jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Med ett nystädat hem..

Kategori: Allmänt

Jag älskar när det är nystädat här hemma.. vilket det är efter dagens ansträngning!!
Jag fick en sjuk känsla av att städa toan, när jag sprutade med mitt ajax.. tyckte att det luktade såå gott och blev helt besatt.. hade det gått att dricka så hade jag nog gjort de.. haha!!
Nu luktar det såpa i hela lägenheten och den doften är såå ren, love it!!
Tvätten är tvättad och de nya gardinerna är strukna och hänger där de ska..

Jag är nöjd!

Hade tänkt packa ikväll men eftersom jag har plockat ut komptimmar imorgon och därmed är ledig så får de vänta.. vi behöver ju inte stressa iväg även om det är skönt att komma iväg skapligt..
Det ska bli skönt med lite långledigt, hoppas bara på att det inte blir alltför stressigt med alla som man ska hinna träffa..
Jag ser i alla fall fram emot påskmaten=) Och sen hoppas jag verkligen att jag får mig ett stort påskägg på påskafton...
Fick ett av chefen idag men det lär vara slut tills på lördag, vill det sig riktigt illa så är det slut redan ikväll;)

Jag har börjat få en hel del sammandragningar, av det lite obehagliga hållet..
Det är väl förverkar men jag kan inte minnas med Liam att de var så påtagliga redan i vecka 35..
Men alla graviditeter är ju unika och man ska inte jämföra, även om det är de ända jag gör...!!

Mannen är iväg och kollar på fotboll och jag ser fram emot en tidig kväll då sängen känns väldigt lockande just för tillfället!

Det kommer antagligen bli lite dåligt med uppdatteringar här de närmsta dagarna... fast man vet aldrig;)

IKEA, vårt andra hem!

Kategori: Allmänt

Vi pusslar, trixar och fixar för att både jag och Tobbe ska kunna jobba så mycket som möjligt. Imorgon ställer snälla Anna upp som barnvakt så jag kan gå in och jobba halva dagen.
Idag passade det så bra eftersom Tobbe började senare än vanligt och jag kunde nästan jobba en hel arbetsdag pga det..

Det märks på liam att han saknar dagis, eller framförallt att bli aktiverad på det sättet som en annan inte har varken tid eller ork till, speciellt inte med en stor mage som mest bara är i vägen för alla lekar som han vill leka..
Idag begav vi oss ut på lite äventyr då vi tog bussen från Södervärn till IKEA för att äta middag och möta upp syster yster för lite umgänge..
Sen att det alltid slutar med att man åker därifrån med flera kassar är en annan sak..
Idag blev det visst nya gardiner till sovrummet, samt "prydnadskuddar" till sängen, en tavelram till Liams rum, ljus och lite annat smått o gott..
Syster körde oss hem och Liam fick inviga sin bilkudda som hon har köpt för att han ska kunna åka i hennes bil.. Han var såklart både stolt och överycklig!
Väl hemma med lite alvedon och kåvepenin i kroppen deckade han på bara ett par minuter och sover nu gott i sin säng..
Jag funderade ett tag på att ta tag i den där storstädningen som jag så länge planerat in men som lixom aldrig blir av.. Men efter att ha fått näsblod av att bara duscha så sket jag i allt som har med ansträngning att göra och slog mig ner i soffan istället..
Gluttar lite på mästarnas mästare samtidigt som jag bloggar och kollar fejjan, inväntar DH och funderar på om jag ska orka göra mig lite te..

Passade på att at lite magbilder som jag tänkte lägga in..
Bara de senaste dagarna har folk kommenterat min mage och vissa tycker att den har blivit megastor medans några kollegor frågade mig idag om det var dags för förlossning på stört...!!
Är jag verkligen så stor?
Visst att jag känner mig aningen osmidig men än så länge får jag på mig strumpor och skor utan problem..
Enligt BF är det 38 dagar kvar, jag chansar på 30-34 dagar


Vecka 34+2


vecka 35 helt enkelt...

Med en sprucken trumhinna..

Kategori: Allmänt

Snoret fortsätter rinna och efter en natt med minimallt med sömn så har man mått lite si och så idag..

Liam somnade som vanligt runt sjusnåret imorgon, men efter någon timme vakande han igen och var jätteledsen, sen höll det på så fram till elva ca.. han tog sig för örat ett flertal gånger så vi misstänkte öroninflammation..
Gav honom näsdroppar och alvedon då han var så trött och nästan somnade mitt i ett skrikanfall..
Det hjälpte väl sådär för sen har han vaknat ett antal gånger inatt, varit ledsen och tagit sig för örat..

Jag trodde att det var ett skämt när klockan ringde imorse och snoozade ett antal gånger innan jag stängde av allt som har med alarm att göra och somnade om..
Hann trotts detta till jobbet i tid!
Liam fick en tid till vårdcentralen där de konstaterade att hans trumhinna var spräckt, inte så konstigt att han har ont då...
Så nu dricker han skitäcklig kåvepenin 3 ggr om dagen, ska undvika att vistas bland människor i 3 dagar så det är ganska bra timat med våran smålandstripp.. Det blir lite pusslande för att få ihop dagarna med VAB eftersom både jag och Tobbe behövs på våra jobb. Jag har en hel del och fixa med de här sista veckorna och så vet man ju aldrig om man kommer att jobba tiden ut så jag vill få så mycket som möjligt klart på så kort tid som möjligt..

Syster har varit här i em/kväll så Liam har fått ett par Levi´s jeans-shorts och en taxibil från NY. Hon hade dessutom köpt en I (hjärta) NY T-shirt och body till både Liam och bebisen.. så sött!!
Tack!!

liam somnade som vanligt runt sju men har varit vaken ett par gånger redan, han är genomsvett och gnyr en massa i sömnen, stackars liten!
Syster och jag har ätit räkmackor, hur gott som helst och nu sitetr jag och halvglor lite på svenska hoolywoodfruar samtidigt som jag bloggar. Mannen jobbar!

Det blir sängen tidigt ikväll.. som jag längtar!

rusar in i vecka 35

Kategori: Allmänt

Det blir inte alltid som man tänkt sig, jag hade sett fram emot en lugn och skön helg men istället åkte jag på världens förkylning efter att vi varit i Gbg i fredags..
Jag snorar, snörvlar och snyter meg, stup i ett... vilket har gjort att min näsa är illröd och gör ont..

Idag ahr jag knaprat panodil för att ens orka göra någonting och planen är att jag ska gå och jobba imorgon, nu var vi där igen, jag är verkligen kass på att ta det lugnt..
i vilket fall måste jag in till jobbet o lämna tjänstebilen och fixa med en del bokningar.. får väl känna efterlite och se hur jag pallar med dagen..
Jag har i alla fall tagit varje tillfälle som getts till att sova så mycket som möjlige den här helgen, och ändå är jag trött..
Jag som annars brukar ha oturen att bli dundersjuk varje gång vi åker till småland, kanske kan ha det avklarat redan innan vi åker den här gången.. Jag vill kunna umgås och träffa folk!!
På torsdag bär det av mot Smålandet och vi stannar till måndag så vi ska nog hinna med att träffa både släkt och vänner=)

Mannen är och hyr en film och ikväll ska godispåsen fram som jag inte orkade engagera mig i igår..
Jag har dessutom plockat fram Ben & jerry som kvällen till ära bjuder på kak-deg..
Inte fy skit de inte!!

Passar även på att rusa in i vecka 35 idag.. samtidigt som jag undrar när ska man hinna med allt bebisfix??
Min tid räcker inte till..

En regnig lördag i Malmö...

Kategori: Allmänt

Efter en hektisk vecka så är det redan lördag, en riktig shlappelördag om ni frågar mig..
Förmiddagen spenderades på sofflocket innan det var dags att sova ett par timmar med lilleman.. skönt!
Eftermiddagen spenderade vi med att besöka parken i någon timme innan det var dags för ännu en runda på sofflocket.. Med tanke på det verkligen urtråkiga vädret som har varit idag så har man inte kunnat göra så mycket mer..
Jag har dessutom jobbat över ett par kvällar denna vecka och igår var vi i Gbg på TUR-mässan, superkul men inget jag rekommnederar när man är gravid i åttonde månaden. Efter att ha traskat omkring i 8 timmar i stövlar kändes det som att mina fötter skulle trilla av och min rygg gjorde så ont att jag hade behövet en helkroppsmassage x 3
Jag skulle kunna sova i ett par dygn känns det som..
Jag är verkligen värdelös på att at det lugnt men efter att ha åkt på en dunderförkylning och haft näsblod 3 gånger under en timme igår kväll så MÅSTE jag inse att det är dags att tagga ner och inse att jag faktiskt är på tjocken..
Nu är det dessutom bara 40 dagar kvar till BF och jag ahr bara 5 veckor kvar att jobba, memn ska det fortsätta i den här takten med övertid så kommer jag kunna plocka ut en hel del dagar och gå hem lite tidigare..

Imorgon blir det en tripp till Friskis & Svettis, lilleman ska få prova på sitt första pass ihopa med pappa, själv ska jag bara titta på..
På eftermiddagen kommer föräldragruppen hit på våffelfika och någon gång mellan detta ska jag hinna med att storhandla och sova..

Lägger upp lite bilder, tagna i mars...

En nöjd Liam som kör bil..


på barnens lekland..


Liam på prommenix i Vintrie..


Finaste sonen..


Liam hemma hos syster yster..

Det var allt för idag, nu ska jag sova..
 
Natti natti..


Mvc och en febrig son..

Kategori: Allmänt

I väntan på att DH ska börja så passar jag på att printa ner ett par rader här om livet och allt som hör därtill=)

Mannen är på fotboll och lillen sover efter en dag i feberns tecken.
Han har varit hemma från dagis idag och det blir en repris även imorgon..
Snoret rinner som bara den och febern håller i sig, även m det bara är ytters lite...

Jag har varit på BVC idag, känns som att de har snålat med besöken den här gången.. kanske har det med alla besparingar att göra.. eller så kändes det bara som fler besök förra gången för att man hade föräldragrupp osv..
Allt såg i alla fall bra ut och lilla hjärtat pickade på med 135 slag/min..
Innan jag gick därifrån så fick jag 3 nya tider, men hoppas på att jag slipper det sista som ligger dagen innan BF. Då är min plan att bebisen redan har ploppat ut...
Jag har 5,5 vecka kvar att jobba... 45 dagar till BF och jag har nog inte riktigt fattat att vi ska ha en bebis till, när ska man fatta det?
Med Liam så fattade vi nog inte förrän efteråt..
Men den här gången känns det ändå som att man vet vad som komma skall, men ändå inte på ngt sätt..

Jag längtar!!

Imorgon blir en vanlig jobbdag, på torsdag är det dags för reklamdagen och på fredag styr jag och 3 kollegor mot Gbg för en tripp till TUR-mässan..
Skön vecka, även om allt blir lite mer hektiskt än vanligt..
Nästa vecka jobbar vi bara fram till lunch på tors, därefter bär det av mot Småland i påskens tecken..

Nu är mina desperata hemmafruar i bild och jag ska spendera den närmsta timmen i deras sällskap..

Äckliga Mcdonken..

Kategori: Allmänt



Måltiden verkade inte åldras i forskarens 1-årstest

Det ser ut som samma Happy meal.

Det är det också.

Men den andra bilden togs när maten legat framme – i ett år.

Den amerikanska näringsfysiologen Joann Bruso, 62, bloggar om hälsosam mat för barn.

Hon ville ta reda på om det stämde som hon hade hört: att mat från hamburgerkedjan McDonalds innehåller så mycket konserveringsmedel att den håller sig till synes oförändrad oberoende av hur länge den ligger framme.

Jag bestämde mig för att observera ett Happy Meal som fick ligga framme, säger hon till Aftonbladet.


Flugorna avstod

För några dagar sedan fyllde hennes Happy meal ett år – och bilderna talar sitt tydliga språk. Maten har inte möglat eller utvändigt förändrats i princip någonting.

Den torkade lite, men det som överraskade mig var att inga insekter brydde sig om den, inte ens flugor, säger Joann Bruso.



Hur äckligt är inte detta!?!

50 dagar kvar..

Kategori: Allmänt

Jag skrev precis ett långt inlägg om bla UL som vi varit på idag, men allt försvann när jag tryckte publicera.. Jag blir arg, näst intill vansinnig..

UL gick i alla fall bra, allt såg ut som det skulle och beräknad födelsevikt är 3 500g så den följer normalkurvan så bra det bara går.
Vi bestämde i morse att vi inte skulle ta reda på könet, vilket vi inte heller gjorde.. Känns spännande att inte veta, även om jag har mina aningar...
Idag är det exakt 50 dagar kvar till BF, jag minns när det var 100.. det känns som igår.
Jag förstår inte hur jag ska hinna med allt, både här hemma och på jobbet innan jag ska kalva...

Jag och lilleman har bakat bullar här i em/kväll och han är verkligen superduktig och gör precis som jag gör..
Sen att han äter upp bulldegen efter att han bakat ut den är en annan sak;)

Helgen är redan nu fullbokad och jag längtar efetr en lugn o skön helg utan något planerat.
Imorgon kommer Tobbes lillebror för att hälsa på och på lördag kommer mamma..
vi ska ha folk på middag imorgon och på lördag är vi bortbjudna.
På söndag styr Anna och jag mot Ullared för lite shopping.. sen är det redan måndag och ännu en fullproppad vecka...

Igår köpte jag äntligen min efterlängtade iphone, som jag ahr pratat om att jag ska ha en.. sen har det lixom aldrig blivit av att jag har köpt ngn. Nu måste jag bara kolla upp vad jag ska ha för abonnemang, det får bli ett heluppdrag!
Nu har jag i alla fall min egna, men förstår inte hälften.
Kvällen har spenderats med att lägga upp kontakter, vilket jag inte lyckades kopiera över från den gamla..

Imorgon är det fredag och I´m in love...


Jobba, jobba, jobba...

Kategori: Allmänt

Solen verkligen strålar så mycket den bara kan utanför fönstren.. Man vill inget annat än att stänga ner verksamheten och gå hem för dagen... Ta med Liam ut i parken och bara njuta av det härliga vädret.
Men istället ska jag jobba över,  säkert flera timmar.
Vi har fått ett nytt bokningssytem där alla kunder ska läggas upp, alla nya bokningar ska läggas in.. och framförallt så ska man veta hur man gör. Vi har gått utbildning men sen att fixa det i praktiken när alla som verkligen kan systemet har gått hem blir en utmaning för sig.
Jag har även lite annat fix som måste göras, som jag bara har lagt åt sidan under en längre tid.. Jag vill slippa ångesten över allt som måste göras och idag är tydligen den dagen!
Jag hoppas att allt flyter på så att jag hinner träffa min vilding innan han hoppar i sängen runt sjusnåret..
Nu ska jag ner till bageriet o köpa något gott att smaska på..

Ta´t lugnt vettja..

Kategori: Allmänt

Ännu en helg börjar lida mot sitt slut, förstår inte varför helgerna ska dra förbi med sån våldsam fart..
Vi har i alla fall haft en toppenhelg och det ska bli rolligt att gå till jobbet imorgon..
Jag har tydligen bara 7 veckor kvar att jobba om allt går enligt planerna.
Min plan är alltså att jobbs april ut och sen vara ledig ett par dagar innan det är dags att kalva den 8 maj..
Jag har ju hela tiden haft en känsla att den kommer att komma tidigare än BF men det vet man ju aldrig, bara en känsla jag har!!
Idag går vi in i v 33 och på torsdag är det dags för ännu ett UL, som jag längtar!!

Jag som har blivit beordrad att ta det lite lugnt sen jag hade känningarna i ryggslutet o konstanta sammandragningar, har inte riktigt lyssnat på det örat den här helgen..
I går var vi först på barnens lekalnd där det fanns en mass kuligt för kidsen, jag kunde ju inte sitta still utan åkte rutschkanor o kröp i gångar med både Liam & Mille..
Därefter var det meningen att vi skulle åka hem o vila innan vi skulle på kalas ett par timmar senare, men eftersom vi inte var helt säkra på tiden så ringde vi för att dubbelkolla.. Det visade sig att kalaset var 2 h tidigare än vi trott..
Jag som alltid brukar ha stenkoll!!

Det var i alla fall en trevlig lördag o kvällen avslutades med godis, melodifestival och en massa surfande efter utlandsresor..
Vi vill boka in en utlandsresa till feb nästa år och Tobbe har fått för sig att vi ska åka till Kap Verde så nu letar vi resor dit..
Med två barn blir det lite mer att tänka på än om vi hade åkt själva så nu vill vi ha en massa pooler, bamseklubb osv. Vi funderar även på all inclusive för at slippa bry oss o man kan äta dricka mest hela tiden=)

Idag har Tobbe jobbat och när Liam ropade på mig kl 05.45 imorse så insåg jag ganska snart att jag inte skulle få sova mer.. jag drog på en film och halvsov medans han tittade i nån timme... innan vi gick upp!!
För att aktivera sonen så bestämmde jag mig för att vi skulle at bussen ut till min syster i Vintrie, Liam verkligen älskar att åka buss.. så sagt och gjort!!
Lyckligare kille får man leta efter.
När bussen stannade till vid stationen så satt det en gubbe vid en utav hållplatserna, han hade skägg och såg allmänt sunkig ut..
Liam sken i alla fall upp som en sol när han såg gubben och säger..
-Titta mamma, där är tomten!

Hemma hos syter så bjöds det på omelett innan vi begav oss ut i det fin fina vädret för att kratta löv (känns i kroppen nu efteråt), ta död på den sista snön och sola på trädecket.. Såå underbart väder, snacka om vår!!

tobbe hämtade upp oss efter jobbet och vi åkte vidare för att köpa lite nya blommor, lampskärmar o annat smått o gott på bauhouse..
Därefter deckade hela familjen i ngn timme... skönt och välbehövligt efter en helg med ovanligt lite sömn!!

Jag som den senaste tiden ahr tagit ett break från att laga mat, känns det som i alla fall.. fick för mig att vi skulle fixa till tacorulle som vi fick hos familjen Emilsson för ett par veckor sedan. det är såå gott och verkligen superenkelt, testa så får ni se!!

Efter maten så fick jag "snilleidén! att vi skulle cykla ner till stan för att köpa lite nya kläder åt  mig.. Så här i efterhand kan jag säga att cykla när man är gravid i åttonde månaden är ingen snilleidé..
Det blev i alla fall en del shopping och några turer i rulltrappan, samt ett stopp i parken på hemvägen för att prova Liams nya spade och sopborste..

Väl hemma blev det lite fika innan jag och Liam plockade fram våra gröna fingrar o började plantera om blommor. Jag har hittat superfina krukor till hans rum och vissa blommor behövdes fixas till för att få plats där i. Jag blev nöjd, men nöjdast var nog Liam som trodde att köket förvandlats till en sandlåda.. han grävde och öste jord så när vi väl var klara så fanns där jord över hela lägenheten..
Det fick bli ett bad för oss båda..

Liam som är lite förundrad över varför inte alla har snoppar sa idag:
-Mamma har ingen snopp, bara en stor mage.. (o så rätt han har sötisen)

Efter att ha spanat på olika hemmabiosystem under en tid så har vi äntligen hittat ett så idag slog vi till..
Tobbe har spenderat ett par timmar med att koppla ur allt gammalt och fixat till det nya, så numera har vi en Panasonic blue-ray-spelare med en docka för ipod/iphone..
Vi är nöjda!!

Jag har ont i min kropp, det känna att jag har varit igång hela dagen.. en massage hade varit på sin plats, undra om mannen håller med!?!

tuppen har fan sovmorgon...

Kategori: Allmänt

Här vaknade vi långt innan tuppen idag, närmare bestämt runt halv sex..
Och med tanka på att jag inte lyckades gå och lägga mig förän trax innan klockan slog spöktimmen igår så känner jag mig helt mörbultad idag, lite bakis-känsla..
Hade varit skönt med en dag på sofflocket, men med en vild 2-åring som måste aktiveras så är dagen fullplanerad..
Nu vid tio ska vi möte upp Gordi o Co på ett lekland så att kidsen kan gå loss bäst de vill.. själv ska jag mest sitta och fika=)
Därefter blir det hem för att sova ett par timmar innan det är dags för Vincents 1-årskalas.

Ikväll är det melodifestivalen, och eftersom den värsta skiten är utsållad så kanske man kan kolla på det för en gångs skull, utan att behövas må dåligt för att ma tittar på skiten.
Vi har tom bettat på jobbet om vem som ska ta hem det, jag som inte ens har hört alla låtarna gick mest på vilka som var med o sen chansade jag lite på vad det är för folk som faktiskt röstar. jag tror att de tär alla idol-tokigt tonårstjejer och gammlingarna.. Så jag tror (eller hoppas) på att ola tar hem de (för då vinner jag potten). Sen att jag inte ens vet vilken låt han tävlar med, de är en annan sak...

Nu ska jag fixa iordning oss alla o packa in oss i bilen för ett par timmars bus på f.d skattkammarön..

Passar även på att gratta Jennie som fyller 25 år idag.. STORT grattis från oss alla..

Nytta förenat med nöje..

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit barnledig efter jobb, syster hämtade Liam för lite äventyr på stan med fika, buss-åkning och tavelshopping till hans rum..
Själv hoppade jag av busen nere i stan efter jobbet för en tripp till Panduro Hobby, det finns så mycket fint som man skulle kunna göra helt själv men jag är för trögtänkt för att komma på ideérna själv så jag behövde helt enkelt lite inspiration..
Köpte med mig lite olika pappersark för scrapbooking ska ramas in istället för att klippas i.. både smidigt och billigt, vilket gör att man kan byta motiv hur ofta som helst om man nu skulle vilja det. Idag fick det bli lite våriga färger som ska pigga upp vårat svarta och vita vardagsrum.

Jag köpte även några canvastavlor, en utav den (en avlång) har jag målat helt svart och därpå ska jag klistra fast vita träbokstäver (LIAM) och hänga upp på hans rum. Kommer att bli hur bra som helst.
Han har även fått en jättefin tavla från designtorget idag med hela alfabetet på, det tackar vi syster yster/moster för..

Efter min lilla shoppingtur så mötte sedan upp syster & sonen för middag på Jensens, alltid lika trevligt att slippa laga mat och bara bli serverad=)
Därefteri tog vi bussen hem och ingen var gladare/lyckligare än Liam...

Nu ska jag äta ett apelsin för att känna mig lite nyttig innan jag mosar i mig glass, jag är beroende!!

Var sak har sin plats..

Kategori: Allmänt

Sakta men säkert så börjar vi få lite ordning här hemma efter ombygget av Liams rum..
Vardagsrummet är näst intill klart, fortfarande lite tavlor som ska upp, ett databord som inte har någonstans att ta vägen och tv-bänken o soffbordet ska bytas ut till lite vitare nyanser.. men vi tar en sak i taget och vi stressar inte!!
I Liams rum så ska även där upp tavlor, måste bara hitta några som jag fastnar för först, lite krokar som ska sruvas upp, gardiner saknas och likaså en matta...
I hallen ekar det efter att vi kört allt "skräp" till tippen och jag/vi funderar på vad vi skulle kunna hitta på där, föslag mottages gärna..

I sovrummet har vi möblerat om, spjälsängen är på plats och avlastningsbordet till sängen har åkt ut (och står för tillfället i hallen). Jag har återfått mitt nattduksbord, äntligen.. och en ny byrå ska inhandlas till den lille/lilla..
Jag måste till en färgaffär, jag har fått för mig att jag ska måla på fanér, vet inte om man kan det eller hur de blir så därför måste jag rådfråga ett proffs och se vad för färg som jag ska använda mig utav..
Vi har även en ful träpall som ska bli snyggt svart!!

Imorgon ska syster ha sonen efter dagis så jag ska nog bege mig på utförsäljning av barnkläder, och kanske en sväng till panduro för att fixa lite fix som jag ska fixa med..

Pust, stånk och stön...

Kategori: Allmänt

Det är tisdag, vilket innebär DH..
jag har väntat och längtat alldeles för länge på att det ska dra igång igen och förra veckan var det dags.. bara det att avsnittet var hur kasst som helst och jag var mest besviken efter att ah sett det.
Hoppas på en föbättring till idag!!

Jag är trött, sonen testar alla gränser som finns och lite till. Han har ett humör som heter duga och får han inte som han vill så blir det hus i helvete.. rent ut sagt!!
Förra veckan ahde han kastat en legokloss i huvudet på en kille på dagis så han hade ett stort plåster i hela pannan. När jag frågade Liam om man fick göra så, så svarade han glatt -jaa...
Idag har vi haft grannarna över på pannkaksmiddag och Liam har vid ett antal tillfällen klippt till noel med en spade.. nypt honom med en tång, puttat på honom osv..
Vad händer??
När jag säger ifrån så skriker han surt..
-Jag är jättarg, mamma!!

Jag känner inte igen honom och det tar på mina krafter, de få jag har kvar..
Mannen jobbar kväll och jag får ta alla psykbryt helt själv.. Jag hoppas verkligen att den här "fasen" hinner gå över på två månader...

Nu ska jag äta mitt apelsin!

Magen v 31+1

Kategori: Allmänt

Magen växer så att det knakar, bebisen trycker på nedåt mer och mer för varje dag som går..
När vi är ute och prommenixar så får jag stanna med jämna mellanrum då sammandragningarna gör att det trycker på lite extra, vilket i sin tur bidrar med att kisseblåsan krymper och att jag får springa på toa konstant hela tiden.
Något som känns skönt är att magen har sjunkit ner och att jag kan andas och röra mig utan problem, innan har jag kännt mig väldigt osmidig men den känslan är borta och det tackar jag för!

! 

Idag är det exakt 2 månader kvar till BF, 60 dagar och jag bävar lite för hur fort det kommer gå..
Men jag längtarm lite av en skräckblandad förtjusning kan man säga.. Jag vet vad som komma skall (förlossningen), ska bli mys med en bebis samtidigt som jag är väldigt nyfiken på hur Liam kommer att bli som storebror.. säkert världens bästa.. men det blir ju en omställning som heter duga!!

Nästa torsdag är det dags för UL
Vi ahr fortfarande inte riktigt bestämt oss för om vi ska ta reda på könet eller inte. Jag är lite inställd på inte!!
Men samtidigt vet jag hur nyfiken jag är...

Februari i bilder..

Kategori: Allmänt


Mina fina!


Liam målar sitt rum..


Efter att han rollat så var det färg precis överallt=)


En glad liten skit;)




Jag lyckades visst fastna på ett kort..


Lilla söta Charlie..




Våren är här...

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en sån där underbar dag utan några måsten, det är så skönt att bara kunna göra det som faller en in en hel dag.
Både jag och Tobbe är inne i någon vaken fas om nätterna så inagtt har vi skiftats om med att vara vakna.. Jag vaknade runt fem och kunde inte somna om så när resten av familjen vaknade runt halv sju, så var jag helt slut!
Det fick bli en lugn morgon med en massa goda bär till frukost, lite barnprogram och annat småfix innan vi begav oss ner till stan.
Jag behövde ha lite saker från HM och Tobbe skulle förbi en skäddare för att lägga upp några jeans. Men som alltid så blir det en massa andra stopp och såklart oplanerad shopping!
Idag blev det mest till Tobbe och Liam, själv fick jag nöja mig med mitt HM & lite smink från M.A.C, inte helt fel de heller=)
Det blev en fika oxå innan vi begav oss mot posten för att hämta ut teven som vi beställde härom dagen..
Den står nu i Liams rum, där han även har fått en dvd så nu kan han se sina filmer på sitt egna rum.. stora, stolta killen!
Vi passade på att sova hela familjen när Liam nappade lunch, så skönt och välbehövligt!!
Därefter har vi bara varit här hemma, fixat lite med möbler som skulle skruvas ihop, lagt nya mattan på sin rätta plats, varit nere ett par vändor i källaren med en massa saker som bara har stått i vägen här uppe (alldeles för länge). Anna har gjort oss sällskap under middagen och sen fixade vi även till lite dessert. Wookad frukt med saffran och råsocker, till det åt vi både glass och grädde, supergott!

Lilleman ligger i sängen och försäker komma till ro efter en sockershock.. det går sådär!
Mannen och jag hade tänkt att se Luftslottet ikväll med vi får väl se hur det blir med den saken.. det är ju en dag imorgon med!!
Vi har i alla fall lovat Liam att vi ska åka och bada imorgon förmiddag, han har pratat vattenrutchkana sen vi var och badade sist, för två veckor sedan..

Jag njuter av att våren är i Malmö, snön är borta, solen skiner och himlen är blåare än blåast..

Torsdag.

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag satt ner mitt rumpa efter ännu en hektisk dag.. Jobbtimmarna räcker inte till och jag hade behövt ett par timmar till varje dag för att hinna med allt som skulle behövas göras..

Idag har vi i alla fall varit en sväng på IKEA för att hitta en liten tv-bänk åt Liam där han kan ha sin tv, dvd och sina filmer.. sagt och gjort!
Nu ska den bara byggas ihop och den biten lämnar jag åt mannen.
Det blev även en ny matta till vardagsrummet, lite tavlor, soffkuddar och annat smått & gott..
Vi kunde inte riktigt bestämma oss för vilken teve-bänk vi skulle köpa trotts att jag har varit inställd på en vitlackad bestå-bänk ett bra tag... vi avvaktar och känner lite på den!!

Vi har även lyckats knippsa upp vårat hänglås till källaren, efter att nyckelknippan är borta så nu kan vi äntligen knöla in ännu mer saker där nere för att slippa se dem i lägenheten..
En sväng till tippen får det bli nästa vecka för att bli av med lite skit som bara står och sammlar damm.. därefter ska det väl äntligen bli lite ordning på allt..

Nattningen med Liam gick bra, även ikväll.. det tog 20 min sen sov han så jag hoppas lite på att det ska gå bättre och bättre för varje kväll..
Han sov i sin säng till 05.10 imorse, då hörde jag att han ropade på mig.. Han fick sova den sista timmen i våran säng.
Jag däremot har sovit som på nålar hela natten, jag har vaknat av minsta lilla ljud och varit uppe och kissat typ 3 ggr, jag som annars kissar max en gång/natt
Det kändes konstigt att gå och lägga sig igår utan att ha Liam i sängen tätt intill, men det är väl en vanesak och jag måste vänja mig helt enkelt!

Stora killen.

Kategori: Allmänt

Idag har jag både tid och lust till att blogga, men vet inte riktigt om vad bara..

På jobbet har vi flyttat (möblerat om o bytt platser) för fjärde gången sen jag började för ca ett år sedan, det tog hela förmiddagen och dagarna bara springer iväg, fortare än någonsin.. Jag hinner inte med mitt jobb känner jag, och jag gillar inte riktigt den känslan..
Vi har även fått en ny chef idag, känns hur bra som helst!!
Vi har dessutom beställt entré-biljetter till TUR-mässan i Göteborg i slutet på Mars samt bokat en bil för den dagen, eller om det kanske tom blir övernattning och lite shopping på lördagen innan hemresa...

Efter att vi hämtat lillemna på dagis så styrde vi mot expert, som vi hoppades på skulle ha fått hem teven som vi har spanat på till Liams rum.. istället hade de tagit bort lappen där all info fanns om teven och ingen i affären visste någonting om pris, leveranstid osv.. så vi sket i allt och åkte hem!!
Vi lyckades hitta en liknande teve på Dustin Home som jag precis har beställt.. Så inom ett par dagar så har våran stora kille en egen platt-teve på sitt rum..

På tal om stora killen så har han börjat påtala det själv..
Tidigare idag så sa han till mig:
-Mamma, vet du vad..? Jag är stor kille nu!!
Kan man annat än bara smälta och le stort=)

Jag har dragit mig lite för den här kvällen.. Igår satt Tobbe upp Liams rullgardin för att vi ikväll skulle ta tjuren vid hornen och få Liam till att somna själv i sin nya säng i sitt rum..
Det gick faktiskt bättre än väntat!!
Han gick glatt och la sig strax efter klockan sju, han låg och pratade lite och försökte få mig att förstå att jag skulle ligga hos honom.. Men jag förklarade snällt att han är en stor kille nu som kan somna själv!
Inga protester och efter en halvtimme sov han, jag stod utanför i teve-rummet och strök gardiner så han hörde mig hela tiden..
Ska bli spännande att se hur det blir om han vaknar inatt, om han vågar komma in till oss eller bryter ihop så att vi får hämta honom..
Jag är i alla fall en väldigt stolt mamma!!

to busy

Kategori: Allmänt

Vi är åter friska och jag kan lätt konstatera att jag inte har någon som helst tid över till att blogga..
Har varit och STORhandlat idag efter jobbet och senaste timmen har spenderats vid strykjärnet där jag har strukit fast namnlappari alla liams kläder, nu ska det borras upp en rullgardin i lillemans rum innan det är dags för DH..

Men först, glass!!