jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Diagnos.

Kategori: Allmänt

Var ju hos farbror doktorn idag med sonen.
Öronen såg ut som de skulle och vi hade inget att oroa oss över där.

Han kollade även i Liams mun och upptäckte blåsor. Det var tydligen något som går och kan jämföras med mul och klövsjukan...
Stackars liten. Inte konstigt att han har ont.
Undra hur han har fått det och undra om det smittar??

Hoppas bara att det går över snarast och att han får tillbaka aptiten, för som det är nu så får vi trycka i honom maten, vilket inte alls känns roligt!

Kommentarer

  • Met säger:

    Den sjukdomen heter egentligen foot hand mouth disease. När de får den så får de blåsor under fötter, i händerna och í munnen. Det är ett lindrigt förkylningsvirus som smittar såhär:

    Höstblåsor är mycket smittsamt och sprids lätt från en person till en annan. Ditt barn kan få det om en smittad person nyser eller hostar i närheten, från kontakt med avföring eller saliv från smittad person, eller vätska från blåsorna (Dyne 2009, NHS 2010, Preston 2008). Om ditt barn får det är han eller hon som mest smittsam några dagar innan sjukdomen bryter ut, så det kan vara svårt att förhindra smittspridning (Preston 2008).

    2010-07-31 | 10:07:24
  • Evelina säger:

    Tack för informationen... Bra att veta!

    2010-07-31 | 10:30:44
  • Annelie säger:

    Stackars Liam. Klart det inte är kul att äta, måste göra ont ju. Kanske ni får i honom soppor, fil, nyponsoppa osv... nån lättäten mat.

    Hoppas han blir bra snart, och att Milla inte får det! Kram på er

    2010-07-31 | 21:21:35

Kommentera inlägget här: