jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Mothers Day!

Kategori: Allmänt

Idag ahr det regnat i stort sett hela dagen i Malmö, lite ledsamt om ni frågar mig..
Framför allt så blir vår son aningen rastlös av att vara inne en hel dag och jag tycker inte att det är speciellt roligt av att vara ute och bli dygnsur... Enligt mig finns det dåligt väder, och inga bra kläder...!!
Tobbe har jobbat så förmiddagen spenderade jag och kidsen tillsammans med syster yster som kom hit och åt frulle med oss.. Därefter begav vi oss neråt stan för lite shopping, men Liam tycker ju inte att det är speciellt roligt at gå i affärer så det blev en fika och en snabb-glutt på H&M och Claes Ohlson. Jag blev en brödform, ett cykellås och en Milla-klänning rikare;)

Barnen har firat mig med både blommor och paket idag, jag fick ett paket från Elizabeth Arden med en massa produkter för hela kroppen så nu ska jag bli snygg till sommaren..
Det bjöds även på plankstek.. Snälla barn man har;)
Som tack för allt bakade jag världs-goa muffins som var väldigt uppskattade. Som tur var blev det ett par över som jag kan smaska i mig imorgon..
Tanken var att jag skulle baka bröd ikväll men efter att ha dammsugit och satt mig ner i soffan så sitetr jag rätt bra och har tänkt om..
Brödet får vänta till imorgon och istället ska jag fixa med alla fotoalbum, det är verkligen ett evighetsprojekt som aldrig tar slut.. man ligger hela tiden efter!!

Annars då?
Igår spenderade vi förmiddagen i bokskogen där vi grillade och lekte på lekplatsen som finns där, Liam var dock lite besviken och undrade vart rutschkanan var..
Eftermiddagen gick utav bara farten, vi sov en sväng, handlade lördagsgodis, kollade in alla karuseller i parken och lekte lite på lekplatsen.. Därefter kom Fredde & Charlotte hit och bjöd på middag, lyxigt värre=)

På väg ner till stan i dag så möter vi en hund (av det fulaste slaget) och Liam säger när vi möter den..
"De va en snygg hund, sån vill jag ha"
Sötis!!

Bilder kommer, en annan dag!!

Milla 1 månad!

Kategori: Allmänt

Jag har sagt det förut och jag säger det igen.. Tiden går fort, för fort..
Man kan nästan säga att den går av bara farten;)

Milla blir som sagt en månad idag, det känns som 31 dagar har passerat utan att jag ens har hunnit blinkla, samtidgt som det känns som att hon har varit hos oss mycket längre än bara en månad..

Vi har varit på BVC idag och lilltösen växer, hon är nu över 4kg-gränsen.. Närmare bestämt 4030g!
Alla kläder i storlek 50 är nu för små och 56 passar bättre och bättre för varje dag som går..



Liam är en stolt storebror som gärna talar om för kompisarna på dgais att "det är MIN lillasyster"
Eftersom Milla inte gör så mycket ljud ifrån sig så frågar han titt som tätt efter henne och undrar vart hon är..
Ikväll när han låg i sin säng för att sova så ropade han ett flertal gånger "Jag älskar dig Milla"
Sen att han kanske inte förstår innebörden av ordet älska spelar ingen roll, för det låter hur gulligt som helst=)

I  måndags avr vi på utvecklingssamtal på liams dagis, de tycker att han har utvecklats enorm mycket då han tex kan räkna till tio utan problem, kan alla färger och pratar/ sjunger på som bara den..
Han är en glad fläkt som trivs på dagis men både kompisar och personal..
De hade bara positivt att säga, vilket känns väldigt bra=)



Dagen har jag och Milla spenderat på stan tillsammans med Annelie och Elias.. det blev en del shopping innan vi satte ner oss för att fika, lattemamma som man är;)
Eftermiddagen har vi tillbringat dels på gården där vi fikade på jordgubbar i solen och därefter i parken för att rasta sonen innan det var dags för sängen..

Imorgon hoppas vi på sol så att Annas och min planerade prommenad till Västra Hamnen blir av..
Vi har i alla fall en reservplan.. shopping i stan;)

Go Natt!

Fyndat i brist på sol och fint väder..

Kategori: Allmänt

Vart tog värmen vägen och vad hände med våren som så smått kom smygandes i förra veckan??
Idag har det blåst snorkallt  och hade man inte vetat bättre så hade man trott att det var höst på G istället för sommar.. Jag vill ha värme och sol!
Jag hoppas i alla fall att solen kommer till torsdag för då har Anna och jag planerat in en prommenix till västra hamnen för att sen avnjuta en fika/lunch i solen..

Jag har spenderat dagen med mina gamla kollegor från restaurangtiden,vi har alla (3) fått barn och går hemma på mammaledighet.. så idag har vi fyndat barnkläder!
Det var utförsäljning utav en massa märkes-barnkläder i limhamn och det vill man ju inte missa=)
Det blev en hel del till Milla, Liam har så mycket kläder så det får inte plats mer i hans byrå.. men till Milla hittade jag som sagt en hel del, mest hummel-kläder;)
Och visst känns det bra att fynda, jag ser det lite som att man sparar penger... och det är ju alltid bra;)

Vi har börjat med "billiga veckan" den är veckan och hittills är vi supernöjda. Jag gillar att slippa tänka på vad man ska äta varje dag, sen att det både går fort och smakar bra gör ju inte saken sämre..

Tobbe tog med sig Liam på fotboll ikväll, skånemejerier har ett korp-lag och liam tycker att det
är roligt att både sparka boll bredvid planen och att titta på Fredde (och ibland pappa) som spelar...
Själv passade jag på att sätta ner röven och ta det lite lugnt här hemma.. skönt!
Ser fram emot mina desperata hemmafruar som snart börjar, ska passa på att koka mig lite te och knapra några knäckemackor..

Imorgon ska jag ner på stan och lämna tillbaka lite kläder som jag handlat utan att prova.. Jag vill bli av med mina gravidkilon så att jag kommer i mina vanliga kläder.. känns som en låång väg dit bara!!

Milla gillar förresten sin vagn mer och mer för varje dag, men nappen är hon fortfarande skeptisk till.. Vi övar varje dag, det går sådär. ute i vagnen tar hon den utan problem men här hemma grimatiserar hon mest när man försöker trycka in den..

nu ska jag fixa lite...

Kompishäng..

Kategori: Allmänt


Här är Liam med sina första kompisar, Mille & Bella drygt 5 månader gamla...

Vi träffas fortafarande och i veckan sågs vi allihopa i Folkets Park..

Ca 2 år senare: Mille, Bella & Liam;)

Helgen!

Kategori: Allmänt

Här tjatas det mest..
Liam är så trottsig och gör allt han kan för att man ska gå i taket och bli förbannad var och varannan sekund..
Idag har vi varit hos min syster och även där har det varit en massa tjaffs. Han lysnar inte första, andra eller tredje gången man säger till honom.. inte ens efter 20 tillsägningar!
Och när man har haft ett tiotal bråk/tjaffs i timmen så blir man rätt matt.. Jag är helt slut och har sett fram emot lite kvalitetstid utan kids ikväll, men liam lyckade somna i bilen på vägen hem från vintrie och det gjorde sitt!!
Det var max 15 minuter och det resulterade i att han fortfarande är vaken och gör allt för att få komma upp..

vi ahr som sagt varit hos syter idag, dagen började men blå himmel så vi passade på att äta lunch ute i hennes trädgård, vi började planera för en dag i solens teckan med poolbad och en massa solande.. Men efter att molnen drgait in över den blåa himlen så var det inte längre lika lockande med våra planer..
Det fick bli en pannkakslunch inne i orangeriet och sen vidare till IKEA för en söndagsfika.
Jag lyckades med det näst intill omöjliga.. att inte handla en enda sak!!

Liam ville inte ha blöja när vi åkte mot det blå-gula varuhuset så det fick bli en blöjfri liten kille som nöjd traskade omkring inne på IKEA.. Hha har länge varit utan blöja här hemma och säger alltid till när han måste kissa, eller springer in på pottan och gör sina behov helt själv.. men han har vägrat att ha kalsonger eller bara byxor utan blöja. Men idag gick det bra!!
Han var dessutom torr när vi kom hem (han kissade i och för sig 3 ggr på IKEA)
jag är stolt, men stoltast är han nog själv;)

Igår var vi i Lund, på karneval.
Jag föreslog att vi skulle ta bussen ner till stationen för att därifrån ta tåget till Lund, resten utav familjen nappad epå ideén så dagen spenderades i Lund.
Liam fick se både ambulancer, polisbilar och brandbilar.. och var hur nöjd som helst


Här dansar han uppe på an bärgningsbil som stod parkerad på torget..
Själv trodde han att det vr en brandbil, och vi bara höll med;)

På väg mot stationen träffade vi en snäll polis på motorcykel ssom lät Liam provsitta..
Och en stoltare kille får man leta efter;)


Tyvärr så dog kameran efter det här kortet så de är allt jag bjuder på för idag!

Jag är trött och ska inta ryggläga här i soffan.
Lillfisen sover i famnen på sin pappa och det har tystnat i liams rum så förhoppningsvis sover han.

Jag ska njuta av lugnet!!

Sommaren har kommit.. eller?

Kategori: Allmänt

Idag har sommaren kommit till Malmö, förhoppningsvis för att stanna..
Till en början var det mest kvavt och mulet så jag trodde mer på regn än på sol imorse när vi vaknade.. men ack så fel jag hade=)

Jag och Milla har spenderat dagen med Anna, jag drog med henne till Willys för att storhandla och tur var väl de för bara bilbarnstolen tog ju upp en kundvagn så den fick Anna ta medans jag sprang omkring med min egna som jag rätt snabbt fyllde till toppen..
Vi ahr ett tag kunderat på att prova Linas Matkasse eller något liknanade men eftersom det är grillväder var och varannan dag så kom jag på en bättre idé.
I ICA:s buffé-tidning som kommer ut någon gång varje månad så har de en veckomatsedel som dessutom går under "billiga veckan" där 5 middagar för 4 personer inte ska kosta mer än 400kr totalt...
Jag gillar att jag slipper tänka ut vad man ska äta varje dag och att det dessutom är billigt passar ju perfekt nu när man går hemma som en fattig mamma..

Efter storhandlingen så gav vi oss ut på prommenad i värmen, och jag som (när jag ammar) svettas som en gris av minsta ansträngning, svettades så det bara rann om hela mig.. fattar inte vad det är med ammning och svettning!?!

Hämtade upp Liam som för första gången inte har sovit middag på dagis. Han är i någon mitt emellan period där vi inte riktigt vet hur vi ska göra. Det hade gått ¨bra på dagis och likaså här hemma efteråt, med undantag för en lien dipp under middagen.. men det ordnade upp sig och han höll ut till klockan var strax innan halv åtta, därefter somnade han på 5 minuter!

Vi har även introducerat nappen i Millas liv, faktiskt redan i lördags.. Hon gillar den inte speciellt mycket men tar den helst när hon åker vegn. Här hemma grimatiserar hon mest och blir förbannad när vi försöker få henne att gilla den.. Det återstår att se!!

Ikväll bakas det knäckebröd, både jag och Tobbe har fått dille på de och knaprar som bara den.. Tur att det är nyttigt!!

Just nu visar temperaturen på 19 grader ute.. Jag vill ut och åka inlines!!
Men nu är jag hungrig och då måsta jag ha mat.. fort!!

Kidsen!

Kategori: Allmänt


Finaste Liam!


Två trötta barn..


Milla..


liam åker karusell med pappa..


Slänggungan är en favorit!


Finaste Milla!


Liam på ALV!


Vår kalaspingla..



Vem är Milla?

Kategori: Allmänt

Eftersom man glömmer så otroligt fort så tänkte jag skriva lite kort om vem Milla är, eller hur vi har lärt känna henne under dessa tre veckor...
De två första veckorna sov hon i stort sett sig egenom så då var det inte så mycket mer än att äta, sova och skita..
Men under den senaste veckan och framförallt både igår och idag så har hon varit vaken i flera timmar, till slut blir hon så övertrött och kommer inte till ro alls. Hon gillar närhet och vill helst bli buren, men som tvåbarnsförälder har man inte riktigt tiden till att gå och kånka på på en bebis jämt och ständigt så hon får helt enkelt vänja sig vid att ligga själv lite då och då..
Hon vill helst somna vid bröstet och vaknar nästa varje gång man lägger ner henne antingen i soffan, sängen eller vagnen.. Hon vill ha närhet!!
Till och från så hatar hon sin vagn, blir vansinnig när man lägger ner henne och tystnar inte förrän man tar upp henne.. Men det går bättra och bättre för varje dag.. Vi övar kan man säga;)!
Hennes bror somnade så fort vi la honom i vagnen och så sov han tills vi plockade upp honom.. Milla däremot kan ligga vaken, som idag i över en timme och bara vara nyfiken..

På nätterna sover hon bra, för det mesta med bara ett uppvak för mat.. oftast runt tre-tiden.
Annars är hon en glad tjej som vet vad hon vill... säger ifrån om det inte passar henne.

Idag var vi på BVC och hon växer så det knakar. 3800g och 53 cm lång.
Tänk om en annan skulle växa 3cm på tre veckor..

Liam är en storl storebror som pratar mer och mer om sin lillasyster, Han ska dra vagnen till och från dagis och frågar efter sin syster titt som tätt, han vill gärna ha koll på vart hon befinner sig...
Men han undviker gärna att prata om henne om det är någon som frågar..

Liam är inne i en trotts-fas och både jag & Tobbe känner att vi tjatar, skäller och tjatar lite till konstant hela tiden. Man känner sig verkligen som världens sämta förälder till och från.. Men hur många gånger ska man behöva säga till innan det är ok att bli arg..??
Jag hade behövt en handbok i hur man hanterar en trottsig Liam..


Syskonkärlek!

Litedit & datt..

Kategori: Allmänt

Hemkommna från Vimmerby där det hanns med ett besök till Astrid Lindgrens Värld, trotts regn o rusk!!
Tror nog att vi vuxna tycker att det är minst lika roligt som kidsen.. Sköns skönt att vi har säsongskort, blir nog en hel del besök dit i sommar=)
Liam har sina favoriter, Pippi såklart och så Karlsson.. Han hade dock inte dykt upp än så det fick bli en teater med pippi och så träffade vi på Kling & klang och Prusiluskan...

Milla har inte sovit speciellt mycket om dagarna vilket har resulterat i två trötta föräldrar med en utsövs o pigg Liam.. Ingen bra kombo om ni frågar mig!
Jag behöver min sömn om jag ska orka med livet.. så är de bara!!

Jag hade tänkt att vi skulle hinna med att träffa lite kompisar och min syster men eftersom hela lördagen gick i trötthetens tecken så blev det inget med något utav det.. tråkigt!!

Liam och Minna har i alla fall busat som bara den, första dagen utav att bråka.. sen trissas det upp merför varje dag som går... Och efter ett par dagar gör de allt för att reta upp varandra.. Tur att det inte är några långvariga bråk och att de blir sams lika snabbt!!

Väl hemma så sov Milla lite mer naten mellan sön-mån men vaknade ändå för mat 3 ggr..
Inatt har hon bara varit vaken en gång, vid tre och jag ahr fått sova i nästan åtta timmar.. Jag gillart!
Hoppas att vi är tillbaka på banan igen!!

Igår blev Milla 3 veckor!!

Nu ska jag dammsuga och tvätta, sen ska jag ner på stan en sväng!!

Mot Smålandet..

Kategori: Allmänt

Vanligtvis så somnar Liam på max 25 min om kvällarna.. Men ikväll måste ha varit rekord o trotts!
Det tog säkert 1,5 timme inna han kom till ro och kunde somna..
det skulle bajsas, kissas, bajsas lite till och så var han tvungen att berätta både de ena och det andra innan han kunde slappna av...
Det slutade i alla fall med att mitt tålamod tog slut och nu i efterhand får jag så dåligt samvete, det måste vara en sjukt jobbig omställning för honom att få ett syskon och han testar alla gränser som går att testa..
jag har tålamod men ibland önskar jag att det fanns mer tålamod att ta av...

Det har späregnat här hela dagen så vi har spengaderat den på bästa möjliga sätt, innomhus!
tvättat, packat och bakat knäckebröd.
En sväng till BVC för att mäta och väga Milla som följer sin kurva
51 cm lång och 3540 g

syster yster har varit här och ätit middag med oss, lax!
Vi får passa på att äta fisk när Tobbe jobbar.. jag gillart och han gör de inte!!

Imorgon blir det en heldag i Hultsfred.. trevligt!
Sen blir det Vimmerby resten utav helgen och förhoppningsvis ett besök på ALV om vädret tillåter!

Nu väntar sängen, jag ät trött!!

Millas förlossning!!

Kategori: Allmänt

Allt måste ha börjat redan lördagen den 24 april, jag vet att jag skrev om min sk shoppingtur till stan där jag fick stanna någon gång i timmen för att jag hade sk förvärkar..
Inget mer hände i alla fall den dagen.
På söndagen den 25 april spenderade vi dagen Med Lisette o Co i Västra Ingelsta.. Det var helt underbart väder och vi satt ute i deras trädgård och stekte i solen medans kidsen lekte med varandra..
Jag hade sk förvärkar även denna dag, de kom titt som tätt men ändå med ett par timmars mellanrum och jag tänkte att så här ska det väl hålla på i ett par veckor..
Runt halv sju packade vi ihop oss och åkte hem, vi ville hinna bada en genomsvett lilleman innan det var dags försängen..
Vi badade och la Liam, precis som vanligt..
La oss tillrätta i soffan och inväntade sängtime för jag var bara så trött efter all frisk luft!!

Runt halv tio gav jag upp och gick in och la mig, Tobbe kom strax därefter..
Men efter att lilleman vaknat och Tobbe försvann in till honom så låg jag där i min ensamhet och kunde inte sova trotts att jag var världens tröttaste.
Värkarna fortsatte men fortfarande med ngn timmes mellanrum och de var inte speciellt kraftiga så jag antog att de skulle ge upp (om jag bara kunde somna)..
Vid ett hade jag fortfarande inte somnat och gick in till liam för att väcka Tobbe, förbereda honom på att värkarna inte hade några som helst planer på att ge upp och att han kanske skulle lägga sig inne hos mig..
Värkarna var fortfarande väldigt oregelbundna, allt från en timme till 5 min.. Men jag fattade inte att DET verkligen var på g utan trodde att det skulle avta.
Eftersom Liams förlossning staratade med vattenavgång så förväntade jag mig att även denna skulle göra detsamma.. Men inget vatten, så ingen förlossning...??
Vid 01.30 ringde jag min syster för att förvarna.. att hon i alla fall kunde packe en väska så kunde vi ringa om och när det var dags..
Men hon tyckte att eftersom hon redan var vaken så kunde hon komma in och sova hos oss...

I förebyggande syfte så bad jag Tobbe att gå upp och koka havregrynsgröt åt mig, vilket han oxå gjorde.. Så fram tills dess att syster kom vid 02 så stod vi och åt gröt emellan värkarna, som fortfarande var helt ok att anda sig igenom...
Syster tyckte att vi borde åka in för att se om det var förlossning på G.. själv tyckte jag att vi kunde stanna hemma ett tag till..
jag ville ju inte åka in för att sen bli hemskickade och så ont hade jag faktiskt inte.. Och mellan värkarna var det allt mellan 10 och 1 minut.. så inget regelbundet där inte, och fortfarande ingen vattenavgång...

Eftersom planen var att jag skulle jobba måndag morgon så slängde jag iväg ett sms "Kanske inte kommer in imorgon, jag hör av mig"

Men efter ett par minuter gav jag mig och Tobbe ringde efter en taxi, jag packade ner det sista i min BB-väska och sen for vi iväg.
Väl inne på BB  02.15 kopplade de på mig CTG för att mäta kraften i värkarna och hjärtljudet på bebisen.. Så låg jag kopplad i 20 min och det var först då som det började ta kraft i värkarna, nu gjorde det ont och jag började ana förlossning.
Jag hade dock glömt hur förbannat ont det gör, och tur är väl det...
02.35 kommer en barnmorska in för att undersöka mig och det visar sig att jag är öppen 8 cm.
Jag ber om att få lustgas!

Barnmorkan frbereder för förlossning innan hon går ut och ber mig ringa på klockan när jag känner att jag vill krysta..
Har ingen uppfattning om hur många minuter som hinner gå innan jag ber Tobbe ringa på klockan.
På 2 krystvärkar kom både vattnet och vår lilla tjej ut. Klockslag: 02.52..
3315 g och 50 cm

Jag hann alltså med att vara på BB i 37 minuter... o jag som inte ens ville åka in!
Jag är glad att jag lyssnade på min syster!

Därefter spenderade jag ett dygn på familje-BB innan Tobbe och Liam hämtade hem oss!!


03.50


Lillfisen 06.48

Medvind...

Kategori: Allmänt

Med magen är det bättre..
Skallebanken är borta..
Förkylningen är på bättringsvägen..

Jag har medvind..

Idag har jag varit på jobbet och hälsat på..
Milla har vandrat från famn till famn, sovandes och helt ovetande..
Det var i alla fall ett uppskattat besök som vi kommer att göra fler gånger.. Men så skönt att kunna åka därifrån och bara njuta av att vara mammaledig. jag hade verkligen glömt hur underbart härligt det verkligen är!

Tobbe jobbar kväll denna vecka så jag är själv med kidsen från kl tre och resten utav dagen, de sköter sig exemplariskt båda två (än så länge)..
Idag tog jag tom med mig båda ill affären och även de gick över förväntan.
Hämtade dessutom ut ett paket på posten, från kusinerna Elin & Linnea.. Liam blev helnöjd över sin fina bok och nallen har han en likadan så det tyckte han var extra kul när lillasyster fick en likadan!
Klänningen och tightsen var underbara, tack!

Tack snälla för alla fina saker som både Milla och liam har fått utav er alla!!
Kan inte annat än erkänna att jag bara älskar alla små söta tjejkläder som finns överallt=)

Ikväll blir det soffhäng med min tösabit, vi ska se desperate housewives och äta skorpor...
Imorgon ska det tvättas och sen packas för på torsdag bär det av mot Smålandet. Liam tjatar ihjäl oss om Rogers (min morbror) motorcykel och att han vill hälsa på hemma hos Pippi...

Jag tror att Liam har sett lite för mycket på Astrid Lindgrens filmer, speciellt Madicken för idag kallade han mig för "snorunge"

Akuten på BF-dagen

Kategori: Allmänt

Här har vi varit trötta efter att ha spenderat natten mellan lördage och söndagenpå akuten.
Jag hade kännt av kramper i magen i stort sett hela lördagen men tänkte som vanligt att det "går över" vilket det såklart inte gjorde..
Runt midnatt i lördags så tvingade tjejerna mig att ringa sjukvårdsupplysningen för att se vad de sa.. De sa såklartdet jag helst av allt inte ville höra..
Att jag borde åka in till akuten och kolla upp de, har man haft buksmärtor i mer än 6 timmar så ska det kollas upp..
Eftersom mannen var på herrmiddag så var det bara att ringa hem honom för att sen ringa syster yster som snällt kom hit för att sova hos Liam. Tobbe fick följa med mig och Milla..
Väl inne på akuten så hann jag ångra mig säkert 20 ggr att vi åkt in.. Jag ville bara hem och sova!!
Millasom valigtvis aldrig kräks, kräktes såklart ner både mig, sig själv och sängen som jag låg i..
Men efter 5 timmars väntande så var det min tur,jag blev undersökt och alla prover tydde på att allt var som det skulle med mig..
Doktorn misstänkte gallsten, scysta (hur de nu stavas) eller urinvägsinformation..
Han skickade hem mig med voltaren och bad mig kontakta vårdcentralen om det fortfarande höll i sig, som idag måndag!!
Väl hemma vid halv sju så tog det en kvart innan Liam vaknade för dagen, snälla syster stannade och tog honom ett par timmar så att vi fick sova..
Mannen, snäll som han är tog med sig liam på gympa mellan tio och elva så att jag fick sova.. Men trotts detta så var jag som en zoombie hela dagen igår.. med en skallebank som heter duga!!
Jag deckade i soffan vid åtta och sov till halv sju imorse med en matpaus vid elva och en vid fyra..
Efter att ha lämnat lilleman på dagis så deckade hela familjen och sov i ett par timmar..
Jag vaknade upp med en dunderförkylning.. så nu går jag omkring och nörvlar och nyser om vartannat hela tiden!!
Hoppas verkligen att det går över så att vi kan åka till småland som planerat på torsdag!!
Med magen är det bättre idag, tack och lov!!

Imorgon ska jag till jobbet och hälsa på, woligt!!

Idag är Milla 2 veckor!!
Stora tjejen;)


Mina fina=)

lördag

Kategori: Allmänt

Sitter och äntar på ett gäng tjejer som ska spendera kvällen tillsammans med mig och kidsen..
Tobbe är på fotboll och därefter är det herrmiddag..

Vi ska fixa till pizza här hemma och bara ha myskväll med en massa gott!!
Liam ahr inte sovit middag idag så jag hoppas på att få honom i säng skapligt.. igår var han vaken till tio innan han slutade kämpa emot och kunde somna.. Vi hade gäster så han ville såklart vara med!
Vi fick dessutom sova till halv åtta idag vilket vi tackar för. Milla vaknade som vanligt runt tre för ett mål mat!

Idag har vi varit i Lomma, åkte dit för att visa upp senste tillskottet och blev bjudna på fika.. Vi blev kvar i ett antal timmar och hann även med lunch innan det bar av hemmåt.. trevligt, trevligt!!

Hemmbesöket från BVC gick bra,  Milla hade gått upp som hon skulle och i torsdags vägde hon 3270g..
Idag är det dessutom den 8 maj, dagen då hon var beräknad att titta ut..
Jag är väldigt tacksam för att hon redan är här!!

Lovar att jag dessutom ska bjuda på en förlossningsberättelse om hur det gick till natten mellan den 25 och den 26 april, men inte idag.. det hinns inte med!!

Jag har fått ont i magen, det lixom hugger i högra sidan när jag rör på mig.. en obehaglig känsla som jag gärna sulle slippa..

Nu kommer tjejerna!!

Mina fina..

Kategori: Allmänt

 
Här är de bara några timmar gamla..

 
En vecka gamla..

Liam till vänster & Milla till höger!

Torsdag 6 maj

Kategori: Allmänt

Dagarna flyger iväg och jag njuter av varje sekund.. detta gör att jag inte riktigt hinner med bloggandet..

Vi har dessutom haft besök två dagari rad, alla vill ju så klart träffa Milla så vi försöker dela upp besöken på olika dagar..
I tisdags var Gordi med familj här. Det är så roligt att se att Liam och Mille leker så bra ihop.. de har hängt ihop sen de låg i magen och de leker bättre och bättre med tiden som går.

Igår hade vi underbart, härligt väder så efter att ah sovit bort förmiddagen så gav vi oss ut på en långprommenad efter lunch, därefter hämtade vi upp Liam och traskade hemåt för att invänta Jocka, Ann och Vincent..
Vi bjöd på lasagne och kidsen lekte ute på gården. Vi ahde även premiär för att äta ute på gården igår, så lovely att man äntligen kan om man vill;)
Idag är det dock inte lika varmt, det ser tom lite kallt ut...

Tobbe spelade korp-fotboll med jobbet igår så jag och kidsen följde med för att titta, mest för Liams skull och det var väldigt uppskattat..
Men efter att ha varit ute, onstant mellan 12 och 19.30 så var jag helt slut igår kväll. Somnade så fort jag la huvudet på kudden strax efter tio.
Milla sköter sig exemplariskt om nätterna (peppar, peppar).
Hon sover för det mesta i soffan hos oss fram tills de att vi går och lägger oss, d äter hon sitt kvällsmål för att sedan vakna vid tre-tiden för mat.
Jag håvar ut patten och hon äter medans jag halvsover.. Sen sover hon fram tills de att Liam vaknar, ibland längre..
Idag ville hon inte ha frukost förrän vid 08.30

Ett nattmål är precis lagom tycker jag och fortsätter gärna med att ha det så ett tag till;)

Med Liam går det jättebra, han vill ha koll på lillsyrran men fortsätter med att ignorera om någon frågar honom.
Vet inte hur mnga gånger varje dag som han frågar:
-Var är bebisen? och så springer han och kollar, är hon dessutom vaken så blir han överlycklig!
Jag tror att det kommer att komma mer och mer..
i har märkt på honom att han lättare blir ledsen och vi säger till honom om något som han inte får göra. han kan bryta ihop för ingenting och jag antar att det har med lillsyrran att göra.
Milla är mest nöjd med livet, hon skriker lite om maten inte blir serverad tillräckligt fort..
Och så knölar hon lite när magen tjorvar och det trycker på men inget kommer.
Hon bajjar i alla fall bra mycket mer än vad Liam gjorde.. Med Liam kunde det gå en vecka eller två mellan gångerna och här går det bara ett par timmar mellan leveranserna..

Idag blir det lugnt, jag känner för att bara vara hemma och ta det lugnt, inte göra något.. bara mysa!!
BVC kommer hit för ett hembesök efter lunch, det ska bli roligt att se vad Milla väger.. och om hon ahr vuxit ngt!!

Jag har precis dammsugit och torkat golven så nu blir det en dusch och sen soffan för lite häng!!

"Lillfisen" har fått ett namn..

Kategori: Allmänt

Idag är det en vecka sedan våran lillfis ploppade ut..

Vi har klurat på det här med namn under hela veckan och äntligen har vi bestämt oss.

Vi gjorde varsin lista med namn vi gillade innan hon ens var född, för att ha en drös att välja mellan när det väl var dags.
Det blev dock ingen drös med namn, det är lättare sagt än gjort att komma på namn åt sitt barn, speciellt barn nummer 2 eftersom det ska passa ihop med barn nr 1.

Jag hade i alla fall "namnet" på min lista och vi gillar det mer och mer för varje dag som går.
Liam gillar det oxå, även om han kallar henne för "han" hela tiden=)

Så härmed blir det kännt för er alla att våran lillfis ska heta Milla.
Liam & Milla, det klingar fint i mina öron!!



Lillfisen;)

Kategori: Allmänt

Lägger upp lite bilder från i fredags då Maria var här och fotade lillfisen..
Kolla gärna hennes blogg för fler bilder.. bubbledayphoto.se

Tack snälla för de fina bilderna Maria!!!









Jag vill kunna tvätta när som helst!!

Kategori: Allmänt

Som tvåbarnsförälder borde det verkligen vara lag på att man ska ha en egen tvättmaskin, jag kan sakna att inte ha det.. typ jämt!!
Som nu när lillfisen har bajsat/kissat ner alla filtar, handdukar.. Sen att mina "boppar" läcker åt alla håll och kanter gör ju att det blir en hel del tvätt även där..
Jag har precis tvättat upp alla babykläder som vi fått i present, för hand... De går an! men kiss och bajs vill jag ha en maskin till..

Idag kom dessutom den första spyan, hoppas på att det bara var ngt tllfälligt för ett kräkbarn och "no tvättmaskin" är ingen bra kombo!

Tobbe och Liam är iväg på jympa och jag hade tänkte att jag skulle passa på och sova lite (trotts att jag bara blivit väckt en gång inatt för mat). men istället så sitter jag och laddar upp en massa bilder på FB.

Igår var vi os syter yster i Vintrie hela dagen, en tur till IKEA hanns oxå med..
Dagen avslutades med lite grillat, vilket aldrig är fel..

Idag blir det lugnt, jag vill bara vara hemma och inte göra ngt.. kanske en tur till parken för att sysselsätta en ganska så rastlös lilleman..

Solen skiner och jag gillart!