jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Packat och klart.

Kategori: Allmänt

Idag har det verkligen varit fullt upp från det att jag kom hem från jobbet och fram tills nu, det har lagats mat (grillat korv), spelat fotboll med lilleman, packat, packat o packat lite till.. hur mycket behöver man egentligen för att vara borta i en vacka.. tydligen skitmycket!!
Bilen kommer att vara fullpackad, tur att man bara har ett barn för hade vi haft ett till så hade någon fått stanna hemma.. o då kör vi ändå V70!!

Det ska i alla fall bli riktigt skönt med lite ledighet, bara en arbetsdag kvar... längtar!!

kan dröja ett tag innan jag skriver för dit vi ska finns inget internet...

                                                                            

Sömnproblem

Kategori: Allmänt

Liam har alltid varit ett barn som somnat själv i sin säng om kvällarna, presis så som vi vill att det ska vara.. Bara det att något har plötsligt hänt, tror att det är en typ av separationsångest eftersom han vill att vi ska sitta inne hos honom tills de att han somnar..
Dessutom har han börjat vakna en till två gånger varje kväll då han skriker efter vatten.. det ahr han gjort innan i perioder oxå så det är inget märkvärdigt med de..
Men så ikväll vaknade han av telefonen för drygt en timme sedan o han vägrar att somna om, eller rättare sagt, han vill att jag ska sitta inne hos honom.. bara det att när jag reser mig upp o ska gå ut så vaknar han o så börjar det om igen.. samma sak..!!
Jag är trött och behöver semester!!
Bara 2 dagar kvar=)

Ikväll har jag bakat en chokladmoussekaka som jags ka ta med till jobbet o bjuda på imorgon. Fira att jag snart ska ha min första riktiga semester sen det att jag gick ut gymnasiet. För jobbar man i den branshen som jag gjorde innan så kan man se sig i stjärnorna om efter semester... Där är det 14-timmarspass som gäller o hinner man sitta ner i 20 min för att äta lunch så ska man vara glad!!

Tobbe är på Debaser o njuter av sin ledighet med lite ölande o Danne Berg.. Jag vill med vara ute i sommarvärmen!
Men måste erkänna att jag har det ganska så bra här hemma i min ensamhet, framför datorn och med ett glas rödtjut!!

Semesterplaner..

Kategori: Allmänt

Sitter här med en skallebank som heter duga, känner på mig att det är ännu en bihålsinflammation som spökar så morgon blir det till att ringa farbror doktorn. Jag känner nämligen inte för att ha en dunkande skalle när vi drar iväg på semester på fredag.
Ska bli så skönt med 3 veckors ledighet, det är behövligt och efterlängtat.
Vi har fått låna en stuga i närheten utav jönköping där vi ska tillbringa helgen och ett par dagar utav nästa vecka, därefter beger vi oss, tillsammans med Fredde, Pernilla och Minna till Norrköping för ett besök på Kolmården och ett par nätter på hotel=)
Meningen var att vi skulle åka till Vimmerby där efter men vi har ändrat planerna och åker hem istället. Kan vara skönt att bara vara lite och ta de lugnt.
Dessutom kommer kusinen med familj hit ett par dagar innan det bär av till Vimmerby för lite ALV & Metallica. Jag är inte speciellt förtjust i Metallica som band men vi ska jobba och det är alltid kul med lite festivalkänsla...

Känns skönt att sommaren äntligen är här och ska man tro på vad som står i tidningarna så verkar det som att den är här för att stanna, i en vecka i alla fall.. alltid ngt!!

Idag har Liam fått bada i sin bil-pool som han bara älskar, han tycker om den lite för mycket, så pass att han badar även med kläder & skor på.. utan att riktigt förstå att det är något fel med det... han verkar inte ens bry sig speciellt mycket om att han är dungsur utan leker på som vanligt... söte!!

Söndagsrapport!!

Kategori: Allmänt

Sonen är inne i nån slags trottsålder och gör allt, verkligen allt för att provocera..
Det innebär allt från att hälla ut innehållet i dricksglaset, inte bara en gång uten 10 ggr om dagen.. till att kasta saker, vilket han VET att han INTE får göra. På dagis säger de att han är världens vilde och att han tom klipper till de större barnen ibland... Så nu när han har semster blir det till att ta i med hårdhanskarna, för någon liten bråkstake till son vill vi inte ha!
Det är inte riktigt så illa som det låter men han har en vilja som heter duga o får han inte som han vill så bryter han ihop fullständigt och han tycker inte att det är tråkigt att reta upp sina föräldrar..
Det tar på krafterna, jag är trött!

Vi har varit nere i Västra hamnen och ätit frukost idag, jag som hade sett fram emot en (typ 10 min) lugn stund med latte o scones fick istället  jaga sonen som vägrade att vara någon annanstans än nere vid havet o alla båtar. Att han dessutom sprang o snubblade om vartannat sammtidigt som han skrek "hoppa i"  gällde det att ha stenkoll precis hela tiden.. busunge!!

Har även hunnit med en tripp till H&M där där jag hittade en klänning som jag inte kunde bestämma mig för om den var skitful eller lite cool, jag bestämde mig för de sista alternativet så nu hänger den i min garderob o väntar på att få gå på fest...
En husvisning har hunnits med, syster letar oxå hus så jag följde med som personlig rådgivare.. Lite för mycket att göra på huset men annars var de mysigt!
Hittade en nybyggd leklpats (den roligaste jag sett, någonsin) så dit tog vi med lilleman idag, men hur rolig kan en lekplats vara om man kan sparka boll istället... typiskt Liam;)

Mannen har varit o handlat o nu väntar varma mackor som han fixat till oss.. lovely!!
En veckas jobb återstår innan jag tar semester..
TJOHOO!!

Midsommar...? Jag har noll koll...!!

Kategori: Allmänt

Idag är det tydligen midsommar.. det känns lite märkligt tycker jag!
Vi är inte såna där som måste fira midsommar på samma ställe med samma folk år efter år, o dessutom leka samma lekar m.m..
Vi hittar på nya saker varje år istället och tycker att det fungerar hur bra som helst. Förra året var vi Mellbystrand och hade hur kul som helst och i år ska vi till Kävlinge och hoppas på att ha minst lika roligt, det är ju vad man själv gör det till!!

Vi vet ingenting om eftermiddagen/kvällen mer än att vi har en adress som vi ska till kl 13.00 och att vi ska ha med oss badkläder o egen dryck. Jag kommer att vara nykter men har bestämt mig för att köpa med ett par alkoholafria öl, bara för smakens skull=)
Vad som sen är på schemat och vad vi ska äta det har jag ingen aning om, jag som i vanliga fall vill ha koll och veta allt, känner för stunden att det känns riktigt skönt att ha noll koll!!

Den roligaste midsommaren jag varit med om var när jag bodde I USA och vi var i Clear Lake en helg för att fira med en massa skandinavier... jag har aldrig firat midsommar så mycket som den dagen.. de var helt galen men sjukt kul!


Jag och Mimmie (hon kommer dessutom hit imorgon, ett år sen vi sågs sist.. ska bli superkul)

Nu ska jag fixa till mig, frågan är bara om man ska ta på sig känning eller byxor.. Solen skiner men det känns ändå lite kallt och blåsigt.. det får nog bli klänning o så packar jag ner byxor till kvällen.. eftersom man inte ska dricka sprit så känner man ju när man fryser;)

Glad Midsommar på er!!

Klockan 15.30

Kategori: Allmänt

Jag är kallad till möte kl 15.30 idag för att få veta hur det blir med min anställning..
Jag hoppas verkligen på ett positivt besked!!

Vem va bruden...

Kategori: Allmänt

Till alla er som såg Desperate Housewives igår.. spännande juh!?!
Men till den stora frågan; vem va bruden som Mike gifter sig med??

Jag hoppas och vill att det ska vara Susan, de hör ihop!!


Mer sol åt folket!!

Kategori: Allmänt

Förkylningen, eller vad det nu var är mycket bättre idag. C-vitaminerna gjorde susen, synd bara att Liam sov som en riktig knöl inatt så när klockan ringde 06.20 så var jag trötare än tröttast. jag stängde tom av alarmet o la mig till rätta för att försova mig..
Vaknade med ett ryck 10 min senare o skyndade mig upp för att fixa till mig någolunda, väcka lilleman o få på honom kläder, prommenera bort till dagis (men en 13 kg tung Liam) på ena armen o handväskan på den andra. Att jag aldrig lär mig att ta skor utan klack i såna lägen...!!
Tillbaka hem för att hämta bilen, vidare till jobb för att dra kortet till entre-dörrarna 07.30

Ganska så bra jobbat enligt mig själv!!

Idag har vi börjat med ett nyytt projekt, en näringslivsbilaga som ska ges ut i september.. Känns kul med ett nytt projekt. Frågade dessutom chefen idag när jag får reda på hur det blir med min anställning... svaret blev: På torsdag!!
Först ska vi till the Lodge och SPA:a=)

Jag har bara 1,5 vecka kvar till min semester, Tobbe jobbar sin sista dag på sön.. orättvist! Men sen har jag två veckor i aug då han får nöja sig med en.. vi pratar om att ev ta en sista minuten någonstans. Passa på medans det är gratis för lilleman lixom..

Ikväll är det säsongsavsluting av DH.. så från och med nästa vecka är det väl bara skit på teven, därför kan det vara på tiden att få hit sommaren till Sverige.. för den lyser verkligen med sin frånvaro!! 
                                                                      
                                                                                     Mer sol åt folket tack!!


TW-premiär.

Kategori: Allmänt

Har kännt mig lite halvkrasslig hela dagen, skulle inte förvåna mig om jag blir sjuk tills på onsdag när vi ska till the lodge med jobbet.. vill inte!!

Jag har samlat vuxenpoäng ikväll genom att gå på mitt första tupperwere-party! Tycker dock att det är lite dyrt för plastbunkar men en salladsskål blev det allt!

Liam har ett nytt favoritställe, i fönstret i vardagsrummet där han kan stå och spana ut över gatan..


En annan favorit är bankbrädan, han hamrar som en riktig snickare.. undra vem han har fått det ifrån??


Jag är inne i en blogg-torka så bilderna får tala för sig...

Ska hälla i mig lite C-vitamin nu o hoppas på att halsonten är som bortblåst när jag vaknar imorgon.. wish me luck!


Söndagsmys..

Kategori: Allmänt

meningen var att jag skulle skriva lite om helgen som varit samt lägga in lite kort men Liam har klyddat med sovandet här ikväll så det har inte blivit så mycket egentid... så istället för att spenadera min kväll här vid datornså ska jag passa på att krama lite på min kära sambo..
En kortvecka väntar med en övernattning, SPA o 6-rätters middag mellan ons och tors på The Lodge..

Skriver mer imorgon!!


Regnet öser ner..

Kategori: Allmänt

Om en kvart slår klockan 14.30 och då ska jag och hela mitt gäng "Innesälj" åka till Kävlinge för en helkväll med god mat o trevligt umgänge..
Tråkigt bara att regnet öser ner o att det blåser storm ute.. Har nog aldrig varit med om så dåligt/tråkigt väder.. en hel dag dessutom!!

Vi får se om det blir till att sova över eller om vi tar en taxi hem inatt.. 
Nu kommer snar sonen och sambon..

Adios!!


Sjung för studentens lyckliga dar...

Kategori: Allmänt


Hur glad kan man vara...?


Mona som tog studenten!..


Liam och Anna..


Det ska börjas i tid...


.....


Poolparty/Party

Kategori: Allmänt

Ännu en hektisk vecka börjar lida mot sitt slut. Vi har haft ett mål, en budgett som vi skulle klara. Imorgon är sista dagen o det ser ljust ut! Detta innebär att innesälj blir kvar på Sydsvenskan och att jag har ett jobb att gå till även efter sommaren=)
Om jag kommer vara anställd av manpower eller SDS är fortfarande oklart! Vi ska få besked innan midsommar är det sagt.
Detta ska i alla fall firas hemma hos chefen imorgon eftermiddag/kväll. Tanken var från början att vi skulla ha poolparty med respektive och barn men eftersom det ska regna, hagla o blåsa upp till storm imorgon så blir det nog bara party;)

Det ska bli jätteroligt att träffa allas familjer, tror att vi är nästan 20 pers så det ser jag fram emot.
Får väl packa med flytväst till Liam för ska de andra kidsen bada så tvekar ju inte han att hoppa i, med eller utan flytväst...


Tog en bild på chefens hus när vi flög ballong.. huset med pool till vänster!


Sommarfest

Kategori: Allmänt

Lägger upp lite bilder frå sommarfesten.. det fanns en hel del bilder att välja mellan..

   
Förfest i loungen, bussfärd till Alnarp o lite mingel..


Tråkig pose.. sådär!!

  
Lite fler bilder från kvällen..


schleten...

Kategori: Allmänt

När jag tänker tillbaka på sommarfesten i fredags så känns det som att kvällen var relativt lugn och att alkoholen slank ner i lagom rast takt.. men med tanke på hur trött jag har varit hela helgen så måste det ha varit aningen hårdare, eller så pallar man helt enkelt inte trycket..
Jag får skylla på att jag är ute alldeles för sällan men när jag väl gör de så gör jag det med råge;)

När Liam väckte mig i lördags morse kl 08.14 så kände jag mig fortfarande full, passade på att vila när han sov lunch och till min stora förtjusning sov han/vi i hela 3 timmar innan det var dags att gå upp o inse att man hade sovit bort hela dagen..

Upptäckte tidigare idag att jag måste ha varit kvällens papparazi med tanke på hur mycket kort som finns på våran kamera, kan oxå vara så att jag har lånat ut den och att det är någon annan som har tagit korten åt mig..
Bildbevis kommer, men inte ikväll!!

Nu väntar sängen...


fredag den femte juni

Kategori: Allmänt

Jag förstår inte hur man kan vara konstant trött, en tanke var att det kanske beror på ballongflygningen.. men i hur många dagar kan det sitta i egentligen??
jag har lixom inte tid att vara trött! Igår kväll hade jag kunnat gå o lägga mig samtidigt som lilleman men lite egentid vill man ju ha så det blev till att sitta upp ett par timmar till..

Ikväll har vi sommarfest med jobbet  och det verkar som att alla har gått in för temat: vitt
det pågår modevisning för fullt o alla visar upp sina nya inköp=)
Hoppas bara på att vädret blir ok!!



späckat schema..

Kategori: Allmänt

Eftersom detta är typ världens mest händelserika vecka i mitt liv (;)) så har jag aldrig någon tid över till att blogga, men idag var jag på jobbet 07.20 så jag passar på att printa ner ett par rader..
Liam är fortfarande hemma från dagis, han är hur pigg som helst men riktigt kass i magen o vad det beror på vet vi inte. Kan ha varit i helgen när vi satt ute o han åt pommes från donken, han hällde ut alla pommes på marken o sen käkade han upp dem.. eller så kan det ha varit när han drack vatten från en fontän nere på stan..

Imorse när jag vaknade så öste regnet ner o eftersom Tobbe är hemma med Liam så bestämde jag mig för att ta bilen, men när jag kom ut o skulle åka så var det klarblå himmel o inte ett tecken på att det hade spöregnat 15 minuter innan.. sjukt!!
Känner mig dessutom väldigt trött, kanske beror på att man fick i sig ett par glas vin igår.. 
Manpower hade sommarmingel, som det så fint heter, på St Jörgen. O det var faktiskt väldigt trevligt!

Idag är typ ända dagen då jag/vi inte har något planerat.. jag ska bara hem efter jobbet o njuta av att få vara med familjen..
Imorgon är det sommarfest med jobbet så vi blir upphämtade här med buss o sen är det full rulle hela kvällen. Dessutom kommer min kusin med familj från Småland så på lördag ska vi hitta på ngt med dem o på sön jobbar Tobbe.. sen är det helt plötsligt en ny vecka med nya möjligheter, vi ska till Chefen nästa fredag eftermiddag/kväll o grilla o bara umgås med varandra o våra familjer.. Hoppas på att det blir fint väder så att vi kan bada i deras stora pool!!

Åter till arbetet..




Lite fler bilder...

Kategori: Allmänt

Vi packar ihop ballongen..


Hoppsan.. En del utav gänget från Sydsvenskan=)


Weeii!!


Ballongflygning...

Kategori: Allmänt

Äntligen blev det av.. ballongflygning!!
Kl 03.05 steg jag upp i morse för att infinna mig i Lund kl 04.00 för att flyga ballong, vilket äventyr!!
Tog hur mycket bilder som helst men eftersom jag slutar jobba nu så hinner jag inte skriva till bilderna så det får bli vid ett senare tillfälle. det kommer dessutom fler bilder, under morgondagen!!


Här håller vi på att "bygga ihop" ballongen..



Själva ballongen ligger i säcken.. tungt var det ska ni veta!!

   
Förberedelser... 


Ballongen fylls med kalluft..




Här är vi inne i  ballongen under tiden vi blåser upp den..



Ballongen strax innan vi reste upp den för flygning...


På väg mot Lund..


Flygfoto...


Ballonghäng...


Jag & Maria..

Skuggan av ballongen..




Strax innan landningen..


Sydsvenskans ballong!!


Hela gänget.. (utom jag som tar kortet)


jag försöker rubba ballongen;)


landningen.. gick suveränt bra=)


härliga söndag..

Kategori: Allmänt

Igår spenderade vi dagen på våran uteplats från kl tio på morgonen tills det var dags för lilleman att knoppa..
Den nya poolen var poppis..





Nu vaknar lillemann som är hemma med kräksjuka idag.. o jag vabbar!!