jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Milla 7 månader

Kategori: Allmänt

Milla är en tjej som sitter stadigt på jorden. Hon börjar bli aningen frustrerad över att inte ta sig någonstans. Tur att man ahr gåstolen till den biten. Litte jobbigt bara med en storebror som bestämmer vart hon ska och om hon får eller inte. Sånt kan vara väldigt frustrearnde för den lilla donnan. Speciellt när storebror kör ut henne i hallen och lixom stter fast gåstolen så hon inte tar sig någonstans...

Äter gör hon inte så ofta längre men det har jag ju redan berättat om så den biten hoppar jag över...
Hon har slutat amma, vi har lixom glömt bort det båda två och det är ingen utav oss som saknar det. Skönt!!
Så måndagen den 22 nov var sista dagen för tutt-mat.

Inga tänder än..

Sover gör hon oftast 2 ggr per dag, en gång på fm och en på emmen hon håller på att testa lite där just nu så ibland blir det tre gånger.
Hon somnar efter välling (iblande spyor) runt sju och sover sen tills vi går och lägger oss, då vaknar hon och vill antingen ha välling eller bara närhet.
Sen vaknar hon allt från 1-5 ggr per natt för att få bekräftelse på att vi är där, eller så vill hon bara ha nappen. Hon äter en gång och bajsar nästan varje natt..

Hon kräver mer och mer uppmärksamhet och att stta på mattan helt själv och leka är inte längre så himla spännande.. Tror att hon är på väg in i en sepparationsfas då hon gärna vill bli buren och ha närhet hela tiden.

Storebror är bäst, vad han än gör så är det skitroligt..
Och hon vill vara där han är hela tiden.

Avreagera mera...

Kategori: Allmänt

När det blir vinter och snö så slutar hela skånelandet att fungera.
Det finns nog max 5 plogbilar i hela länet och jag har bara sett en utav dessa fem under den senaste veckan...
Att få bort snön från trottoarerna verkar oxå överskattat.. man kan ju gå på de oplogade vägarna..?!?

Om tåget går har jag ingen aning om, men det är säkert förseningar i så fall...

Igår berättade Tobbe att de hade ringt från dagis till en kollega på hans jobb och sagt att de var tvungna att hämta hem sina barn...??
De undrade såklart varför..
Och hade fått som svar att de hade gått ut med en klass ett-varning och då måste tydligen alla föräldrar hämta sina barn och föra dem i säkerhet.. (typ ta hem dem!!)
What????
Jag har aldrig hört på maken!! Och tur är väl det för jag hade blivit ursinig om de ringt från Liams dagis och sagt att jag måste hämta hem honom för att det snöar ute...
Igår var det dessutom soligt, lite blåsigt kanske, men hallå...??

När jag gick hem från dagis imorse så mötte jag en annan förälder som var på väg dit med sina två barn..
hon frågade om de var på väg att gå ut med dagis..
När jag svarade att de var inne så släppte en sten från hennes hjärta... Hon tyckte att det var alldeles för kallt för att vara ute. Stackars barn lixom... What igen??
Tilläggas bör att det är endast -4 grader och klarblå himmel. En underbar vinterdag enligt mig!!

Har man bara rätt kläder på barnen så fryser de inte.
Det finns även föräldrar på Liams dagis som tycker att man ska vara inne om det regnar ute..
Varför har man då sina barn på ett utedagis??

Köp rätt kläder säger jag bara!!
Igår vann jag en röd POP-overall till Milla på tradera och idag ska jag ner till POP och köpa en vinterjacka till Liam. Hädanefter får det bli kläder därifrån. De är av bästa kvalitet och sånt gillas!!!

Evelina frågar..

Kategori: Allmänt

Jag har en fråga.
Milla har aldrig varit något kräkbarn. Jag kan räkna på min fem fingrar de gånger hon har kräkts sen hon föddes.

Men förra söndagen spydde hon upp sin välling, likaså i tisdags (då den kom upp i samma sekund som hon tog sista klunken) och samma sak hände igår då hon spydde ner hela sängen, alla gosedjur, vårt överkast osv..

Ett tag trodde jag att det var någon slags magsjuka men nu har jag ändrat mig.
Jag ahr även funderat på om det är så att hon är mätt och inte säger ifrån vällingen. men det tror jag inte heller för det har hon alltid gjort innan, sagt ifrån alltså..
Hon mätvägrar ju dessutom numera så mätt kan hon bara inte vara.
Jag får i henne ca 1/2 burk mat per dag. Innan kunde hon äta 2 burkar/dag. Mellanmål behöver vi inte ens försöka med, hon vägrar. Hon vill ha sin morgongröt och vällingen...
Men eftersom hon spyr upp vällingen så får hon ju inte ens den..

Detta resulterar ju i en hungrig bebis om nätterna och två föräldrar som inte vågar ge henne mer än hälften av vad hon brukar dricka/gång.
Innan har hon svept 220 ml innan läggdags och nu får hon bara hälften. Likaså när hon vaknar nattetid för mat..

Tänder?
Ingen aning, jag varken ser eller känner några...

What to do??

(nu hade jag även behövt den där tvättiden som jag inte behövde utnyttja i förra veckan)
Tvättid, vilket skämt!!

Vårt hem luktar sura spyor

Släpp ut mig!!

Kategori: Allmänt

Idag är en riktig tråkdag. Jag är hemma med båda barnen. Milla är gnällig och Liam behöver aktiveras. det bästa hade varit om vu kunde gå ut och leka i snön men det går ju inte...
Varför..? Jo det ska jag berätta...
Igår gick Liams vinterjacka sönder i dragkjedjan och den måste bytas ut. Jackan är köpt för mindre än ett år sedan och et är den andra jackan som går sönder på bara 2 månader, båda köpta på Lindex..

Hade det varit polarn o pyret så hade man fått dem fixade men med just Lindex är jag väldigt osäker.. Jag ska i alla fall dit idag och fråga.

Igår när vi var nere på stan på julskyltningen så va Milla ovanligt gnällig och vägrade sin vagn. Vi fick välja mellan att bära på henne eller ha en galltjutande dotter. det blev de första.
När vi kom hem så upptäckte jag att hon var hur kall som helst, benen, armarna, händerna.. ja, hela hon va kall och jätteröd så nu måste vi ha en ny overall till henne. En varm, så att vi kan vara ute, utan att få en isbit till bebis.. Stackars liten!

Och jag som var så glad för att vi inte behövde köpa några vinterkläder i år, allt var lagom som köptes in förra vintern till Liam och till Milla fyndade jag redan i höstas. Tji fick jag...
Förra året fick vi byta Liams overall två gånger för att dragkjedjan gick sönder..
Nu har han i allafall en Didricksson på dagis som håller ihop. men jag vill ha en uppsättning där och en hemma för att slippa släpa emellan...

Dragkjedjor verkar inte vara något för oss.

Tobbes vinterjacka är oxå inlämnad för byte av just dragkjedja...
Hur svårt ska det vara att göra något hållbart??

Så dagens mission blir visst att leta både vinterjacka och overall... När Tobbe kommer hem förstås. Jag tar mig ingenstans utan hela och varma kläder till barnen.. och Liam har nog frågat 20 ggr idag om vi inte kan gå ut och åka pulka. Vi har istället bakat negerbollar och byggt LEGO men hur lång tid tar det på en hel dag lixom??

Jag känner mig inlåst.

söndag morgon

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag av att Milla nöp mig i näsan. Klockan va då 07.57. Skönt!
Jag fick i mig en hel del vin igår och när jag var uppe och blandade välling inatt vid tre så kände jag mig både full och bakis på samma gång. Jag passade på att dricka ett glas vatten och det måste ha gjort susen för idag mår jag prima.

Vi har ätit tomtegröt till frukost (alla utom jag som går på diet och fick ägg) tänt ljus. Vi ahr lyssnat på julmusik och kommit in i julstämmning. Grabbarna är i parken o åker pulka. Milla sover och jag sitter på tradera och inväntar sluttider på diversse olika saker jag jag bara VILL ha.

Maria kommer om ett litet tag och då blir det fototime och lite glöggfika på de. Härliga söndag och första advent.

första advent och fotografering.

Kategori: Allmänt

Eftersom jag mest blev förbannad över att beställa hem korten som vi tog på barnen för ett par veckor sedan, och fullständigt sket i att göra det så kommer snälla Maria hit imorgon för att fota kidsen.
Jag gillar att jag har en så duktig fotograf i min närhet.

Kul ska det bli.

Att det sen är första advent och skyltsöndag gör ju bara saken bättre. Vi ska för första gången på länge ta med oss båda kidsen ner på stan för en del shopping men mest för att titta på allt fin julpynt..
Liam har vi mutat med att han ska få träffa tomten och åka karusell så nu får vi hoppas på att karusellen som alltid brukar stå på torget juletid finns där även i år, och att tomten sitter på sin stol inne på Hansa och tar emot önskelistor från barnen.
Har jag sagt att jag gillar mutor?

Nu ska jag fortsätta att njuta av kvällen med en flaska vin, lite ostar och "Så mycket bättre" med min andra hälft.

Välutrustade smålänningar.

Kategori: Allmänt

Här i skåneland är det nog inte så vanligt med snö om vintrarna. Jag kan inte minnas att det har varit någon snö (som legat kvar på marken) en enda vinter under de 4,5 år som vi har bott här, med undantag från förra vintern då..

Pga av detta så vågar nog inte butikerna köpa in pulkor, inte så många i alla fall. Jag vet förra året då Stadium fick in 10 pulkor och de var nästintill slagsmål om dem..
Det var likadant i alla butiker. Det fanns helt enkelt inga pulkor att få tag på.

Jag tror att det är samma sak i år. Snön är här och barnen i parken har inga pulkor, de åker på stjärtlappar eller plastpåsar.. Vissa har inte ens termobyxor/täckbyxor på sig. Vantar verkar oxå vara överskattat...?!?
Om detta har att göra med att det inte brukar vara någon snö och göra har jag ingen aning om men jag tycker att det är konstigt.
Som tur är har vi både pulka, snowracer och stjärtlapp så att de barnen som bara har plastpåsar och kan låna något åkbart utav oss.

Hur kan man inte ha en pulka? Det har väl alla som har barn, eller?
Eller är det bara vi smålänningar som ser det som en självklarhet??

Jag blir i alla fall som ett barn när det är snö ute och idag har jag/vi varit i pulkabacken två gånger. Liam älskar det. Han åker framåt, bakåt, på magen, ryggen och sladdar som en galning med sin racer...Idag var det dessutom fruset i backen, som en isbana och ni ska bara veta hur fort det gick..
Se upp i backen för störst går först...


Milla 7 månader

Kategori: Allmänt

Det slog mig precis att Milla blir 7 månader idag. Grattis till dig fining!

En uppdattering kommer senare eller en annan dag.

Härliga fredag och härliga föräldrapeng!?!

Kategori: Allmänt

Natten var lugn.. förrutom att Milla hade lite svårt att komma till ro. Hon var mest bara pratig och låg i sin säng och snackade nån timme eller två innan vi kunde somna allihopa...

Sen har hon sovit hela natten utan mat och ingen är nöjdare än jag. Liam hade visst varit vaken och gått ut och lagt sig hos mormor i soffan. Förstår om det har varit trångt. Mamma hade fått hålla sig i bordet för att inte trilla ner på golvet. Liam är ju den som brer ut sig kan jag lova, och ligga still är han inte heller så bra på..

Inga spyor i alla fall så jag måste ner i tvättstugan och ändra tvättiden. Tack för den!

Milla sover och jag väntar på Anna. Vi ska ner och göra stan. Jag har en del klappar kvar att fixa och hela plånboken full med rabattkuponger som man ju MÅSTE utnyttja. Så det får bli dagens mission.
En kaffe eller två ska nog oxå hinnas med.

Jag har betalat räkningar och det är alltid lika "spännande" att se hur mycket som återstår av föräldrapenningen när det är gjort. Den är ju inte så saftig som alla vet...
Tur att man har lite besparingar som man kan nalla av då och då...

Härliga fredag!!
 

Hon går...

Kategori: Allmänt

såklart inte själv..
Men håller man i händerna så traskar hon på som bara den. det är typ det anda hon vill göra, förutan att gå i gåstolen då förstås.

Snow-wääser...

Kategori: Allmänt

Mitt i allt illamående och annat kraffs så har vi varit ute i den friska luften och njutit av att snön äntligen är här.
Liam och jag har åkt både pulka och snow-wääser (som Liam säger). Milla fick allt åka ett par gånger hon med men hon var rätt nöjd av att bara sitta i vagnen och titta på oss tokstollar..


Så fort det det snöar ute så frågar Liam om det är julafton.
Bara för att vi har sagt att tomten kommer på julafton och att det oftast då är snö ute..

Kräks, spyor och illamående.

Kategori: Allmänt

Här hemma mår vi antingen illa eller kräks. Milla hade ju börjat redan i söndags när vi var i Ystad. Sen var det lugnt fram till i tisdags kväll.
Liam spydde ner i hela sig, sin säng och golvet mellan hans rum och toaletten. Efter att vi städat upp så gott det gick så inträffade samma sak en gång till..

Behöver jag säga att jag längtar efter min egna tvättmaskin och att slippa vara beroende av tvättider i tvättstugan??

Allt fick ligga i en äcklig spyhög i badkaret och vänta på att bli tvättade idag...

Jag mådde illa hela dagen igår, kunde inte äta och var hur trött o hängig som helst. Tur att mamma va här och hjälpte mig med kidsen.

På kvällen var det Millas tur. Hon har matvägrat sen vi kom hem i måndags.. Hon äter lite gröt och dricker sin välling. Ger vi henne mat så får hon kväljingar...
Men igår kom vällingen upp lika fort som den tog slut i flaskan.. Det blev en sjö i sovrummet och självklart stänkte det på överkastet, sängkuddarna, alla mina kläder som jag inte har orkat hänga in i garderoben..
Självklart var hon dränkt i sina egna spyor och jag hade fått en en blaffa över hela mig. Spegeln var helt nerstänkt och damsugaren hadde fått sig lite den med.. PUST!

Efter de var det lugnt, tack och lov.. Hon fick välling (mindre doser) vid ett par tillfällen och fick behålla det.

Idag är det min mamma som har mått illa. Jag har mått ok. Liam är lika pigg som vanligt. Milla har haft några psykbryt nu ikväll och jag gissar på tänder. Hon har ätit mat, iform av puré och vägrar allt annat.
Tobbe mår prima och är o tränar.

Nu vet ni allt om vad vi har gjort de senaste dagarna.
Imorgon ska Liam till sitt älskade dagis. Jag och Milla ska ner på stan med Anna..

Jag har satt upp tvättid även imorgon (bara för att vara på den säkra sidan) om nu någon skulle få för sig att inte behålla dagens middag: soppa=lättspytt!

Om jag är äcklig? ganska!

Julfix.

Kategori: Allmänt

Idag har det julfixats här hemma. Mamma är här och hälsar på så jag passar på att ta hand om hemmet när man har hjälp med barnen.
Så idag har jag putsat resten utav fönstren, satt upp alla stjärnor o tomtar. (Eftersom vi inte är hemma vid jul så passar vi på att njuta av tomtarna nu innan).
Jag hade blivit lovat att få ha en gran i år men jag har ändrat mig och väntar med det tills vi bor i huset nästa jul.
Liam har hjälpt mig och han har själv valt ut vad han ville ha i sitt fönster, det blev en stake med ett flertal stjärnor och han är supernöjd. Han går in med jämna mellanrum och kollar så att den lyser och visar den för alla han kan och talar om det för alla han pratar med.

Vi har även bakat lussekatter, Liam och jag.. Det blev ett 50-tal så nu hoppas jag att de räcker hela julen, eller fram till jul åtminstone.
Liam var duktigt stolt över sina lussebullar och när en försäljare ringde tidigare ikväll, bad jag Liam svara.. då bjöd han in henne på lussefika...
Jag däremot var ganska otrevlig och bad henne att aldrig mer höra av sig!

Jag kände att jag behövde komma in i lite julstämmning, jag har lite svårt att förstå att det snart är jul. Det känns inte som det, inte ens lite.
Jag slog in ännu en julklapp här ikväll i hopp om att känna at julen är på G, men icke.
Jag tror att det har att göra med glöggen. Vanligtvis så börjar jag dricka glögg redan i oktober och jag ahr inte druckit en droppe än i år. Jag är inte sugen och undrar vad som är fel.. det känns bra sött o sliskigt..!!
kan det ha att göra med mitt nya, hälsosamma liv?
Hur det går, är en helt annan historia...

Nu: Desperata Hemmafruar.

Kors i taket.

Kategori: Allmänt

Jag skrev ju igår att jag kände mig útvilad, att jag inte kom ihåg när jag kände så senast.
Idag känner jag exakt likadant..

Ni kanske undrar förför??

För första gången i världshistorien så har båda mina barn sovit HELA natten utan att vakna en enda gång. Jag var helt chockad imorse när jag vaknade av mig själv 07.20
Jag hade inte bara fått oavbruten sömn, utan även sovmorgon.

Kors i taket. Detta är en dag att minnas...

Toja: Du får gärna vara barvakt fler gånger/nätter. Du verkar köra slut på kidsen och det gillas..

Surprise.

Kategori: Allmänt

Jag har inte bloggat på ett par dagar.
jag har haft fullt upp med förberedelser inför kidsens och min suprise-present till sambo/pappa Tobbe.

På onsdag fyller Tobbe år och jag har sedan ett par månader tillbaka bokat in oss på Ystad Saltsjöbad, fixat barnvaknt osv..
Och igår var det alltså dax.

Jag hade bjudit hit syster på en lunch (för att sen stanna och barnvakta).
Så efter maten fick Tobbe ett paket med texten hotelnatt, god mat, trevligt sällskap, bubbel och sovmorgon.
Jag hade packat våra väskor i förväg så vi packade in oss i bilen och åkte mot Ystad..

Vårat senaste dygn har mestadels bestått utav spaande, god mat, massa sömn och egentid.
Det har varir hur bra som helst och jag kan verkligen rekommendera alla att åka dit.Jag känner mig utvilad och kan inte komma ihåg när jag kände den känslan senast..
Härligt är det i alla fall och jag njuter. Att få vakna klockan nio utav väckarklockan är lyx!

Dottern har sovit utan oss för första gången i sitt lilla liv, och det hade gått bra, lite spyincedenter och gnäll bara...
Men en sak är i alla fall säker.. Hon hade saknat sina föräldrar för det leedndet som jag fick när jag klev innanför dörren, de kan jag leva på länge..
När jag tog upp henne i famnen så la hon huvudet mot bröstet och bara mös, efter 10 sov hon...
Lilla tjejen!!

Liam blev hämtad av mormor på dagis idag och när han kom innför dörren här hemma så skrek han rakt ut
-MAMMA, vart är du??
Tror att även vår kille hade saknat sina paranteser..

Såå skönt och behövligt att komma iväg, men såå underbart att få komma hem till mina älskade barn.

Arg!

Kategori: Allmänt

Igår fotade vi kidsen hos Stjärnstudio. Det nya är att man kan gå in på nätet och skapa sina egna bildpaket.. bara det att ingenting fungerar och deras hemsida med förklaring om hur man gör, är luddigare än bummul...

Jag har dessutom skickat dem ett mail men fick som svar att det tar 5 dagar innan de svarar på mail... Ehh??

Jag fattar nada, blir förbannad och skiter i att beställa!!

Jävla amatörer!!

Tandläkarbesök och huvudbry..

Kategori: Allmänt

Imorse fick jag städrycket, och som vanligt är det bara att ta det där rycket och göra något åt det.
Känns så bra nu ikväll när allt är skinande rent, tom avloppen!

Hade tänkt putsa fönstren oxå inför nästa helg då stjärnor o annat pynt ska upp men det hanns inte med idag så det får jag ta i nästa vecka..

Mitt i allt städ så var jag tvungen att avbryta, för tandläkarbesök. Tobbe fick komma hem från jobbet för att ta Milla under tiden.
Jag hade målat upp värsta senariet eftersom jag inte har varit hos tandläkaren på 5 år..om det räcker..??
Jag hade i alla fall målat upp en bild i mitt huvud där slutnotan skulle gå på upp emot 10 000..
Sist jag va så hade jag början till typ 11 hål så jag såg att de hade fördubblat sig och att jag skulle spendera en hel del tid i tandläkarstolen framöver...
Så fel jag hade...!!
Jag hade några små hål som de inte behövde göra något åt.. Jag skulle bara fortsätta med min ypperliga tandborstning och fortsätta på samma spår som innan.
Jag hamnade i riskgrup 1 och blev tillfrågad om jag villa ha den där försäkringen. Kanske är lika bra...

Nu så här i efterhand känns det som att jag har sparat pengar på mitt tandläkarbesök.. och att jag borde unna mig något fint för alla pengar som inte blev uppborrade..

Att bjuda skator och andra as på lussefika..

Kategori: Allmänt

Jag upptäckte innan idag att vi hade lussebullar i frysen, från förra året?!?
Hur kan vi inte ha ätit upp dem?

Jag har planer på att baka nya till helgen och och ville göra mig av med de gamla så jag föreslog för Liam att vi skulle gå till Pildammspaken och mata fåglarna..
Liam nappade på ideén, men frågade ca 100 ggr varför fåglarna skulle få bullar och inte han..

Väl i parken hittade vi söta änder men så fort vi började mata dem så blev vi attackerade av både fiskmåsar och skator.. Jag vill inte ge mina goda bullar till fula och äckliga fåglar, speciellt inte när de ska vara så närgångna och typ flyga på oss.. As!

Liam tyckte i alla fall att det var roligt, även om han åt mer lussebulle än vad han matade fåglarna..

När bullarna var slut så gick vi på majskrokarna och de verkade oxå gå hem bland asen...

En bra vana.

Kategori: Allmänt

I vår familj gillar vi att bada. Inte en eller två gånger i veckan..... utan varje dag!
Det har blivit en vana, och efter badet gör vi smoothies..

Gladfisen.

Kategori: Allmänt

Milla har äntligen klurat ut koden för att ta sig fram i gåstolen på egen hand. Ingen är lyckligare än hon själv..Hon tar sig än så länge bara framåt, att vända eller backa vet hon inte hur man gör... än!

Papparkaksbak med pepparkaksgubbe.

Kategori: Allmänt

Igår bakade jag och Liam pepparkakor. Eller jag bakade och Liam åt deg...
Han åt upp ett halv paket köpedeg...


Efter baket så undrade jag en än gång varför man bakar pepparkakor och inte bara köper färdiga.. de är ju så mycket godare och dessutom mycket snyggare...

Att man aldrig lär sig..
Fast jag måste nog erkänna att jag enbart bakar för att få lite julkänsla men mest för att degen är så himla god.

Hjärup i bilder.

Kategori: Allmänt

I lördags spenderade vi några timmar i Hjärup för att spana på vårat hus och känna lite på omgivningen. Vi besökte ett antal lekplatser och kollade runt på olika förskolor..
Efter besöket känns Hjärup helt rätt för oss. Lugnt och skönt med en massa grönområden men ändå närheten till både Malmö och Lund...

bjuder på lite bilder från dagen...


Far & son..


Vårt hustak till höger men en mysig park precis intill...


Liam.


Lekpark som ligger 2 min från vårat hus.


syskonrace på motorcykel...


Mys.


Fikapaus..


Jakriborg, en liten by i Hjärup med superfina hus och bara hur mysigt som helst..Ullared & julklappstjofräs

Kategori: Allmänt

Det som höll på att bli en katastrofdag efter en katastrofnatt blev ändå rätt bra. Jag pratar om natten mellan lör och sön. Vår dotter som vanknar av att vi går och lägger oss och som sen inte kan komma till ro och somna om. det tog henne till 03.30 innan hon kunde slappna av o somna om..
Jag som skulle upp klockan sex för att köra till Ullared fick lägga ner min efterlängtade tanke och bryta ihop istället.
jag hade sett fram emot den här dagen som ett barn ser fram emot julafton. Att få komma i väg med girlsen och bara vara jag för en dag. Inte mamma. Att få lite egentid och känna hur det känns att skna sin familj.

När Milla vaknade för dagen klockan åtta så var jag nära ett psykbryt och bestämde mig för att åka själv, efter att inte ha fått tag i varken Anna eller Karin.. men efter att ha misslyckats med kaffekokningen så förstod jag att de tinte var min dag så jag stängde in mig i sovrummet och bröt ihop..
Någon timme senare ringde Anna, alltså strax efter nio.. Efter att ha beklagat oss en hel del över att vi inte kom iväg så bestämde vi att vi skulle åka ändå.

Upp o kokade nytt kaffe, den här gången utan att misslyckas, slängde på mig lite smink och packade in mig i bilen. Hämtade upp Anna O Karin och klockan 9.30 var vi på väg..
Med en taggad Evelina och en sanbb bil så var vi i Ullared strax efter elva. Vi åt frukost i bilen och bestämde oss för att vara effektiva o bara kolla efter sånt som vi verkligen skulla ha.
Snacka om effektiva. Vid 15 hade vi batalat och satt och åt lunch/middag på en av Ullareds restauranger.
Vi hade lyckats köpa allt som vi hade tänkt men ville ändå in en snabbis för att kolla så att vi inte hade missat ngt. Det hade vi ju såklart och kom ut med ännu en påse innan det var dags för hemfärd.
Straxinnan klockan slagit 19 körde vi in i Malmö med en fullpackad Volvo..

Vid 22 hade jag slagit in ca 25 julklappar och vid 22.10 deckade jag på kudden.
Det blev en bra natt med bara ett par uppvak. Det tackar jag för.

Ullared är bra. Vi åker alltid dit på söndagar, de är oxå bra. det var tydligen lugnt där igår. Själv tyckte jag att det var mer folk än vanligt men det får man väl räkna med såhär innan jul. Det var i alla fall inga köer, varken in eller till kassorna. Sånt gillas.

Nu är det bar lite småfix kvar i julklappsväg sen är allt klart inför årets julklappstjofräs..
Jag gillar´t.

Men vart var Morgoan & Ola-Conny? Såg inte en ända "stjärna" från "Ullared"

Dagen i Hjärup

Kategori: Allmänt

Idag har jag och familjen spenderat dagen i Hjärup. Vi packade in oss i bilen med picknick och hela fadderullan för att undersöka vår framtida bostadsort.
Vi har letat lekparker, förskolor och upptäckt både det ena och det andra.

Så efter dagen kan jag lätt säga att Hjärup känns helt rätt. Jag längtar efter att bo där. Tog en massa bilder men har varken tid eller ork att lägga upp dem ikväll. Jag måste fixa.

Imorgon åker jag, Anna och Karin till Ullared för en massa shopping.

Go Natt

Min stora lilla bebis.

Kategori: Allmänt

Min stora kille har blivit bebis igen, han pratar bebisspråk och jag bli tokig!!

Hur ska vi få honom att sluta??
Jag säger att jag inte förstår när han pratar som en bebis men han slutar inte för de...

Vi har aldrig pratat bebisspråk med våra barn och kommer aldrig att göra..

Har det med att göra att han har blivit storebror eller vad beror det på????

Hatkärlek.

Kategori: Allmänt

Jag var precis klar med en inlägg där jag hade blivit utmanad men allt försvann när jag skulle publicera så nu skiter jag i de!

Jävla datorer!!
Hatkärlek skulle man kunna kalla det.

min fotograf.

Kategori: Allmänt

Jag har en vän/kollega som även jobbar som fotograf. Hon tar fantastiska bilder!
Kolla in hennes blogg där både jag & Milla har fått äran att synas i headern.

Hennes namn är Maria och ni hittar hennes blogg här.
Där delar hon även med sig av bilder från sina photoshouts...

(Bilden är tagen av mig på vår julfest förra året=))

Stora killen...

Kategori: Allmänt

Liam börjar bli stor, på riktigt!
Han har ju varit blöjfri sen innan sommaren, öven om han har blöja på natten och vid nr 2.
Vi ahr hört att man inte ska ligga på om att göra 2:an på toaletten och ham har helt enkelt fått ta allt i sin egna takt.
Igår bajjade han på toaletten här hemma för första gången. Jag mutade med en godis och det fugerade.
Han har dessutom varit torr i blöjan i nära 4 veckor nu så det är nog dags att blocka bort den nattetid oxå.

I förrgår ställde han ut sin potta i hallen och sa att han är stor kille som numera går på toaletten. Pottan skulle vi tydligen ställa ner i källaren. Sagt och gjort!
För ett par veckor sedan lärde han sig att hoppa på ett ben, stolt som bara den.
Om det sen är han eller Milla som tycker att det är roligast, de kan jag inte svara på...

Tänk att han redan är 3 år, om lika många år börjar han skolan.... jisses.

En tanke (att fortsätta tänka på)

Kategori: Allmänt

Har funderat på det här med ammningen, på att sluta alltså..
Ibland kan det gå en dag utan att jag tänker på att amma. Jag glömmer bort det helt enkelt och Milla frågar heller inte efter det.
Sen finns det stunder, som inatt, när hon är ledsen och vill ha närhet... Hon tystnar så fort jag lägger över henne i vår säng för då förstår hon att hon ska få bröstet.
Mig gör det inget om hon vill snutta lite på natten för att få lite mammanärhet.. det är bara mysigt.
På dagarna är hon inte intresserad, då vill hon ha riktig mat.

Så jag får nog fundera ett tag till och fortsätta med de jag håller på med;)

Morgonhälsning från Malmö.

Kategori: Allmänt
En utvilad och åter glad Milla.

Argdag.

Kategori: Allmänt

Idag har varit en riktig skitdag. Jag har mest varit arg hela dagen.
Jag har sovit rätt ok inatt så jag förstår inte varför..

Det började med att vi skulle iväg till Öppna Förskolan och eftersom jag vet att det blir fullt där innan klockan tio så ville jag vara där tidigt, redan när de öppnade..

Liam som har tjatat om att gå dit i flera veckor gjorde allt för att morgonbestyren skulle ta så lång tid som möjligt och trottsade allt vad han bara kunde..
Milla som annars brukar sova runt nio, somnade i vagnen på väg dit men vaknade när en skrikande unge gapade för ingenting inne på förskolan..
Jag kände redan då att pissedagen var på G..

Vid elva, efter sångstunden var Milla tröttare än tröttast och somnade åter igen i vagnen på väg hem.. Men vaknar så fort vi kommer innanför portarna 5 min senare.. Jag försöker få henne att somna om, men icke!

Hon gnäller sig istället igenom hela eftermiddagen och Liam fortsatte att provocera..

Man kan säga att de knäckte mig, totalt...
Jag var på bristningsgränsen när Tobbe kom hem och han fick ta över.

Jag slängde ihop lite mat, som blev den äckligaste jag någonsin lagat..
Vilket inte Liam tyckte efter att jag talat om att det var haj som vi åt.. Han ville promt äta upp och tom ha mer!

Jag var fortfarande hungrig efter maten (som jag bara petade i) och styrde ihop en fruktsallad som vi mosat i oss här ikväll.. Uppskattat av alla, utom Milla som inte fick smaka...

Ikväll är det DH och imorgon ska Liam vara på dagis så jag ska spendera dagën ute, gåendes så att Milla kan sova som hon vill och ska/borde göra varje dag.

Åter till klippandet o klistrandet med eveghetsprojektet: fotoalbum

presentöppning.

Kategori: Allmänt

Idag fick Liam ett paket med posten, det var födelsedagspresent från moster med familj..
Det blev såklart paketöppning så fort han o paketen kom innanför dörren...
Liam blev jätteglad för presenterna och har redan hunnit kolla på filmen.


O självklart skulle Milla hjälpa till...

Måndagsmorgon.

Kategori: Allmänt

Milla sover, och har gjort sen klockan nio.. Vanligtvis sover hon bara ngn timme men ibland förvånar hon... som idag!
Vi har tvättid så jag springer mellan lägenheten och tvättstugan, mellanlandar här och dricker lite gott kaffe.

Vi har inga planer för dagen, vilket till en början kändes bra men nu känner jag att jag vill ut, ut i det fina, kalla höstvädret. Det är mycket lättare att komma ut om man har ett mål, någon som man ska träffa eller något som måste göras. Ett alternativ är alltid stan för shopping men eftersom alla pengar är reserverade för kommande helg och Ullared så finns inte det som elternativ.

En prommenad i pildammarna kanske?
Eller bara en prommenad ner på stan för att glo på folk, så får det nog bli..

Måste bara hänga tvätten och slänga in den sista maskinen tvätt...
(jag längtar efter att kunna tvätta när jag själv vill och kan och inte för att jag måste)

Kul kommentar.

Kategori: Allmänt

För någon vecka sedan när Milla satt och lekte på mattan i hallen så kom Liam, han satte sig ner bredvid henne och pratade lite med henne.. (om vad vet jag inte)
Efter en kort stund hör man hur Liam börjar pusta och frusta..

När jag frågar vad det är så svarar han, aningen frustrerad..

-Åhhh, Milla fattar ju inte vad jag säger!

Gulle!

Saker som jag kan sakna.

Kategori: Allmänt

Att sova är underskattat. Innan man fick barn så förstod man inte hur bra man hade det gällande sömnen. Man kunde gå och lägga sig när man ville utan att behöva räkna antalet timmar innan man ska upp, för då kunde man sova hur länge man ville...

Det är verkligen något som jag kan sakna emellanåt, att få vara uppe skitlänge och att få sova ut på morgonen, kanske gå upp och lägga sig på soffan, slöglo på teven och sova lite till någon gammal serie som går i repris.

En annan sak som jag kan sakna är att läsa, att bara kunna lägga sig på soffan en eftermiddag och läsa en bra bok.. Nu finns lixom inte tiden.. Eller jag prioriterar inte läsningen i dagsläget.

Att kunna ha lampan tänd innan man ska sova för att läsa en tidning, typ hus och hem eller Vi föräldrar (som jag aldrig hinner läsa utan bara samlar på hög)...
Det ska bli sååå skönt att få kidsen i egna rum när vi flyttar.

Bara en sån självklar sak som att ligga och prata lite innan man somnar.. nu får man viska för att inte väcka Milla som är väldigt lättväckt just där runt tio/elva när vi går och lägger oss..

Att få sova länge eller vara uppe skitsent är inget jag skulle vilja göra jämt, men bara någon gång ibland hade varit toppen;)

Finfisar.

Kategori: AllmäntSumering av helgen.

Kategori: Allmänt

Vi har haft en lugn helg, riktigt skönt måste jag säga.
Igår fick vi ett impulsryck och gick på barnmässan här i Malmö. Lite roligt men kan så här i efterhand undra hur de kunde ta inträde för att gå på en mässa där det enbart handlade om att shoppa...??
Betala för att shoppa lixom?
Jag hittade en Thilde-elefant till Milla som hon ska få i julklapp.. Hur fin som helst!

På plats fanns dessa uppblåsbara bollar. Och självklart ville Liam prova..

Här i väntan på att bollen ska blåsas upp...


In action...


Mumintrollet var på mässan, Liam kallade honom för "monstret"

På kvällen var Anna här, vi åt gott och drack en massa vin..

Idag har Tobbe jobbat. Kidsen väckta varandra imorse med start kl 04.21
Jag bävade redan då för denna dagen, åh så rätt jag hade..
En trött Liam och en ännu tröttare mamma...

Ikväll har vi i alla fall ätit fruktsallad och jag känner mig på lite bättre humör.

Helgen har gått fort och imorgon är det redan måndag, vi har tvättid vilket jag inte ser fram emot. Liam är på dagis och jag skulle vilja tillbringa dagen ute, i det fina vädret...

Jag har en önskan:
Att få sova inatt med bara ett uppvak för välling..
Amen

SATC 2

Kategori: Allmänt

Som jag har väntat och längat efter denna dagen.

Jag är en trogen anhängare till SATC. Jag har hela boxen med alla avsnitt och den första filmen.
Till min stora besvikelse så har jag inte haft möjlighet att gå på tvåan med ammning och barnafödande och allt vad som var i samma tidszon..
Jag har istället förbeställt filmen för att ha den i brevlådan på release-dagen, idag.Så nu hoppas jag på att kidsen sover, utan uppvak resten utav kvällen för jag vill inte bli störd.
Det bådar inte gott. Jag hör Milla just i detta nu.

Fan!

Takproblem löst, till en viss del..

Kategori: Allmänt

Efter att ha pratat med både mäklare och säljare idag så har vi just bestämt att vi ska dela på kostnaden för det nya garagetaket. Det känns bra!

Vi har en del förfrågningar på offerter ute så nu ska vi bara bestämma oss för vilken firma det blir.

Det får bli efter helgen för imorgon så ska jag och barnen ut till Ikea och äta gratis frulle ihop med syster yster.. Vi ska helt enkelt ha en heldag ute i Vintrie och det ser vi fram emot. Bara att hoppas på att solen vill göra oss sällskap.

Förmiddag.

Kategori: Allmänt

Sitter här hemma och suktar efter kaffe. Jag har lixom fastnat här vid datorn och orkar inte lyfta på mitt feta...

Sitter och letar takläggare och som allt annat så är även de en djungel. Eller hur vet man att de är bra?
Ska man bara chansa oc ta den billigaste eller ska man ta någon mitt emellan för att de kanske är bättre..??

Kanske går det bättre med tankeverksamheten efter en kopp kaffe?

Idag har vi i alla fall fått protokollet från besiktningsmannen och det ser lika bra ut idag. På de allra flesta punkter så syns "inget att markera" stämpeln.. Jag gillart!

Dagen idag bjuder på en runda på stan. Jag har inte varit där på flera dagar o börjar få abstinens..
Liam är på dagis och ska inte hämtas förrän vid tre.

Tråkigt att det regnar bara.. ska nog göra lite kaffe i alla fall för att pigga upp förmiddagen och mig.

Besiktning av hus.

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit och besiktigat vårat hus (känns helt sjukt att det faktiskt är vårat.. eller bankens;)) och allt gick bra.
Man är ju alltid lite nervös för att de ska hitta ngt och ordet fukt får ju vem som helst att bli livrädd när det kommer till husköp.
Vi visste om att taket till garaget/förrådet inte är tätt, vilket vi även fick bekräftat idag..
Pappen måste läggas om så imorgon blir det till att kolla offerter.

Förutom detta så var de tinga större brister, några sprickor i grunden och några plankor som måste målas om på gaveln...
Besiktningsmannen borrade tom upp golvet i vardagsrummet för att kontrollera att det inte var någon fukt under huset. Det var de inte!

Jag är lättad, och glad!

Men frågan nu är, vem ska stå för kostnaderna för taket?
Eftersom säljarna visste om detta innan vi skrev papper så kanske det är deras ansvar...?
Eller att vi fixar det men drar av summan på huspriset??

Hur gör man??


Lite kök och hallen...