jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Fre-sön

Kategori: Allmänt

Helgen som var har varit helt perfekt på alla sätt, när jag gick hem från jobbet i fredags så såg jag en lugn och skön helg framför mig med bara familjen, och precis så blev de (nästan)..
I fredags var jag i och för sig på AW med jobbet men jag tog det relativt lugnt eftersom jag inte ville ligga däckad hela lördagen.. Trevligt var det i alla fall!!
Lördagen började så lugnt som den bara kunde, vi hade soffhäng hela familjen fram tills dess att Liam skulle sova, och då passade vi på att sova hela familjen.. i 2 hela timmar, lovely!!
Därefter cyklade jag ner på stan för att möta upp Anna som hade lovat mig att följa med på stöveljakt.. Det blev inga tyvärr inga stövlar då jag har lite för mycket krav på allting;)
Jag köpte ett par skitsnygga skor istället med klackarna är ingen lek så jag måste öva mig på att gå innan jag vågar använda dem på "riktigt"
Efter shoppingen var det meningen att jag skulle åka hem men istället kom Tobbe och Liam ner på stan och efter ett tag ringde Ida och Martin från lilla torg så då gick vi dit för att säga hej.. Bara det att istället för att säga hej så satte vi oss ner och beställde in vin och öl... så efter ca 4 timmar när det började bli dax för Laim att sova så packade vi ihop oss och cyklade hem för att äta kräftor/räkor..Mmm!!

Igår var vi i Velling simhall som har ett litet badland för småbarn så Liam trivdes som fisken.. Han frös så han skakade emellanåt men då tog vi ett dopp i bubbelpolen för att värma oss.. Det blev en del åkande i vattenrutchkanan oxå, en riktig hit enligt Liam=)


Tidsbrist eller??

Kategori: Allmänt

Jag hinner inte riktigt med mitt liv känner jag, dagarna bara flyger för bi men tyvärr gör inte alla hemmasysslor detsamma..
Jag har tänkt i ca en veckas tid att jag ska dammsuga med det har lixom inte blivit av, sen tvättade vi i veckan och den tvätten hänger fortfarande framme för jag har inte haft tid att vika ihop den och lägga in de..
Sen skulle jag behöva städa kylen och frosta ur frysen, för just nu är frysen mer proppad med is än med mat... o de är inte ok!!
Storstädning i grodskålen skulle med behövas då det är så skitigt att man knappt ser grodorna. Tobbe föreslog häromdagen (efter att ha väckts utav grodornas "rapande" och därefter legat vaken i två timmar) att vi skulle spola ner dem i toaletten.
jag tycker att det känns aningen grymt samtidigt som det hade varit riktigt skönt att bli av med dem..
Hur kunde han från första början skaffa grodor som husdjur undrar jag??

Det som hinns  med är att laga mat och diska, för en massa smutsdisk klarar jag inte av.. Det kan gärna stå i diskstället i ett par dagar (eftersom det är så fruktansvärt tråkigt att plocka in ren disk) men att det ska stå tallrikar med matrester och annat äckel finns inte i min värld...

Att saker och ting inte hinns med kanske mer beror på en prioriteringsfråga??  Jag sätter mig ju hellre i soffan en kväll efter jobbet än o börja med en massa hemmafix.. De senaste veckorna har jag dessutom varit så fruktansvärt trött efter jobbet.. tror att det har med omställningen mellan sommar och höst att göra.
Både jag och Tobbe stupar i sängen innan klockan ens har slagit tio, och det är väl lite väl tidigt?!
Sen att Liam vaknar ett par ggr varje natt gör ju inte saken bättre, jag kommer aldrig in i djupsömnen som jag verkligen behöver för att bli utsövd!

Hurtbulle..

Kategori: Allmänt

Igår började tydligen mitt nya, hälsosamma liv. Exakt hur det nya livet ska se ut vet jag inte riktigt än men jag ska i alla fall utesluta sötsaker och annat onyttigt.
Fösöka tänka lite mer på vad jag stoppar i mig, kanske skita i att äta pasta, potatis (har ätit raggmunk till middag idag=)) och öka på med sallad istället..
Jag ska även försöka att röra på fläsket lite mer och lite oftare. Att cykla till jobbet är numera en självklarhet!!
Ikväll har jag varit ute och powerwalkat med Anna och Ida... känns hur bra som helst! Mer power åt folket!!
Jag funderar även på att börja använda mitt träningskort som jag skaffade för ca 4 månader sedan och som jag bara har använt en gång. Känns aningen dyrt att betala 1900:- för ett pass kick-boxning..

Det svåraste är att få till tiden till att träna bara, imorgon ska Tobbe iväg och spela badminton och på torsdag ska jag iväg på VIP-kväll i en butik i Vellinge. På fredag är det AW (igen) och på lördag är det kräftskiva.
Jag önskar att jag hade tyckt om att springa, det ser så skönt ut när man möter folk som bara flyger fram i parken, men bara jag joggar runt huset så flåsar jag som, jag vet inte vad...!! Tycker dessutom att det är skittråkigt och skitjobbigt!!

Liam har i alla fall tillfrisknat från sin feber så imorgon blir det jobb för min del och dagis för lilleman.. han har tjajtat om att gå till dagis hela dagen idag, så skönt att han gillar de!!

Pics från bröllopet!

Kategori: Allmänt

Det har tjatats en del om att jag ska lägga upp lite bilder från bröllopet som vi var på för ett par veckor sedan.. Så här kommer de..


Jag och Tobbe hemma, innan vi ska åka till kyrkan..


Vigseln i kyrkan..


Det vackra brudparet..


Madelen & Tobias


Bröllopstårtan..


Jag och Tobbe


Tobbe, Ola och Fille


Jag, Anna och Mia


jag och anna


haha..

Det får räcka för idag.. nu vaknar min febriga son!!


Familjen trött..

Kategori: Allmänt

Jag som hade sett fram emot helgen för att åtminstone få sova fram till  07, det är ungefär då jag väcker Liam om vardagarna för att gå till dagis.. men vad tror ni hände??
Han vaknar pigg och utvilad kl 06 lördag morgon.. Vad gör man?? Tackar för att man var helt slutkörd på fredagen och intog sängen innan klockan slog 23.
Efter en lååång dag på tosselilla igår och med en övertrött son så hoppades man ju såklart på lite sovmorgon idag.. men vet ni vad, idag slog han upp de blå redan 05.45!
Hr kan det komma sig, att han "sover ut" på vardagarna och sen ska upp i ottan om helgerna??

Jag tackar i alla fall för att jag somnade på soffan innan klockan halv tio igår kväll och sov fram tills dess att Tobbes underbara vänner från Vimmerby ringde på hans mobil säkert 20 ggr innan de gav uoo och ringde på hemtelefonen kl 23.33
Tobbe som skulle upp och jobba vid 04 var inte heller speciellt glad. Och efter att Liam vaknat av hemtelefonen så hade inte "vännerna" velat träffa mig kan jag lova!!
Vem ringer hem till en barnfamilj mitt i natten, oavsett hur packad/puckad man än är!?!

Jag har varit skit slut hela dagen, jag som trodde att helger var till för att vila upp sig.
Inte nog med det, Liam har varit lite hängig här i em/kväll så innan läggdags tog vi tempen, som visade på feber.. så imorgon blir det till att stanna hemma och VABBA för min del..
Det är alltså nu det börjar, hösten, sjukdommarna och alla VAB-dagar...

Mot sängen!!

Tosselilla Sommarland

Kategori: Allmänt

Dagen har spenderats på Tosselilla Sommaland med en annan familjfrån våran föräldragrupp.. hur trevligt och kul som helst!
Vi var på tosselilla en gång förra sommaren och jag blev positivt överraskad, och efter idag så gillar jag det ännu mer. Kanske för att Liam har blivit äldre och ktan nyttja attraktionerna till skillnad från förra¨året då han inte ens kunde gå själv.
De roliga med med tosselilla är att det finns någo för alla, jag som blir som ett litet barn när det finns hinderbanor, studsmattor, vattenland och en massa annat roligt.
Det bästa är att det inte är några köer till ngt och när man väl har passerat entrén så är allt (förutom mat, glass osv) gratis... Smålänning som man är så gillar man när saker inte kostar något;)

Vi har åkt ber-och-dalbanor, bilar, båtar, tåg, grillat, tittat (och klappat) på djuren och gjort en massa annat  roligt..
Det var en trött men överlycklig lilleman som deckade i sin säng för ett par minuter sedan.

Det blev en hel del fotande men jag är alldeles för trött för att lägga upp dem nu så det får bli en dag då jag har lite mer ork i kroppen..

Das Festival!

Kategori: Allmänt

Den här veckan har gått utav bara farten, vet inte om det har att göra med att jag var ledig i måndags och att det på så sätt har känts som att det har gått mycket fortare än vanligt..
Eller så beror det på att det har varit full rulle på jobbet och hemma. Det är Malmöfestival i stan, dvs utanför våran dörr eftersom en hel del utav spelningarna är flyttade till Folkets Park. Kan ju vara trevligt men de är det inte!!
Folk överallt, med det värsta utav allt är att det inte går att få tag på parkering.. tur för mig tt jag cyklar.
Vi var i alla fall nere på stan i onsdags för att äta langos och hälsa på Anna på hennes jobb.. Men det är ingen hit att gå med barnvagn bland så mycket folk. Det var dssutom NJR in the park med Darin, Ola o alla andra tonårsidoler så stan kryllade av tokiga småtjejer som alla är kära i darin...
Idag är sista dagen utav festivalen och ingen är gladare än mig!

Huset som vi bara VILLE ha ligger fortfarande ute o är uppe i nästan 3 mille, vi har lagt ner o letar återigen efter "vårt" hus!!
Back to business 

I blåbärsskogen..

Kategori: Allmänt

I söndags eftermiddag/kväll var Liam, jag, "mormor & farmor" ute i de småländska skogarna och plockade blåbär, Liam trodde att han ägde hela skogen och snubblade titt om tätt över kottar, pinnar och annat om låg i hans väg..
Att han skulle plocka sina egna blåbär var inte att tänka på utan han visade oss avr de fanns och så skulle vi plocka dem åt honom..




Liam posar..

Brudparet..

Kategori: Allmänt

Lägger in en bild på de vackra brudparet vars bröllop vi var på i lördags..

borta bra med hemma bäst..

Kategori: Allmänt

Nu har vi äntligen landat i soffan efter en mycket lyckad helg, det har som vanligt varit väldigt hektiskt under våran smålandsvisit.. men vi börjar bli vana så vi går in med den inställningen redan innan vi åker. En stor eloge till Liam som klarar resan till Småland galant, inte ett enda gnäll.. tacka vet jag bärbar dvd!!

Bröllopet var jättfint och lyckat på alla sätt och vis. Det blev verkligen fest efter middagen och vid klockan 03.30 tackade vi för oss med då var det fortfarande mycket folk kvar...
Nästan så att jag börjar överväga en vigsel på gammal hederligt sätt än våran tidigare plan på att sticka utomlands.. Men man vet aldrig!!
Jag är alldeles för trött för att lägga upp en massa bilder men ni får ett smakprov på mig och min sambo från i lördags.



Ingen är gladare än Liam över att vara hemma, det bara lyser om honom så fort man kommer innanför dörrren och sen ska han leka med alla sin leksaker,helst samtidigt.. Sötis!!
Imorgon blir det jobb igen, chefen ringde innan idag och sa att jag ska på utbildning mellan kl 10-14 imorgon..
Därefter ska vi på husvisning. Det huset som jag kärade ner mig i och som jag bara skulle ha!
Första visningen var igår och sist jag kollade (typ en timme sedan) så var budet på 2 650 000 svenska riksdaler. Hur kan det gå upp över 300 000 på bara en kväll??
Måste gå in igen bara för det o se vad budet ligger på nu.

Adios!!

Jag är en tuff brud i lyxförpackning...

Kategori: Allmänt

Jag provade precis min klänning inför bröllopet på lör och den satt sem ett smäck!!
Jag ska ha den, helt klart och jag är så glad för att jag äntligen har kommit fram till ett beslut.

Jag har dessutom varit och köpt lösflätor så jag ska ge mig på en håruppsättning för att piffa till det lite extra..

Bilder kommer efter helgen!!

Som vanligt, när vi åker till smäland så blir det torka här på bloggen..
Ses på mån eller tis..

PS. Sommaren är över, jag känner det i luften. Dessutom börjar bladen bli gula på träden...

Så sant som det är sagt!

Kategori: Allmänt

Liten har blivit stor.
Idag när vi var på IKEA så köpte vi en "planka" till liam säng, så när vi kom hem tog vi bort ena spjälet och satte dit "plankan" så nu kan han klättra i och ur sängen bäst han vill.
När han upptäckte de blev han helt lycklig, men mest stolt tror jag.. han klättrade upp o ner hur många gånger som helst...
Vi bävade lite för nattningen här ikväll men det gick över förväntan och han somnade precis som vanligt, så nu hoppas vi att det håller i sig=)

Något utav det bästa och roligaste Liam vet är vattenpölar eller "battenboll" som han själv säger...
Och med tanke på den svenska sommaren så finns det rätt gott om såndana..

What to do??

Kategori: Allmänt

Som jag skrivit innan så ska jag/vi på bröllop i helgen. Jag hittade min klänning (eftersom man måste ha en ny för varje bröllop) redan för ett par månader sen..
Hur den ser ut tänker jag inte gå in på..

Jag har nu fått reda på att en annan tjej ska ha exakt samma klänning som mig och hur kul känns det då??
Jag vill ju ha den samtidigt som jag tycker att det är skittråkigt..

Till den stora frågan, what to do??
Tilläggas bör att jag har köpt väska, skor osv som matchar klänningen...

Stressigt värre..

Kategori: Allmänt

Det är lite fullt upp i mitt liv just nu så bloggen kommer i andra eller kanske tredje hand.. Helgen spenderade jag med sonen och kollegorna på Österlen där det badades, grillades och intogs ett ex antal alkoholhaltiga drycker, mycket trevligt..
Liam var dock helt slut på söndagen, han sov middag i flera timmar o deckade för natten bra mycket tidigare än vad han brukar..
Igår kväll var jag på Me & I party.. Det blev än helkväll med en hel del shoppande, Liam får 4 nya tröjor till höstgarderoben=)

ikväll ska vi ta med "farfar" som är här och passar Liam, ner på stan för att äta. Det blir gränen för hela slanten sammtidigt som jag måste hinna med att handla lite saker inför bröllopet som vi ska på helgen..

Imorgon efter jobbet får det bli IKEA då jag har lovat att köpa med en del saker till folket i Vimmerby.

Däremellan ska jag hinna med o jobba, packa, leta hus, vara en bra mamma/sambo.. osv...

Nu ska jag packa in mig i bilen, köra hem och hämta cykeln, ta mig ner på stan o helst vara där innan kl slår halv fem..

See ya!!

Bästa datorn!

Kategori: Allmänt

Igår kväll när jag skulle sätta mig i soffan och blogga lite så upptäckte jag att klockan nästan var elva och att jag verkligen borde gå och lägga mig, vilket jag oxå gjorde.. därför inget inlägg!
Jag har haft fullt upp med att framkalla kort nu i nästan 3 dagar, varje kväll har jag laddat upp fler bilder som har fått ladda under natten o sen har jag laddat in fler.. igår morse var jag klar och skulle bara trycka på bekräfta köp, då stängs hela datorn av.. bara sådär???
Så gårdagen spenderade jag med att vara totalt knäckt över det här.. Vilket senare visade sig vara bortkastad tid för när jag satte igång datorn igår kväll så frågade den mig om jag ville avsluta "påbörjad aktivitet"
Jag tryckte såklart ok o vipps så hade jag alla mina 300 kort framför mig och allt jag behövde göra var att trycka på bekräfta=)
Bästa datorn kan man säga!

Pusslet är lagt.

Kategori: Allmänt

Nu har vi fått veta att Liams dagis kommer att vara stängt nästa vecka oxå men att de förhoppningsvis kan vara tillbaka på sitt "vanliga dagis" vecka 34. 
Vi har därför bestämt oss för att hålla honom hemma tills dess, den här veckan får det bli en del pusslande och nästa vecka kommer farfar Bert och passar honom. 
Det blir bara tre dagar för sen är jag ledig tors och fre då det vankas bröllopi Vimmerby. Bröllop är verkligen hur kul som helst och det har blivit lite av en tradition att gå på minst ett bröllop varje år...

Undra vem som står på tur nästa år??

Frustration som måste ut

Kategori: Allmänt

I det stora hela så har jag/vi varit nöjda med Liams dagis hela tiden men den här sommaren är jag inte speciellt nöjd med..
Vi fick reda på innan sommaren att hela dagiset skulle stänga över sommaren och slås ihop med ett annat dagis... Dessutom skulle en ordinarie personal finnas på det här dagiset hela sommaren..
Ett par veckor innan vi ska på semester så ringer de o säger att vecka 30 så är det bara Liam från hans dagis som ska vara på förskolan så de kan inte ha en ordinarie personal där för bara honom.. Ehh nä hä??
Så antingen fick vi lämna honom på ett helt nytt dagis till några som han aldrig tidigare har träffat, eller fixa så att han inte behövde gå dit över huvud taget.. vi valde de sistnämda!!
Min mamma kom hit o passade honom i 1,5 vecka

Veckan därpå (förra veckan) var det meningen att vi skulle lämna honom på den här sommardagiset då ordinarie personal skulle vara tillbaka. Bara det att jag får reda på att de ordinarie kanske inte är där vid öppning utan de börjar olika tider, o eftersom jag lämnar Liam strax efter 07 så skulle det innebära ett nytt dagis med ny personal. Jag VÄGRAR!!
Tänk er själva att bli lämnad någonstans man aldrig tidigare har varit o till någon vilt främmande o så går ens föräldrar ifrån en.. ush, fy och nej tack!!
Den här veckan skulle allt vara tillbaka som vanligt (vanliga dagiset med ordinarie personal) men i fredags ringde de o sa att de har en vattenläcka o att de tvingas vara kvar på sommardagiset.. Hur länge visste de inte då!
Vi bestämde oss för att avvakta till nu i måndgas o fixa så att Liam kunde vara hemma. Vi får då reda på vattenläckan kan ta upp till 6 veckor att fixa o att de ska vara på sommardagiset veckan ut men att de inte vet vart de ska ta vägen sen, då alla ordinarie dagisbarn kommer tillbaka till sommardagiset o de är fullt hus. Så från och med måndag nästa vecka så ska de vara någon helt annan stans.
Jag blir förbannad.. o så ska vi dessutom betala för det!!

I ren protest så gör jag allt för att hålla Liam hemma, eller rättare sagt så vill jag inte att han ska behöva gå på 3 olika dagis under 2 månaders tid.
Vi pusslar o fixar o trixar för att det ska gå ihop med jobb o tider. Idag körde det dock ihop sig så liam har spenderat eftermiddagen på Sydsvenskan där han har sparkat fotboll med kollegorna, han passade dessutom på att charma alla damer så de föreslog att han skulle vara med mig lite oftare. Själv är jag lite skeptiskt till de då jag föredrar att jobba när jag är på jobbet;)

Kände att jag var tvungen att skriva av mig lite frustration!!

Ge mej huset nu!!

Kategori: Allmänt

Jag har hittat ett hus på hemnet som jag bara blev helt kär i, utan att ens ha sett det. det är en del att fixa, men mest småsaker som att måla o tapetsera men det vill man ju göra vart man än flyttar.
jag har praecis mailat mäklaren för att se om vi kan få en VIP-visning då vi inte är hemma när den "riktiga" visningen är.
Jag kan inte tänka på ngt annat, nästan så att jag skulle kunna köpa huset utan att ha sett det live..

Tur att jag har fått hem alla kort som jag beställt idag så att jag kan pyssla lite med de innan Prison Break börjar.. annars vet man inte, jag kanske hade börjat bjuda hej vilt på ett hus som jag aldrig sett o som kostar några millar.. hade ju kunnat gå hur som helst=/

Partytime

Kategori: Allmänt

ikväll står det inflyttningsfest på schemat, jag är fixad och klar.. väntar bara på att klockn ska bli halv åtta så att jag kan åka och möta upp lite annat folk innan vi ska vidare. det är Maria, en kollega som har köpt en lägenhet och äntligen kommit till skott med att flytta in o ställa till med inflyttningsfest.. vi blir tydligen hur många som helst!!

Så nu ska jag styra mina bruna (ben) mot SJ-husen för att sen svänga på min mina lurviga...
TREVLIG LÖRDAG-KVÄLL GOTT FOLK.. oj!!