jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Freitag..

Kategori: Allmänt

Annars då..
Man kan väl säga så mycket som att jag har tömt kroppen på alla skit som tömmas kan..
jag mår tack och lov bättre och idag har jag tom var it i affären och handlat, även om jag kände mig lite yr och illamående hela tiden.. Skönt med frisk luft!!
Vi har haft 6 grader varmt idag och efter regnet som kom igår så finns det knappt någon snö kvar.. idag har det dessutom bjudits på sol och fågelkvitter så det kändes lite som vår och Liam och jag köpte oss varsin glass på vägen hem från affären (jag slängde dock min...)
Vårkänsla och jag gillart!!

Planen för helgen har sedan en tid tillbaka avrit att vi skulle åka till jönköping imorgon för att gå på Charlies dop på söndag, men efter den här veckan som varit så vet vi inte riktigt hur det blir med den saken..
jag känner mig som sagt bättre så det är upp till tobbe och han vill ha natten på sig att "känna efter" Så det återstå att se hur de blir!!

Lilleman blir bara "större och större" för varje dag som går.. han har en vilja som heter duga och får han inte som han vill då bryter han ihop..
En kommentar som går varm just nu är:
-jag vill inte & jag måste inte!!
Han älskar att spela innebandy, men missar han när man skjuter bollen till honom, om så bara en gång.. så blir han fly förbannad och slänger både klubban och bollen...
Därefter springer han in till vardagsrummet eller sovrummet för att 2tjura" i ett par sekunder innan han kommer springandes för att tala om att:
-Nu är jag glad igen!!

O så kan det hålla på.. tur att han inte är långsint säger jag bara!!

Solsidan lyser upp min tillvaro

Kategori: Allmänt

Solsidan är verkligen det absolut bästa programmet som går på teven, de borde visa ett avsnitt varje kväll, sju dagar i veckan!!
Ove är ju störtskön.. haha!!
En annas sak som jag har har undrat över när de gäller teve-program är hur det kan vara så mycket skit på en och samma gång på alla kanalerna, varje dag, hela tiden...??
T.o.m Let´s dance är skit i år!
Och hur kommer det sig att alla bra serier som DH inte har säsongspremiär förrän i början på mars?? Då har ju halva säsongen redan gått, enligt mig!!!

Jag är besviken på dagens teve-utbud, kanske har det med skit-OS att göra!?!

Det var skillnad förr när man hade sina serier som man följde varje dag: skilda världar, tre kronor, rederiet osv
De va kvalitet;)

ångest blandat med sjukdom

Kategori: Allmänt

Man skulle kunna tro/hoppas att jag/vi är på bättringsägen här hemma.. men istället är tillståndet detsamma med mig och Tobbe är hemma från jobbet idag, han ligger deckad i sängen.
Jag skulle gissa på at det är en konstig typ utav maginfluensa, istället för att spy ut skiten så svettas, i alla fall jag, något enomt mycket.. Bara jag ligger här i soffan så rinner det svett både här och var.. Känns som att det är något gift som ska ur kroppen!
Aptiten är det fortafarnde sisådär med, jag kan väl inte påstå att jag har ätit ngt ordentligt sen i söndags runt lunch, även om jag ahr lyckats få i mig ett par äpplen och någon apelsin..
Försökte mig på lite köttfärsås med makaroner igår men efter två tuggor tog det stopp och jag fick återgå till soffläge.
Jag som trodde att man skulle gå upp i vikt av att vara gravid och inte tvärtom..

Tobbe och jag turas om att sova och ligga på soffan, har man sovpasset så är det sängen som gäller.. där spenderade jag hela min förmiddag.. Nu har jag soffpasset!!

Jag har ångest.
Jag och mina kollegor skulle hålla i ett kundevent för Sydsvenskan ikväll, där vi har bjudit in 400 kunder för att se "Karlsson på taket" och så är jag sjuk!?!
Jag vill vara frisk och vara i Lund ikväll...
Tobbe skulle dessutom ha kommit dit med lilleman som fullkommligt älskar "Karlsson"

Som tur är ställer syster upp och tar med honom, han behöver komma ut på lite galej!!
Jag behöver oxå komma ut, jag vill ha frisk luft!

time for a nap!

Tat lugnt vetja..

Kategori: Allmänt

Helgen har flutit på bra, liams rum är nästintill klart.. bara lite småsaker som ska upp som rullgardin, tavlor osv
Det blir väl inflytt i veckan och ingen är stoltare än Liam.

I vardagsrummet har vi gjort så mycket vi kunnat, de tär målat och en del saker står på rätt plats men eftersom vi ska ha en ny tv-bänk,soffbordoch matta så vill jag köpa de först innan vi börjar dra in alla gamla möbler.. det får bli i veckan.. Jag trivs ganska så bra i hallen=)

Efter att inte alls ah lyssnat på min barnmorska om att jag ska ta det lugnt, utan istället har målat och kånkat på möbler, följt av ett simmhallsbesök med vattenrutschkana och annat roligt så har det hänt något med kroppen.
Jag har ett konstigt tryck bak i ryggen som går fram i magen och ger mig sammandragningar titt som tätt. igår hade jag feber och har sovit med 3 täcken inatt. Jag har ingen aptit och har inte kunnat äta sen igår lunch. Det gör ont när jag ligger ner, sitter upp och att gå längre än till köket är inte att tänka på...
Igår trodde jag att de va vinterkräksjukan som var på G men idag känns det som något helt annat..

Jag ringde förlossningen innan, efter att ha fått den ordern från min barnmorska..
Så håller det i sig så vill de att jag kommer in på en kontroll..

Undra när jag ska börja förstå att jag faktiskt är gravid i vecka 30 och att jag borde dra ner på tempot??
Nu kanske??

Välkommen helg!!

Kategori: Allmänt

Liams rum är näst intill klart, det ska målas en sista gång och det har jag/vi tänkt att göra imorgon fm. Då ska även vardagsrummet målas 2 ggr.. sen är det klart!!
Skönt!!
En elektriker har varit här idag och fixat med alla uttag, därefter kom kabel-killen som fixade till det så att vi har ett tv-uttag i både vardagsrummet och liams rum.. Me like!!
Måste bara köpa en tv till lillens rum, det får bli en lite mindre platt-tv som ska ska upp på väggen för att at så lite plats som möjligt!!
Ska bli intressant och se hur det går med både nattningen och sovandet framöver för Liams del, han är ju dessutom väldigt mörkrädd, och vaknar han mitt i natten och vill in till oss så måste han genom både vardagsrum och hall innan han är i vårt sovrum..
Det ska i alla fall bli skönt att få sovrummet för oss själva, även om det bara är för 2,5 månad..

Jag har blivit blond igen och känner mig nöjd med resultatet..
Orkade inte laga mat efter frissan så jag köpte med mig en grillad kyckling och lite olika sallader hem till middag, mycket gott!
Mannen är på AW och Liam sover.
Jag myser i soffan med min gigantiska godispåse=)

Imorgon är det lördag och mys med familjen, det ser jag fram emot!!

Mvc-kontroll

Kategori: Allmänt

Fick sovmorgon imorse, eftersom jag hade en tid på MVC redan vid åtta så passade jag på att sova till halv sju och därefter ligga och dra mig i en halvtimme innan jag orkade mig upp.. sönt!!

Allt gick som förväntat på mvc, jag drack den äckliga sockerlösningen för att sen sitta och halvsova i två timmar innan det var dags att at lite olika prover för att än en gång få konstaterat att jag varken lider av diabetes eller järbrist.. Nu är det gjort i alla fall, kanske för sista gången tom...
Kontrollen gick lika fort som vanligt..
Men jag frågade barnmorskan om det är vanligt att det trycker på nedåt, så här "tidigt" i graviditeten.. på vilket hon svarar att det låter tidigt, men att hon skulle känna efter hur bebisen ligger..
Sagt och gjort!!
Bebben är nu i vecka 28+5 fixerad. Huvudet sitter där det ska kan man säga!!
Lite väl tidigt kan jag tycka, hon höll med!!

Jag har och har alltid haft en känsla av att den här bebisen kommer att ploppa ut lite tidigare än beräknat.. (bara för det så kommer jag väl att gå över i minst 2 veckor). Det är väl bara att vänta och se!!

Liam la sig oxå till rätta ganska så tidigt vad jag kan minnas men hans huvud var ändå ruckbart fram till v 36..!!

Annars var allt bara bra, hjärtat pickade på med 140 slag/min

Nästa "kontroll" är UL i vecka 32.. Lovely!!

Mer snö åt folket, de tär tydligt!!

Kategori: Allmänt

Sitter här hemma och fryser samtidigt som jag inandas en blandning utav färg och vävklister...
Har två fönster öppna trotts att det snöar utanför..
Jag behöver frisk luft och skulle göra nästan vad som för en braskamin just nu. Undra hur hyresvärden skulle ställa sig till att installera en sådan?
Får nog ta det lite lugnt med önskemål ett tag framöver känns det som;)

Imorgon ska jag till frissan, äntligen...
Så mörk som jag är i skallen för tillfället, är flera år sen jag var senast.
Jag saknar mitt blonda jag och ska därför ljusa upp burret några nyanser. Ska även passa på att klippa av mig allt det slitna och förhoppningsvis känner jag mig lite snyggare och piggare efter besöket imorgon.

Tobbe ska på AW så syster agerar barnvakt tills de att jag kommer hem, vad skulle vi göra utan henne??

Jag ska även till MVC imorgon bitti, jag ska skippa frullen och gå dit för att dricka en sockerlösning. Därefter sitta rakt upp och ner och glo i två timmar för att sedan få konstaterat att jag inte lider av graviditetsdiabetes.. Känns som att man har gjort det där några gånger..
Jag ser i alla fall fram emot kontrollen, alltid lika roligt att få lyssna på den lilla/lille..

Nu ska jag se dokumentären med Susan Boyle innan det är dags att krypa till kos för att imorgon vakna upp till veckans absolut bästa dag, fredag!!

Magen v 29

Kategori: Allmänt


Bebismage..


Stor som en boll..

Undrar vad det är som gömmer sig därinne, en liten pojk eller kanske en liten flicka.. Ingen som vet!!
Jag har i alla fall sjukt mycket halsbränna och benen killar som aldrig förr..

Vårt kaos

Kategori: Allmänt

Lägger in ett par bilder från vårt kaos hemma..

1. Vårat vardagsrum som idag är en byggarbetsplats
2. Liams rum
3. Vårat vardagsrum (hallen) för tillfället..

Idag har Liams rum blivit grundmålat, alltså en tur med rollern kvar. Sen ska vardagsrummet rollas.
Imorgon kommer elektrikern och drar om elen lite här och var.
Liams dörr är på plats och ingen är nöjdare än han själv!!



              

Ser fram emot en fixarhelg!!

Ge mig vår!

Kategori: Allmänt

Efter att ha varit iväg två kvällar på raken och bara fart runt, ikea i måndags och hos syter yster igår, så känns det obeskrivligt skönt att bara ha en lugn hemmakväll, helt för mig själv!!
Tobbe jobbar och Liam sover.. jag njuter (trotts kill i benen).

Liam och jag ahr bara legat i soffan och myst hela eftermiddagen/kvöllen, vi har kollat på Karlsson på taket och därefter på Saltkråkan.. Annars är Nils Karlsson Pyssling en stor favorit just nu.
Till middag blev det makaroner och falukorv, det var de orken jag ahde till att laga mat.
Igår hos min syster så blev vi bjudan på fisk/skaldjurssoppa.. jag gav Liam en mussla och frågade om han ville smaka.. han tittade lite skeptiskt på den innan han stoppade in den i munnen och sa
-jättegott.. nästan som godis!
Andra favoriter just nu är oliver i alla dess former och smaker, marinerade vitlöksklyftor, fetaost, räkor, 70% choklad och is..
Han är en finsmakare våran son!!

Har haft möte med personalavdelningen idag, jag ville veta lite mer vad som gäller när man är mammaledig, med semester osv. Jag fick svar på mina frågor men önskar att jag hade varit anställd i mer än ett år när bebben ploppar ut för då hade jag fått lite extra dollares.. jag ska i alla fall jobba april ut och sen har jag 8 dagar att vila upp mig innan det är dags för att bli tvåbarnsförälder.. galet!

På tal om något helt annat så fungerar inte våran hemtelefon för tillfället. det går fram signaler och allt låter som att det ska fungera men vi har dragit ut lite sladdar i vardagsrummet så telefonen är död helt enkelt..

Annars går det frmåt i Liams rum, idag har de satt väv på de nya väggarna och imorgon ska de måla, sen är det bara elen, lister och dörren kvar..
Fick reda på idag att vi själva får måla alla andra väggar om vi vill ha det ommålat, och det vill vi..
Man kan ju inte bara måla en vägg i ett rum som inte är målat på flera år..
Ge mig en roller och färg så målar jag!!
Dessutom så har den gräsliga fondväggen i bajsbrun/champange/beige förflyttat sig från vårat vardagsrum in till Liams rum, och den ska bort.. illa kvickt!!
Jag mår illa av den färgen!!
Jag vill ha vita väggar. punkt!

Imorgon ska Tobbe åka till tippen och dumpa ett par säckar med kläder till välbehövande, ett par gamla högtalare, vår gamla dammsugare och lite annat smått och gott som vi vill bli av med!
Jag ska dessutom lägga ut vårt data-bord, soffbord och tv-bänk på blocket för här ska det köpas NYTT!!

Jag vill ha vår!!

Vår 2:a har blivit en 3:a

Kategori: Allmänt

Ännu en eftermiddag ahr spenderats på IKEA, skönt att slippa vara hemma i allt kaos.. men till min stora, och positiva förvåning så har numera Liam ett rum. Sen att allt inte är riktigt klart i att det är sågspån precis överallt är ju en annan sak..
De har tom gjort hål i väggarna för uttag.. lister saknas o sen ska det väl dras lite el och spacklas innan man kan tapetsera och måla..
Liam såg mest chockad ut när vi kom hem förut och det helt plötsligt fanns ett rum till i lägenheten.. men när han insåg att det var hans rum så såg han mest nöjd ut=)

På Ikea blev det som vanligt köttbullar för både mig och Liam, jag lyckades även få i mig en semla.. Kual att sitta där själv och mosa med syster och Anna, som båda två går på diet..
Liam höll mig sällskap med att äta glass...
Idag inhandlades det en rullgardin till Liams rum, förvaring till "alla" leksaker, lampor..
En golvlampa till vardagsrummet med dimmer och en taklampa till den lille herrn.
Jag är mycket nöjd med mina inköp!



Annars har jag spenderat dagen med en sk utbildning på jobbet, där alla lärare var sjuka..
Ska bli intressant att se vad vi ska lära oss imorgon när utbilningen fortsätter..

Vi får även besök imorgon, Jennie kommer och ska sova över (mitt i allt kaos). Men vi ska hem till syster på middag så vi slipper se röran, ett tag i alla fall..

Jag är trött, i hela kroppen... Jag vill ha hem min man för lite närhet o kärlek!!

Vi bor i ett kaos!!

Kategori: Allmänt

Ännu en helg börjar lida mot sitt slut. jag är helnöjd med allt som vi har hunnit med..
Vi har haft Tobbes mamma och lillebror på besök, trotts detta har vi hunnit med allt vi skulle..

I fredags kväll tog vi det bara lugnt, de ringde från dagis och sa att liam hade feber så det blev en soffkväll med popcorn..
I lördags åkte vi en sväng till Media Markt för att äntligen hitta en dammsugare som var både tillräckligt snygg och så pass bra att den fick följa med oss hem. Hoppas påatt det ska bli roligt att städa nu framöver..
Hoppas kan man ju som sagt!!
Därefter packade vi in oss i bilen igen för en sväng till Märkesoutlet vid midhem och därifrån direkt till Babyland för att byta en rullgardin. Provade även den vagnen som jag ahde tänkt till kidsen, men de visade sig att Liam var alldeles för lång för den.. så nu måste vi/jag tänka om..!!
Därefter var det dags för lunch, lasagnerester från kvällen innan. Och efter det var både jag och Liam helt slut så vi passade på att sova någon timme medans de andra gick ner på stan för lite shopping..
Vi mötte upp dem ett par timmar senare o hann med lite shopping vi med, Liam tycker att rulltrapporna är det roligaste och åker konstant, hela tiden i alla affärer som har dem.
Kvällen tillbringdes på T-bone där vi åt tre-rätters i den mån det går men en vild två-åring, men han skötte sig exemplariskt och föll pladask för servitrisen... Har aldrig, tidigare sett Liam bli så betuttad i någon på så kort tid.. söte!!

Idag har vi hållt igång från de att vi vaknade tills nu precis, Jag ringde in syster yster imorse som har fått agera barnvakt mest hela dagen.
Jag och Tobba har spenderat dagen med att tömma alla 6 garderober i sovrummet, gå igenom vartenda plagg och sorterat som bara den. det blev ett par säckar som ska till behövande och en massa skräp som bara ska slängas..
Så skönt att äntligen ha det gjort!!
Synd bara att vi inte har tillräckligt med förvaring..

Därefter satte vi igång med projekt "tömma vardagsrummet" vilket innebär att vi har skruvat ner lampor, tavlor, gardinstänger, konkat och släpat ut alla möbler, mattor, blommor, leksaker m.m i våran sk hall..
I köket står numera Liam nya säng och lite annat smått och gott..
Teven har fått sin plats på byrån i hallen och Liams leksaker står utspridda lite här och var.
Man kan säga att vi just nu lever i ett mindre kaos av saker överallt.
Samtidigt så gillar jag att ha "tv-rummet" mitt i lägenheten..
Så imorgon kommer polackerna och sätter igång med Liams rum, hoppas bara attd et inte atr alltför många dagar.
Tobbe jobbar kväll hela veckan och jag ska göra allt för att Liam och jag inte ska behöva vara hemma, utan hitta på saker och våldgästa vänner om eftermiddagarna. Imorgon blir det i alla fall en tur till Ikea, igen... för att fixa en rullgardin och kanske en taklampa åt lilleman..
Jag hoppas på att allt blir klart till helgen så att vi kan fixa och få ordning på rummen så snart det bara går!!

Det känns i kroppen att jag inte har varit still idag, jag har ont och det värker överallt!!
Jag har tagit ett varmt bad och har blivit lovad en massage.. det är ju trotts allt alla hjärtans dag!!
Jag har fått blommor och choklad av min man, han är världens bästa!!

Snart händer de...

Kategori: Allmänt

torsdag.. redan?
Fattar inte hur fort veckorna går, vågar knappt tänka på hur fort de 12 närmsta veckorna kommer att gå.. O vips så ha vi en liten bebis.
Inatt har tydligen Jennifer lyckats krysta ut en liten Nova, stort grattis till dig och familjen!!
Så roligt att det verkligen var en liten tjej..

Annars har det varit en bra dag på jobbet, jag kände mig peppad imorse och sen har den ena överraskningen avlöst den andra.. och bara en massa positivt så det tackar jag för=)

Framåt eftermiddagen ringde min kära sambo för att meddela att våran hyresvärd hade varit på besök i över en timme för att diskutera Liams rum...
Så imorgon kommer de hit med alla gipsskivor och annat bröte som behövs för att bygga ett rum, på måndag sätter de igång på riktigt!!
De ska även måla vårt vardagsrum och dra om lite el, jag behöver fler uttag, för lampor bla. De ska även kolla upp om vi kan få ett till tv-uttag så att Liam kan få en egen tv på sitt rum..
Hyresvärden hade även frågat Tobbe vart vi ville ha dörren till rummet o åt vilket håll den ska öppnas, han lyssnar på våra önskemål till fullo och det är jag väldigt tacksam för!!
Hur många hyresvärdar bygger om sin redan uthyrda lägenhet lixom??

Nästa steg är att hitta ett nytt soffbord, en ny tv-bänk, en svart rya-matta, en fräsig taklampa..
O så lampor, matta, gardiner, tavlor till liams rum.
En ny byrå till bebisen då Liam får flytta med sig sin in på rummet..

Sen är vi ute efter en ny säng och en ny soffa, med det får vänta ett tag känns det som..

Imorgon kommer svärmor och och Tobbes lillebror för en helg i Malmöet..
En tripp till MediaMarkt är inplanerat annars inga planer och det känns skönt, väldigt skönt!!

Jag har en fruktansvärd halsbränna, det kan jag inte minnas att jag hade när Liam låg i magen. Jag har även mer kill i benen den här gången o har svårt att somna om kvällarna eftersom jag inte kan ligga still...
I magen rör det sig mer och mer för varje dag och Liamär så söt som både pratar och sjunger för bebisen. Han lägger huvudet på magen och lyssnar på den.. undra hur mycket han egentligen förstår!?!

Ska nog passa på att ta lite magbilder ikväll, innan det är dags för mitt älskade apelsin!!

Sången om IKEA

Kategori: Allmänt

Eftermiddagen har spenderats på IKEA. Tobbe och Laim hämtade upp mig efter jobbet och därefter bräste vi raka vägen dit, till Liams STORA förtjusning.
Lillkillen verkligen älskar stället!!
Det blev en köttbullemiddag för familjen Danielsson/Jonsson och notan slutade på hela 92:- och då hade jag även roffat åt mig en semla.. Lite lagom tycker jag!!

Det blev som vanligt en hel del bra-o-ha-saker, men vi var mest ute efter ett täcke och en kudde till Liams nya säng för förhoppningsvis slår de upp väggen till hans rum i nästa vecka. Våran hyresvärd var här igår med en polack och en tolk och förklarade vad som skulle göras.. Liam har börjat prata om sitt rum och jag tror att han kommer att bli superstolt!!

Innan vi åkte hem från Ikea så hann vi med ett blöjbyte och väl inne på toan med en ny blöja på så började Liam danska och sjunga en påhittade sång om IKEA.. som sagt, han älslar det stället. Ingvar Kamprard kan sin sak!!

På jobbet är det full rulle, igår var jag på utbildning hela dagen och idag har jag tagit tag i alla mail som väntat på mig sen jag var sjuk i förra veckan.. det tog mig precis hela dagen!!
Imorgon blir det till att sätta tänderna i alla kökstillverkare..

Vi har hittat en tomt med ett gammalt ruckel som vi vill köpa, kruxet är bara att de tinte ens ligger ute till försäljning. Ikväll har vi i alla fall lyckats spåra och få tag i "ägaren" och fått veta att vi inte är ensamma om att vara intresserade. Jag håller i alla fall tummarna för att ett mirakel ska slå in och att de ringer oss och säger att vi får köpa det...

Idag fyller min Syster Elouise år, stort grattis till dig!!

Nu ska jag äta mitt dagliga apelsin!!

Sömnrubbningar

Kategori: Allmänt

Det här har varit den längsta dagen på mycket länge..
Liam har varit klarvaken halva natten och somnade inte förrän någon gång efter klockan tre inatt...
Why??
Därefter kunde inte jag riktigt somna, utan låg mest och slumrade till och vaknade med jämna mellanrum fram tills de att klockan ringde runt sex.
Eftersom Liam, då, var helt färdig, efter att inte ha sovit så var det ju inget annat än att hålla honom hemma från dagis..
Jag förstår inte vad han får all energi ifrån, efter middagsluren på en timme så har han varit precis som vanligt.. pigg och med 1000 järn i elden!!
Själv är jag slut som människa och längtar efter att klockan ska slå nio så att jag kan gå och lägga mig..

Vart är mitt te och mina kvällsmackor när jag sem mest behöver dem??

Mot babyland..

Kategori: Allmänt

Liam sover sen någon timme tillbaka, Tobbe jobbar och jag ligger och klurar på vad vi ska hitta på för att få dagen att gå.
Orkade inte laga lunch så det fick bli ett par överblivna american pancaces sen frukosten.. Inte fy skit de inte=)
Liam får ett par prinskorvar med lite makaroner när han vaknar. Vissa dagar bara orkar man inte fixa ngt riktigt till lunch!
Jag har i alla fall ringt över Anna, så jag ska slänga in et par maskiner tvätt o sen packa in oss alla i bilen för en tripp till Babyland i Svågetorp. Och när vi ändå är i de trakterna så får det bli en kopp hos syter yster.

Släkten har åkt hem o jag har storstädat, det var behövligt..
Skänns skönt att ah det gjort när helgen börjar lida mot sitt slut!!

Igår blev det en heldag på stan, shoppade bara åt Liam och så en body åt lilla bäsen i magen.. Själv fick jag nöja mig med ett mineralpuder från MAC. Vill inte handla kläder när man bara ska svälla i ytterligare 3 månader..

På tisdag kommer hyresvärden hit med byggarna som ska slå upp väggen till liams rum.. jag längtar!!

Nu ska jag ner i tvättstugan!!

Dagens mission

Kategori: Allmänt

Snön verkligen vräker ner utanför fönstren, jag som hade bestämt mig för att gå ut en sväng idag, känner ite alls för det längre..
Febern har släppt så nu är det bara hostan och snoreriet som ska lätta en aning innan jag tar mig tillbaka till verkligheten..
Dammråttorna slåss i hörnen o imorse hittade jag verkligen ett spindelnät i taket. Vi behöver verkligen städa men det finns ingen ork till det just nu.
Jag ska samla ihop dammråttorna o spola ner dem i toaletten.. det får bli dagens mission!!

Jag börjar blir riktigt trött på att vi inte hör från hyresvärden gällande väggen som ska upp. Jag har varit väldigt tydlig med att vi vill ha upp den snarast så att Liam kan få sitt rum i god tid innan bebisen kommer och lixom "tar över" hans säng o hans plats i vårat sovrum.
Han ska vara glad över sitt nya rum och verkligen inte känna sig utkastad från vårt...
Får nog ta tag i det hela snart, väldigt snart...

Jag har satt upp ett mål för dagen, det är att ta mig ner till stan, uppsöka ett konditori och köpa med mig en semla hem.. Det är nästan två veckor sen sist, alldeles för länge enligt mig..
Jág ska även hitta tre riktigt bra kort som ska få bli tre riktigt fina (canvas) tavlor över våran säng.. Jag gillar extrafilm som just nu har: köp 3 betala för 2..

Min bebis har hicka!!

Dagens ansträngning

Kategori: Allmänt

Har inte speciellt mycket att blogga om eftersom jag inte har varit utanför dörren idag.. jag har mest bara legat inne och snörvlat, varvat med ett par riktigt sköna sovbreak..
La mig framför teven eftar att jag ahde varit och lämnat Liam på dagis, deckade och vaknade 3,5 timme senare.. Hur skönt och behövligt som helst!!

Den ansträngning som jag har gjort idag är att jag har beställt kort från crimson.se
Det var ansträngande nog. Tur att man har en laptop så att man kan sköta allt från sofflocket..
Meningen var att jag skulle gå och handla lite mjölk och andra nödvändigheter men inte ens det har jag orkat.
Efter alla sammandragnngar som jag har haft den sista tiden så har de här sjukdagarna varit riktigt bra för mig och min kropp, jag känner det, i magen!!
Jag har bestämt mig för att vara hemma imorgon oxå, jag har annars en förmåga att stressa tillbaka till jobbet och sen inte bli kvitt snoreriet på flera veckor.
Den här gången ska jag lyssna på min kropp som just för tillfället säger åt mig att ta det riktigt lugnt!!

I helgen kommer släkten på besök. Mamma ska bo här medan resten utav "gänget" ska bo hos min syster.
Jag föreslog precis för Tobbe att vi skulle passa på att utnyttja gästerna till barnvakt och ta fredagen till ett bio-besök och en middag på någon trevlig restaurang.
Han gillade mitt förslag!!

Ikväll är det final i Paradise Hotell. Jag har tragiskt nog fastnat i programmet och ahr nog inte missat ett ända avsnitt.
Kommer nog tom att skna det en aning sen när det är slut!

Våran dator har fått spelet och stänger av sig själv titt som tätt, vad kan det vara för sjukdom mån tro??

Nu blir det te och leverpastej-mackor,, Mmm

Graviditet..

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag älskade att vara gravid med Liam och jag har längtat/sett fram emot att vara det igen.
Jag njuter till fulla av att vara just där, just nu.. men ibland, som i helgen tex så kände jag mig bara svullen, fet och ful.. Jag känner mig mycket större den här gången och tror att jag inom en snar framtid kommer att slå något slags rekort i osmidighet..
I lördags när vi skulle iväg på kalas så hade jag verkligen ingenting att ta på mig, och eftersom jag inte gillar att köpa mamma-kläder så köper jag istället vanliga kläder, typ tunikor som man kan använda även när man inte är gravid.. Bara det, att vissa tunikor inte är gjorda för att ha gravid-pattar..
Precis som just den jag köpt för lördagens bravader. Själklart struntade jag i att prova den i affären och hoppades på att den skulle sitta som en schmäck... Det gjorde den inte!!
Jag bytte kläder typ 10ggr utan att hitta ngt som "passade" innan jag gav upp och slängde på mig en cerisrosa klänning som var både snygg, skön och väldigt enkel.. Att man inte väljer rätt från början för att slippa alla konstiga tankar om man att man är för fet för alla kläder...
Jag har lixom 3 månader kvar och ska antagligen bli bra mycket större än så här..

Jag tror att det har med årstiden att göra, alla kläder som ska kläs på och snön som är superjobbig att pulsa fram i, eftersom de inte plogar/skottar här nere så för varje steg man tar så glider man tillbaka två.. detta medför att jag kämpar som en tok och har konstanta sammandragningar..
Jag föredrar att vara gravid på sommaren då man slipper alla dess kläder som ska tas på och av hela tiden..
Än så länge har jag en jacka som jag kan knäppa över magen och det tackar jag för!!

Kankse låter som jag gnäller, det gör jag inte.. jag bara "lättar" lite...

I lördags morse eftrer att Liam hade både klappat och sjungit för bebisen i magen så frågade jag om det är en lillasyster eller lillebror som är i mammas mage.
Han svarade lillasyster utan att ens tveka..

 
Bibis vecka 27 (26+1)

Shlappe-helg!!

Kategori: Allmänt

Helgen som varit ¨har varit väldigt lugn. Vi som hade planer från lördag morgon till söndag kväll, ställde in hälften av alla ktiviteter och njöt av att bara göra ingenting!
Vi har dessutom snorat och snörvlat hela helgen, hela familjen så det ar behövligt!!
Jag är fortfarande dålig med feber och halsont så dagen ska spenderas på soffan i min ensamhet, sova och titta på teven omvartannat... sånt som man i vanliga fall inte riktigt kan göra med en vild två-åring i huset..

I fredags hade vi grannarna över på lite fika, grabbarna (Liam & Noel) busade på som bara den, själv satt jag mest och mös med deras lilla Lova på 6 veckor.. mys!!
I lördags var vi bjudan på brunch till Sara & Robban, vilket var mycket uppskattat. Man borde äta brunch lite oftare för det är ju så väldans gott!!
Därefter var det meningen att vi skulle till satdionmässan på Hälsa & Skönhets-mässa men eftersom jag gick på panodil så lockade soffan mer än vad mässan gjorde.
De blev slapplördag i ett par timmar innan det var dags att svida om för 40-årsfest gånger 2 i Lomma. Supertrevligt att komma iväg och få njuta av god mat o trevligt umgänge men när man inte mår helt som man ska så passade vi på att åka hem när Liam fick sitt första bryt av trötthet runt tio-tiden..
Väl hemma runt elva så deckade både jag och Liam fortare än kvickt=)

I går var det meningen att jag och Liam skulle åka på Me and I Party i Bjärred men eftersom både febern o snoreriet fortfarande höll i sig så ställde vi in och sov istället. Han ahde ju ett par timmar att ta igen från kvällen innan och jag var inte sen att hänga på..
Eftermiddagen skulle ha spenderats med Lisette o Co men även den träffen blev inställd så istället gick vi en sväg till affären och stannade till i en pulkabacke på hemvägen för att aktivera lilleman..
Därefter var alla helt slut, det blev en grillad kyckling, ett bad och shlappe i soffan resten utav kvällen..

Skön helg, trotts att jag hade uppskattat att få vara frisk...

lägger in ett par bilder från i lördags..


Syster.


Selma och Liam..