jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Första bebisen har kommit till världen..

Kategori: Allmänt

Jag, eller vi har inte riktigt förstått att vi ska ha ett barn till, man blir påminna ibland då det bubblar till i magen men jag lyckas alltid inbilla mig att det bara är en fis;)
Antara att allt blir mer verkligt efter att vi har varit på första ultraljudet, så var det med Liam..
Om en vecka är det dags!!

Med Liam så hade man stenkoll på vilkn vecka man var i och vad som hände med barnet från vecka till vecka.. den här gången hinner jag lixom inte med.. Kommer på mig själv ibland med att jag borde gå in på ngn gravidsida för att at reda på i vilken vecka jag är.. gjorde det precis och vips så är det redan vecka 18.. alltså nästan halvvägs! Hur gick det till??
 
Känns bra att det är 5 månader kvar till ankomst för jag/vi måste hinna förbereda mig/oss på vad som komma skall.. 5 månader går fort...

med Liam så syntes det ganska sent på min mage att det var en bebismage och jag trodde att dt skulle synas mycket tidigare den här gången.. men det tycker jag inte att det gör!!
jag tror inte att mna kunde ana attd et var en bebis fören i vecka 28 ca med Liam och hade man inte vetat att jag var gravid nu så hade man inte anat det, tror jag?!?
Själv tycker jag bara att jag ser lite pluffsig ut, som att mat är det bästa jag vet och har varit en månad eller två;)

Blev lite chockad bär jag läste hur stor barnet är redan nu..
 

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

Igår så fick Liam sin 4:e kusin..
Fredde och pernilla fick en liten pojk och Minna blev änligen storasyster.. Ett STORT grattis till er alla, vi är så glada och längtar redan efter att få träffa er alla fyra.

Frustrerad, ledsen och arg!

Kategori: Allmänt

På onsdag är det en vecka sen jag var med Liam på vårdcentralen, han fick ta prover på bla salmonella och en massa andra magbakterier..
Idag ringde jag för att se om de hade fått svar på proverna.. allt var bra och proverna visade ingenting! Frågade doktorn hur vi skulle gå vidare och det ända han säger är att vi ska lägga om liams kost i 2 veckor framöver, ingen mjölk, grädde osv.. och så länge som han har diarré så ska vi hålla honom hemma från dagis. Stackars barn. Jag mår riktigt dåligt över dt här, att inte veta vad som är fel med ens barn..
I helgen har han dessutom näst intill matvägrat, och han som i vanliga fall ÄLSKAR kakor o bullar har inte ens velat smaka när det har varit kalas.. bara en sån sak gör ju att man blir orolig.
Liam har haft problem emd sin mage i stort sett hela hans lilla liv och just nu blir jag förbannad för att ingen tar en på allvar, ngt är ju fel.. varför inte ta reda på vad??

Det känns som att läkarna säger, prova de och prova de bara för att bli av med en.. men de är ju inte nomalt att ha vattenbajs i över 3 veckor!!!!!!!!!!!

Så nu ska Tobbe och jag turas om att var hemma med lilleman i ca 2 veckor för att se om hans mage blir bättre av mjölkfri kost. Om inte, ska vi prova ngt annat i ytterligare 2 veckor då eller hur tänker de där vitklädda, sk doktorerna i dagens usla sjukvård??

Jag är frustrerad, men mest ledsen och arg, känner mig så värdelös som förälder när man inte ens kan hjälpa sitt eget barn!!

Barnkalas..

Kategori: Allmänt

I söndags hade Liam sitt allra första barnkalas, det var en upplevelse vill jag lova..
Nästa år minskar vi 3 timmar till 2. Tror verkligen att det räcker för så små barn!
Lägger upp lite bilder..


Kalasfin..


En nöjd Liam med partyhatt.


Sötnosar..


Liams tårta..


Efter 3 timmars lek så låg alla lekaser utspridda över heeela lägenheten..


Puhhh

Härliga helg!

Kategori: Allmänt

Det tog inte många sekunder för den lilla mannen att somna ikväll, han bad om att få gå och lägga sig innan klockan hade slagit sju.. så nu hoppas jag på att det inte blir en alltför tidig morgon imorn.

Liam har ju under en längre tid varit aningen kass i magen till och från så i onsdags tog jag mig i kragen, efter att ha insett att det kanske inte bara är något som går över av sig självt, och ringde vårdcentralen. vi fick en tid två timmar efter samtalet.
jag hämtade upp Liam på dagis, och med en förhoppning om att vi bara skulle runt hörnet o vara borta max 20 min så struntade jag i extra bjöjor och allt vad det heter.. Självklart bajjade han så fort vi kom innanför dörrarna på VC och jag frågade snällt en sköterska om de hade en blöja som jag kunde få. 5 min senare kom hon tillbaka med en dambinda, eller en blöja för äldre damer som inte kan hålla tätt..
Det var ju bara att låta bli att börja gapskratta, ta med Lim in för att byta bjöja och sen försöka knöla ner en 5 cm tjock binda i hans byxor.. han tittade jättekonstigt på mig och gick så bredbent att alla vi träffade måste ha trott att han hade skitit för en hel karl o gick omkring med de i byxorna..

Doktorn ville ta en massa prover för att se så att liam inte har salmonella eller ngn annan bakterie i magen.. och så länge han har diarre så tyckte han att vi skulle hålla honom hemma från dagis. Sagt och gjort, jag stannade hemma resten utav dagen och nu har Tobbe varit hemma i två dagar.. Känns konstigt att vara hemma med ett friskt barn, eller i alla fall ett barn som mår precis som vanligt och som bara vill busa och blir helt rastlös av att bara vara hemma och hela tiden vill bli aktiverad..
Provsvaren kommer förhoppningsis i nästa vecka, vi ska dessutom utesluta mjölk från hans kost. det kans tydligen sätta igång magen ordentligt. Visar inte proverna ngt så ska de utreda om det kan vara ngon typ utav allergi.. Hoppas inte!!

idag gick jag tidigt från jobbet, jag har från och med den här veckan börjat med att jobba in en halvtimme varje dag för att kunna sluta vid 14 på fredagar.. nice!!
Så efter jobbet idag så hämtade jag upp familjen o körde till babyringen där det va stor utförsäljning eller jubileum så vi passade på att köpa en bilstol till ett bra pris!
Stannade även till på skivlagret där Liam fick 6 nya pippi-filmer. han älskar ju pippi och innan har vi bara haft en film som har gått varm här hemma...
Jag fixade till en moussaka när vi kom hem och den smakade hur bra som helst.
Älskar känslan av att det är fredag så nu ska jag krypa upp hos min andra hälft i soffan o njuta av att vi har en hel helg av ledighet..
Mot godisskålen!!

Blandad dag..

Kategori: Allmänt

Idag har varit en blandad dag med mycket funderingar kring allt och ingenting..
Dagen började väldigt bra med min första riktiga massage, tidigare har jag bara varit på massage i Thailand och det räknar jag inte som en riktig massage. Den jag fick idag var dessutom på arbetstid så de tackar jag för.
Jag fick en ny tid om 6 veckor men då kanske magen har växt en aning så att man inte kan ligga på mage.. det får bli ett senare problem..

Sen har dagen flutit på ganska så bra med en del möten och en massa jobbande. Klockan tre hade vi personalinformation, eller ett krismöte skulle jag vilja uttrycka mig att det var.. det ska tydligen varslas en massa på jobbet. man har väl förstått det efter de senast månaderna men när man väl får höra det ur VD:s mun så blir det så verkligt. Allt ska tydligen ske gasnka så snabbt, eller se ska ta beslut om när och hur många..
Eftersom jag var en utav de sista in så känns det just nu som man hänger ganska så löst.. Känns skittrist för det här är det första jobbet som jag verkligen gillar och trivs med. Jag vill vara kvar!!
Det blev en hel del funderingar efter mötet och det är klart att man spekulerar i vad som komma skall, alla är vi oroliga för våra jobb!!
Men man kan inte göra så mycket mer än att vänta vänta och se.

Efter jobbet så bar det av in till grananrna som bjöd på middag, asiatiskt! Verklgen jättegott..
Jag älskar att bli bjuden på sådan mat som man inte lagar själv, att få lite nya ideér och tips på vad man kan göra själv. Liam och Noel har busar o sprungit runt så vi har legat dubbelvikta av skratt vid ett antal tillfällen.. så kul nu när de verkligen leker ihop och kan prata med varandra.

Jag har börjat känna bebisen i magen. Den sprattalande fisken som alla pratar om, själv tycker jag mer att det känns som en fis som far runt i magen och inte hittar ut.. o så är man lite svullen på de.. Man ser ju mer pluffsig än gravid ut för tillfället...
Bara 2 veckor kvar till UL.

Nu ska jag ha frukstunden innan mina deperata hemmafruar ska ta över mitt liv för en timme..


Hipp Hipp hurra, idag är det Liams födelsedag..

Kategori: Allmänt

Idag fyller våran Liam 2 år.
Vi har haft en lugn eftermiddag/kväll. Anna kom förbi o sällskapade oss både under tårtätandet och Liams ivriga paketöppning. Han fick en hel del bilar som han har kört omkring med hela kvällen.

 
Liam efter att ha fått i sig ett antal chokladkakor...


Liam blåser ut ljusen och applåderar åt sig själv.. söte!Kalas nr 2

Kategori: Allmänt

En fullspäckad helg lider mot sitt slut och ingen är tröttare än jag. Halva släkten har varit här och firat Liam så fullt hus kan man lätta säga att det har varit.. Alltid lika roligt men ikväll njuter vi av lugnet..
Har hunnit med en husvisning, lite städning och en sväng till Willys idag. Imorgon fyller Liam 2 år och ska bjuda dagis på fruksallad.
Fattar inte att det verkligen har gått 2 år sen man låg där på BB och tog i för kung och fosterland.. Men det var natten tiill den 19 oktober för 2 år sen som det hela satte igång.. och inte ens 6 månader tills man ska göra det igen...

Eftersom det var alldeles för länge sen jag la in bilder här på bloggen så bjuder jag på några idag..


Finaste Liam..


Minna på leklandet "Skattkammarön"Liam spelar piano på skattkammarön..Liam med sitt älskade polis-parkerngshus..


Kusinerna äter vispgrädde..


Paketöppning..


"Barnbordet" lägg märke till Liams snygga frisyr.. haha


Liam med moster..


Liam mosar tårta..


kalas, julklappar och bebismys..

Kategori: Allmänt

Det var tydligen inte bara jag som hade gått i taket gällande dagis månadsbrev om att ens barn inte ahde rätt till dagis när den ena föräldern ar hemma för sjukdom, ngn hade hunnit före och när liam kom till dagis i måndags så satt det lappar på alla platser där de bad om ursäkt för "felskrivningen"
Tack för det säger jag bara!!

Min mamma är här och hälsar på i ett par dagar så ikväll har vi haft ett minikalas för Liam, han fick bla ett polisgarage med olika ramper, en hiss, helikopterplatta mm. som han blev elt tokig i, det gick verkligen inte attfå kontakt med honom när han väl satt sig ner för att leka... söte!
I helgen blir det mer kalas, tobbes släkt kommer hit så jag måste hitta ngn god tårta som jag kan baka, förslag ngn??
Nästa helg blir det barnkalas, vi har bjudit hit föräldragruppen plus några kompisar, känner att det inte får bli för mycket. han förstår ju ändå inte. Han är ju glad bara en kompis är här o leker med honom.. de beöver inte ens leka ihop, bara vistas i samma rum!

Annars händer det inte så mycket, jag slog in årets förta julklappar i söndags. Så tidigt har jag aldrig handlat julklappar innan men jag passade på i ullared så nu är hälften klara ungefär.Skönt!

Jag inväntar 4 bebisar som ska "ploppa" ut innan årsskiftet och tycker att de kan sätta igång ganska så snart för jag vill sniffa bebis.. Det är ju så mysigt!

En fråga som kräver ett korrekt svar...

Kategori: Allmänt

I torsdagsnär jag var iväg med jobbet så fick Tobbe äran att gå på Liams första föräldramöte på förskolan. Jag som gillar att ställa tusen frågor fick nöja med mig månadsbrevet som vi fick dagen därpå, alltså i fredags.
Allt som stod på de 2 A4-sidorna verkade vettigt förutom en sak...
Jag skriver helt enkelt av vad som står i brevet.
"En punkt som vi glömde att ta upp på mötet var att när en förälder antingen är ledig eller sjuk, så ska även barnet/barnen var hemma".
Detta klingar INTE i mina öron. jag är helt med på banan när det gäller ledighet. Självklart är Liam hemma från dagis om jag eller Tobbe är lediga från jobbet. Men om jag ligger hemma med 40 graders feber så kan det ju inte vara meningen att jag ska ha  pigg och kryLiam hemma och orka ta hand om honom. I så fall kan jag ju lika gärna gå till jobbet för det känns exakt lika jobbigt.
Och vad hade hänt om jag hade brutit foten och kappt kunnat gå, ska Liam vara hemma hos mig då oxå??
Jag blir förbannad bara av att tänka på det här för jag tycker att det är ren bullshit!!
Är det verkligen så här eller har de helt fel. Jag kommer inte att släppa detta, det ska gudarna veta!!!

När jag är gravid (med alla spökande hormoner), och dessutom arg så är det ingen som vill bråka med mig... Det kan gå precis hur som helst!

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

det är mycket nu..
Har ine bloggat på flera dagar, jag var på väg en gång igår, skrev tom ett par rader som jag sen suddade ut och stände av datorn.
Igår morse, väldigt tidit så åkte jag med kollegorna till the Lodge för en heldag med utbildning, team-building, SPA, 6-rätters middag och övernattning.. inte helt fel kan jag lova även om jag fick hoppa över spaandet pga av mitt sk tillstånd..
För er som bor här nere i skånekrokarna eler för er som funderar på att åka iväg en helg för att bara koppla av så är verkligen The Lodge helt rätt ställe att göra det på.

Idag har det mest fixats en massa här hemma, direkt efter jobbet så kröp jag upp i soffan och vilade mig nån timme innan det var dags att hämta lille mannen på dagis, hade ju inte sett honom sen igår morse och saknade honom som bara den. Skönt att vara hemma hos mina killar igen..
Sen har det lagats en delikat middag som uppskattades utav precis alla, vi  har tvättat, diskat, plockat undan alla saker som ligger överallt, badat osv...
De senaste timmarna har tillbringats i soffan med en skål godis, vin för sambons del  (som jag sniffar på emellanåt) och cola till mig. Liam deckade strax innan idol, timing/planering kan man oxå kalla de...

På tal om idol så är jag lite besviken på kvaliten i år.. men det kanke alltid är så här "osäkert" i början??
Jag har i alla  fall 3 favoriter: Mariette, Tove och Erik.
Ikväll hoppas jag på att Rahbi  (eller vad han nu heter) åker ut. Så rösta på gott folk!!

När vi va på IKEA i veckan så fick vi ngt utav ett ryck och köpte med oss ett utställningsex utav en schäslong hem. Vi har egentlígen ingen plats för den men den va grymt snygg och väldigt bekväm.
Så om vi bara kan få ngn till att slå upp en vägg åt oss så ska vi nog få den att passa in någonsans. Ingen frivillig??

Nu ska jag mysa vidare och njuta av att det är helg, två hela lediga dagar återstår..

Åt hellskotta med "det nya livet"

Kategori: Allmänt

Idag är mina desperata hemmafruar tillbaka i tv-rutan, jag har saknat dem en aning och tycker att de kör igång säsongen alldeles för sent.. det är ju redan oktober lixom. De borde ha kört igång för minst en månad sen.
Jag hoppas verkligen att det är Susan som Mike gifter sig med..

Idag har det varit en sån där solig och härlig höstdag, så efter att vi hade ätit middag här hemma så lämnade jag sambon med disken och tog med mig sonen till parken för lite lek, men mest för att plocka kastajer. det är säsong för dem nu och vill man ha några så får man ligga i för annars plockas dem av folk som sedan säljer dem på torget.. Och varför betala för ngt som man kan få gratis??
liam tyckte i alla fall att det var dagens höjdpunkt och han plockade för fulla muggar, det slutade med att vi hade alldeles för mycket så vi kastade hälften i en fontän på vägen hem. Han hade nog kastat i allihopa om han själv hade fått bestämma..
Så nu var pyntet till adventsljusstaken fixat..

Mannen är iväg och kick-boxar, tanken var att vi skulle göra det tillsammans men jag la ner de planerna för ett par veckor sedan. Efter att ha insett att man än en gång ska bli smällfet så kan jag lika gärna på slå stort och skita i allt som har med träning och göra, och ta tag i det på allvar om ett år eller så..
Så åt hellskotta med "det nya livet" för här ska det ätas, för två...

En liten hulligan

Kategori: Allmänt

Ikväll har det varit lite utav en kaotisk kväll hemma hos familjen Jonsson/Danielsson...
Liam som i vanliga fall ber om att få gå och sova, vägrade ligga i sin säng och sprang gång på gång ut i vardagsrummet. Det slutad med att vi blev ovänner och Tobbe fick ta över!!! UNGE!
Den senaste tiden har Liam inte riktigt varit sig själv, han testar alla gränser som går att testa, och gärna om och om igen.. Verkligen provocerar!!
Det går till en viss gräns men när han står slår på väggar, möbler, tv:n med en bandyklubba eller vad det nu kan vara.. och man har sagt ifrån ett antal ggr, så tröttnar man till slut och säger ifrån på skarpen.
Ibland får han även för sig att han ska slåss och kan då komma och drämma till mig eller Tobbe med, i princip vad som helst.. Samtidigt som han slår så säger han, -mamma ledsen och så ger han mig en kram.. Bra att han vet att det han gör är fel men det måste bli ett slut på alla dumheter. Bus och hyss hittar alla barn på men när det handlar om att slåss så har det gått för långt..

låter kanske som att han är värsta hulliganen, så är inte fallet men jag är trött och då är det jävligt lätt att gnälla.

jag har städat hos våra äckelgrodor idag, de börjar se riktigt gamla och skrynkliga ut så jag hoppas på att de snart kastar in handduken.. och en sak är säker, vi ska aldrig någonsin ha grodor eller ngt annat äckligt djur i vårat hem framöver.. ush!!

Annars är det en fullspäkad vecka. imorgon blir det ev en tur till IKEA efter jobbet, dels för lite shopping men även för en köttbullemiddag.. Mmm
På onsdag är det stora annonsördagen så jag och mina kollegor ska spendera dagen på slagthuset med en massa kunder, föreläsningar och lite annat skojsigt.
På torsdag morgon åker jag och mina kollegor till The Lodge för en heldag med utbildning, 6-rätters middag, SPA och övernattning.. Sen är det fredag igen och helgerna bjuder alltid på en massa roligt..

Skulle beställa biljetter till Idol, en utav fredagsfinalerna är ju i Malmö, men det var tydligen slutsålt.. jäkla skit!!
Hade varit kul att se det live en gång.

Nu ska jag decka i soffan och invänta hollywoodfruarna..

Utgång och soffhäng

Kategori: Allmänt

Ikväll är det invigning för ÅBRO:s nya pub/restaurang här i Malmö. Jag, eller vi hade fått en inbjudan men vi hade tyvärr ingen barnvkt så jag skickade iväg Tobbe som tog med sig Danne Berg. Lite vimmerby-folk på ett ÅBRO-ställe känns ju inte mer än rätt..

Jag kommer inte ihåg när Tobbe och jag var ute, bara vi senast.. jag vet att vi var ute och åt när jag fyllde år förra året men sen..??
Jag fick ju en weekend i Göteborg i födelsedagspresent, kanske borde utnyttja den ganska så snart.. Jag skulle behöve det känner jag!

Imorgon kommer min mormor och morbror hit, de ska övernatta här för att sedan åka vidare mot tyskland på lördag morgon.. de ska bara dit över dagen för att handla med sig lite smått och gott av de alkoholhaltiga dryckerna som är aningen billigare där.

Nu ska jag fortsätta kvällen med ett gäng clementiner och idol, i min egna lilla ensamhet=)

I väntans tider..

Kategori: Allmänt

Det blev inget hus för vår del, planen var ju att chockhöja budet med ett par hundra tusen men den planen gick ju käpprätt åt helvete, rent ut sagt!
Hur ska man någonsin ha råd att köpa ett hus undrar jag??

budgivningen skedde via sms och bara 5 min efter att vårat bud pipit i alla budgivares telefoner så steg budet med 100 000 på bara ett pip.. Därefter ringde mäklaren till mig och beklagade att huset tyvär inte skulle bli vårat om vi inte vill bjuda över.. Vi ville men man måste dra en gräns för annars kan det bli hur dyrt som helst. det fortsatte att pipa i min telefon ett par timmar och det senaste budet som kom in var på 3 mille. Alltså steg huset från 
2 290 000 till 3 millar, cirkus 700 000 på bara ett par timmar. Snacka om chock!
Tror att mäklaren var i lika stor chock då han försökte trösta mig med att huset inte var värt mer än max 2,6 miljoner..
Men men.. Det huset var ju lixom vårat. Jag hade redan börjat möblera (i huvudet).

Nu har vi letat hus i snart et års tid och börjar verkligen fundera på om det faktiskt finns ett hus för oss eller ska man behöva bo i en hyreslägehet resten utav livet??
I väntans tider, kan man lugnt säga...