jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Livet leker..

Kategori: Allmänt

Idag har varit en sån där bra dag igen, dels så går de bra på jobbet.. vi har sålt över förväntan o ingen är gladare än vi 4 som ingår i säljgruppen..
Hoppas bara att det forsätter att gå bra så att vi får behålla våra jobb=)

Fick ett telefonsamtal från Manpower idag, ett positivt sådant.. Jag kommer from maj att få min lön ökad med ett antal tusen varje månad o det sitter ju inte helt fel..
Dessutom hade min deklaration kommit när jag kom hem och även där var det ett positivt besked.. Kanske kan börja bocka av min jag-vill-ha-lista inom kort då..

Jag har haft en jädrans huvudvärk sen i förra veckan som dyker upp sådär runt lunch varja dag och som sen håller i sig fram till kvällskvisten.. Jag som inte gillar att ta piller kan knappt stå emot när det slår till, det är nästan så att jag blir lite yr utav smärtan.. Kanske borde kolla upp de!?
Men vad gör väl lite huvudvärk om 100 år??

Våren är här..

Kategori: Allmänt

Eftersom Liam ser ut som en prickikorv och det inte är någon som har nappat på vårat smitta-ditt-barn-med-vattkoppor så har vi fått spendera helgen bara vi, familjen.. in fy skam de heller=)
Vädret har varit toppen så har vi varit utomhus mest hela tiden.. Härligt!!


Det börjar bli grönt på buskarna...


Lilleman på språng...


Syster yster o sonen...

Eftersom vädret var helt kanon o solen stekte på rätt så bra så plockade vi fram utemöblerna o satt ute o fikade.. lovely=)


Mor och son...


En härlig vårbild från helgen...


En suddig bild på våran prickikorv=)

Annars har de inte hänt så mycket i helgen, jag o syster var på Entré en sväng igår man jag blev inte speciellt imponerad, visst att det vart stort men de är ju samma affärer som alltid.. Föredrar gågatan o stan nu när de börjar bli bättre väder..!!
Idag har varit en väldigt bra dag, jobbmässigt!! Vi har halverat våran arbetsgrupp då en är sjuk o en är på semester men vi har kämpat på o sålt bättre än nån annan dag.. KUL!!

Nu ska jag få massage..



I drömmarnas värld..

Kategori: Allmänt

Som jag har skrivit tidigare så är inte våran dator helt 100.. Vissa dagagr ser man vad man borde på skärmen o vissa dagar så får man gissa sig till vad folk har bloggat om för man ser ca 2 bokstäver i varje ord.. Dagarna då detta inträffar vill jajg inget hellre än att slänga ut datorn o köpa en ny.. Men de dagar då den fungerar någolunda så tycker jag att den duger o att vi kan ha den ett tag till....
Idag är det en dålig datordag för jag ser inte ett dyft vad jag skriver så vi får väl hoppas på att det inte blir mer felstavningar än vanligt för jag lixom chansar mig fram..

Det finns så mycket på min Jag-vill-ha-lista så jag vet inte i vilken ända jag ska börja..
Helst av allt så vill jag ha ett (nytt) hus o så vill jag ha (nya) möbler att fylla upp med i huset.. En dator skulle ju ite vara fel o så vill jag ha en systemkamera eftersom jag älskar att ta kort!
Dammsugaren är inna på sista refrängen så de skulle vi oxå behöva en ny...
Sen skulle det inte sitta fel med en helt ny garderob som fylldes på ett par gånger i månaden men splittans nya kläder o skor..
En resa att se fram emot hade inte heller suttit fel..
Tråkigt nog så är jag inte gjord utav pengar o min kära sambo skiter inga han heller så de är bara att börja spara för att sedan kunna bocka av allt eftersom..
Jag har ett par trisslotter som ligger här och väntar på att bli skrapade så i bästa fall så är vi miljonärer inom ett par timmar... Man kan ju alltid drömma;)

Dte går bra nu...

Kategori: Allmänt

Lite tidigt att utala sig om kanske men efter en vecka som säljare så kändes det riktigt bra att gå hem igår, fick dessutom 2 biobiljetter för ett bra resultat=)
Hoppas det håller i sig!!

Med en prickig son..

Kategori: Allmänt

Så sant som sagt!!
Upptäckte ett par prickar på Liams rygg i torsdags kväll o sa lite löst till Tobbe att det kanske är vattkoppor (eller bara mollusker).. Det var de förstnämda för under gårdagen ploppade de upp allt fler o fler.. vilket det gör även idag!
Så nu är det slut med inskolningen, det tar tydligen en vecka ca innan prickarna har torkat ut och man kan börja umgås igen för de smittar ju av att bara vara i samma rum som någon annan.. Synd att han inte hann o provsova på dagis! Tobbe jobbar korta dagar nästa vecka så lilleman blir hämtad redan vid halv två om dagarna..
Bjöd in lite mammor med barn för att komma hit o smitta ner sina bar men de var ingan som nappade på erbjudandet så vi har  varit ute i parken hela förmiddagen.. O nu sover Liam som en stock, Tobbe jobbar!

Jag undrar dock vem det är som kan kan ha smittat lilleman, säkert någon på dagis!!
Han har varit där i en vecka o det är redan en person som har löss o nu säkert flera som har vattkoppor eftersom Liam var där igår fm o smittade ner alla..??

En helt vanlig dag..

Kategori: Allmänt

Idag blir det verkligen inget långt inlägg, jag är trött som attan o så lever min mage ett eget liv så helst av allt skulle jag bara vilja lägga mig ner o dra täcket över huvudet.. men det får vänta ett par timmar!
Det är tydligen antikrundan från Vimmerby så vi har tänkt att se ifall att de finns någon Vimmerbybo som har någonting av värde.. tror även att det är lyxfällan ikväll.. alltid lika roligt att se hur dumma folk är som inte kan ta hand om sin ekonomi!!

Imorgon är det redan fredag, fattar inte hur fort veckorna går.. Speciellt denna vecka då jag har varit hemma i två dagar..
Idag va första dagen som Liam har varit själv ett par timmar på dagis, det hade gått jättebra så imorgon är det dags igen.. sen är det bara nästa vecka kvar att skolas in innan det bli dagis på heltid! Han verkar gilla de o jag tror verkligen att han är mer än redo för det!

Har även idag hunnit med att baka, det blev ännu en kladdkaka som ska med till jobbet imorgon.. Jag ska bjuda pantertanterna på fika=)

tjockisonsdag

Kategori: Allmänt

Idag mår jag mycket bättre, hostar fortfarande men de hindrade mig inte från att gå till jobbet imorse.. Skönt att man äntligen börjar må lite bättre=)

Har inte så mycket att blogga om nu när man jobbar hela dagarna.. Fick ett big-bauta-påskägg idag utav Manpower samt en massa kanelsnäckor till fikat på jobbet så vad hände med att försöka hållla sig ifrån sötsaker??
Kom även på att det är våffeldagen idag o vad måsta man inte då.. jo, äta våfflor!! Så nu är det oxå avklarat!
Har haft lite funderingar på att gå/cykla till jobbet om mornarna men när man vaknar o ser att det inte är speciellt många grader ute o att bilen lixom står där o bara vämtar på att få åka till Sydsvenskan.. ja, då är det inte världens lättaste att stå emot bilen vill jag lova.. Men snart så, när de blir lite varmare=)

Ikväll ska jag klistra lite kort, va inne i en effektiv klipp-o-klistra-period för ett tag sen men sen la jag bara av en kväll o då är de så fruktansvärt segt att komma igång igen!

jaja.. nog tjatat för idag!!

En socker bagare här bor i staden...

Kategori: Allmänt

Är bara tvungen att lägga in några bilder på min lilla mini-bagare.. igår bakades det sockerkaka och idag kladdkaka.. Smarrigt värre!


Liam fixar sockerkakssmeten...


Stolt kille som får vispa alldeles själv...


Liam "smakar av" kladdkakssmeten...


Man får inte glömma att slicka av fingrarna.. man kan ju missa lite smet..

Liam ska vara med på allt som händer i köket.. han drar fram en pall som han sen klättrar upp på o lyfter man ner honom så blir han helt hysterisk!!

Det går löss på Liams dagis... redan! jag har lite ångest för sånt där så i sammma sekund som jag fick reda på det idag så började de klia i håret på mig... Vi har inhandlat etn luskamm så nu är det bara att invänta lössen.. BLÄ!!

pust o stonk..

Kategori: Allmänt

Ännu en dag med hosta o ont i halsen.. trodde verkligen att jag skulle ta mig till jobbet idag men efter att jag vaknat imorse så insåg jag ganska så snart att jag borde vara hemma så det fick bli så!
Mamma är här på besök så hon, Tobbe o Liam är och kollar in Malmös nya köpcentrum idag, Entré.. Inte ens jag har  varit där än!
Får bli när jag mår lite bättre igen!

Inskoningen med lilleman går bra, nu är han där bara 2 timmar om dagen men på torsdags ka han börja äta där oxå, bade frukost o lunch!
Känns helt galet att liten har blivit stor!


Jag är drabbad.. IGEN!

Kategori: Allmänt

Fattar verkligen inte hur mycket bacillusker det kan finnas i vårat hem/Malmö/Världen.. Det känns som att jag är sjuk väldigt ofta, för ofta om ni frågar mig! Mitt snitt skulle nog ligga på en gång i månaden o då menar jag inet att jag bara åker på nån liten ynklig förkylning utan jag är sängliggande o riktigt dålig...
Vad som skulle ha blivit en lugn o mysig helg i Vimmerby blev istället en helg fylld med sjukdom!
Kände av de redan i onsdags men ignorearde de med hjälp utav ett par Ibumetin.. o jag trodde ett tag att jag bara hade inbillat mig o att jag inte alls frös o kände mig hängig.. men när jag öppnad mina blå på torsdag morgon så kände jag med en gång att de bara va att inse att bacillerna hade slagit till igen..Inte nog med att näsan rann i ett.. varje gång jag snöt mig så fick jag näsblod.. såg ut som värsta slagskämpen framåt eftermiddagen.. o kände mig som att jag blivit slagen på.. helt mörbultad!
När fredagen kom så inbillad ejag mig igen att jag nog kände mig lite bättre, stoppade i mig ett par panodil o begav mig till frissan för klippning o slingning.. ångrade mig ungefär i samma sekund som jag kom in genom dörren men höll ut i två timmar innan jga satte mig i bilen o åkte hem igen, bäddade ner mig i soffan o sov igenom hela eftermiddagen o halva kvällen, såg let´s dance o deckade igen för natten..
Mådde väl aningen bättre på lördagen för då tog jag mig åter ner till stan för att träffa kompisarna en snabbis, även denna gång med panodil i kroppen.. Klarade av dagen förvånansvärt bra med tanke på hur jag mått på fredagen..
Hade även funderingar (både en o två gånger) på att köra en utekväll på Harrys men tog mitt förnuft tillfånga o stannade hemma i soffan..
Gårdagen spenderades i bilen o väl hemma i Malmö så kände jag mig sådär trött o mör i kroppen.. Rösten hade för övrigt oxå försvunnit o hostan va värre än någonsin..
Jag har varit hemma från jobbet idag, har tagit det relativt lugnt men har ganska så svårt för att bara va när jag är hemma o vet hur skitigt det är så framåt eftermiddagen/kvällen tog jag hjälp utav min kära sambo o putsade fönstren så nu kan man se ut igen=)
Liam har även bakat sockerkaka.. önskar att jag hade filmat det hela!

Ikväll blir det te i massor o hoppas på att hostan släpper o att det slutar att gör ont i lungorna.. Vill vara helt frisk.. NU!!

En solig dag i Vimmerby

Kategori: Allmänt

Jaha, då var man i Vimmerby då.. känns bra att vi åkte ner igår kväll.. Liam skötte sig exemplariskt och sa som vanligt inte ett ord under den 4,5 timme långa bilresan.. Eller visst ptatade han.. men inget gnäll! Vi har dessutom fått låna Gordan o Henkes bärbara DVD och den var verkligen poppis.. så en sån får vi nog ta och köpa oss snart!

Liam gjorde sin första inskolningsdag på dagis igår och det hade gått jättebra, som väntat!
Lite konstigt oxå eftersom det bara bev en dag den här veckan men på måndag ska han ju dit igen..
Själv slog en förkylning ner över mig igår så jag kände mig helt febrig under resan till Småland, men efter att ha fått sova inatt så mår jag relativt bra idag.. SKÖNT!

Ska strax väcka den lilla mannen som tog en tidig nap idag, ska hinna med o käka lite lunch innan vi ska packa in oss alla i bilen och åka till Gamleby.. kommer att bli en tung eftermiddag, sönt ändå att ha med Liam som förhoppningsvis kan få oss alla på lite "gladare" tankar..

det var allt från mig idag.. see ya!

Nu ska det av och bli ljust på samma dag=)

Kategori: Allmänt

Idag vankades det middag hemma hos syter yster efter jobb, alltid trevligt att bli bjuden på mat.. o framförallt skönt att slippa disken efteråt;)
Har packat nu ikväll inför en helg i Smålandet så imorgon bär det av, ska bara jobba lite först!
Imorgon ska vi dessutom sätta igånmg med säljandet.. på riktigt! känns lite spännande o rätt så nervöst.. Håll tummarna för att de går vägen!
Anledningen till att vi ska åka "hem" över helgen är att vi ska på begravning på torsdag, har dividerat fram och tillbaka om vi ska ta med oss lima eller inte men vi har kommit fram till att han ska med, om inte annat så kanske han "livar upp" stämmningen lite..

Har sen en vecka tillbaka tänkt att jags ka ringa o beställa en klipptid tills på fredag när man ändå är ledig.. men tror ni att det har blivit av eller.. svar NEJ! dagarna bara går o jag hinner inte riktigt med.. men idag, i väntan på maten hos syter så ringde jag runt till lite olika frissörer i Vimmerby och fick till slut napp.. Har aldrig klippt mig där tidigare o har inte en aning om vad salongen heter men jag vet vart den ligger o jag ska va där kl 11.15 för  klipp o sling.. verkligen behövligt med tanke på att jag inte har slingat håret (hos frissan) sen jag var gravid!
Har även packat ner badkläderna så efter frissan på fredag tar jag med mig antingen båda mina pojkar eller bara den lille o åker till simhallen i hultsfred för lite bad-bus..
Inga planer för helgen förutom att vi inte ska stressa runt så vill någon träffa oss så får ni höra av er..
Som ni vet så är jag väldigt dålig på att blogga under våra vistelser i Småland men jags ka försöka att hinna med ett par inlägg..

Nu ska jag sy i ett par knappar i min jacka o klistra in kort i album (för de verkar aldrig ta slut)

Just de, imorgon är den stora dagen D då Liam börjar dagis.. eller han börjar med inskolningen som pågår i 2,5 vecka innan det är dags på riktigt.. STORA killen
På återseende=)

Ett par bilder..

Kategori: Allmänt


Det ska börjas i tid.. Liam bloggar=)



Liam igår när han badade.. en glad skit!

säljproffs nästa!

Kategori: Allmänt

Idag va första dagen på mitt "nya" jobb..  Vi har satt igång med de två olika grupperna men vi tar de väldigt lugnt innan vi ska dra igång på riktigt.. Man har ju ändå ett 60-tal kunder som ska kämnas över till de andra i min grupp!
Vi ska nu under ett apr dagar lära oss att sälja, på riktigt! Vi har haft en liten mini-genomgång idag och det låter verkligen intressant så nu är det bara att hoppas på att man passar för jobbet.. Meningen är att vi ska få en massa utbildningar men vi ska börja så smått med att sälja redan imorgon eller på ons..
För min del blir de en mjukstart eftersom jag är ledig på tors och fre.. kan vara skönt de me..!!

Efter jobbet idag så var vi och tittade på en nyrenoverad etagevåning, hur stor som helst och verkligen världens drömlägenhet men det var bara 2 sovrum och hyran låg på 12 500 kr och det känns som lite för mycket!

Blev tippsad om en hemsida idag på jobbet som jag verkligen fastnade för:  personligalmanacka.se
Där kan man göra sin egen personliga almanacka i vilken färg man vill och med vilken text man vill. Man kan välja från vilken månad man vill att den ska börja gälla o tom vilken färg man vill ha på gummibandet som håller ihop kalendern..
Perfekt present om inte annat=)

ska försöka att lägga in lite bilder men datorn håller på att sega ur så vi får se hur de går med den saken..

Hissen gick inte ända upp...

Kategori: Allmänt

Som jag skrev i förra inlägget så skulle ju vi och titta på en 4-rumamre igår.. det gjorde vi oxå men redan vid första intrycket, utanför huset så kändes de inte riktigt bra.. när man sen upptäckte att för att komma till hissen så var  vi tvungna att först gå upp för en trappa för att sen gå ner för en trappa innan vi kunde ta hissen upp till fjärde våningen.. o när den väl har stannat så upptäcker vi att den inte går hela vägen upp utan stannar en halvtrappa ner. Alltså kan man inte bo i huset om man ahr barnvagn.. vilket vi har och kommer att ha ett bra tag till.. Sen visade det sig att det inte var någon 4:a utan mer som en 3,5:a med bara 2 sovrum.. så nej tack!!

Ida var även här en sväng igåre eftermiddag och snackade lite skit över en koppa kaffe medans en liten lilleman gjorde allt för att få all uppmärksamhet, hela tiden! Han har "börjat" med att göra sig till så fort vi har folk hemma.. fejk-skrattar o slår handen i bordet utav "skratt".. Han härmar allt man gör, och munnen går i ett.. sne att man inte förstår så mycket är en annan sak. Han har även börjat sjunga så han går omkring med sin gitarr eller sitt lilla piano, sjunger och spelar.. stannar ibland till och tar ett par danssteg eller bara headbangar innan han sjunger vidare.. så söt!
Att ha dessutom har börjat flirta gör ju inte ungen mindre söt.. han blinkar med båda ögenen o ler ett sånt varmt leende att man bar smälter.. Det är kärlek!!

Igårkväll hade vi föräldragruppen här på middag så det var full rulle kan man säga.. Trodde ett ta att Liam va nära till damp då han inte kan vara still mer än en halv sekund ungefär... Vi hade i alla fall jättetrevligt, åt och drack en massa gott!
Runt halv tio orkade inte Liam med mer utan gick in till sin säng och mer eller mindre bad om att få gå o lägga sig, han somnade innan huvudet hann nudda kudden.. Det blev inte jättesent då alla skulle hem med sina övertrötta barn någon gång efter halv elva.. rätt skönt att komma i säng skapligt med tanke på att man ska upp änne mer skapligt dagen därpå..

Har varit på märkesoutlet idag och handlat mig ett par gore-tex kängor av märpet Puma, supersköna o rätt snygga.. Det bästa utav allt är att jag äntligen äger ett par skor som håller tätt.. Ångrar att jag inte köpte mig ett par innan vintern.. men nu har jag ett par till nästa gång..
På vägen hem upptäckta jag att mina älskade Vagabond-stövlar hade gjort sitt, sulan hade lossnat och för varje steg jag tog så lossnade de ännu mera.. så nu ligger de i sopporna ihop med två andra par skor som jag aldrig använder och som bara tar plats.. Så nu kan man säga att jag har blivit av med 2 par svarta stövlar på 1 vecka. så vid nästa löning bär det av på stöveljakt..

Fick ett mess från Klara igår så de hade fått en "liten" Sander.. STORT GRATTIS!
Vi måste ses snart, hoppas att vi kan komma en sväng på kalaset i helgen=)

Nu ska jag dricka te o se reprisen utav melodifestivalen.. jag missade den igår, även om jag både har hört,sett o läst om vem som har vunnit så vill jag se skiten!!

NU händer de saker...

Kategori: Allmänt

Som jag skrivit om inann så bestod gårdagens arbetsdag utav en massa möten, men alla handlade om samma sak.. omorganisationen!
Vi ska ju som jag tidigare ha skrivit om gå från en support-grupp till en support o en säj-grupp och alla skulle få önska i vilken gruppman villa hamna. Idag ahr vi både fått välja och veta hur framtiden kommer att se ut.
Det finns 4 platser i den nya säljgruppen och vi var tydligen 7 pers som hade önskat att hamna i den (jag bla). Och med lite tur så lyckades jag ta mig in på en utav de fyra platserna.. känns som att jag måste ha gjort bra ifrån mig eftersom jag har fått gå före folk som har jobbat bra mycket längre än mig=)
riktigt vad vi ska göra och hur det kommer att se ut vet jag inte men nu ska vi först och främst gå en massa utbildningar sen får vi se hur.. Det känns i allafall bra att veta. Detta kommer att vara på prov under 3 månader och fungerar allt som de ska så kommer jag antagligen att bli fast anställd och det ser jag verkligen fram emot=)

Efter jobbet idag så åkte vi till Åkarp för att träffa Jocke, Ann och lille Vincent.. Så söt!! Jag kan inte i min värld förstå att Liam en gång har varit så liten... Nästan så att man blir lite sugen, men bara nästan;)

Nu ska jag se om de finns en skvätt vin och slå mig ner i soffan men min kära sambo.. Imorgon förmiddag ska vi och kolla på en lägenhet.. i brist på hus... och ett behov utav flera rum. Den är dessutom nyrenoverad o ligger nära havet!
Håll tummarna!

Denna eviga väntan...

Kategori: Allmänt

Vi har såklart inte fått reda på någonting på jobbet idag heller.. Känns skittrist!
Imorgon har jag möten inbokade hela förmiddagen, vi ska få reda på en massa saker inför omorganisationen och sen har alla fats anställda till på fredag på sig att bestämma hur de vill gör framöver, vilken grupp de vill tillhöra osv. Sen är det vi Manpoweranställda som får ta platserna som blir över, så är de när man är konsult!!
På måndag nästa vecka ska den nuvarande supportgruppen bestå utav en supportdel o en säljdel.. Tror det blir så att jag kommer att tillhöra säljgruppen men förhoppningsvis vet jag säkert innan helgen!
Blir snart tokig av denna eviga väntan

Ikväll är det min, bara min kväll! Tobbe är iväg och spelar badminton och efteråt ska han vidare för att se på fotboll så jag funderar på att koka ihop lite te, sätta mig i soffan o njuta av ensamheten (Liam sover). För ibland är det verkligen hur skönt som helst att bara ha en hel kväll, helt själv..


Utmanad

Kategori: Allmänt

Jag ahr blivit utmanad o i brist på annat så kommer de här..

Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta radera mina svar.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug.
Lycka till!

1. Vad heter du? Evelina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Elak
3. Flicknamn: Ester
4. Pojknamn: Erik
5. Yrke: Ekonom
6. Färg: Eldgul
7. Klädesplagg:
8. Mat: Egg
9. Sak i badrummet: Eye Q (linser)
10. Plats/stad: Enköping
11. En orsak att vara sen: Erektion
12. Något man skriker: En till tack;)
13. Film: Eight mile
14. Något man dricker: Evian (vatten)
15. Band: EMD
16. Djur: Elefant
17. Gatunamn: Emils gränd (Vimmerby)
18. Bil: Excalibur
19. Sång: Evighet (Carola)
20. Aktivitet med mer än en deltagare:  Erotisk pardans

Nu utmanar jag Challe, Jennifer, Johanna, Carro..


I know nothing!!

Kategori: Allmänt

Förutom det förra inlägget så har det inte hänt så mycket i mitt liv sen igår, ännu en sömnlös natt har passerat o ett nytt hopp om att inatt kanske blir en bra natt inatt har börjat gro i huvudet.. trotts att jag igentligen vet att så är inte fallet! Idag har han bara vilat i 30 min men han verkade inte mer trött för det nu ikväll.. funderar på om han kanske är stor nog för att sluta sova middag, eller??

Skulle ha fått beskedet idag på jobbet.. men den som väntar på något gott (har väntat alldeles för länge)..
Får jag inte reda på något imorgon så ska jag ta mig ett snack med chefen, man går ju omkring och mår psykiskt dåligt över att inte veta!
Hör att sambon fixar med te ute i köket så jag ska gå och vara lite social med honom, vilket innebär att vi ska titta på mästarnas mästare, dricka te och äta skorpor..
Har nästan lite ångest över att det är tis o Desperata hemmafruar för jag skulle verkligen behöva sova, tidigt!!
Jag som brukade längta efter just den här kvällen..

På min gata i stan...

Kategori: Allmänt

Där händer det grejer vill jag lova..

Polisen fick under måndagsmorgonen flera samtal från skrämda personer som sett en man med en orm runt halsen. Strax efter klockan halv nio kunde polisen omhänderta den 44-årige mannen i närheten av Folkets park i centrala Malmö.
Ormen som nu befinner sig på terrariet uppges vara två meter lång och väga cirka tio kilo.

Tillfällig gäst

Mannen fick därerfter sova ruset av sig på polisstationen, medan ormen, som är en kungsboa, vilar ut som tillfällig gäst på Malmö terrarium i Folkets Park.
- Den verkar må bra. Vi tar hand om den och den ligger på en värmematta nu. Den verkar vara frisk, säger Peter Carlberg på Malmö terrarium.
Enligt honom bör ormar inte vistas utomhus. Särskilt inte så här års.

O enligt mig så bör de verkligen inte vistas på gatan där jag bor.. av alla gator i hela Malmö så befann de sig på "min gata".. hade jag stött på fyllegubben så hade jag nog dött av rädsla eftersom jag inte ens kan se en bild på en orm utan att slänga allt i mina händer o skrika rakt ut. Det är en panikkänsla som är svår att förklara!!

namnlappen

Kategori: Allmänt

Efter att vi varit på infomöte förra veckan om Liams nya dagis så slog det mig att man måste ha namn på alla kläder så direkt efter att vi kom hem från mötet så beställde jag namnlappar och idag ahr de kommit hem så ikväll ska det strykas, så smidigt att man bara stryker på en liten lapp, o vips så har man namn o telenr på plagget.. Smidigt!

Idag var dagen då vi Manpower-anställde skulle få reda på hur det blir med jobb och anställning framöver men de var tydligen inte riktigt klart så det är framflyttat tills imorgon.. Denna eviga väntan, jag vill bara veta..NU!!

Ska även passa på att gratta våra kära vänner, Jocke och Ann som blev föräldrar till en liten Vincent nu i eftermiddags.. STORT GRATTIS!!
Hör av er när ni kommit hem o när ni orkar ta emot besök, jag är jättesugen på att mysa med en liten bebis=)

Nu ska det fixas med namnlappar!!


Svarta stövlar på rymmen???

Kategori: Allmänt

Nu sitter man här igen.. förstår inte men så fort men är klar med alla bestyr så sätter man sig här som någon slags avkoppling för att komma till ro och inta kvällsstämmningen=)
Denna dag har varit full med aktiviteter från början till slut. Liam väckte oss med sin ljuva stämma strax innan sju men vi låg kvar is ängen allat re o läste tidningen, det bästa med sydsvenskan är att den består utav hur många delar som helst så vi hade varsin, om inte två var..
Eftersom de va brist på både brög o havregryn så erbjöd jag mig att baka lite scones till mina pojkar, vilket verkade uppskattat!
regnet ahr öst ner precis hela dagen idag men vi trottsade och gav oss ut och av någon lustig anledning så hamnar man alltid i stan.. alla vägar bär till H&M!
Jag köpte en kjol i massa olika lila färgen (lila-tok som jag är) och en stor duk till matbordet så att man kan duka lite fint ibland när man känner för de.
Hann även med en fika o ett antal upp och ner-turer i rulltrapporna som är Liam bara älskar. Han blir helt tokig när han får syn på dem o bara SKA åka.
Tobbe köpte med sig Macce Donken hem medans jag o Liam värmde på lite rester.

Vi har även hunnit med ännu en husvisning idag men vi insåg så fort vi kom dit att vi inte var intresserade så vi tog vårat pick och pack o åkte till Andys (ett stort lek-land för barn) där vi mötte upp lisette med familj för en massa bus. Liam va helt tokvild och bara slängde sig ner för rutchkanor o allat annat med huvudet före o så bara skrattade han. Så roligt att se när han verkligen stor-trivs!

Liam "gungar"


Som sagt, huvudet först...


Liam  myser i bollhavet..

Så kul att träffa familjen Appelin för det var verkligen evigheter sen. Så tråkigt nu när man inte längre går hemma om dagarna o kan träffa alla kompisar lika ofta som vi gjorde innan. Vi har verkligen varit en ett helt gäng mammor som har umgåtts jättemycket under mammaledigheten.. Måste bli bättre på att träffas oftare!!
det sjuka var när vi skulle åka hem och jag upptäcker att mina skor är borta, ett par svart stövlar..
Inser ganska så snart att någon har SNOTT mina skor! Och av att läsa på de stora skyltarna så ansvarar man själv för sina saker..
Inget annat än att ta på sig dunjackan, ta av sig strumporna och åka barfota hem med en temperatur på 5 grader.. Kan säga att det var aningan kallt att gå barfota ute såhär års!!
Men hur kan någon sno ett apr skor?? Jag fattar inte!! Men de hade tydligen varit med om det innan så vid nästa besök ska jag ha alla ytterkläder på mig när jag rullar runt bland alla bollar...
Tur att vi hade bilen med oss, precis innan vi åkte så sa jag..
-Synd att de regnar, annars hade vi kunnat gå bort...

Så med ett par skor mindre och en alldeles slutkörd lilleman så fixade vi till en lasagne efter ett långt och skönt bad..
Nu blir de filmkväll och sen sängen skapligt för imorgon ska jag vara på södervärn klockan 07.00 för att dela ut NYA Sydsvenskan till alla som vill ha den!!
tjenamors!!

Lila tema

Kategori: Allmänt

Jag har bivit helt tokig i färgen lila både när det gäller inredning o kläder..
Allt jag tittar på i affärer är lila.. märkligt det där!
Så idag när vi var på IKEA så köpte jag lila gardiner, lila ljus o en massa annnat bra o ha saker så nu har jag fixat till vardagsrummet i just lila. Jag är supernöjd! Det känns som ett helt nytt rum.
Liam har fårr sin egna lilla lampa som han är mer än nöjd över, den tänds och släcks flitigt kan jag lova=)
Köpte även med en lampskärm o nya bordsunderlägg så man kan säga att köket har fått sig en ny tuch oxå!!
Lite småfix kvar bara..

Inväntar Jocke, Ann och Arras som är på väg hit med lite thaimat för att sedan kolla på melodifestivalen.. så en lugn o skön hemmakväll står på kvällens schema..


DAGIS!

Kategori: Allmänt

Ännu en kaosfylld dag på jobbet, dagen började med ett låånngt möte om framtiden o lite omorganisationer så vi får väl se vad som händer framöver, det lutar åt det positiva hållet för min del.. beroende på hur man ser det;)
Efter mötet har det varit full rulle hela dagen, hann med en lunch på 10 min innan de va dags för nästa möte, om en av fast anställning men ingenting är klart än på ett par veckor/månader så de är bara o vänta o se...

Nu ikväll har tobbe och jag varit iväg på föräldramöte på Liams dagis, träffat dagispersonalen o fått lite allmän information! Allt känns jättebra även om personalen va ganska så nya i gemet, kanske kan vara till en fördel.. vi får se!
Så den 18 MARS börjar vi inskolningen med lilleman. STORA KILLEN

En kaosfylld dag..

Kategori: Allmänt

Sitter här med näsan proppad med papper, har börjat få näsblod nästan varje dag de senaste veckorna.. Och eftersom jag ahr blödarsjukan o har haft några tusen näsblödningar i mitt liv så vet jg exakt vad det beror på.. sömnbrist!
Min kropp reagerar allltid med näsblod när det är ngt som inte stämmer så vad jag skulle behöva är några nätters sömn, är så less på att gå omkring med ett huvud som väger bly hela dagarna o den där ständiga tröttheten som gär sig påminnd titt som tätt.. tur att det finns kaffe säger jag bara!!
Idag har det dessutom varit kaos på jobbet, den gruppen som jag jobbar i består av fyra personer med mig, två utav dem har varit på kurs idag o den tredje är ledig om onsdagarna så jag har skött 4 pers arbeta efter att ha jobbat en månad.. självklart så dyker de ju upp bokningar o problem som aldrig förr och telefonen har gått varm.. runt lunch va ja näst intill gråtfärdig o hada noll koll på allt.. men efter lite fixande o trixande, ett system som la ner o min mus som slutade att fungera under en timmes tid så såg jag plötsligt ljuset igen.. men med en timmes övertid o en hel hög med frågor o problem till imorgon så stängde jag ner datorn i hopp om att allt va fixat inför morgondagens tidning! om inte så lär jag märka det imorgon bitti!!

Har precis haft besök utav ann o deras vovve Arras, tobbe o Jocke har varit o spelat badminton så då passade vi på att dricka te o umgås.. deras lilla knodd ska ju ut vilken dag som helst så det blev mycket bebissnack, jag kan sakna de inblan så de va trevligt!

Nu ska jag dricka lite te med min kära sambo innan en efterlängtad säng väntar!

Fan ta finanskrisen!

Kategori: Allmänt

Så sitter man här igen, har igentligen inget vettigt att blogga om men har man väl börjat så kan man väl fortsätta. Familjen begav sig till rosengård efter middagen idag för att handla lite på citygross... vi tog inte med någon vagn till liam så han fick härja fritt inne i affären.. tur att man är två, så att en kan plocka ihop alla varor medans den andra jagar en liten tokvild Liam..
De sjuka är att vi inte ens kan gå förbi fruktavdelningen eller brödavdelningen utan att han bryter ihop för att han vill ha allt han ser, han var dessutom fullproppad med två stopra portioner spagetti o köttfärsås.. men älskar man att äta så gör man=)
Vi köpte i alla fall hem skorpor som jag har saknat i ett par veckor men alltid glömmer att köpa hem så ikväll blir de te och skorpor medans vi kollar på familjen annorlunda.

Har en hektisk vecka på jobbet framför mig, hälften av våran styrka är på utbildning så då är det upp till oss andra att sköta deras jobb, precis som att jag inte har fullt upp med mitt eget...
Vi har även haft möte med Manpower idag om den kommande omorganisationen o vad det kommer att innebära för oss konsulter men vi vet inte så mycket mer för de, vi ska ha ytterligare ett möte på torsdag med the big boss så då hoppas vi på att få lite mer info om allt.. känns jobbigt bara att gå omkring och inte veta vad som kommer att hända o så blir de dålig stämmning bland hela gruppen.. Fan ta finanskrisen!!

Imorgon ska Tobbe jobba så de blir till att stiga upp extra tidigt för att lämna Liam hos syster yster, så håll tummarna för att detta blir en utav de bättre nätterna!

Candyman..

Kategori: Allmänt


Liam fixar pannkakor till frukost år sin sovande far...


candyman...


man måste smaka på allt...


O så lite popcorn på de... inte fel=)


lugn helg blandat med socker

Kategori: Allmänt

är precis vad detta har varit.. Igårkväll var det meningen att Jocke o ann skulle ha kommit hit men pga sjukdom så blev de inställt så vi lagade lite god mat o smaskade i oss den innan de var dax för melodifestival. Liam var i sitt esse efter popcorn, chips med dipp o lite choklad på de. Har nog aldrig tidigare sett honom så speedad. Tobbe o jag garvade hur mycket som helst.  Jag filmade honom... men eftersom jag inte har en aning om hur man lägger in filmer här så får de bli ett senare projekt!
Han deckade i alla fall någon gång runt halv tio, jag hoppades då på att han kanske skulle sova lite längre idag.. för sovmorgon hade ju inte varit fel.. men klockan 06.45 slog han upp sina blå o tog med sig Tobbe upp så att jag kunde ligga o dra mig i nån halvtimme innan de va dax att gå upp på riktigt.

Liam är inne i en sååån härlig period nu (förutom att han inte sover om nätterna) då han snackar o härmar oss hela tiden. Man går omkring med ett konstant leende=)
Ett ord som används flitigt är "minna". Om det sen betyder Liam eller mina är oklart, det används i alla fall när det han vill ha något eller om det är något som han tycker är hans.
Batten används oxå en hel del o betyder vatten som är de bästa han vet, han dricke hur mycket som helst hela tiden.
Att den lille har blivit så stor, jag tänker varje dag på hur fort tiden går, de är ju helt sjukt. För ett år sen hade man en liten bebis o nu springer han omkring som en liten vilding o pratar. Just nu känns det som att de bara blir roligare o roligare för varje dag som går,
Han förstår oss mer o mer, sen att vi inte "alltid" försår honom är en annan sak.. men de pluppar upp nya ord varje dag så snart kan man kanske komunicera med varandra på riktigt... Önskar bara att tiden inte gick så fort så att man hann o njuta mer utav tiden som är just nu..

Det kommer att bli en hektisk vecka på jobbet, blandat med en hel del information om framtiden, bla omorganisationer  på både mitt o Tobbes jobb, sen är de ju snart dax för Liam att börja dagis så på torsdag ska vi på föräldramöte, shit alltså.. föräldramöte, De är STORT!!

Nu ska vi kolla på en romantisk komedi, gissa vem som har valt film;)