jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

God Jul

Kategori: Allmänt

Hej Gott folk!!

Äntligen är det färdigpackat inför våran lilla tripp till Vimmerby, förstår inte hur det kan bli så mycket packning, varje gång!!
Den här gången är ju lite speciellt eftersom vi har 4 stora kassar med julklappar..



Här är lite utav all packning som ska med..

Har en övertrött son här som måste aktiveras för att inte somna, planen är att han ska sova i bilen..
Så God Jul gott folk!!

Julstress!!

Kategori: Allmänt

Jag skulle vilja lägga in massor av bilder från helgen men jag har en stress över att så mycket måste hinnas med innan jul så jag hinner inte ens med att tänka på alla måste som måste göras..!!
Idag ahr jag i alla fall påbörjat en storstädning så imorgon är det till att ta golven sen är det klart.
jag har slagit in våra absolut sista julklappar och sorterat upp dem i 4 olika högar, eftersom vi firar jul med fyra olika släkten..
Julbaket är jag klar med och julgranen skiter vi i. Jag orkar helt enkelt inte bry mig eftersom vi ska till småland över jul.
Imorgon kväll ska vi ev iväg på jul-godis-kväll och på tisdag får vi gäster och sen åker vi fortare än blixten på onsdag efter att vi slutat jobba runt lunch.
Frågan är bara när jag ska hinna packa allt som vi ska ha med oss, för det är inte lite saker vill jag lova...
Jag blir trött och stressad bara av att tänka på det.
Efter den här helgen är jag slut i hela kroppen, vet inte om det beror på pulkåkningen, städningen, eller av att jag faktiskt är gravid.. jag tippsar på en blandning av alltihop!!

Jag har stressat som en tok för att kunna säta ner röver och kolla på kvällens avsnitt av paradise hotell, men det verkar vara nerlagt elelr något för jag hittar ingen information om när nästa program är på g.. sånt blir jag vansinnig på, bristande information!!
Vi ahr dessutom en son som vägrar sova, eller rättare sagt det tar alldeles för lång tid för honom att somna för han ska prata om allt mellan himmel o jord, samtidigt som han sjunger alla sånger han kan..
 Sen vaknar han 20 ggr under kvällen fram tills dess att vi går och lägger oss o då ska han givetvis ligga i våran säng o snurra runt, bokstavligt talat. han ligger inte still en sekund.. vilket resulterar i att vaknar stup i kvarten.
Jag behöver min sömn!!
Så efter smålandstrippen ska det bli ändring på lillemans sovrutiner, han ska somna själv i sin säng o sova där hela natten, så det så!!

Från ett snöigt Malmö..

Kategori: Allmänt

Efter att ha känt mig lite halvkrasslig igår så bestämde jag mig för att stanna hemma från jobbet idag, det gjorde jag rätt i. jag har sovit och slappat mest hela dagen. Både jag och min kropp behövde det!!

Kvällen har bjudit på paketinslagning.. Jag har härmed handlat och slagit in alla årets julklappar. vi som inte skulle köpa så mycket i år, har nog ändå mellan 40-50 paket som ska delas ut till nära och kära.. helt galet!!
Jag har även bakat mina efterlängtade cupcakes o garnerat dem med frosting och silverkulor så att de ska se extra goda ut.. vilket de oxå gör.
Funderade på att ta med ett gäng till jobbet imorgon men eftersom jag ska till optikern o missar eftermiddagsfikan så skiter jag i det o äter upp alla själv istället=)

Liam har varit lite hängig under em/kvällen. han ville inte äta mat (bara de säger ju att ngt inte är som det ska), sen somnade han i soffan strax innan kl sex, vilket han aldrig gör i vanliga fall.. Sen har han yrat o kallsvettats sen han somnade.. Hoppas verklige inte att han ska bli sjuk nu till jul!!

Liam är så rolig på vissa uttal, man kan verkligen höra att han snappar upp den skånskan, samtidigt som han blandar den med småländskan.. de låter lite roligt.
Han har en kompis på dagis som heter Carl-Anton och de har Liam lite svårt för att säga så det blir Klanton.. låter lika roligt varje gång=)

Snön som kom under gårdagen ligger kvar, det måste vara något slags rekord här i skåneland.. Lite roligt varje år när det snöar, det blir sån kaos här o folk tar sig inte till jobben. Tågen slutar gå o bussarna kör av vägen.. Skåningar kan helt enkelt inte hantera vinterväglag;)
Tror inte ens att det finns någon plogbil.. Jag hoppas i alla fall att snön ligger kvar och tt vi får en vit jul.
Jag vill åka pulka!!

Så om lilleman vaknar pigg och allert imorgon så ska jag till jobbet.. håll tummarna!

Väntar på att min andra hälft ska komma hem från jobbet, sen blir det till att krypa ner i sängen för att imorgon vakna upp till fredagsmys!!

Magbild!

Kategori: Allmänt



Bjuder på en magbild så här i v. 20
Jag växer så att det knakar och nu är det bara halva vägen kvar..

Jag behöver semester.. NU!!

Kategori: Allmänt

Äntligen lite lugn och ro.. Efter att ha hållt igång sen jag och Liam kom hem strax innan halv fem så är jag helt slut vid de här laget. Jag är föresten helt slut hela tiden. Jag längar till julen och att få vara lite långledig, jag behöver det.. min kropp behöver de!!
Vi åker till småland på onsdag, jag jobbar till lunch och sen sticker vi.. Ska bli så skönt att bara vara, att vi dessutom ska vara i småland i över en vecka känns riktigt bra, för i vanliga fall blir det mest en massa stress för att hinna träffa alla och umgås.

Jag som hade en plan på att fixa med julgranen samt baka lussebullar o cupcakes ikväll, ligger väldigt långt efter i den planeringen.
För det första så hade min snälla sambo fixat en lasagne som jag bara skulle ställa in i ugnen när jag kom hem förut, sagt och gjort.. liam och jag tog ett bad under tiden för att få honom att "glömma bort" hungern under 40 min.. Bara det att jag hade glömt att dra på graderna så det dröjde ytterligare 40 min.. med en övertrött och utsvulten son=(
Jag hade dessutom lovat Liam att vi skulle baka lussebullar, bara det att jag upptäckte att vi inte hade någon jäst.. O hur fasiken bakar man lussebulalr utan jäst??
Jag orkade verkligen inte gå o handla så jag, liam och syster hjälptes åt att baka choklad & bananmuffins istället.. Så julbaket får bli imorgon, och eftersom det bara är en vecka kvar tills vi ska till småland så har jag börjat övertala mig själv om att vi ska skita i att inhandla en julgran.. Jag som verkligen hade bestämt mig för att vi skulle ha en i år.
Men under den veckan vi är i småland så hinner den ju ändå dö, vi har dessutom ingen julgransfot + pynt och när ska jag hinna fixa med det??
Tobbe jobbar kväll så jag vet inte heller när vi skulle få tid till att fixa hem en gran, här i skånelandet är det ju inte bara att gå ut o hugga sig en gran precis..

O nästa jul har vi en 7-månaders bebis som säkert ska vara på allt, men det skiter jag i för då bara SKA jag ha en gran, så det så!!

Funderar på att bjuda på en magbild, får se om det hinns med under kvällen..

Lyxhelg, shopping & lussefirande..

Kategori: Allmänt

Helgen i Götet var precis så där underbar som man bara hade hoppats på att den skulle bli. Alla som har barn borde verkligen unna sig något sådant ett par gånger per år... så härligt att bara få skämma bort sig själv ibland, det är lyx.
Vi har verkligen shoppat loss och gjort av med alldeles för mycket pengar, men istället för att köpa julklappar åt varandra så köpte vi nu istället saker som vi verkligen ville ha till oss själva.
Jag fick bla ett par efterlängtade stövlar och en ny plånbok.
Jag som annars brukar ha världens problem med att hitta stövlar, som för det första går att få igen över mina gigantiska vader, hittade ett par som satt som ett schmäck=)
Det blev en del annat oxå och jag är verkligen supernöjd med alla mina inköp. Jag har ju dessutom fått (läs köpt) en systemkamera den här månaden så jag måste, ha varit riktigt snäll i år;)

I lördags kväll var vi ute och åt tapas på en restaurang som hette Manâna som måste vara någon utav den bästa tapasrestaurangen jag avrit på. Allt var verkligen supergott.
Innan vi tog tåget hem på söndagen så hanns det med ännu mer shopping.. Me like!!

Tillbaka i verkligheten så har jag äntligen tagit tag i att lägga in lite bilder från den nya kameran, bidrar med några utav dem här på bloggen. Jag ahr fortfaande inte läst manualen så jag ahr en hel del kvar att ta tag i när det gäller lärandet av kameran... men men, tids nog ska jag nog ta tag i det oxå!!


Liam som tomte, i dagens luciatåg=)


Min glading..


En svettig liten kille..


Liam & Noel (mini-oasis) bakar lussebullar..


Mina fina..

 
Liam.. som har fått syn på kakor eller något annat sött & gott!!


En glad skit=)





Efterlängtad helg..

Kategori: Allmänt

Efter en minst sagt hektisk vecka så är äntligen fredagen här. Jag har aldrig längtat så mycket efter fredag som just denna...
Det var en trött och utmattad Evelina som lämnade jobbet idag för att tillbringa kvällen med familjen, min killar.. världens bästa!!

Imorgon åker jag med tobbe till Göteborg för att spendera dagen med shopping, och natten på ett lyxigt hotel, jag behöver verkligen detta. förhoppningsvis hinner vi med ett besök i hotellets spa-avdelning oxå..

Nu ska jag se vem som blir årets idol, jag är osäker... men har på känn att det blir erik!

Dagen för Ultraljud..

Kategori: Allmänt

Som jag har längtata efter den här dagen, att få sig en titt på den lilla i magen och se så att allt är i sin ordning...
Jag jobbade bara till strax innan elva idag för att sedan möta upp Tobbe utanför KK.
UL gick så bra som det bara kunde gå, allt såg tipp topp ut och bebben snurrade/sparkade/boxade som bara den.
Känns så skönt att få se att alla fingrar och tår sitter där de ska. de kollar verkligen bebisen in i minsta detalj. Så häftigt att de verkligen kan göra det.
Vårt BF-datum blev flyttat ännu en gång, till den 8 maj.
Känns som en bra tid på året att föda barn (om man bortser från Beach 2010)
Inför avrje UL så inbillar jag mig själv att jag inte är så nyfiken och att jag inte ska fråga om könet, men sen, när man väl är där så hinner jag inte mer än in i rummet innan jag frågar om de kan ta reda på de..
I 75% av alla fall så kan de det.
Med Liam så kunde de inte i v 18 då han låg och knep med benen. Det var lakså den här gången. Lillen lixom satt ihopkurad och knep med båda benen, samtidigt som han höll ena handen för härligheten och navelsträngen var ivägen..
Men det gör inget, huvudsaken är att allt var bra med den lilla.

Tobbe och jag passade på att luncha på stan innan vi hämtade upp en nyvaken lilleman på dagis.
Hem o lämna in bilen för däckbyte, till frissan och hem igen för att hämta familjen o prommenixa till ICA för att hämta årets julkort & handla.
Med andra ord så har jag hunnit med allt som var planerat dagen till ära. jag har tom skrivit alla kuvert till julkorten (40 st).

De har börjat buffa riktigt rejält i magen, bara de senaste dagarna.. mys!

Liam update:
Liam måste vara inne i någon period där det händer mycket saker i han huvud för han drömmer massor o pratar i sömnen ännu mer.
Igårkväll hörde vi att han låg och skrek efter choklad, en morgon var det dumma pappa och ibland är det bara lite sjönsång.. En salig blandning helt enkelt=)
de håller tydligen på att träna lite sånger inför lussefirandet på måndags, bla blinka lilla stjärna, där Liam byter ut stjärna mot lastbil) efter att ha sett sopbilen som har en blinkande lampa på taket.. så det ska bli kul under själva luciatåget, och se om han sjunger stjärna eller lastbil.
Han tror dessutom att han bestämmer här hemma och säger ofta till mig och Tobbe att vi inte får prata med varandra.
När jag hämtade honom på dagis i förra veckan så passade jag på att få lite update utav en av dagisfröknarna, när Liam plötsligt säger "-Inte prata mamma, bara gå"
Pottträningen håller i sig och han springer själv in på toaletten när det är dags..

Veckoplanering..

Kategori: Allmänt

Måndag: jobba, IKEA med familjen, julklappsfix
Tisdag: jobba, Hockey i Malmö arena med Tobbe
Onsdag: jobba halvdag, UL, lunch på stan, frissan o mys med familjen
Torsdag: jobba, mys och packa inför helgen..
Fredag: Middag med kollegorna i Kävlinge
Lördag: Tobbe och jag tar tåget till Ggb för att checka in på ett 4-stjärnigt hotel, shopping och god mat.
Söndag: Hem till Malmö igen, mys med familjen och kanske ngt lussefirande...

Sen är det helt plötsligt en ny vecka och vi är hälvvägs igenom graviditeten=)

Tiden springer iväg, hur gör man för att hinna med??

Andra advent!

Kategori: Allmänt

Det har varit en hektisk helg med en massa kuligheter=)
Roligast hade vi nog i fredags på våran julfest, det var verkligen en lyckad föresällning och det tror jag att alla som var där håller med om, verkligen fullt ös medvetslös=)

I Lördags hade jag och Liam en riktig slappdag då Tobbe jobbade och vädret var pisstråkigt. Det blev en hel del filmtittande, en tripp till affäret/torget och så lite pepparkaksbak på de,en ursäkt till att få äta degen. Jag vet någon som sa att all den degen som blir över efter att man har försökt att få in så många gubbar, stjärnor  osv.. den degen får man äta upp, vilket blir ganska så mycket.. Gott är det i alla fall, tom godare än själva pepparkakorna.
På kvällen fick vi besök av Anna och familjen Wester som kom hit på lite vin och shitsnack, trevligt trevligt.
Liam höll igång till strax innan 22.30 så vi hoppades självklart på värsta sovmorgonen idag.. men han slog upp sina blå klockan 07.10 så då var det bara att vakna till liv och gå upp.
Andra advent, det blev frulle med nybakt vörtbröd, tända ljus och julmusik.. mys!!
Därefter packade vi in Liam i vagnen och traskade bort till Viggo med familj för en förmiddag med föräldragruppen, det blev lussebak, jullunch och en massa barnbus.
Efter tre timmars håll-i-gång så deckade Liam i vagnen och vi prommenixade ner på stan, först till stationen för att hämta ut helgens tågbiljetter och sen vidare upp till gågatan för en tripp till H&M, karusellåkning och julklappsinköp.. När vi väl kom hem så var klockan nästan fyra och det kändes i min kropp att jag har rört på mig precis hela dagen. Jag är trött!!

Syster yster kom förbi på en kopp kaffe o sen tog Liam och jag ett bad, nu sover den lille o jag ska spendera kvällen i soffan med min man, en gidispåse och massa mys!!

bebisarna anländer, en efter en...

Kategori: Allmänt

I förra veckan anlände bebis nummer tre, Caroline fick en liten flicka..

Igår tittade Charlottes bebis ut, oxå det en liten flicka..

O inatt tittade Gordis bebis ut, även där en flicka..

Stort grattis till er alla!!
Jag längtar efter att få träffa de små liven.. Jag vill snuffa bebis=)


Mini-picasso...

Kategori: Allmänt

Min tid räcker verkligen inte till.. den bara springer iväg och jag hinner inte med..
Jag som ahde tänkt att jag skulle hinn så himla mycket den här veckan har inte hunnit hälften..

I tisdags var jag nere på stan med syster yster, skönt att få komma iväg lite
och framför att få gå på stan utan en vild två-åring som gör allt för att få åka rulltrappor.. o skiter i vilket håll de går åt.. han kliver bara rakt ut, vilken kan vara aningen farligt ibland!!
Jag gick i alla fall loss i min shopping o köpte mig en systemkamera, äntligen!
Den blev det en del andra bra-o-ha-grejer, bla en julklapp till mamma. Jag är nästan klar med alla klappar och det känns riktigt skönt!
Igår efter jobbet och maten så fick jag för mig att Liam och jag skulle "
måla"..
En bild säger ju mer än 1000 ord så...


Det här med att måla på papper var ju inte lika roligt efter att jag hade målat prickar på liam och kallade honom för lilla gubben.. Jag fick därefter ett lila ben=)
Dett var tydligen väldigt roligt eftersom han bad mig att vi skulle måla ikväll igen, men eftersom det är ett projekt så blev det inte så...
Vi har istället ängnat kvällen åt att tvätta, dammsuga, slå in paket.. osv

Tanken var att jag skulle prova ut kläder inför julfesten imorgon men jag har absolut ingen ork till detta så det får helt enkelt bli som de blir..
Jag hade dessutom tänkt att jag skulle lära mig lite om min nya kamera men jag sparar det till helgen för nu ska jag bädda ner mig i soffan och njuta av min glögg och min lussebulle.

Jag tänker att jag ska hinna med med så mycket men orken räcker inte riktigt till.. eller om det kanske är tiden som inte räcker till.. eller kanske en blandning utav båda?!?