jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Halloween..

Kategori: Allmänt

Insåg precis att de är Halloween idag o att säkert halva Sverige är på partaj, utklädda till häxor, vampyrer o massa annat läskigt...
År 2005 när jag och Carlotte skulle på Halloween-fest på Harrys i Vimmerby så hade vi inget att klä ut oss till så jag kom me den brilianta idéen att bara vara glada och packade.. i gladpack!!
 

Ja, som ni ser så va ju "klänningarna" väldigt korta o vad vi fick veta i efterhand ¨så gjorde uv-ljuset på dansgolvet att allt allt lös igenom plasten..
Man kan säga så här.. de pratas om våran utstyrsel än idag..!
De va tider de=)

Akuten-vårt andra hem...

Kategori: Allmänt

Har inget roligt att blogga om idag heller..
Morgonen började med att jag skulle till Manpower o skriva kontrakt.. alla morgonbestyr rullade på hur bra som helst tills dess att jag skulle ge mig iväg o upptäcker att syster har fått med sig mina nycklar (som låg i skötväskan). Detta innebar att jag inte kunde låsa upp min cykel o fick istället småspringa hela vägen ner till stan (i högklackat dessutom). Och på nyckelknippan hängde såklart även hemnyckeln så jag fick lämna olåst o hoppas på de bästa..
Jag kom i tid o inget inbrott men mitt humör va inte på topp-tio-listan precis..

Väl hemma igen så har syster lyckats få i lilleman ett klementin, man får va glad för de lilla han går med på att äta efter de senaste dagarna..
Ett par minuter efter spyr han som en fontän.. allt han fått i sig i vätska, plus mackan från frukosten o hela klementinen.. alltså va han TOM i magen IGEN.
Efter många samtal till bla vårdcentralen och akuten så blev jag tillsagd att lilleman skulle undersökas IGEN o att jag skulle komma till akuten.. så där har jag o Liam spenderat hela eftermiddagen o jag är så less på de!!
Alla prover är fortfarande jättebra men Liam mår inte lika bra.. Han är rätt hängig o trött hela tiden.. stackars liten!
4 timmar senare va vi åter hemma, tröttare än någonsin. Kom på att jag inte har varken ätit eller druckit idag så de kanske beror på de.
Så nu står pizzan i ugnen, vinet är uppkorkat o lilleman sover med lite äpplejuice i magen. Hoppas på en lugn o skön kväll..!

Kärlek!

Kategori: Allmänt

snart så...

Kategori: Allmänt

Jag har verkligen INGET roligt att blogga om, har inte gjort ngt roligt den här veckan..
Liam är fortfarande sjuk så imorse när han la en stor spya över både han själv o Tobbe så ringde jag sjukhuset igen för att se hur länge de egentligen ska hålla på..
Lilleman får ju inte behålla minsta lilla vattenklunk.. De ville att vi skulle komma in till akuten igen! så de va bara för Tobbe att ringa till jobbet (vilket han precis hade gjort för att tala om att han skulle jobba) o säga att han vi skulle till akuten me lilleman och att han blev sen...
På akuten ville de ha ett kisseprov från Liam men eftersom vi inte har sett honom kissa de senaste dagarna så insåg jag att detta kunde ta tid.. Så efter en piggelin, ett stort glas äpplejuice o 3 timmar senare skickar de hem oss för att komma tillbaka när Liam hade kissat.. Snacka om uttorkad kille!
Gick väl ett par timmar till här hemma innan han lyckades klämma ut ett par droppar.. så de va bara att åka tillbaka till akuten igen för ytterligare ett stort glas äpplejuice, fler provtagningar o massa väntan!
Kisseprovet va ok men man kunde se att lilleman hade aningen näringsbrist så vi ska hålla kolla uner natten o höra av oss imorgon igen..
Shit, är så less på magsjuka, spyor o allt som hör till!
Vill bara se vårat lilla yrväder som sig själv igen, lika sprallig o glad som alltid!

Idag har jag i alla fall tvättat säkert 10 maskiner så nu är de bara storstädningen kvar innan alla basilusker är borta...
Bara hoppas på att lilleman frisknar till nu me..

Imorgon ska jag till manpower för att skriva kontrakt för om 2,5 vecka börjar jag jobba.. PIRRIGT!!

Tvättmaskin

Kategori: Allmänt

Jag skulle just nu behöva en tvättmaskin, de är de värsta med att bo i lägenhet o inte ha en alldeles egen..
för efter de senste dagarna så är allt nerkräkts av lilleman, täcka, kuddar, snuttefiltar, kläder, handdukar.. ja tom spjälsängsskyddet..
Finns ingen tvättid fören imorgon o jag blir äcklad av att ha hela tvättkorgen full me spyor.. Ge mig en tvättmaskin snälla!

sjukstugan..

Kategori: Allmänt

Som ni säkert har märkt så har jag inte uppdatterat på ett par dagar..
Söndagskvällen/natten slutade med att vi fick åka in till barnakuten här i Malmö. Liam fick inte behålla något som vi gav honom, allt kom upp eller ut lika fort igen, han hade inte heller kissat de senaste dygnet.. Dessutom började han bli riktigt matt, o man har ju hört alla skräckhistorier...
Efter ett samtal till sjukvårdsrådgivningen så tyckte sköterskan där att vi skulle åka in så att de kunde undersöka honom.
Vi hade nämligen varit ute dagen innan o Liam stoppade ett o annat i munnen, som alltid! Men de fanns bär me i bilden som vi inte hade en aning om va de va för bär så de va lika bra att undersöka saken...

Så efter 4 timmar på akuten så kontaterades de att de bara var en vanlig maginfluensa o de ville att vi skulle komma tillbaka om de blev värre..
Måndagen fortsatt men en utmattad liten son som låg o sov hos mig i soffan mest hela dagen, senare på eftermiddagen insjuknade även jag i samma influensa och fick ringa hem Tobbe från jobbet, och senare på kvällen åkte även han på de. Så här låg vi hela familjen magsjuka.
Tycker att de är riktigt jobbigt att vara magsjuk, då jag knappt orkar ta hand om mig själv.. O att sen ha en son att ta hand om, byta blöjor på var 10:e minut.. de är ingen bra kombination!
Tobbe o jag är på bättringsvägen, vilket vi även trodde att lilleman var men efter natten kan vi konstatera att så är de inte, då han både har kräkts o kissat me stjärten.. stackarn!
Han måste vara så uttorkad.. han kissade i alal fall imorse, för första gången sen i söndags.. känns skönt!
De jobbigaste är att vi inte får ge honom mycket vätska på en gång utan måste ge honom vatten på sked.. O han gråter o vill ha mer.. tycker så otroligt synd om honom!
O sen att allt bara rinner rakt igenom, han hinner kanppt dricka en klunk förens den kommer ut lika fort igen..

Hoppas på att de blir bättre idag annars får vi väl åka in igen, han måste ju vara uttorkad!?!

sjukling..

Kategori: Allmänt

Natten till idag va vi tvungna att stanna uppe tills efter midnatt för att komma åt platsbokningen till Thailandflyget, så sekunderna efter tolv lyckades jag komma in på sidan. Såg hur platserna försvann, en efter en.. De sura är att på ett plan me flera hundra platser så finns de endast 16 gula säten som är avsedda för typ resande med spädbarn. Sen så är de inte tillåtet att ha mer än ett spädbarn per rad så helt plötsligt är man nere på 4 olika ställen att sitta på istället för 16. Helt sjukt enligt mig!
Jag lyckades i alla fall knycka 4 säten med extra mycket benutrymme, dvs att vi har en vägg framför oss o inga fällda säten i knät.. Dessutom kan lilleman ligga på golvet o sova utan problem=)
Känns bra att ha de klart!

Något som är aningen tråkigare är att när vi väl skulle gå o lägga oss inatt så satt Liam upp, full me spyor över hela sig.. stackarn!
Så natten har spenderats med att byta sänglakan, tvätta spyor o försöka få Liam att dricka vatten, vilket inte var de lättaste när allt kom upp lika fort igen..
Trodde att han va bättre imorse men det har pågått under hela dagen o gör fortfarande. Allt bara rinner rakt igenom honom eller så kommer de upp igen..
Trodde ett tag att han hade ätit ngt konstigt bär igår när vi var ute men eftersom han är pigg o glad så känns de mer som magsjuka än förgiftning!
Känns hemskt att inte kunna hjälpa honom.
Jag hoppas verkligen att han lyckas få behålla lite vätska nu annars kommer vi nog få åka in me honom imorgon..

Håll tummarna!

Juligt!

Kategori: Allmänt

Helt plötsligt, idag.. så har jag börjat längta till jul.
Vet inte om de berodde på ikea-besöket igår eller idag (va där idag me nämmligen), de har nämligen satt upp snöflingor på hela fasaden o hela varuhuset är dekorerat inför jul.. Ville bara inhandla en massa stjärnor och annat pynt men insåg att vi inte kommer att vara hemma under jul så de känns bara dumt.
Har sagt varje i år i ett antal år nu att vi SKA ha en riktig julgran men de blir ju aldrig av. Inte i år heller tydligen!

Jag är även VÄLDIGT förtjust i glögg o när vi var och handlade idag så  så hade blossa dykt upp i affären tillsammans med mängder av olika pepparkaksburkar, fyllda med hjärtan, gubbar i alla dess former.. så snart, väldigt snart vankas de glöggkväll här hemma.
Har även handlat på mig en massa nya ljus, bla med äpple/kanel-doft.. hur juligt är inte de?

Häromdagen år vi tomtegröt (risgrynsgröt) till frukost o de är ju så juligt de bara kan bli..

O om jag ska vara helt ärlig så är de första julklapparna redan inslagna, utan julklappsettiketter dock..
Men vad hände med att vi skulle strunta i allt som hade med julen o göra o bara åka till Thailand?

De sjuka är att de bara är oktober o de är julsaker överallt i alla äffärer så när julen sen äntligen är här så har man hunnit tröttna på allt skit o vill inget annat än att kasta ut granen, ta ner alla stakar o invänta ljusare tider!


Så här kan en julgran se ut i Thailand.. (Tobbe i Hua Hin)


Julafton 2005 firades på en strand på Koh Samet i Thailand..

Och om exakt 2 månader så har vi precis landat vi på Phuket för 2 veckors semestrande.. tjohoo!

Idol..

Kategori: Allmänt

Just nu pågår utröstningen utav idol, jag tror att Sephide åker ut...
Jag och Liam har varit hos Ida och Martin hela kvällen, de bjöd på mat, vin o massa gott så vi är precis hemkommna och Liam har hållt låda hela kvällen men slocknade så fort jag la honom i vagen på väg hem.

Har även varit en sväng på ikea idag, handlat lite smått o gott (som man alltid gör där) o även en sväng till babyringen som firar 7 år o hade massa rea. Vi hittade både en solhatt o en skydd till baksätet där Liam sitter o sparkar, så klart va inget utav de på rean..

Tog me mig lilleman ner på stan i em, handlade lite kläder till honom på HM, o så blev de lite annat smått o gott, bla en fars dag present.. skönt att ha de klart!
Därefter bar de av mot lilla torg o mitt gamla jobb där de bjöds på varm chokald o massa tjitt tjatt.. Liam gick bärsäkra gång så efter en timme gav jag upp o traskade hem i ösregnet..

förkylningen håller i sig..
Imöra blir de nog Svedala tror jag.. annars inget planerat för helgen!

Jag hade fel... eller de som röstar vet inte vad de håller på me..!!

Galet eller knäckande?

Kategori: Allmänt

Knäckande passar nog bäst in!
Idag är helt plötsligt min förkylning mycket värre.. IGEN!
Jag snorar och snörvlar o så där småfryser hela tiden..
Tyckte imorse att jag va hur frisk som helst så hela familjen knatade iväg till öppna förskolan för sångstund, men Liam va inte specielt intresserad så de slutade me att Tobbe o jag satt o sjöng men hela gänget medans lilleman lekte för sig själv.. Inte likt honom?

Antar att de fanns ännu mer basilusker på förskolan, trodde att jag hade lyckats träffa alla sorter de senaste dagarna..men icke!
Så nu ställer jag mig in på att va sjuk hela helgen (IGEN) så slipper jag bli besviken om de nu blir så.. Kanske borde ta mig en virre, men de är ju så fruktansvärt äckligt!

En sak är i alla fall säkert o de är att de blir sängen tiiidigt ikväll, för jag känner mig helt kraschad!

Dagen D

Kategori: Allmänt

Idag är det 4 år sedan jag och Tobbe träffades, eller första gången han sov hos mig kanske man ska säga.
Ganska rolig historia de där hur vi blev ihop.. men den historien orkar jag inte dra upp här o nu!

Vi har i alla fall den 22 okt som våran årsdag, förra året glömde vi bort de, eftersom Liam föddes 3 dagar innan o i år (idag) så jobbar Tobbe kväll så jag sitter här i min ensamhet (Liam sover) o äter en romantisk middag (NOT) o dricker ett glas vatten=)
Får bli lite mer romantik till helgen, tänkte fixa 3-rätters tills på lördag och en flarra vin eller två=)

SKÅL!

Desperate Housewives??

Kategori: Allmänt

Ursäkta mig men vad hände egentligen igår??
Allt var hur bra som helst i min favvoserie tills de helt plötsligt hoppade 5 år framåt i tiden, på bara nån sekund.. Knappt så att man hann me o se de ens!!
Ska de fortsätta där de slutade igår så ska jag allvarligt fundera över om jag ska fortsätta att spendera mina tisdagskvällar tillsammans med de desperata hemmafruarna..!

KATASTROF!!

Kalajs 3

Kategori: Allmänt

Hela söndagen va de full rull här hemma, alla nattagäster åkte runt lunch sen va de bara att ladda om inför nästa kalas vid 15.
Kom på att vi hade bjudit ganska så många så jag fick lite panik o undrade om en tårta verkligen skulle räcka.. nja! så jag bakade en till (kan tillägga nu i efterhand att en hade räckt).
Lägger in lite bilder från dagen.. har inte så mycket mer att tillägga mer än att jag är riktigt trött på kalas, speciellt på tårta!!


Presentöppning på födelsedagen.. Liam klappar händerna när vi sjunger för honom=)

                  
 En utav alla böcker han fick=)      Gänget..                            Selma och Liam äter tårta..  


Far och son.. Mina finaste!


Familjen (inte dåligt att få alla tre att titta in i kameran samtidigt=))

           
Nöjd kille..               Liam vid sina nya möbler..

Så nu är de som sagt va slut på allt kalasande för Liams del, men om en månad är de bara att börja om igen för då fyller min kära sambo jämt, hur jämt får ni gissa själva;)

Update..

Kategori: Allmänt

Vi har varit sjuka hela familjen men är på bättringsvägen. Har inte haft någon ork till att blogga!
Men snart så..

Kan passa på att berätta att vi va på bvc igår o Liam fick sin ettårs-spruta trotts förkylningen så nu är de bara 2 kvar innan Thailandresan.. känns bra!
Han väger numera 10.5kg och är 78 cm lång!

Har varit och hälsat på Gordan me familj i deras nya hus idag, de kommer att bli såå fint! fick en tjuvtitt på de nya möblerna idag! Jag vill oxå ha ett hus och nya möbler!!
Annars har vi mest hållt oss inomhus för orak med matlagning, blöjbyta o allt annat som blir 1000 gånger jobbigare när man är sjuk!

Resan till Thailand är betald och det mest är inhandlat så nu är de bara fickpengarna som ska fixas.. på något sätt!!

tråkigt inlägg men jag känner mig ganska så tråkig!

Kalajs 2

Kategori: Allmänt

I helgen som var va de full rulle hemma här hemma, Släkten kom från både Vimmerby och Jönköping . Tror att vi va 9 vuxna och 2 barn. Kanke inte låter så mycket men vill påpeka att vi bor i en 2:a och att alla sov kors o tvärs (om man nu lyckades sova vill säga). Trevligt var de i alla fall..


Liam med sin helikopter

Så i lördags blev det kalas med släkten, smaskig tårta och massa paket..
Lägger in lite bilder..

Liam och Minna me alla paket i bakgrunden


Födelsedagsbarnet med födelsedagstårtan..


Efter tårtkalaset ser man ut ungefär så här, men nöjd är man i alla fall=)

           
Liams farbror och farfar      

O så va de dags för presentöppningen som kusin Minna hade längtat efter från de att de kom på fredagen..

   



Liam verkligen älskar att busa med kusin Minna..

De va allt från kalajs 2..

Varning;)

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en försäljare från Kirby här och demonstrerat deras "exklusiva" dammsugare som suger upp så mycket mer än bara damm.. haha
Vill passa på att varna alla vänner här i Malmö för jag har gett dem erat nummer..
Men de possitiva är att hon inte va specielt, tjatig utan ganska så trevlig, dessutom fick vi en matta rengjord och sängen är tömd på kvalster.
Så tänk på de innan ni tackar nej när de ringer=)

Skriver kanske mer ikväll men vi är ganska så krassliga hela familjen så vi får se..

Tack!

Kategori: Allmänt

Är helt slut efter allt kalasande den här helgen men vill ändå passa på att tacka för alla fina presenter som Liam har fått och för alla gratulationer.
Hela lägenheten är full me mini-stolar, elmotorcykel och sparkbil m.m! Liam behöver ett eget rum till alla sina saker!

Bilder kommer i veckan men nu blir de soffan me varma mackor o några avsnitt utav Prison Break!

Fredag morgon den 19 okt 2007

Kategori: Allmänt

Efter några tappra försök att försöka sova mellan verkarna gav jag upp runt fyra-tiden, jag skakade liv i Tobbe som halvsov vid sidan om mig.
-Nu måste vi gå upp och koka gröt (alla hade ju sagt att man skulle äta innan förlossningen=))
Tobbe tittade på mig lite tveksamt men såg väl på mig att de inte riktigt va tid att ifrågasätta något som jag sa. Så minuterna senare stod jag o slevade in havregrynsgröt mellan värkarna, samtidigt som de blev allt tätare o tätare.
Vi ringde förlossningen igen som tyckte att vi skulle komma inåt. Taxin va på plats nån gång innan halv fem för jag kommer ihåg att de va då nån gång som vi blev inskrivna!
Alla va så himla lugna när jag väl kom till förlossningen o värkarna började göra mer o mer ont så jag tyckte att de skulle ta mig lite mer på allvar.
Men när alla maskiner va påkopplade och de hade konstaterat att jag va öppen 2 cm så frågade jag lite snällt
- Ni ska inte skicka hem oss va?
De skulle de inte!
Jag fick duscha o skrubba av mig, de va tydligen så att varmvattnet skulle lindra smärtan, vart då, undrar jag?
Men satt nog där nån.. har lite dålig kolla på tiden!

Eftersom alla slangar o maskiner gjorde att den ena värken avlöste den andra så "sa" jag.
-TA BORT ALLT SOM NI HAR KOPPLAT PÅ MIG; DE GÖR ONT!!!
De satte en elektrod på lillemans huvud istället o genast kändes livet lite, men bara lite lättare.
När klockan va runt halv åtta på morgonen o Tobbe o jag hade försökt o slumra mellan verkarna så började de göra riktigt ont o jag kallade på en barnmorska.
-GE mig något mot SMÄRTAN! Men jag visste ju sen innan att jag skulle få klara de här utan någon bedövning då min blödarsjuka inte tillåter de.
Men lustgas då..??
Då svarar barnmorskan snällt..
- Vi ger inte lustgas fören du är öppen ca 5 cm
Tydligen så öppnas man normalt 1 cm i timmen, de gjorde inte jag! Jag va öppen 6 cm och de gjorde ONT!
Fick för första gången träffa min bästa vän lustgasen som gjorde mig lite yrslig, kändes skönt men de gjorde ju fortfarande lika ont.
Frågade gång på gång..
-Hur lång tid är de kvar? Precis som ett litet barn i bilen, Är vi framme snart?
O så bad jag om ursäkt för att jag tjatade så mycket, men ville ju veta hur länge jag skulle stå ut med denna smärtan, hade ju inte en aning om då att de skulle bli värre, mycket värre!
När jag får som svar vid 08.00 att de kanske är ca 4 timmar kvar så håller jag på att bryta ihop. Tobbe gav mig saft me sugrör mellan verkarna som vi andades igenom tillsammans.
En timme senare kommer barnmorskan in o ska undersöka mig igen o de känns som att allt som finns inuti min kropp ska komma ut, bakvägen..
Jag frågar ännu en gång hur lång tid de är kvar när jag plötsligt får till svar..
-oj, nu är de dags att föda barn! Hon kallar på resten utav personalen o helt plötsligt är de dags!
De jobbigaste va att hålla emot värkarna innan jag fick börja krysta..

Efter en krystvärk är tydligen huvudet halvt ute o barnmorskan undrar om jag inte vill sätta mig upp o titta..
- Ehh...NEJ, jag vill inte se..!! men de ville min sambo=)
Innan nästa krystvärk kom kändes verkligen som en evighet och de gjorde oerhört ont kan jag tala om.
Men när den väl kom tog jag i för kung o fosterland o "plopp" så fick jag en blå, slemmig liten kille på mitt bröst!!
Vilken underbar känsla!
Klockan va då 09.45
Han vägde 3520g o va 50 cm lång!
 

När man sen tycker att man är färdig så ska de ut en moderkaka, men de va ingenting att krysta ut om man jämför me vad man har tryckt ut innan.. peace of cake;)
Att de sen skulle unersöka framstjärten o se vad som hade fått stryk under utloppet konstterade de till min förtjusning att jag hade hållit ihop.. Skönt!

En stolt familj ett par timmar efter förlossningen!

Tog ett tag innan man fattade vad man hade varit med om men kan lätt säga att de är de häftigaste jag har varit med om och jag skulle lätt göra om de igen, o igen...
Hela förloppet från de att jag kom in till BB tills dess att Liam va född så tog de 5 timmar och 15 min. En drömförlossning som jag varmt kan rekomendera till andra;)

Imorgon fyller Liam 1 år.. De är STORT!

Torsdagen den 18 okt 2007

Kategori: Allmänt

För ett exakt ett år sedan, Torsdagen den 18 oktober spenderade jag dagen på stan med Johanna. Hon hade börjat få lite sammandragningar medan jag inte hade kännt av minsta lilla. Mest pratade vi om Gordi som dagen innan hade "ploppat" ut Mille. Vi ville ju oxå ha våra små bebisar!
Jag har för mig att Tobbe jobbade 9-17 den veckan men jag hade i alla fall bestämt me Carin att vi skulle gå till möllan på kvällen och dricka vin/kaffe. Vi blev nog kvar på volym, som stället heter i ett par timmar där vi satt o tjitt tjattade om allt mellan himmel o jord. Kände fortfarande inte av någonting!
Väl hemma runt halv elvatiden satte jag mig i soffan me min sambo för att kolla lite på tv innan de va dax för sängen.

Men när vi väl hade lagt oss så kunde jag inte somna, låg o tänkte på gordi som hade fött barn o på mig som skulle, vad hade jag gett mig in på. Plötsligt började jag bli helt nervös inför förlossningen, vilket jag hade sett väldigt "lätt" på innan.
Runt tolvtiden bestämde jag mig för att gå på toa en sista gång för att slippa bli väckt efter en timme av att vara kissnödig.. bara de att när jag satte mig på toan så "kissade jag på mig"
Gick tillbaka in till sovrummet, till min sovande sambo o sa
-jag tror att vattnet har gått
-jaha fick jag till svar utav en yrvaken Tobbe.

Jag la mig i sängen igen medan Tobbe gick upp på toan. Men ställde mig snart upp igen för att se om ngt mer hände.. o de gjorde de.. jag "kissade på mig" ännu mer o sprang in på toaletten, bara de att där satt ju Tobbe så jag hoppade i badkaret, kollade på vattnet som rann o sa
- de är ju klart vatten i alla fall, vad ska vi göra nu?
Tobbe ringde förlossningen för att fråga, vi fick en tid till klockan åtta morgonen därpå!

VI gick och la oss igen, jag kommer ihåg att jag skakade (nervös som jag va)
Det dröjde inte mer än 10 min sen satte verkarna igång. de va allt mellan 14 min till 3 min mellan verkarna o eftersom jag har blödarsjuka så skulle jag hinna me o få massa mediciner innan förlossningen o va tvungen o va plats lite innan vad man normalt är.
Kommer ihåg hur vi låg där i sängen o klockade verkarna...

strax tillbaka!

Kategori: Allmänt

Det kommer inte bli så mycket bloggande de närmsta dagarna, vi har familjerna på besök o de ena födelsedagskalaset avlöser de andra..
Men håll ut, jag kommer tillbaka!

Känns som fredag idag så jag dricker vin.. Gott!!

Jag är kräsen!

Kategori: Allmänt

Förstår inte riktigt hur man kan vara trött hela tiden, kan man aldrig få känna sig pigg och utvilad?

Har försökt att ringa vaccinationsmottagningen i Malmö idag men de verkar vara liite upptagen så när jag väl kom fram så hade de stängt, typiskt!
De ringde från bvc idag så jag frågade lite om vaccin till lilleman inför resan. Han ska få sin ett-årsspruta på mån sen måste han hinna få vaccin mot Röda hund (som de egentligen får vid 1,5 år) och mot Hepatit A och helst ska det gå 4 veckor mellan varje spruta så jag vet inte riktigt hur vi ska få ihop de.. Vi åker ju om 10 veckor! Plus att de inte få vara förkylda så nu gäller de att hålla honom frist. Sen sa bvc-tanten att de flesta blir dåliga utav röda hund-sprutan, utslag o feber i 7-10 dagar.. känns trist!

Har inte ringt mäklaren idag om visningen utav radhuset, kanske gör de när Tobbe kommer hem! jag är jätteintresserad utav området men inte lika intresserad av att lägga så mycket pengar på boende varje månad!
Men vill man ha något eget så är de väl bara att infinna sig i att de kostar!! känns oxå jobbigt!
Finns de ingen snäll själ som kan ge oss ett fint hus, helst nybyggt o att jag får välja allt från golv till köksluckor;)
För alla hus/radhus som Tobbe tycker är fina, ser jag som renoveringsobjekt!
Jag vill ha min prägel på hemmet o de får jag inte om jag inte får vara med o bestämma hur de ska se ut.
Köket o badrummen är jätteviktiga för mig. I köket spenderar jag så mycket tid så där ska de vara nytt o fräsht.. likaså toaletterna.. helkaklat, o inte i nån turkos eller bajsbrunt! övriga rum kan man säkert bara måla/tapetsera..
O sen är de ju golven, klinker eller trägolv.. Har plastmatta nu (i hela lägneheten) o de har jag haft färdigt för resten utav mitt liv.. verkligen hatar de!!
Kanske låter som att jag är världens mest kräsna men när vi väl köper ett hus/radhus så känns de som att de kommer o bli för ett tag framöver o då vill man ju trivas.
När jag va liten så kunde jag inte ens föreställa mig att flytta till en lägenhet där någon hade bott innan, tyckte att de va skitäckligt. Så när mamma o pappa skiljdes så fick mamma snällt leta reda på en nybyggd lägenhet för annars vägrade jag att flytta!
Nu tycker jag att de låter helt sjukt o att hon gjorde de sen... Men där bodde vi i ett antal år och jag trivdes som fisken=)

När vi flyttade in i våran llägenhet här så spenderade jag 3 hela dagar me att skrubba allt.. o då va de ändå städat innan!

Nu ska jag laga ärtsoppa, mums!

Patrik 1,5

Kategori: Allmänt

Har varit på bio me syster yster ikväll och sett Patrik 1,5
Den va så där smårolig, satt med ett leende på läpparna genom hela filmen så den kan rekomenderas..

Är skittrött så jag borde gå och sova men måste varva ner lite, såg även att de är fullmåne ikväll så man kan ju va glad om man ens kan sova.. brukar ha lite svårt för de!

Idag har det blivit en massa bus med kidsen, Johanna och Gordan har varit här så förmiddagen började i parken där Liam snart upptäckte en vattenpöl som blev hans bästa vän under 1 timme, innan vi gav upp och gick hem o skrubbade rent alla blöta och skitiga barn.
Hann även me en prommenix, tror att de va första gången som alla barn sov samtidigt..
Gordan o Mille skulle till Arlöv på em så Johanna, jag o kidsen gick ner mot triangeln där de blev lite "fönstershopping" och en fika innan barnen blev alltför uttråkade och vi fick gå hem.
Har tvättat hela eftermiddagen o sen bio som sagt. Träffade även på Ida på väg ner till stan så vi hann me en fika innan de va dags att bänka sig i biosalongen..

Tupperware-kannan har fått en konkurent, de är en brio-helikopter där propellern snurrar när man drar den i ett snöre efter sig.. Bara de att Liam blir ursinnig när den inte snurrar HELA TIDEN!
Så där arg att han bara skriker o vill slänga allt omkring sig, undra vem han har fått de ifrån?

Nu ska jag knoppa, imorgon ska vi ev o kolla på ett radhus i Videdal!

Helt sjukt..

Kategori: Allmänt

De här är jag och Liam för ett år sedan...
 

Och här är vi nu, ett år senare..


Visst är de helt galet.. Att de kan växa o bli så stora på bara ett år!!

Veckoplanering

Kategori: Allmänt

Nu skriver jag en veckoplanering, mest för min egna skull=)

Tis: Leka med Gordan, Johanna o kidsen
Träffas i parken klockan elva!

Ons: Öppna förskolan är stängd så inget planerat på förmiddagen, leka med Klara me familj på em.

Tors: Fotografering utav Liam mellan 10.30-12.00 sen blir de säkert lite fika me gordi o johanna.
Mamma o Tobbes föräldrar kommer från småland.

Fre: Shopping me familjen på novalund. Köpa Liams mini-möbler o lite andra födelsedagspresenter!
Tobbes bröder me familj kommer. Baka tårtan!

Lör: Antar att de blir kalas då?

Sön: Släkten åker hem!
Kalas igen me syster o kanske Ulrika me familj?

Nån som vet om jag har glömt ngt?

Mummybrain..

Kategori: Allmänt

Hur glömsk får man vara?
Kom precis på att jag skulle ha varit på södra sommarstadens förskola i förmiddags o kollat läget. Har jag helt glömt bort!
Nu känns de ju nästan lite pinsamt att ringa o be om en ny tid... SÅ TYPISKT MIG!
Istället va vi på öppna förskolan o busade en massa..

Jag är värdelös på att skriva upp saker med, har blivit lite bättre (tycker jag själv), men tydligen inte bra nog!
Påminnelser i mobilen är bra, ska nog använda den funktionen lite mer flitigt..
(Hade lagt in en påminnelse på mobilen när jag fyllde år, precis som att jag skulle glämma bort de..;))

Kalajs 1

Kategori: Allmänt

Vi skulle som sagt ha haft lite kalas här idag me familjegruppen, de blirv inställt som ni kanske redan vet.. istället kom Jocke och Ann förbi tillsammans me ett par från förldragruppen så de blev lite tårtkalas i alla fall..

Gänget samlat..


Jocke och Ann..


Nöjd kille..!

Senare i eftermiddag kom även Gordan me familj förbi o hjälpte till me tårtan så nu är de bara en liten bit kvar.. Liam tyckte att den va jättegod och mosade in HELA biten i munnen..

dåligt bett...

Annars en väldigt lugn dag, syster va här en sväng och lekte med lilleman medans jag fixade tårtan!
Har även införskaffat en flytväst till Liam så nu blir de båtutflykter i Thailand=)

På torsdag kommer första gänget från småland, min mamma o tobbes föräldrar. Sen på fredag kommer Tobbes bröder me familj för att fira lilleman som blir ett på söndag nästa vecka.. så de blir fullt hus o de ser vi fram emot=)

Vi letar nytt boende så om någon hör eller ser ngt intressant så är vi intresserade!

Tårta någon?

Kategori: Allmänt

Idag ver det meningen att våran föräldragrupp skulle komma hit på kalas så jag har bakat en tårta... Bara de att alla har ställt in, nu IDAG!
Dåligt!
jag är förbannad och besviken!
Hatar folk som ställer in i sista minuten när jag har fixat och donat! Hårda ord kanske men helst utav allt så hade jag velat mosa den i ansiktet på dem, allihopa!!!!!!!!!!!!!1

r
Så om någon är sugen på tårta, kom gärna förbi...

Jag är ARG!

En kväll på Manhattan

Kategori: Allmänt

Meningen var att Tobbe skulle se på fotboll me Henke ikväll och jag ahde sett fram emot en helkväll me Carrie, Miranda, Samantha och Charlotte..
Planerna ändrades o helt plötsligt satt jag och kollade på fotboll här hemma.. o för mig finns de verkligen INGET tråkigare än att se ett gäng grabbar springa runt som yra höns o jaga en boll!
Finns lixom ingen riktig mening me de enligt mig..

Efter att ha deppat ihop i soffan så traskade Tobbe bort till syster så nu blir de sex and the city för hela slanten, började se filmen förut idag o jag typ gråter hela tiden bara för att jag tycker att den är så bra..

Lillkillen i flanell..

Kategori: Allmänt

Måste bara lägga in ett par bilder på lilleman i sin fina flanellpyjamas.. den är så söt, och han me för den delen=)


Eller hur=) ??


Prinsen..=)

Ännu en fas eller...??

Kategori: Allmänt

Deckade redan vid halv nio i soffan igår så de blev inget mer bloggande.. hade tänkte att både skriva o lägga in lite bilder efter de att Tobbe hade gått och lagt sig men jag somnade innan honom;)
Liam sover ju sådär om nätterna så sömnbristen tog väl ut sin rätt igår. Jag som tänkte att jag skulle vakna pigg och utvilad imorse.. istället har han sovit som skit hela natten, vaknat o gnytt om vartannat hela tiden, så vid tolv flyttade Tobbe ut på soffan och vid fem blev jag väckt för att vara vaken ett par timmar med en lilleman som vägrade komma till ro.. sen när han väl somnade hade jag piggnat till, men lyckades somna en halvtimme innan han vaknade pigg och glad vid åtta.. då va jag allt annat än pigg ska ni veta, skulle ha gått upp vid femistället!
De senaste dagarna har han bara nappat en gång om dagen och det har fungerat jättebra, men idag kommer han inte till ro.. han har vaknat säkert 10 gånger under den senaste timmen så vi får se hur eftermiddagen blir.. o natten!
Är kanske nån fas igen som han ska igenom, verkar ju vara en del såna...

Han har dessutom trillat o slagit i idag, snubblade på mattan i vardagsrummet o landade med näsan o ögat på bordskanten, så nu är de jätterött o kommer att bli världens blåmärke.. stackarn!
Noel och Kristina har även varit här en sväng så kidsen har sprungit runt o lekt, så coolt nu när fler utav kompisarna lär sig gå.. de springer runt o jagar varandra=)

Ska iväg till torget nu en sväng och handla lite frukt och grönsaker, måste hitta kiwi o vindruvor till tårtan på söndag..!
Har fortfarande inte förstått att ett år har gått och att lilleman blir 1 år om en vecka. För ett år sedan va jag tjockis o nu springer han runt som ett litet yrväder.. våran prins!


Nu vaknar lilleman igen..

ciao!

Jobbet är mitt!

Kategori: Allmänt

Fatta att jag fick jobbet, de ringde från Manpower idag och sa att de hade valt mig utav alla kandidater.. känns jättekul men samtidigt lite pirrigt, mitt första "seriösa" jobb lixom.
Så den 17 nov börjar jag som receptionist på BE Group.. KUL!

kampen fortsätter;)

Kategori: Allmänt

Har faktiskt inte så mycket att blogga om idag, jag ahr förökt att ändra layouten på min blogg men de blir bara "jalla-balla" utav de så jag lägger ner o låter sidan va lika tråkig som innan.. Skulle behöva va ett datasnille, de hade underlättat ibland..!

Liam fortsätter kampen me tupperware-kannan.. förstår inte hur man kan bli så förbannad över.. vad det nu är? det verkar som att han blir frustrerad.. o jäkligt arg!!
Annars har det varit en ganska så skön dag med strålande sol o kak-bak. Efter öppna förskolan när Liam nappade så passade jag på att baka kokos-toppar och choklad chip cockies.. så nu är frysen ännu mer proppad! Skönt me lite kalas i helgen så att vi kan tömma innehållet på sötsaker o få plats me lite mat igen..

Drog på lilleman hans nya täck-byxor idag o tog med honom till sandlådan i parken, själv gick jag in för de stenhårt då jag tog på mig lekkläderna, satte mig i sandlådan och lekte mer än alla barn.. tillsammans! Bakade så mycket (sand)kakor att Liam lärde sig att säga kaka eller om de är baka (svårt att höra skillnaden).

Hann även med att träffa Carin en sväng, hon fick prova mina nybakade kakor, vilket även lilleman fick.. så nu kan jag knappt nämna ordet kaka eller kex utan att han får ett utbrott.. Han har ett humör den där lille ska ni veta!!

Pratade en snabbis me Manpower idag men vet fortfarande inget mer om jobbet, de ville ha lite referenser som de skulle ringa o kolla imorgon.. gör man inte sånt innan man skickar ut ngn på intervju?

Tobbe går tidigt även imorgon så på eftermiddagen ska det storhandlas.. annars inga större planer..
Troligtvis öppna förskolan o parken me Gordan o Mille..

Ngn som har ett bra recept på en god tårta?
Det börjar ju dra ihop sig till lillemans 1-årsdag... o jag vill baka hans första tårta=)

Full rulle, hela tiden!

Kategori: Allmänt

Orkade inte skriva någonting igår efter alla bilder, de tog sån tid..
Men nu tänkte jag hinna med ett par rader..

NAtten till igår sov lilleman i stort sett ingenting, o inte vi heller för den delen.. Han vaknade när vi skulle gå o lägga oss o höll igång till 03. därefter kunde inte jag somna o sen gick tobbe upp vid fyra, sen låg jag bara o väntade på att lilleman skulle vakna för välling runt fem-tiden, vilket han oxå gjorde.. När jag va uppe o blnadade till vällingen så lyckades Liam klämma sin hand och skrek som jag aldrig har hört honom innan, trodde seriöst att handen va bruten o att jag skulle få ringa hem tobbe från jobbet för att åka till akuten. jag fick inte ens titta på handen men han lugnade ner sig efter ett tag, drack sin välling och somnade om. Jag däremot va ju så uppspelt av allt så jag låg vaken i ytterligare nån timme in´nan jag lyckade somna nån timme innan de va dags för lilleman att vakna för dagen...
Undra om man kände sig i form för en arbetsintervju, inte precis!
Men de gick ganska bra ändå tror jag, tyckar att de är jättesvårt att säga. De skulle höra av sig i slutet av veckan så nu är de bara och vänta o se..
Resten utav gårdagen är bara en dimma...

Liam har lärt sig att säga lampa och så låter han som en fisk när man frågar.. (inte för att en fisk låter så mycket men men)
Sen har han fåt dille på en tupperwere-kanna med lock som han ska leka med, men de är tydligeen ngt som gör honom förbannad för han börjar stortjuta varje gång så pass att vi får ta den ifrån honom. tror att de är för att han inte kan få på locket rätt.. ha ha!

Inatt har vi sovit bra allihopa så nu kör vi på att lilleman bara nappar en gång om dagen så i förmiddags när han vanligtvis sover tog jag med honom till öppna förskolan för lite sång och massa bus, de gick jättebra o han somnade i vagnen på vägen hem o sen har han hållt igång hela eftermiddagen o somnade som vanligt nu ikväll.
Familjen tog en tripp till Mobilia i dag och köpte ett par termobyxor åt lilleman som han kan ha när vi är i lekparken, de va fleece på insidan så nu kan han sitta i sandlådan hur mycket han vill utan att bli kall om stjärten. Hittade även en uppblåsbar flytväst (istället för uppblåsbara armpuffar) som även håller upp huvudet i vattnet. Blir bra till Thailandresan o allt plaskande i polerna;)

Har precis bakat och ätit scones, de är aldrig fel=)
Imorgon blir de öppna förskolan igen på förmiddagen sen ska vi nog träffa Gordan o Mille en sväng efter lunch.
Ev en fika me Carin me lite senare.. Och så ska jag baka lite kakor. Fullspäckad dag me andra ord, men de gillar jag!
NU ska jag ladda inför Desperata hemmafruar=)

Partypics..

Kategori: Allmänt

Här kommer ett "litet" urval av alla bilder som togs under lördagskvällen...


Paketöppning..

                
Här provas presenten=)                 Lisette o Gordan posar..

  
Syster...                               Gordan och Johanna


Hela gänget samlat..


Här blandas de drinkar.. o starka va de;)

Oh så va de dags för singstar...

      
Ida                               Syster och Lisette             Ulrika och Gordan

    
Carin och Malin                 Lisette och jag                 Jag och Ida

   
Johanna                  Carin=)


Ida, syster och jag


Carin och Malin


jag, johanna och Gordan..


Morsorna.. (utan kidsen)

Det finns verkligen hur mycket bilder som helst men de får räcka för idag.. haha!

Dagen efter...

Kategori: Allmänt

Gårdagen blev lyckad, väldigt lyckad om jag får säga de själv=)
Jag vet att de är en hel del utav gästerna som antingen väntar eller fasar för att jag ska lägga ut bilder från festen.. tog ju en hel del kort.. De kommer, jag lovar! men inte ikväll...
Man har ju kännt av idag att de intogs en hel del alkohol igår.. Kände mig ganska så lugn igår men när jag kollar på korten i kameran o alla tomma flaskor i köket så förstår jag att de inte alls va så lugnt;)
Gordan som gav sig av tidigast sa att vi hördes lång väg utanför när vi sjöng singstar.. Kan bara tänka mig vad grannarna svor åt oss innan vi gav upp klockan 04.00 imorse.. Men ska de va så ska de..=)
Insåg imorse att jag hade glömt att ta fram chips, pocorn o allt annat som jag hade handlat i snacksväg..
Men har hört att tiden går fort när man har roligt.. o de hade vi.
Vi pratade om att gå ut o klubba vid halv-tolv-tiden, nästa gång vi kollade klockan så va den 02.30 så då insåg vi att de va lika bra att stanna kvar här och köra på..

Som sagt, de kommer bilder... imorgon förhoppningsvis!
Nu ska jag återvända till soffan o göra så lite som möjligt!

Ska bara passa på och tacka än en gång för alla fina presenter o en underbart rolig kväll...

Snabb uppdattering..

Kategori: Allmänt

Har haft folk här ikväll så jag har inte haft någon tid till att sitta här vid datorn och nu är jag skittrött så de blir bara ett kort inlägg.
Tobbe har varit ledig idag så vi har haft en riktigt slappardag, Liam höll oss vakna i 2,5 timme inatt så vi har inte haft alltför mycket energi idag heller..
Va i alla fall nere på stan och hittade mig en klänning som jag ska ha på mig imorgon när de blir lite partaj (måste komma ihåg o ladda kamerabatteriet).

Ville mest bara informera alla nyfikan om att jag ska på en andra intervju nu på måndag, så de känns lite spännande men jätteroligt!
De ringde även från Adecco igår så dit ska jag me på en intervju om 1,5 vecka.. Känns kul att de hör av sig, fast de kasnke de gör till alla som lägger in CV..!?!

NU är de sängen som gäller för imorgon vill jag vara utvilad..
Måste bara tala om att vi har spelat massa Astrid Lindgrens-låtar här hemma idag så Liam går omkring och dansar/försöker sjunga och bara är hur nöjd som helst.. så söt;)

Bröllopspics..

Kategori: Allmänt

Har länge sagt att jag ska lägga in bilder från danne och Helenas bröllop som vi var på den 13 sep så här kommer de ett litet utplock=)

Det vackra brudparet..


  
Vigseln                     Danne och Helene



Jag och Tobbe..

        
Bröllopsvalsen=)

O ju senare de blev dessto fullare blev alla och ju mer dansades de...

                  
Stefan, Bruden och Heavy..      Dancing queen..


        
Heavy och Tobbe          VI..

Har hur mycket bilder som helst men detta får räcka för ikväll=)

Jag har världens bästa killar!

Kategori: Allmänt

Idag när jag kom hem från min intervju så hade min "man" och miniman varit och köpt blommor till mig, hur glad blir man inte...?
Tack för att ni finns och gör mig till världens lyckligaste!

Lyckad intervju och en trött lilleman

Kategori: Allmänt

Intervjun idag gick bättre än väntat, känns riktigt skönt så här i efterhand!
Även tjejen som intervjuade mig tackade för en trevlig intervju o sa att det hade gått jättebra och att de jättegärna ville ha in mig på ett jobb ganska så snart.
Tydligen hade de ett jobb i åtanke så nu är de jag och en tjej till som ska till företaget på ännu en intervju, de vill ha två att välja mellan, så hoppas bara att de väljer rätt (mig alltså=)).
De skulle höra av sig så mer vet jag inte just nu..

I eftermiddag/Ikväll har ida varit här och umgåtts, så skönt att bara prata gamla minnen och en massa tjejsnack.. Vi är båda skapligt laddade inför lördag=)

Lilleman är bara för rolig, idag (både i förmiddags och nu ikväll) så har han gått in till sin säng o slår på den för att han är trött och vill lägga sig.. somnar dessutom bums.. så hoppas att de blir en vana=)