jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Millas dop.

Kategori: Allmänt

Vi är hemnkomna från Småland, om så en dag senare än vad vi trott.
Tobbe åkte på världens migrän så det blev till att tillbringa en extra natt i Hultsfred. Tur att man har så snälla släktingar.
Millas dop gick som på räls. Hon skötte sig exemplariskt och sa inte ett knyst under själva "döpningen". Hon mest bara somnade..

Efter dopet så bjöd vi först på smörgåstårta och efter det kladdkaka. Jag unnade mig själv bada delarna trotts min nya livsstil (diet).
Milla fick massor av fina saker, både sånt som stod på önskelistan och egenpåhittat. perfekt!


Hela familjen med en nydöpt Milla. (och prällen)


Coola storebrorsan..


Mor & Dotter..


Jag med mina barn.

 
Några utav alla presenterna som tösen fick!

Tack alla som var med och gjorde Millas dag till en dag vi inte glömmer!

Milla 4 månader!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit med Milla på BVC så tösen väger numera 5650 och är 62 cm lång. Hon har alltså bara gått upp 110g på en månad och vuxit hela 1 cm. Hon följer i sin kurva in i det minsta.
liam var större vid samma ålder, och jag vet att man inte ska jämföra, men lite kul är det allt..

Milla är en glad tjej med en stark vilja.. Bara hon sover som hon ska om dagarna så är hon väldens gladaste i vaket tillstånd. Men envisas hon med sina powernaps på 20 min tre gånger om dagen så blir hon istället övertrött och bryter ihop för det.
Känns bra nu när vardagen är tillbaka så att vi kan få lite rutiner på allt. Idag sov hon i 3 timmar på förmiddagen och efter det hade jag världens gladaste tjej i ett par timmar, tills det var dax att sova nästa gång.
Hon somnar runt sju för natten och vaknar, som det är just nu, 2 gånger per natt för nattamat.

Hon äter för tillfället mycket oftare än vad hon någonsin gjort innan. Hon vill ha mat med två-tre timmars mellanrum. Känns på något vis som att hon är redo för smakportioner så det blir att sätta igång med det efter smålandsvisiten.
Idag fick hon smaka avocado. Gott tyckte hon och lixom tog satts och slängde sig efter skeden för att få mer, mer och lite till.
Hon gillar sin vattenflaska, även om hon inte riktigt fått kläm på hur det nu är man ska göra. Hon suttur till och får i sig så mycket så att hon sätter i halsen..

Tjejen älskar att bada och kan ligga och plaska LÄNGE i badet utan att tröttna. Storebror badar gärna med henne o plaskar gärna tillbaka om hon råkar stänka lite vatten på honom.

hoppgungan är oxå poppis. Där kan hon hänga/hoppa ett bra tag. Passar mig perfekt då jag kan ha henne där när jag lagar mat, diskar eller pyslar med ngt i köket.
liam springer förbi henne då och då och puttar fart så hon både gungar o snurrar på samma gång. Hon gillar´t!

Hon gillar sin vagn mer och mer och ligger gärna där i och både pratar o "bubblar" med munnen. Helst ska vagnen vara i rullning HELA tiden. Annars hänger hon gärna i baby björnen, där hon kan vara med och och se allt.

Hon har börjar intressera sig för leksaker och försöker greppa dem, hon lyckas för det mesta och allt ska såklart in i munnen för att undersökas.

På lördag 28/8-2010 döps hon och heter därefter Milla Danielsson även i kyrkans böcker.

Hur svårt kan det va?

Kategori: Allmänt

Jag bloggar mest för min egna del, för att kunna ha lite som en dagbok när jag blir äldra och kunna läsa om barnens framsteg, uppväxt, vardag osv.
Sen vet jag att det finns en del trogna fans, bla uppe i Småland och det är roligt att kunna dela med sig utav vår vardag till de släktingar o vänner som inte träffar oss så ofta.

Men jag har en önskan..
Hur kommer det sig att ingen som startar upp olika bloggportalar erbjuder sina bloggare att få det de skriver i bunden form. Som en bok!
Tänk att ha sin egna bok, med ett nytt inlägg på varje sida med datum o rubrik överst.. som man kan beställa tex årsvis eller när man själv vill.

Det skulle i alla fall jag vilja ha. Min blogg i bokform som jag kan ge till mina barn..
Det kan väl ändå inte vara så svårt??

Vet en som är bra på att bränna pengar...

Kategori: Allmänt

Liam hade ingen feber imorse och fick gå till sitt älskade dagis. Det var en mycket stolt och nöjde kille som skulle ha ryggsäck och "de snabba skorna" imorse..

Tobbe, jag och Milla har spenderat dagen på stan. Jag hade en massa måsten (presenter) som var tvunget att fixas med idag så jag har hunnit med det mesta.
Men som alltid när man ska på stan så hittar man lite extra saker som man inte visste att man behöver..
Det bästa impulsköpet idag blev Converse till kidsen, marinblåa till Liam och Röda åt Milla. Till halva priset dessutom så ingen är nöjdare än jag eftersom jag varit på jakt efter just såna men lite för snål för att köpa så dyra skor till barnen (eftesom det egentligen inte är några bra barnskor). Men snygga är de!
Det blev en del kläder till kidsen och Tobbe oxå.
Den här gången fick inte jag någonting, ellor jo. Servetter. Som förvisso är till dopet men de är så snygga så jag tänker ta med mig de överblivna hem, o då kan ju de få vara till mig;)

Nu när verkligheten är tillbaka så kommer jag på mig själv om kvällarna att jag inte ätit sen lunch..
Har hänt nu i två dagar o så blir jag helt svimmfärdig.
Ikväll tänkte jag unna mig lite god, vispad grädde med vindruvor.. Smaskens!

Jag har även planer på att ta tag i alla kort som ligger o väntar på att bli inklistrade i album, ligger efter IGEN o då är det så tråkigt att komma ikapp..
Men ngn gång måste det ju göras..

Imorgon blir det BVC, fika med lite mammor på stan, mer shopping och sen kommer syster hit på mat.
Ska även hinna med att tänka till på vad som kan behövas för en helg i Småland med lite höst på väg och sen packa efter de. För på torsdag bär det av mot Smålandet och på lördag döps Milla i djursdala kyrka, för att sen samlas alla kusiner i Hultsfred för en riktig kusinträff med respektive, barn o hela faderullan... så fredagen kommer att ängnas åt fix, massa fix!

Ska försöak hinna med en 4 månaders update på Milla imorgon efter BVC för sen blir det bloggtorka i några dagar o lillstumpan blir ju hela 4 månader redan på torsdag. Min stora lilla tjej!

Tillbaka till vardagen.. trodde jag ja...

Kategori: Allmänt

Annars då?
Händer det inte så mycket. Jag håller på att bli förkyld, som alltid när vi ska till Småland.
Liam har fått röda utslag på överkoppen och nu i eftermiddag hade han feber, han har även klagat på magont nu i några dagar så jag ringde sjukvårdsrådgivningen för säkerhets skull.
Och som alltid när jag ringer dit så vill de att vi ska kolla upp det med detsamma!
Så det vara bara att ringa hem Tobbe från Jobbet (första dagen på 8 Veckor).. Han fick ta med sig Liam till en jourläkare som trodde att det var halsfluss han fått. Men efter ett antal prover så visade det sig att det bara var ett virus och han fick antibiotika mot klådan.
Han som har längtat så efter dagis och äntligen skulle dit imorgon, lär väl få stanna hemma..
Men är han feberfri så får han gå dit en sväng i alla fall!

Det var i alla fall en nöjd kille som somnade ikväll, efter att ha åkt 10 karuseller i parken idag.
Han får lixom inte nog..



Med Milla händer det saker vaje dag känns det som. Hon har klurat ut det där med vändningen och handen som alltid fastnade. Nu rullar hon runt vart man än lägger henne. Tom i vagnen och där finns inte riktigt utrymme för sånna övningar och då blir hon vansinnig!
Tror att det snart blir att fixa till sittvagn åt den där lilla donnan som verkligen INTE vill ligga ner i sin vagn!
Jag har inte börjat med smakisar men hon får då och då smaka eller sutta på frukt, avocado, grädde och hon bara gapar och vill ha mer. Igår fick hon sutta på en melonbit o blev helt till sig när jag tog bort den. Hon ville ha mer, hela tiden!
Hon har börjat greppa efter leksaker och fångar alla figurer i sitt gym och i babysittern.. Allt ska så klart in i munnen.
Precis som sin bror så dreglar hon, och värre blir det, dag för dag..




Kom precis på att jag är hur hungrig som helst, åt senast klockan tolv idag o det är visst 9 timmar sen..
Mot köket i jakt på ngt ätbart..

Jo, just de. Jag har klippt av mig burret (mitt hår alltså). Det var inte alls tanken när jag traskade iväg till frisan imorse men väl där så kände jag för att komma ut med en ny look. Annars bara toppar man jämt eller klipper upp lite här o där utan att det egentligen syns. Så idag åkte det av.
Har numera en kortare page.

Premiärsittningen...

Kategori: Allmänt

Milla har även premiärsuttit sin stol.
Vi fick stödja upp henne med lite kuddar och andra bekvämligheter. Hon gillade de till en början men anar att det blev jobbigt efter ett tag och då började hon säcka ihop o tjura..
Men snart är det dags för smakisar och då kommer stolen till användning igen..

Premiärhoppet..

Kategori: Allmänt

I torsdags plockade vi fram hoppgungan (som vi fortfarande inte har lämnat tillbaka sen vi lånade den till Liam, hoppas att det är ok Ulrika?)
Till en början såg Milla mest lite chockad eller mer skräckslagen ut kanske..
Men efter ett tag så började hon sträcka på benen för att nudda golvet och babblade på som bara den.
Självklart skulle storebror va med och ta fart på henne...



Lördag

Kategori: Allmänt

Idag känner jag mig helt slut, slut som människa!

Vi gick ner på Malmöfestivalen en sväng igår, mötte upp en kompis till tobbe från USA som var i krokarna över natten.
Det blev en del karusellåk (för Liams del) och en massa trängsel för våran del. Man ska verkligen inte gå på malmöfestivalen med barnvagn.
Öltältet på gustav var dock bra, tom barnvanligt=)
Dit jag vill komma är att det blev sent. Jag var inte i säng förrän efter klockan slagit ett och när Milla slog upp sina blå imorse strax efter sex så trodde jag att det var ett skämt.
Fick sova nån timme i förmiddags men har ändå kännt mig som en vandrande zoombie hela dagen..

Liam har trottsat om allt och inget och det känns som man inte gör annat än att bara säger nej och blir arg hela tiden.
Milla har oxå varit på tjur-humör mest hela dagen, förutom för de korta powernaps som hon tagit vid ett par tillfällen.

Hade sett fram emot en lugn kväll, Liam har somnat men Milla har ont i magen o gallskriker!

Jag ser fram emot dagis, rutiner o allt annat som kommer med vardagen i nästa vecka..

Nattskräck

Kategori: Allmänt

Liam har nu ett par kvällar i rad "vaknat" och varit helt hysterisk. Det går lixom inte att trösta honom & en kväll försökte han klösa Tobbe i ansiktet. Vi kom snart fram till att han gjorde allt detta i sömnen fast med ögonen öppna.
Han pratade om kullerbyttor och verkade allmänt rädd.

Jag som alltid har varit lite rädd för personen som pratar/går i sömnen tyckter ju såklart att detta är lite otäckt.
Tydligen så är detta väldigt vanligt bland barn o kan bero på sömnbrist, stress eller massa andra saker.. och kallas nattskräck.

Jag tycker att det är så oehört obehagligt att inte få kontakt med sitt eget barn, inte känna igen hans beteende och mest av allt, att inte få trösta honom när han skriker helt hysteriskt..

Vi försökte att väcka honom men det gick inte. Jag har hört att man inte ska väcka personer som går i sömnen men det är olika från fall till fall.

Igår skulle Tobbe bara gå in och titta till honom innan vi skulle gå och lägga oss, så när Tobbe öppnar dörren så står han precis där och tittar på Tobbe men säger inget. Han sover så klart o tobbe följer honom till sängen igen där han kryper ner o "somnar om".
Jag som är mörkräddast av de mörkräddaste tycker att det hela är väldigt läskigt.
Jag hoppas verkligen att det går över!

Lila skattjakt

Kategori: Allmänt

Igår när Tobbe & lillman var och badade så passade jag på att ge mig ut på jakt efter något att ha på mig på Millas dop.
Eftersom bopparna är ett par storlekar större än vanligt och likaså hela jag så passar inte några utav mina alla klänningar. Kände även att jag villa ha ngt nytt.

Just nu är jag inne i en lila fas, jag har lite olika färgfaser varje år och just nu är det helt klart lila.
Hur snyggt som helst i alla kulörer (nästan)
Därför hade jag bestämt mig för att hitta ngt snyggt lila plagg, inte nödvändigtvis en klänning men ngt lila som sagt.
Vilket gjorde det hela lite lättare för i varje affär kollade jag bara efter lila kläder o fanns det inget som passade mig i smaken så var det bara att gå vidare till nästa affär.
Bara det att efter ett x antal timmars letande så hade jag fortfarande inte hittat ngt och affärerna började ta slut.

Aningan knäckt traskade jag hemmåt, stannade till på Cervera o handlade servetter o lite annat fix till dopet för att inte komma hem tomhänt..

När jag väl har bestämt mig för ngt så har jag lite svårt att släppa de och tänka om så planen för igår kväll var att lita lila plagg på nätet. Men eftersom vi hade besök ända in på småtimmarna så hanns inte de med.
Så idag när familjen var nere på stan för att äta lunch så passade jag på att springa in på H&M, MQ, Vero Moda, Gina o tom JC ihop om att jag skulle ha missat ngt igår.
Det hade jag inte..

Av en ren slump så går jag in på Cassels? o hittar mitt lila plagg och på rea dessutom.

Skam den som ger sig;)

Nu är det bara lite krims krams som måste fixas eftersom Milla har sprutlackerat alla mina halsband och de ligger numera i soporna, men de är en annan historia.

Stockning på G...

Kategori: Allmänt

Jag kände av det redan imorse och det har inte blivit bättre under dagen. Jag pratar om stockningar i ena bröstet..
Att Milla har matvägrat hela dagen har ju inte gjort saken bättre.. Hon åt i förmiddags vid 10 sen har hon varit nöjd och glad hela dagen, med undantag för de tillfället då jag har försökt att ge henne mat. Hon har då gallskrikit.

Nu som först, för en halvtimme sen ville tjejen ha mat. Alltså står hon sig i åtta timmar på bara bröstmjölk. Det är rekord (dagtid).
Jag trodde att stockningen skulle släppa när hon åt men icke, hon tömde halva brösten och den andra halvan är lika hård som en sten.
Min plan för kvällen var en powerwalk men jag funderar på att strunta i den o hoppa ner i ett varmt bad istället. Ta hand om min bopp o försöka få den på bättre tankar än att ge mig feber o ONT!

Öland i bilder..

Kategori: Allmänt

Lite bilder från våran semester på Öland...


Min fina i stugan som vi bodde i.


Liam på en snurra i en utav många lekparker som vi besökte...


Det blev en hel del plask och lek i poolen på gården.. Minna & Liam in action!


Milla övar att ligga på mage...


Liam o Minna på Ölands Djurpark...


Tobbe, Liam, Fredde & Minna i vöntan på berg o dalbanan..
Vi var lite skeptiska till att låta Liam åka men han ville så...


O så här såg de ut efter att ha åkt.. Tittar man på Tobbe så ser de ut som du hade rätt roligt.
Tittar man på Minna så såg det mest läskigt ut..


Minna & pernilla åker "Zig Zag"



Liam & Tobbe åker vattenruchkana i vattenlandet..


Fredde & Tobbe åker vattenrutchkana med de stora kidsen.. Undra vem som har roligast;)

Det var alla bilder för idag...

Nu händer det grejer..

Kategori: Allmänt

Milla har under flera dagar kämpat med att vända sig från rygg till mage, men ena armen ligger lixom ivägen så hon tar sig inte runt. Häromnatten, lite yrvaken och väldigt trött så upptäcker jag att hon ligger på mage. Antar att hon vänt sig om i väntan på att maten ska bli serverad..
Idag la jag henne på mage i soffan och vipps så vände hon till rygg, hon blev så chockad att jag för en stund, trodde att hon skulle börja gråta..

Hon börjar bli stor vår lilla tjej.

Nu kan man även hålla henne i händerna och hon lixom drar sig upp till sittande. Tar man sen tag om magen så ställer hon sig upp. Väl uppe blir hon supernöjd!
Hon har även börjat "brumma" med munnen och leker gärna den leken hela dagarna... Tur att vi har en del dregel-hakklappar sen Liams bäbis-dregel.

Hon fick smaka vatten på flaska för första gången för någon vecka sen. Det gillar hon även om hon inte riktigt vet hur man ska göra. Men som jag brukar säga: Vi övar!

.

Idag fick hon gunga med mig i parken och det verkade hon gilla, eller hon sa inget i alla fall...

Hemma!

Kategori: Allmänt

Vi är hemma. Kom igår efter en bilresa å knappt 5 timmar. Den som uppfann vägen mellan Malmö och Öland kan inte ha haft någon brådska.. Seg väg helt enkelt!
Vi har i all fall haft en riktig toppenvecka som började med ett par dagar regn men som sen växlade över till strålande sol och sommarvärme.
Det har blivit ett besök på Ölands Djurpark. Meningen var att vi även skulle till lådbilslandet men det visade sig att de stängt för säsongen. Kasst tycker jag!
Vi har äev hunnit med en middag på Robinson Cruse, Buffé på Lammet & Grisen, en tripp till slottsruinen och soliden, en dagsutflykt till böda sand, bad i köpingsvik och shopping i Borgholm.

Stugan vi hyrde var toppen, bra läge och precis så stor så att vi fick plats med två familjer.
Minna och Liam har lekt och bråkat omvartannat hela veckan. När vi var på två olika håll en eftermiddag så frågade Liam efter Minna ett flertal gånger och säger efter ett tag - Jag behöver Minna!
De gillar varandra, kusinkärlek kan man väl säga.
Om ett år har vi fyra stycken vildingar som bråkar om samma saker och som vill ha sin vilja igenom.. längtar;)

Jag har varit superduktig och stått emot allt godis och alla glassar som har mosats varje dag.
Jag har även varit ute och traskat om mornarna innan frukost.
Idag är det två veckor som jag klarat utan socker. Suget börjar släppa och jag är stolt äver mig själv.


Tobbe har varit en sväng till Tyskland idag så nu är vin, öl och whiskey-förrådet påfyllt..
I vinstället finns nu en god blandning av Ripassos, Amarones och annat gottigt som väntar på att bli uppdrucket..

Tanken var att jag skulle lägga in lite bilder från resan men det blev en power walk med Anna istället och nu är klockan soffdags så det får bli en annan dag.

Hello Öland!

Kategori: Allmänt

Idag har varit en riktig fixardag med storhandling, packning, ännu mera handling och lite mer packande.

Avslutade eftermiddagen med en trevlig AW med jobbet, inte så lång dock eftersom Milla skulle sova vid åtta. Så det var bara att pallra sig hem för att ge henne mat och packa lite till.

Liam har varit på äventyr med moster idag, de har åkt buss tåg och motorcykel.
Det var en nöjd liten kille som vi hämtade upp ute i Svågetorp i eftermiddag.

Milla har haft en bra dag, hon har varit nöjd större delen utav dagen och det har jag firat med en kopp kaffe. Mycket gott!

Imorgon bär det av till Öland och Borgholm för en veckas semester.
Och som vanligt blir det semester här på bloggen oxå.

Ses om en vecka eller så...

Önskelista

Kategori: Allmänt

Många har frågat, och jag har lovat, att lägga ut en önskelista inför Millas dop här på bloggen.
Sen är det självklart upp till var och en, om, och vad men i så fall vill köpa..
Men för att göra det hela lite enklare så finns här nedan en lista på lite olika prylar, samt länkar där man kan se sakerna..

Jag/Vi lovar att inte kolla kommentarerna under det här inlägget så vill man undvika att Milla får 5 gunghästar eller 10 mätstickor så skriv en kommentar vetja;)

1. Doptavla från Bettina Design: Motiv: Kärleksbrev
http://www.frapp.se/1/sv/barnartiklar-Klippan-Yllefabrik/chenillefilt-friendly-monsters-.php?image=1

2 Dockvagn; Jabadabado
http://www.jabadabado.se/page1/page5/page24/files/page24-1018-full.html

3.Gunghäst; Jabadabado
http://www.jabadabado.se/page1/page20/page3/files/page3-1000-full.html

4. Födelsedagståg; Jabadabado
http://www.jabadabado.se/page1/page47/page48/files/page48-1000-full.html

5. Askar; Jabadabado
http://www.jabadabado.se/page1/page21/page16/files/page16-1014-full.html

6. Mätsticka; Jabadabado
http://www.jabadabado.se/page1/page8/page6/files/page6-1012-full.html

7. Chenillefilt Friendly Monsters från Klippan Yllefabrik
https://www.babykoncept.se/chenillefilt-friendly-monsters--p-250-c-725.aspx

8. Mitt första år bok, där man kan skriva ner framsteg och roliga minnen från Millas första år.

9. Dockservis. röd prickig: Jabadabado
http://shop.textalk.se/se/article.php?id=6292&art=1579030

10. Bäddset (till vanlig säng): Moln av Gunila Axén
http://www.barnklassiker.se/index.php?route=product/product&path=79_83&product_id=237

11: Tallrik, bestick och mugg med något roligt motiv.

12. Träleksaker, tex Brio

Som ni förstår så är det självklart Milla som har framfört att detta är precis vad hon kommer att vara i behov av de närmsta åren;)

Fredag, sen semester...

Kategori: Allmänt

På lördag åker vi till Öland för en veckas semester. Jag längtar.
Imorgon blir en riktig fixardag då det ska handlas, packas, tvättas..
Jag ska dessutom på AW med jobbet vilket jag ser fram emot jättemycket. jag ska lämna Milla hemma o så får jag gå hem o natta henne när det är dags..
Det ska bli såå skönt att bara få komma iväg och vara jag, bara för ett par timmar.

En liten fråga
Vad finns det att göra på Öland om det inte är strandväder? Jag hoppas så klart på att solen skiner men man vet ju aldrig med den svenska sommaren....
Vi ska till Ölands Djurpark och lådbilslandet.
Finns det ngon annat måste som vi inte känner till?

Vad händer?

Kategori: Allmänt

Milla har varit mindre nöjde de senaste dagarna. Det är ingenting som är bra och hon är mest bara arg.
Jag ahr hela tiden trott att det är magen så nu får hon både magdroppar och Miniform. Jag märker ingen skillnad så idag har jag inte heller druckit något kaffe, vilket gör mig trött.. Jag behöver giftet!
Har inte märkt någon skillnad idag heller. Nu kanske det inte går så snabbt som jag hoppats på att se resultat men vill veta vad det är så jag provar allt, och skulle det sen bli bättre så vet jag säkert inte vad det är som jag ska börja/lägga av med eftersom jag provat så många olika saker samtidigt.
Kan ju oxå vara så att det är en fas hon går igenom. Jag har en bok någonstans med de olika faserna och vad som händer med den lilla kroppen.. kanske borde leta reda på den och läsa lite.

Jag mår dåligt av att inte känna igen min annars så nöjda och glada tjej..

Just nu hatar hon att åka vagn! Hon vill inte sitta i babysittern, inte gymma.. knappt ens ligga på skötbordet, vilket hon i vanliga fall bara älskar..

Har funderat på om hon fått blåsorna i munnen efter Liam, men det känns inte så..
Hon blir stel som en pinne och spretar med fingrarna och tårna samtidigt som hon grimatiserar och gråter hysteriskt.

Idag har hon ändå haft en ok dag på stan, legat i vagnen i ett x antal timmar och faktiskt varit ganska så nöjd..
Men på vägen hem va hon så ledsen så jag fick ta henne i baby björnen.

Idag provade jag att ge henne vatten på flaska men hon bara tittade på mig som om jag inte va riktigt klok..

Hurtbulle

Kategori: Allmänt

I måndags började jag mitt nya liv, jag vet att jag har sagt det så många gånger innan men har lixom aldrig menat allvar.. Nu är det andra bullar och jag har bestämt mig för att gå ner många kilo.
Eftersom jag ammar så vill jag inte börja "banta" utan har istället bestämt mig för att äta nyttigt och röra på mig.
Sagt och gjort!
Powerwalks innan frukosten varje morgon utan en denna vecka (so far) och jag har inte stoppat i mig en godisbit/kaka/glass osv sen jag bestämde mig för att lägga av.
Jag är impad av mig själv.

Imorgon är det dax igen, då kommer Anna och hämtar upp mig för en runda i Pildammsparken.
Heja Heja!

Kärlek.

Kategori: Allmänt







 

Kärlek.

Liam

Kategori: Allmänt

har även han avrit på kontroll på BVC idag.
Han väger numera 15,5 kg och är 95 cm lång.

Han klarade alla "tester" galant, vilket jag visste att han skulle göra.

Som alla redan vet så är han är glad och sprallig liten kille som gärna vill att det händer ngt hela tiden.
Han leker gärna med kompisar, även om de bråkar en hel del eftersom alla vill leka med samma saker.
Han leker helst med någon och är inte superbra på att leka ensam. Gör han de så är det oftast med sitt garage o alla bilar och motorcyklar.
han har börjat fantisera en hel del och hittar på olika rollfigurer. Han är oftast Karlsson och "flyger" omkring i lägenheten. Imorse var propellern trasig så den fick min syster laga;)
Han fullkomöigt älskar att åka karuseller och är inte det mista feg. han åker det vi låter honom åka p igår var det premiär för flygande mattan, fast en båt som han o kompisen Mille åkte helt själva.




Favoritfilmen just nu är helt klart Bee Movie som han ser så ofta han får. Jag ahr dock lyckats förstöra skivan idag då jag skulle diska den med en tvättsvamp, och istället repade hela skivan så nu går den inte ens igång.
Jag introducerade då istället Tzatsiki som han verkar gilla.

Han är helt blöjfri om dagarna, ber om blöja vid behov av nr 2 då han vägrar göra det på toaletten, eller kaletten som han säger.
På nätterna är han inte torr, än
Men det kommer nog det med av sig självt, när han är redo.

Favoritmaten är helt klart makaroner så får han välja mat så vet vi redan innan vilket svar som väntas.
Han har god aptit och äter det mesta.
Han gillar att smaka på nya saker och tyker om champinjoner ungefär varannan gång han äter det.
Han fullkomligt älskar inlagda vitlöksklyftor och oliver.

En glad liten kille som inte längre är så liten.
En stolt storebror som gillar lillasyster mer och mer för varje dag. Myser med henne och pussar på henne.

En riktig godisgris!

Milla dryga 3 månader..

Kategori: Allmänt

Eftersom jag varken hade tillgång till dator eller internet när Milla blev 3 månader så tänkte jag passa på med en uppdattering idag, när vi även har varit på BVC.
Vikt: 5560g
Längd: 61 cm

Liam och hon är exakt lika länga vid samma tidpunkt men Liam vägde lite mer, han hade vid 3 månader passerat 6 kg.

Äta: Gör hon, oftast med 4 timmars mellanrum men det kan oxå gå 3 timmar mellan målen lika ofta so det kan gå 6 timmar. Det beror oftast på hur hon har ätit natten innan. Sover hon en hel natt utan mat så vill hon sen äta lite oftare under kommande dagen. Hon har alltid bara ätit från en "bopp" åt gången och gör fortfarande, ibland kan jag erbjuda henne den andra med då leker hon mest och ligger och flinar åt mig...

Sova: Gör hon sem bäst på natten. Som det är just nu, och har varit i ett antal veckor så somnar hon vid åtta (som storebror) och sover sen till åtta morgonen därpå med uppvak för mat en, ibland två gånger.
Vid två tillfllen har hon sovit hela natten i ett streck utan mat.
Jag kan inte riktigt fatta hur bra hon sover om nätterna och väntar fortfarande på att det ska vända.. vilket det förhoppningsvis aldrig gör.
På dagarna powernappar (20-40 min) hon mest, oftast 2-3 ggr utspritt på hela dagen.
Hon har lärt sig att somna själv och gör det helst i sin säng med tutten och snutten. Lägger man henne i tättan tid så somnar hon i samma sekund som man lägger ner henne på kudden i stort sett.
Vagnen gillar hon sådär.. Hon kan ligga därett tag men sen blir hon uttråkad och vill vara med uppe o se vad som händer. Tacka vet jag Björn (Baby Björn) som bär henne.
 

Leka: gör hon helst i gymmet. Men allra roligast är att ligga och kolla på blomman över skötbordet eller i sängen där labisarna (mobil med spöket laban) snurrar runt och spelar. I sängen håller gärna storebror henne sällskap då han tycker att mobilen är minst lika rolig som Milla.
Hon leker, tuttar och smackar på sin händer hela tiden. Hon har dem i munnen konstant och undersöker dess funktion..
Hon gillar att ligga på mage och gör det gärna ofta och ett bra tag. Då snackar hon som mest och kan dessutom hålla koll på storebror som inte sitter still några längre stunder.
Hon älskar när man pratar med henne och smilar upp sig så fort hon får tillfälle.
Hon har fortfarande inte vänt på sig men jag tror inte att det är speciellt långt borta så nu vågar jag inte lämna henne själv på skötbordet.



Övrigt: Har fått sina 3-månaderssprutor idag. Hon skrek till precis när BVC-tanten stack henne men sen var det lugnt.
Hon har varit lite gapig här ikväll, sen om det beror på sprutorna eller på gaser i magen, det vet jag faktiskt inte.
Hon är rätt gluppsk när hon äter och jag tror att hon får i sig en hel del luft, vilket gör henne gasig.
Idag sprutlackerade hon väggen i badrummet för första gången...

Hon är en glad tjej som som bara "hänger med" oss och som trivs rätt bra med det.

Semester Jönköping.

Kategori: Allmänt

Eftersom att jag tar hur mycket kort som helst så finns det en drös att välja mellan. Här bjuder jag på ett ihopplock från vår vecka i Jönköping..


Kusinmys, Minna & Milla



Milla övar magläge..


Tpbbe & Liam tillbaka efter en kanottur på sjön.


Kusinerna posar med sina nya bollar, Minna & Liam


Härliga utsikt och härliga kväll..


På båten till Visingsö..


.. där delar av oss åkte Remmalag!


Syskonkärlek, Charlie & Minna

   
Söta Charlie.


Liam o polkagrisparadiset Gränna.


Far & dotter..


dottern..


Kusinerna i sina flytvästar innan de ska ut i "den snabba båten" som liam döpte den till..



Gap & Skirk dag

Kategori: Allmänt

.. är just vad det har varit här hemma idag.
Vår dotter som annars är så nöjd med livet har haft väldigt ont i sin lilla mage idag. Om det beror på vår taco-middag igår eller något annat som jag har stoppat i mig har jag ingen aning om. Hon har i alla fall haft ont, väldigt ont!!
Stackarn!

Så som ni kanske förstår har vi inte gjort så mycket.
Vi mötte upp Gordi med familj i parken för lite lek och karusellåk. De följde även med hem hit för lite korv med bröd och ännu mera lek.. Kul att ses, det var ngn månad sen sist!

Liam som har slutat att sova middag (och vanligtvis klarar det relativt bra) har haft en del psykbryt idag. Han har brytit ihop för minsta lilla och det har tagit på både mina och Tobbes krafter.
Sen en dotter, stel som en pinne och hur ledsen som helst har oxå tagit på krafterna..
Som tur var fick hon lätta på trrycket här lite innan läggdags och verkar ha lugnat ner sig och sover nu, helt utmattad.
 
Liam mår mycket bättre, blåsorna börjar försvinna och han verkar ha fått tillbaka aptiten.. Skönt!

Anna har varit förbi här ikväll, har inte sett henne på flera veckor så det var trevligt med lite uppdates.

Soffan känns lite extra skön just ikväll..