och kollar ut genom fönstret, det snöar vilket är hur mysigt som helst..
Kom även på att jag ahr bilen till jobbet och att sommardäcken sitter kvar så de blir till att ta de lugnt på hemvägen..
Usch, hatar verkligen att köra när de är halt ute. Tänker även på släkten som just nu är på väg från Vimmerby och ner hit, hoppas att de torrt o fint på vägarna..

köpte glögg och pepparkakor igår o så var jag duktig och bakade lussebullar så ikväll blir de julmys, kanske tom skulle ladda hem lite julmusik.. de är ju trotts allt första advent nästa helg!

Utkast: Sitter på ...

Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet, de är ganska lugnt..
Slutar här om en halvtimme så då blir jag hämtad utav sambo o son för storhandling.
Kan behövas då kylskåpet hemma ekar.. Får ju även släkten på besök i helgen!

Liam kräktes igårkväll så min första tanke var maginfluensa, igen... men sen har d varit lugnt så vi hoppas att de förblir så.. Har inte tid att vara sjuk nu när de är "inskolning" på jobbet!

Skriver kanske mer ikväll, ska försöka hi

tiden räcker inte till..

Kategori: Allmänt

Hur ska man få tiden att räcka till om dagarna?
Jag går upp vid 06.10 (tar emot att se både Tobbe o Liam ligga kvar o sova).. fixar iordning mig, vilket tar 45 min! skulle vilja få ner de till 30 min men då får jag antingen hoppa över plattningen utav håret eller frullen o just nu är jag i behov utav både så där måste jag fundera ut ngt..
Minuterna efter sju åker jag till jobbet, de här dagarna har jag haft bilen men de är sååån trafik så jag hoppas på bättre väder snart så att man kan börja cykla.
På jobbet rör man sig ju inte speciellt mycket, sitter i min stol från åtta på morgonen till lunchen vid halv ett, går till matsalen (ca 40 m), sätter mig ner o äter lunch samt dricker en kopp kaffe, går tillbaka till min stol där jag sitter till 16 då jag slutar o sätter mig i bilen o kör hem... Men idag har jag faktiskt stått upp en hel del, känns lite bättre..

Väl hemma så är middagen klar å när vi är klara me den o  all disk osv så är klockan runt 18 o de är dags för lillemans bad, pyjamas, tandborstning osv.. klockan 19 slocknar han!
Efter de är jag helt slut, o då ska man hinna med allt annat som tvätt, städning o vattna blommer..
 just nu känns de som att jag hellre bor med våra dammråttor, går i skitiga kläder o köper plastblommor än att lyfta ett finger för jag pallar verkligen inte!
O så ska man hinna röra på sig oxå, nar ska man hinna med de? Dessutom är de kolsvart ute så jag vill inte ut o gå själv o ngt träningskort har jag inte råd till just nu (vet inte hur jag skulle få ihop tid att gå till ngt gym heller så...)


Kom precis på att vi ska ha kalas i helgen o jag hade tänkt att baka lite lussebullar o kakor men de får nog bli köpekakor istället, känns verkligen inte som jag men de får bli så den här gången!

Tiden räcker helt enkelt inte till!!

Pics..

Kategori: Allmänt


Liam på öppna förskolan..


Liam i parken tidigare idag..

...

Kategori: Allmänt

Vet inte riktigt vad jag ska blogga om nu när jag jobbar hela dagarna.. det händer inte så mycket mer lixom. Funderade på en prommenad idag efter jobbet men vädret riktigt suger ju så jag hoppade de o gjorde något försök i att träna här hemma, de gick sådär kan man säga;)
Skulle vilja börja träna på riktigt men vet inte riktigt när jag skulle hinna me de bara..

Har försökt att övertala Tobbe till att blogga lite nu när han går hemma, än så länge går mitt övertalande inte så bra men jag lovar att jobba på de.

På jobbet går de bättre och bättre men telefonväxeln o tjejerna som jag sitter med är hur trevliga som helst så just nu känns allt toppen. Har varit ute på lagret idag o kollat vad som händer där´och träffat allt folk.. lite roligt att se vad som händer på hela företaget o inte bara i receptionen..

Har precis kommit fram till att man tillbringar mer tid på jobbet än hemma (i vaket tillstånd), o hur sjukt är inte de egentligen??

Nu ska jajg avnjuta en lugn kväll på soffan o vänta på att klockan ska bli nio för då förflyttar jag mig till mina vänner på Wisteria Lane..

Första dagen på nya jobbet

Kategori: Allmänt

Så nu är första dagen på nya jobbet avklarad..
Trodde igår att jag skulle vara hur nervös som helst o inte kunna sova på hela natten.. men så fel jag hade!
var hur coollugn som helst o sov hela natten för att vakan upp pigg o glad imorse=)

Var på jobbet strax innan åtta o har fått gå runt o hälsa på alla idag, sen att jag inte kommer ihåg vad en ända heter är ju en annan sak, men att hålla reda på några hundra pers samt lära sig en ny, stor växel är ingen lek. Inte på en dag i alla fall!
Det verkar vara ett jättebra gäng i receptionen o de känns just nu som att jag kommer att trivas hur bra som helst.
Det är som sagt en hel del att lära men de är de väl på vilket nytt jobb som helst!

De va aningen jobbigt att gå hemifrån imorse, speciellt när Liam stod o kramade om mitt ben.. hade nästan gråten i halsen men så fort jag kom till jobbet så kändes allt jättebra.
Jag kommer att jobba från 07.30 till 16.00 varje dag. Så skönt att sluta lite skapligt o såå skönt att ha ett VANLIGT JOBB!

När jag kom hem stod maten på bordet så en dag som denna kan jag gärna ha varje dag=)

Lördag kväll

Kategori: Allmänt

Lilleman har somnat, maten står i ugnen och dete är lördagskväll.. Hur lugnt och skönt som helst!!
Har dock inte korkat upp ngt vin o vet inte om de blir så heller, känner mig lite sliten från igår men de går kanske över me ett glas vin.. eller så somnar jag!
Liam o jag spenderade gårdagen i Svedala med Gordan o Mille.. skönt att komma ut på landet lite;)
De har fått så fint i sitt hus så när jag har varit där blir jag ännu mer sugen på att skaffa ngt eget till oss..
Kvällen tillbringade vi hos Sara o Robban, jag och Liam gick dit strax innan sju o så kom Tobbe efter jobbet. Liam höll låda fram till halv elva innan han deckade i vagnen o där sov han till vi kom hem strax innan 01. Kanske är därför man känner sig lite sliten idag, sömnbrist!
Jättekul hade vi i alla fall, så roligt att träffas alla Hultsfredstjejerna med respektive o bara sitta o prata gamla minnen, nästan så att man längtar tillbaka o vill vara 18 igen, men bara nästan;)
I förmiddags var vi bjudna in till grannarna på Brunch, hur trevligt är inte de? Brunch borde man äta varje helg, känns så lyxigt! De blev en hel del barnbus o massa snack.. supertrevligt! Vi hann även med en regnprommenad ner till stan, fattar inte hur de kan vara så mycket fok på stan när de regnar o blåser storm..

känns skönt att vi bara ska vara hemma ikväll, ta de lugnt o mysa i soffan..
Nu är de uppkorkat förresten.. man är ju inte så svårövertalad;)

1 dag kvar av ledigheten..

bar om rumpan?!

Kategori: Allmänt

Hur kan man slarva bort ett par jeans?
Jag har rensat o städat ur alla min garderober i hopp om att hitta mina favvo-blåa jeans.. men icke!

Vart kan de va om inte i garderoben lixom?
Känns som att antingen har jag glömt dem i Vimmerby, men vi har inte varit där på flera månader så de verkar ju konstigt om jag inte har upptäckt de innan eller så har de kanske blivit stulna nere i tvättstugan..?

Jag vet inte.. nu är jag i alla fall utan jeans, de hade varit på att ha på jobbet framöver.. får väl gå bar om rumpan;)

Sprut-stafett

Kategori: Allmänt

Rubriken kanske får er att undra men de är inte så roligt som de låter..
Liam skulle ju få sin mässling/röda hund/påssjuka-spruta idag men när vi väl kom till BVC o började diskutera alla vaccin som han ska ta o hur lång tid de måste gå emellan sprutorna så vågade hon inte ge honom den utan att kolla runt lite först. Så efter att ha pratat me vaccinationsmottagningen utan att få ngt direkt svar om hur vi skulle göra så fick Liam sin spruta.. SKÖNT!
Men sen var de den här hepatit A, respektiva B.. fick ju inget svar om när vi kunde ta dem eller hur långt de måste gå emellan men när vi har packat i lilleman i vagnen o var på väg hem så kom bvc-tanten ifatt oss o sa att vi kunde ta första vaccinet (Twinrix) idag, för än hade kroppen inte börjat jobba med den första sprutan o så kunde de jobba tillsammans lixom..
Med ännu ett dagisbesök inbokat idag så var de bara att stressa hem, fixa lite lunch för att sen småspringa ner till stan för att hinna få Liam vaccinerad innan de va dags att va på dagiset. Bara de att de är öppen mottagning på vaccinationsmottagningen o har man riktigt otur så kan man få köa i timmar.. Vi hade tur!
De tog oss ca 20 min sen var de våran tur. De tyckte dock att BVC hade noll kolla för de spelar ingen roll hur lång tid de är mellan sprutorna så jag hade stressat ihjäl mig helt i onödan....... men vaccinet fick han o om 1 månad ska den fyllas på med ännu en dos o sen ytterligare en till i maj nästa år.. sen är han skyddad resten utav livet!
De roliga i allt det här är att när han väl fick sin andra spruta idag så hade sköterskan en åsna som sjöng o dansade.. Liam grät inte av sprutan men började storböla när åsnan tystnade.. Vi bröt ut i gapskratt allihopa..!

Vi hann till dagiset utan problem, det var de bästa utav alla vi varit på så där SKA Liam gå. Problemet är att de ligger inte i våran statsdel men enligt lag så får man inte prioritera folk utefter vilken stadsdel man bor i. Alla ska ha rätt att söka vilket dagis som passar dem bäst! Så nu ska de stridas, o jag tror inte att de vill bli osams med mig!!
Kan hända att lilleman får börja på ett annat dagis pga att han ska börja i jan/feb men det ska definitivt inte bli långvarigt!
Nu har jag hittat vårat dagis, känns bra!!

tv-hallåa sökes..

Kategori: Allmänt

Tobbe jobbar kväll o jag känner mig helt seg så de blir nog en riktig slapparkväll framför teven, skulle sitta fint känner jag!
Men då är frågan, vad kollar man på en torsdagskväll, går de ngt bra på dumburken eller?

jag är alldeles för trött för att orka kolla på typ tv-planeten o text-tv suger.. jag hade velat ha min alldeles egen tv-hallåa!

Efter regn kommer solsken

Kategori: Allmänt

Efter allt regn som öst ner över Malmö de senaste dagarna så finns de ingen som är mer nöjd än Liam, Han verkligen  ÄLSKAR att plaska i alla vattenpölar

Min tur!

Kategori: Allmänt

Det börjar kännas bättre o bättre det här med att börja jobba igen, eller rättare sagt tanken på att inte spendera  hela dagarna med sonen..
Kommer såklart att vara jättejobbigt i början men nån gång måste man ju tillbaka till vardagen, o jag börjar inse att den tiden är nu..
För första gången sen Liam kom så känner jag mig aningen rastlös om dagarna.. Liam måste ju aktiveras, helst hela tiden men framåt eftermiddagarna så tar fantasin slut efter att ha varit på öppna förskolan, i parken, prommenixat osv..

Känner de som att de är min tur att bli aktiverad!

glädjetårar

Kategori: Allmänt

Såg precis sista snutten utav sjukhuset o tjuter fortfarande efter förlossningen som man fick se, fattar inte att jag bli lika tagen varje gång... Kan knappt prata om en förlossning utan att bli helt tagen!!
Det är en underbar upplevelse som jag gör allt för att få vara med om igen o kanske igen;)

Bröllop

Kategori: Allmänt

Tobbe och jag har varit bjudna på 3 bröllop i år. Det är ett rekordår för min del..
För ett tag sedan så diskuterade vi om de skulle bli några bröllop nästa år, o i så fall vilka som skulle gifta sig..
Vi utsåg några som vi kunde tänka oss ha planer på att byta ringar.. tror att vi kom fram till 3 st (par alltså;)).

Idag damp de ner ett sånt där fint kuvert i brevlådan som inte kunde vara något annat än en inbjudan.. O de va de, till bröllop dessutom=)
Så den 15 aug blir de vigsel i pelarne kyrka... trevligt!!

Härliga höst..

Kategori: Allmänt


My "mini" love


Liam och Ida



Liam i folkets park

Hungrig påg!

Kategori: Allmänt

Idag har Liam varit så där gnällig som han aldrig är i vanliga fall.. Väldigt mammig o tjuter för ingenting. Det är lixom inte han..
Upptäckte efter att ha tagit tempen att han hade feber, inte mycket men stackars liten som aldrig får vara frisk..
Det känns verkligen som att den ena sjukdommen avlöser den andra.. så är de inte de olika faserna så är de något annat som gör att man inte får sova om nätterna!
Det är min största fasa inför att börja jobba, att inte få vara utvilad på jobbet o se helt trött o sliten ut.. Får väl fixa en madrass i vardagsrummet men hur romantiskt är de egentligen??

Har haft besök utav Johanna o Bella idag men Liam har som sagt inte alls varit på humör o ville inte alls leka.. Men en massa kaffe o en del tjattrande blev de i alla fall=)
Har varit borta hos syster nu i eftermiddag o ätit mat, så skönt att slippa laga.. ser verkligen fram emot att få maten serverad from nästa vecka!
Liam som tappade nästan 1,5 kilo under sin magsjuke-vecka är på god väg att ta igen de, o lite till.. han äter som aldrig förr.
Vi har slutat me att ge honom välling om mornarna så vid frukosten är han superhungrig o äter havregrynsgröt som en riktig man, lunch på öppna förskolan o sen deckar han o sover nån timme. Då brukar vi äta lunch (jag o Tobbe) så då passar Liam på att vakna för att äta ytterligare en lunch.. Sen är de ju middag oxå.. Idag har han dessutom klämt i sig 3 clementiner, 1 apelsin o vispad grädde med bär. Vällingen smakar tydligen bra igen för den slurkar han utan problem vid läggdags. Fattar inte hur allt får plats i hans lilla mage!?!

intensivshopping..

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma igen efter en timmes intensivshopping, de blev 12 plagg på 1 h.. inte så dåligt va;)
Blev även en del julklappar så de känns skönt att ha de fixat o klart. De tråkiga var att de inte hade fått in hela vår/sommar kollektionen utav bara halva så vissa plagg fanns inte i rätt storlekar osv.. men de ska tydligen öppna upp i "nya lokaler" ute i Toftanäs snart o då kommer allt o finnas så då blir de till att kompletera..

Är helt slut nu, fattar inte hur man kan vara så trött som jag är hela tiden.. Kanske sover jag för mycket? men är de verkligen möjligt som småbarnsförälder..? känns inte så!

Imorgon ska Tobbe ha bank-möte me Länsförsäkringar angående ett framtida huslån, huspriserna håller tydligen på att gå ner ganska så mycket här nere så de är lika bra att ha ett lånelöfte i fall att rätt place dyker upp.. till rätt pris, helst lite billigare;)
Sångstunden på öppna förskolan måste hinnas med, Liam favvotimme på hela dagen.. han har tom börjat göra vissa rörelser till vissa sånger, så söt!
Ska även lämna in min cykel för service, för tanken är ju att jag ska cykla till jobbet framöver.
Johanna och Bella kommer in till eftermiddagen så vi ska va här hemma så att kidsen får leka av sig sen blir de säkert en sväng till parken.

Idag gjorde vi raggmunk till lunch o så klart ville ju även Liam smaka, tydligen så va de jättegott.. speceillt med lingon! En ny favorit kan man säga!

Nu blir de soffan, ska prova o ringa challe men de verkar ju vara liiiiite upptaget..
Ciao

Tick Tack..

Kategori: Allmänt

Sitter o väntar på att tiden ska bli 17.10 så jag kan åka o hämta Klara o sen resten utav hiet, ikväll är de sags för garageutförsäljning o jag hoppas verkligen att de har lika mycket som innan!

Det har varit fullt upp hela helgen, i lördags va vi på stan hela dagen o sen va de bara hem o svira om o gå hem till Carin för lite partaj.. de blev ingen uutgång som vi hade planerat men va inte hemma fören strax innan halv tre så sent blev de i alla fall. Fick sovmorgon igår.. tack! o sen va de full rulle hela dagen, Ida, Carin, Sandra o syster va här innan de va dags att åka till husie för ännu en visning, samma typ av lägenhet men mycket fräshare än den förra. Men vi är inte intresserande så de blir till att leta vidare..
Kvällen spenderades i soffan me en godisskål, jag somnade dock ifrån både den o ensam mamma söker, sov dessutom till åtta imorse.. Behövligt kan man säga!

Nu ska jag fixa lite inann de är dags för avgång, skriver säkert mer ikväll, tobbe jobbar så då kan jag sitta här hur mycket jag vill utan att få dåligt samvete!

Om en vecka har jobbat min första arbetsdag på nya jobbet..

Fredag hela veckan.

Kategori: Allmänt

Imorse när jag vaknade så fick jag en sån där bra känsla, att de här kommer att bli en bra dag! Såg redan då fram emot en myskväll med god mat o en flaska vin me min andra hälft..
Att de spöregnade ute i va rent ut sagt ett riktigt skitväder, de struntade jag i.. Tog på mig o lilleman en massa kläder för utomhusbruk o traskade till parken för lite utomhusaktiviteter då öppna förskolan är öppen ENDAST FÖR PAPPOR på fredagar. Tycker att de är lite diskriminering då de är lika mycket mammor som pappor alla andra dagar..!
Efter en och en halv timme i parken så va vi både frusna o hungriga så de blev en snabb lunch här hemma innan vi traskade ner på stan me grannarna, Kristina och Noel.. Mötte även upp Anna o lilla Elsa sen blev de fika på triangeln o lite shopping här o var i stan..
Köpte med mig glögg med tillbehör och pepparkakor så väl hemma blev de lite julmys.. supernice! Liam fick smaka russin för första gången o han är helt såld kan jag lova;)

Nattning ikväll gick som den brukar till en början.. men lillemannen vaknade efter en halvtimme me magknip o har varit vaken lääännngre än vanligt så mysmiddagen vet jag inte om de blev så mycket med.. Men vinet är uppkorkat o nu sover han gott i sin säng så får se hur länge vi orkar hålla igång ikväll.. ska se utröstningen av idol i alla fall...
Från början hade jag Anna och Lars som mina favvisar men nu vet jag inte vad jag tycker om dem längre.. jag är helt såld på Kevin med ett ständigt leende på läpparna.. ikväll tror jag att Mörkhåriga robin åker men skulle helst se lille fjutt-Johan åka så långt han bara kunde, tycker att han är helt värdelös på scen!

Liam sa för övrigt sitt namn imorse.. 3 ggr o han blev lika överraskad o stolt varje gång.. Jag vart mest chockad men så mycket som han snackar med alla och om allt så borde jag vara van.. Men icke!

Imorgon blir de stan me tjejeerna på dagen sen ska vi ut o göra stan på kvällen.. mycket sring i stan nu;)

Fredagar är helt klart den bästa dagen utav alla dagar, ibland önskar jag att de va fredag hela veckan...

Liam

Kategori: Allmänt


Killen som är tokig i bollar..


Finare ögon (kille) får man leta efter;)


Mys i vagnen..

Aqua-kul..

Kategori: Allmänt

I eftermiddag så har familjen varit och badat på Aqua Kul här i Malmö o de va väldigt uppskattat utav sonen så det blir fler gånger. Så fort vi kom in i simhallen så blev han helt tokig o lekte "Allan" 

En GLAD kille i simhallen..


Åka rutchkana va sådär-roligt..

  
Far och son..            En trött son efter ett par timmar i bassängerna..

En superlyckad eftermiddag.
Så skönt att åka mitt i veckan då de typ va bara vi. Hatar att trängas i omklädningsrummet  o så blir de så mycket äckel på golven när de är mycket folk, typ gammalt hår o sånt.. usch!
Skulle va kul att dra ihop lite fler familjer o åka dit,de har tydligen familjehelgar ibland.. så säg bara till!!

Annars har de inte hänt så mycket mer idag, va på öppna förskolan i förmiddags o sen gick jag o Kristina ner på stan.  Kidsen deckade så fort vi la dem i vagenen så vi mötte upp Anna och lilla Elsa (som oxå sov) sen blev de utomhusfika under en massa brännare.. Så mysigt de bara kan bli!

Nu blir de soffan o ytterligare lite mys innan sängen kallar..
imorgon är de fredag, me like a lot!

Äckel..

Kategori: Allmänt

Har varit på visning nu i eftermiddags, både Tobbe och jag blev helt avskräckta av lägenheten pga att de va så skitigt äckligt och stökigt! Hur kan man inte städa när man ska ha visning?
För de första så var ytterdörren nersprayad med svart färg.. några ungar som busat under Halloween sa mäklaren.. känns som ett bra område...Hmm??
Sen fungerade inte lamporna i lägenheten så de va typ kolsvart i hela lägenheten, bara lite ljus tända här o där.. Why? Klockan fem är de mörkt i skåneland o jag vill kunna se ALLT när jag är på visning!
De va som sagt stökigt o skitigt överallt, nästan så pass att jag inte ville ta av mig skorna.. hårtussar i hela badrummet, kattmat över hela köksgolvet, kattsanden luktade bara piss.. Hål i väggar o slarvbygge här o var.

Bädda sängen är väl inte för mycket begärt på en visning? Sen att de ligger skitiga handdukar o tvätt överallt på golven som man fick "hoppa" över gör ju inte saken bättre..
Värme ingår dessutom inte i hyran, o de värms upp på gas. Någon som vet hur mycket sånt kostar? Tycker bara att GAS låter farligt!

Som sagt, vi är skeptiska!!

lite kort o gott..

Kategori: Allmänt

Liam är på G igen o alla är vi glada för de. Han äter nästan som vanligt men bojkottar vällingen, kanske för att de är majsvälling o inte fullkorn...??
För ett par veckor sedan tog vi porträttfoto på Liam, de hade en fotograf på öppna förskolan och igår kom bilderna hem. Jag blev helt överlycklig när jag såg korten på Liam. Han ler med hela ansiktet o är så söt som bara han kan vara=)

Har varit på öppna förskolan idag med grannarna, Kristina och Noel.. de blev en hel del kaffe så jag blev helt illamånde.. måste lära mig att dricka lika mycket vatten som kaffe.. helst mer!
Efter sångstunden traskade vi ner på stan o mötte upp ännu en mamma med dotter från föräldragruppen. Vet inte hur vi lyckades men alla kidsen sov samtidigt, det händer ju inte allför ofta. De blev 1,5 timmes tjitt tjattande på café Barista med sovande kids.. och ännu mer kaffe, lr latte faktiskt;)

Har även hunnit med ett bankbesök hos Ida på Swedbank och fått se alla mina fonder o annat skit som stupat på alla kurvor som finns.. Hoppas på att de vänder snart. Pansionsparandet oroar jag mig inte så mycket över för de är ju "ett par" år innan jag måste börja plocka utev dem;)
Jag oroar mig inte så mycket över huvud taget för jag är inte så insatt men Ida hjälper mig lite titt som tätt o fixar o donar!
Kollade även över hur de skulle se ut med banklån framöver.. de är inte billigt kom jag fram till så vi får deala runt lite med olika banker. Dessutom behöver man en kontantinsats på 10%. Så om vi skulle köpa typ en lägenhet för 2 mille så måste vi ha 200 000 kontant för att få låna, shit man!!
Jag undrar lite hur folk har råd!?!

Imorgon ska vi i alla fall och kolla på en bostadsrätt i Husie, har även en inbokad visning på söndag o en nästa söndag..
Hade de funnits hyresrätter att få tag på så hade vi nog valt de...

Annars då... Liam snackar mer än någonsin, alla man träffar skrattar åt honom för de låter verkligen som att han försöker säga ngt. O så kör han upp näsan i vädret o tror att han är världens tuffaste=)
Han säger även något som låter som Godag godag när man tar honom i handen.. o så baka kaka (en ramsa som vi "kör" varje dag på öppna förskolan o hemma).
Han har äve börjat att dra sig upp för byrån i hallen där vi har en skål me två äckel-grodor, och när han har kommit upp med huvudet o ser skålen så härman han en fisk (så som vi har lärt honom att fiskar låter).
Gullunge!

Va typ världens duktigaste igår o storstädade hela lägenheten, fick lite hjälp me att torka golven. Planterade även om lite blommor samt fixade me alla foto som ska klistras in i album. Har redan 3 fulla album o då har jag inte ens kommit till sommarkorten än... Hmm

DH om 23 min.. jag har bestämt mig för att ge de en chans trotts allt!

Snoozy

Kategori: Allmänt

Hej alla shoppingglada mammor!

Snoozy har äntligen kommit med den nya vår/sommarkollektionen och på mondag nästa vecka tänkte jag dra ihop ett gäng och åka dit och shoppa loss. Så säg till om ni är sugna på att följa med!
Jag har en plats kvar i våran bil om nån behöver skjuts!
Nya kollektionen finns på www.snoozy.dk

Priserna ligger på runt 60-70 kr per plagg. (gjorde de sist i alla fall=))

Choklad-yoghurt...?

Kategori: Allmänt

För er som inte vet så jobbar min kära sambo på skånemejerier här i Malmö. Så när de kommer nya produkter på marknaden så får han oftast ta med lite prover hem.
Igår kom han hem med den nya vanilj-"kollektionen" (yoghurt).. Det sjuka är att det är vaniljyoghurt med chokladbitar i.. Kanske låter gott i era öron men hur smaskigt är de som frukost undrar jag??



Smakade den idag o den var helt oki men jag kommer aldrig äta den som frukost-yoghurt o då vet jag inte riktigt när jag ska äta den..
Choklad hör helt enkelt inte hemma i yoghurt. Den ska ätas som den är.. punkt slut!

Smeknamn..

Kategori: Allmänt

varför har man smeknamn egentligen, för att underlätta? eller kanke för att det bara är roligare med ett/flera smeknamn?
Kanske för att de fanns flera med samma namn på dagis/ i skolan?

Jag vet inte vad jag ska skylla på för när jag var liten o växte upp så var jag i stort sett ensam me att heta Evelina. Jag skämdes dessutom för namnet o ville heta Susanne eller Camilla.. Idag är jag glad över att jag inte fick som jag ville;)
Mest knäckt var jag för att de aldrig fanns mössor, pennor, borstar m.m med mitt namn på.. Så när alla andra gick omkring i sina "tuffa" namnmössor så hade jag säkert en hemmastickad, utan namn o som säkert kliade..

Oftast kallades jag nog för Evve av kompisarna men min mamma o pappa har alltid kallat mig för Evis (låter som Elvis så de skämdes jag me för som liten). Kusinerna säger Pevlund (har ingen aning om varför men de finns säkert en bra förklaring någonstan bak i tiden). Kompisarna i Vimmerby och Hultsfred har på senare år kallat mig för Evy, efter nån fyllegrej tror jag..
Har säkert glömt nått ett par namn men, men..
Så varför alla dessa namn??

Desperata Söndag

Kategori: Allmänt

Varför är de bara en massa skitprogram på teven om söndagarna..? o aldrig är de några bra filmer heller..
Just nu står singing bee på i bakgrunden o de är ju näst intill pinsamt dåligt..
Antar att hål i väggen o staor i Japan går senare.. två till riktigt dåliga program!

Antar att de blir till att se hur de går för de desperata mammorna som måste ställa upp i tv för att få sig ett skott i råttan.. lite tragiskt kan jag tycka!

Annars har de inte hänt så mycket idag, tog med mig lilleman till parken så han fick leka av sig o jag passade på att andas lite frisk luft..
Syster ringde o bjöd på middag, alltid lika trevligt att bli bjuden på mat.. (o slippa laga själv:)) Så jag och Liam har hängt hos henne hela eftermiddagen. Nu sitter jag o kollar igenom mina favvobloggar som uppdatteras allt mer sällan. Det är bara en utav alla som uppdatterar varje dag.. plus i kanten till henne o ett stort minus till er andra... Hoppas på bättring!

Liam mår bättre idag o har fått behålla den kokta potatisen som han åt halva till lunch o halva till middag.. så nu hoppas vi på att aptiten kommer tillbaka o han kan äta upp sig de kilot som han har tappat den senaste veckan..

Shoppingdag på stan!

Kategori: Allmänt

Hade blivit lovad sovmorgon imorse men efter några tappra försöka att somna om efter åtta gav jag upp o låg o gapskrattade åt lilleman som pratade som aldrig förr ute i hallen. Det låter verkligen som han försöker säga något jätteviktigt.
Ni som känner oss vet att Liam är en riktig snackepelle men idag slog han rekord;)

Skönt att se honom lite piggare, trodde även idag att han var frisk då han har fått behålla allt sedan igår eftermiddag men icke.
Allt kom upp även i eftermiddag..

Har varit på stan idag och shoppat loss, händer inte alltför ofta nu för tiden.. Har kommit underfull med att jag inte har kläder som passar mitt nya jobb så idag blev de bla en skjorta o en ny polo med matchande knästrumpor. Upptäckte även igår att min smink börjar ta slut o jag tycker att det är världstråkigt att handla smin, dyrt är de oxå!
Men de blev i alla fall en ny mascara, ögonskugga, puder och läppglans så nu kan jag snygga till mig om mornarna igen. Skulle behöva massa mer men de får bli på M.A.C  (finns på kastrup) när vi ska ut o flyga.. bästa sminket!!!

Träffade typ alla vi känner på stan, de började me Gordan me familj som vi sprang i affärer me ett tag innan vi mötte upp Jocke o Ann me bebismagen för en fika o mer shopping.. Sprang på Sara o Robban då de bestämdes att Tobbe skulle me Robban o spela poker ikväll o Sara skulle komma hit och dricka vin.. nice!
Mötte även upp syster o Co en snabbis för ytterligare lite shopping innan vi va helt slut o traskade hem för att fixa dagens middag..

Så kvällen har spenderats me Sara och syster o ett par flarror vin o massa tjitt tjatt.. så nu är jag hur trött som helst o ska gå o krasha för imorgon väntar en heldag me kvällens bihang på IKEA! Tobbe ska jobba!

Go natt