jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Det blir inte alltid som man tänkt sig..

Kategori: Allmänt

Den här veckan skulle ha spenderats med familj och vänner i Småland. Istället har vi legat magsjuka, fått ställa in nyårsfirandet med fina vänner och inte träffat en tredjedel utav alla vi skulle ha träffat och umgåtts med...

Men jag fick min efterlängtade juldag, även om inte den heller blev riktigt som det var tänkt. Jag var i alla fall full och helnöjd med kvällen.

Liam är fortfarande vaken, han väntar med spänning på tolvslaget, eller mer att få skjuta raketer och tända tomtebloss.
Jag är mest impad av att vi alla fortfarande är vakna...

Vi mår i alla fall bättre och ikväll har vi alla kunnat äta både middag och godis.

Det är den lugnaste nyårsaftonen någonsin och jag dricker pommac, gott som snus!!

Gott Nytt På Er Alla..

Hon ställde sig upp.

Kategori: Allmänt

Ikväll när Liam & Milla skulle bada i den blåa (ikeabaljan) hemma hos farmor, så tar Milla tag i kanten och ställer sig upp. I samma ögonblick som hon kommer upp på båda benen så stupar hon med huvudet över kanten. Jag fångar henne såklart.
Min shit, ungen är ju inte ens 8 månader..

Sitt still!!

Dålig service - då går jag igång på alla cylindrar...

Kategori: Allmänt

Jag är förbannad!
Det började redan igår och idag har det bara blivit värre...

För det första så vill jag att POSTEN ska få veckans ris.
Anledningen till detta är att våra julkort (som jag la på lådan i onsdags i förra veckan) fortfarande inte har kommit fram. Hur svårt kan det vara??
Kommer de inte imorgon så ska jag aldrig mer skicka julkort med posten, då får det bli digitalt.

För det andra är jag tokförbannad på photobox.se som skulle ha levererat 4 julklappar som senats den 17 december. De har fortfarande inte kommit. De skyller på överbelastning. Jag säger bullshit!! Gå inte ut med erbjudanden om dittan och dattan som ni sen inte kan hålla.
Jag har precis skickat ett mail, ett argt sådant och talat om att de kan bjuda på julklapparna som ingen fick på julafton.
Grrr!!
Svarar de inte så skickar jag tillbala skiten och beställer från någon annan.
Jag önskar nästan att jag hade varit på jobbet och kunnat skicka mailet från min sydsvenskanmail, det brukar göra susen!!

Dålig service är det värsta jag vet...
Jag går igång på alla cylindrar tills jag får som jag vill.. (oftast)

O vi som inte skulle köpa så mycket julklappar..

Kategori: Allmänt

O det här är inte ens alla...
Det finns ett par påsar till...Än en gång undrara jag hur vi ska få in allt i bilen??

Liam "skjuter raketer"

Kategori: Allmänt

I gårdagens adventspaket var det tomtebloss. Den mest uppskattade paketen hittills!
Liam lyser upp (som ett barn på julafton) när han väl tänt ett bloss.
Han kan heller inte sluta utan måste tända alla tills dem är slut.

Enligt honom så heter det verkligen inte tomtebloss, utan raketer. Och håller man dem i handen (som han gör på korten) så "skjuter man raketer"

Så vill man göra liam glad så ger man honom helt enkeltett paket tomtebloss.

Milla 8 månader

Kategori: Allmänt

Eftersom vi åker mot Smålandet imorgon och jag vet hur dålig jag är på att blogga när vi är där så passar jag på att skriva lite update redan idag.

Vi var som sagt på BVC igår och Milla väger nu 7740g och är 69 cm lång.
(När Liam var 8 månader så vägde han 8435 g och var 70 cm lång).

Hon äter enbart Hipps barnmatsburkar, från 6 månader. Det får absolut inte vara några bitar i maten för då klöks hon.
Annat som hon gillar är våran mat. Hon är väldigt nyfiken på det vi äter och smakar gärna. Så där går det bra med bitar!
Igår fick hon pommes och fläskfilé. Ett säkert kort som hon bara älskar är pannkakor. Hon kan äta en hel utan problem och plockar glatt bitarna som ligger framför henne och mosar in dem i munnen.

Sover gör hon sådär. Just nu är hon förkyld och sover värre än värst.. jag undrar lite vad som hände med min lilla bebis som sov hela nätterna med bara ett uppvak för mat??
Nu kan hon vakna allt mellan 2-6 ggr per natt och knöla och böka runt.
De tre senaste kvällarna har hon je dessutom vaknat en timme efter läggning och vägrat somna om och istället varit vaken en timme eller två innan hon somnat om för natten. Ikväll sover hon (peppar, peppar).
Jag hoppas det vänder och jag längtar efter en hel natts sömn.
På dagen sover hon 2 ggr, en gång på fm och en gång på em.

Leka gör hon helst med storebror. Man märker att hon kräver mer och mer uppmärksamhet. Att sitta själv och leka är inte längre lika roligt som det tidigare har varit. Det ska hända någonting, helst hela tiden. Gåstolen är rolig ett tag, men inte för länge.
Det märks att hon vill lära sig att ta sig fram på egen hand. Hon har börjat med att ställa sigi krypställning från sittande men sen vet hon inte riktigt hur eller vad man ska göra. Liam kryper omkring och försöker lära/visa henne hur man ska göra. Det går sådär bra!
Helst av allt går hon, man ska hålla i båda händerna och då går, nästintill springer hon fram, hur nöjd som helst!

Hon smilar upp sig mot folk som pratar med henne, kända som okända..

Hon älskar annanas och vindruvor.

Inga tänder syns till än.

Hon älskar att bada och tror att hon är på spa, liggermest bara och myser i vattnet.

Hennes favoritfärg är röd.

Hon somna gärna i famnen (om hon får)

Hon blir åtta månader annandag jul.

Älskade unge..

Kategori: Allmänt

kan inte idag vara en dag då du lyssnar på din mamma och pappa..??
En dag utan tjat och gnat!!

Att lära sig gå.

Kategori: Allmänt

eller att skita i det och åka snålskjuts istället...


God Jul & Gott Nytt År.

Kategori: Allmänt

Mitt Vinterland.

Kategori: Allmänt

Idag har Milla och jag haft en riktig innedag.
Hennes förkylning finns kvar och jag kände inte för att dra med mig henne ner på stan och riskera att det blir värre (ut och in i olika affärer).
Så istället har vi tvättat, packat och bara myst.
Det här med packningen, jag förstår verkligen inte hur vi ska få plats imorgon.. Vi har sååå mycket saker som på något sätt ska få plats i våran bil som redan brukar vara fullproppad utan julklappar...

Jag väntar på post, ens ak som skulle ha kommit i förra veckan men det har blivit förseningar pga av vädret och kommer det inte idag så hinner vi inte få det med oss innan vi åker imorgon.
Jag har såklart skrivit ett argt mail och förklarat att om de inte klarar av sina leveranstider som de lovar så vill jag inte längre vara deras kund. De skulle skicka det med en budbil men än har jag inte sett något.
Att vår hyresvärde dessutom inte skottar gör ju inte saken lättare för varken brevbärarna eller mig som springer fram och tillbaka till tvättstugan.

Inatt har det kommit 2 dm snö, och idag är en sån där underbar vinterdag. -5 grader och blå himmel. Snön gnistrar och det lixom knakar under fötterna när man är ute och går. Jag älskar´t!
Imorse när vi skulle till dagis så var det såklart inte plogat någonstans och man får lixom skjuta vagnen framför sig. ljulen rullar inte utan man mer knuffar vagnen. Ett träningspass skulle man oxå kunna kalla det.
När jag gick där i snön och kämpade mig fram så tackade jag för att vi har en riktig barnvagn, en BRIO med fyra stora offroad-ljul. Den plöjer sig fram, även om man får kämpa lite. Jag mötte en annan mamma med en buggaboo-vagn (en sån där med små ljul framtill) och hon fick dra vagnen barnlänges, hon svor och snubblade omvartannat!
Jag log lite glatt emot henne och tittade stolt på min vagn som plöjde snön.. Hon svor ännu mer!!

Jag älskar när det är riktig vinter, massa snö och lagom kallt.

Milla hade en tanläkartid idag men jag tror vi skippar den, vill inte smitta ner andra barn med hennes förkylning så vi stannar hemma och inväntar våra killar.

Det lider mot jul..

Kategori: Allmänt

Nu har även grodorna (ja, de lever tyvärr än) fått städat hos sig. Vattnet var sådär äckligt att man knappt såg grodorna..
En syn som gör mig stressad. Nu är det åtgärdat!

Milla har varit vaken även ikväll, jag hoppas verkligen inte att det ska bli någon vana, att sova en timme för att sen va vaken tills vi går och lägger oss. Men det har väl med hennes snoreri att göra.

Idag har Milla, för första gången, tagit sig från sittande till en egen variant utav krypställning.. När hon väl kom upp i krypställning så blev hon så chockad att hon tappade kontrollen och föll pladask på mage.. Sen dess har hon kravlat omkring på golvet och faktiskt förflyttat sig, även om det inte var så långt.

Liams öron har åter slutat att fungera och han gör mig tokig emellanåt. Han gör verkligen allt för att testa oss och han provocerar oss till tusen. Jag var helt slut här ikväll och då har han ändå varit på dagis 6 timmar idag. Pust!
Imorgon skulle visst tomten komma till dagis och så skulle de dansa runt granen..

Tobbe jobbar bara imorgon med sen är han ledig tills efter nyår. Så skönt det ska bli!
På onsdag styr vi volvon mot Smålandet och där stannar vi ett bra tag. Det ska bli skönt att få lite miljöombyte men mest av allt ser jag fram emot juldagen, jag är laddad. Väldigt laddad!

Alla sover här hemma, utom jag förstås. Jag är ju beroende utav tradera och just nu är jag på jakt efter en nordic light ljusstake från design house. Auktionen går ut om 20 min och jag sitter på helspänn.
Frågan är bara hur mycket man ska spendera?

Tanken var att jag skulle skriva en update på Milla men just nu ha jag varken BVC-boken eller någon ork så vi tar det en annan dag.

Lugnet har lagt sig

Kategori: Allmänt

Om Milla var dunderförkyld igår så vet jag inte vad hennes förkylning ska klassas som idag. Det är i alla fall värre och hon snorar och hostar om vartannat.. stackare!
Inatt kunde hon inte ligga ner och sova, hon fick inte luft så vi fick sitta upp med henne tills hon somnat för att sen lägga ner henne..
Ingen feber och det tackar vi för.

Jag har precis satt ner mig efter att ha städat precis hela dagen, med bara en paus för Millas lunch.
Jag har dammat, damsugit, torkat golv, putsat speglar osv så nu är det skinande rent.
Alla paketen är inslagna och allt annat inför julen är klappat och klart.

Det är verkligen så skönt att ha fått städa, jag blir sressad av smuts, min egna smuts (i vårat hem) och jag ahde lovat mig själv att få städat innan vi drar på onsdag för jag vill verkligen inte komme hem efter nyår och behöva städa..
Jag dricker även dagens första kaffe. Jag ha rinte hunnit med det innan. Den var extra god idag så jag ska nog fylla på.

Lugnet har lagt sig i mitt sinne, det enda jag oroar mig för är hur vi ska få in alla paket i bilen inför vår smålandstripp.. Det är ett stort berg som skulle behöva hela bagageutrymmet för att få plats men det går ju inte för där här vi ju vagnen och allt annat bröte som går åt för 4 personer i 1,5 vecka...

Milla har varit på 8-månaderskontroll idag, mer om det i ett annat inlägg!!

Sköna söndag.

Kategori: Allmänt

Idag har Liam och jag haft kvalitetstid ihop.
Vi har varit på Nallekonsert, bara han och jag.

Eftermiddagen har vi spenderat i parken med skridskoåkning och pulkaåkning.
Jag behöver fler dagar som den här. Så mysigt att få vara en mamma som leker och är engarerad till 100%
Tror att Liam uppskattade det lika mycket som jag!

Tobbe har jobbat och Milla har hängt med moster.
Anna har även varit här på julfika och julklappsutdelning..

Myssöndag!

Milla är fortfarande dundersnorig.. och vaken, hon får typ ingen luft av att ligga ner så hon vägrar sova, och är hur nöjd och glad som helst av att få vara uppe och umgås med oss..

Utflytt & inflytt..

Kategori: Allmänt

Igår fick vi ett mail, ett bra mail. Angående vårat hus och inflyttningsdatum.
Så istället för att flytta den 15 juni som det var sagt från början så får vi istället huset den 23 maj.

På torsdag är det "bara" 5 månader kvar!!

Gratis tidning, någon?

Kategori: Allmänt

Om det är någon som vill prova på Sydsvenskan i 3 månader gratis så hojta.
Jag har två "presentkort" och vet ingen som vill ha...

Skridskopremiär.

Kategori: Allmänt

Idag har det varit skridskopremiär för vintern 2010 här i Malmö.
Liam har tjatat nu i ett par dagar att han vill åka så idag snörade vi på honom skridskor och begav oss till parken. Milla sov i vagnen och vi andra passade på att åka. Liam imponerade på oss!
Förra året ville han knappt stå själv på isen, men nu, i år "åkte" han själv hela tiden. Supernöjd och superduktig!
Jag ahr nog inte åkt skridskor på 10 år men jag trillade inte en enda gång så jag får väl vaar nöjd.
Kul var det i alla fall!

Skridskoskola ala Tobbe..


En glad Liam..Som ni ser så har det snöat en hel del de två senaste dagarna.. Jag gillar´t!!

Det blev även en tur till pulkabacken och lite snowwääsåk..Syskonåk i pulkabacken..

Förutom våran ute-förmiddag så har vi spenderat dagen inomhus med en massa trevliga besök.
Gordan med familj var här först och efter att de hade åkt så kom Jocke, Ann och Vincent.
Mycket trevligt!

Milla har åkt på sin första riktiga förkylning så just nu vägrar hon sova, och sitetr istället här i soffan med oss och är hur nöjd som helst!

Med en sänkt säng och en fartdåre i gåstol...

Kategori: Allmänt

Efter 4 veckors tjat så sänkte vi Millas säng igår. Hon verkar inte bry sig det minsta... mer än att hon ligger och pillar på spjälorna när hon ska somna..
Hon bökar runt och fastnar oftast på tvären, det är då hon blir arg.

Kom även på att jag inte har skrivit ngt om hennes framsteg i gåstolen på ett tag. sist jag skrev så tog hon sig bara framåt.
Nu har hon kommit på både back-och-sväng-knepet..
Hon knatar på som bara den och lixom slänger sig bakåt när hon ska backa...
Att sänga är inte heller några problem. Hon förföljer sin storebror som jag allt för att sätta stopp för henne. Han spärrar av lägenheten med en hockeyklubba och säger till Milla - Här bor faktiskt jag och Tobbe, inte du!!
För att i nästa sekund ropa på henne med sin allra snällaste röst att hon ska komma.
Vi har inga trösklar i våran lägnhete, förutom en, den in till Liams rum..
Så när han vill ha sällskap så kör han in Milla och gåstolen, lyfter den över tröskeln o ställer henne där inne..
Hon tar sig inte ut.
Det går bra en liten stund, men sen bryter hon ihop och vill ha lyfthjälp.

I förrgår körde hon över Liams hand, vilket inte var poppis.. Liam skällde på henne samtidigt som han grät förtvivlat. Och när brorsan gråter så gråter även lillsyrran...

Krypa gör hon inte, men hon ställer sig då och då i krypställning och lixom gungar, ihopp om att förflytta sig någon centimeter eller två. Hon ger upp och stupar framåt.
Hon rullar runt som bara den, åt alla håll.. så nu är det slut på att sitta själv i soffan/sängen osv..

Känns som att detta blev en typ av uppdattering, vilket inte alls var meningen men så blev det...

En båda bra och dålig fredag.

Kategori: Allmänt

Jag tänker varken skriva om hur många eller hur några timmar jag har sovit inatt. Jag blir trött på mig själv som bara gnäller..
Jag vill vara pigg, glad och tänka positivt.

Det har varit en både bra och dålig dag. Mest bra tror jag!
Jag har varit med kidsen på mitt jobb och vi lyckades tima bussen dit perfekt och behövde inte vänta ens en minut.
Barnen var iklädda (eller utklädda) till pepparkaksgubbe och tomta, efter Liams önskemål. Han skulle dessutom ha med sig pepparkakor och dela ut till "mammas jobb".
Väl där springer tiden, alla vill träffas och gosa med Milla och busa med Liam.
Jag hade även en del ärenden, bla hämta hem min beställning från tupperwere.
Jag har även lyckats fixa till mig ett par biljetter till Nalles julkonsert som går av stapeln på söndag. Liam och jag ska dit med en kollega och hennes dotter. Så nu är även biljetterna hämtade.

Ngt som jag fick reda på idag och blev väldigt besviken/ledsen av var att mitt team på jobbet skulle iväg ikväll, middag med övernattning på Idala gård och ingen har frågat om jag vill följa med...!?!

När vi sen skulle hem så gick inte bussarna som de skulle. Dvs de kom inte. Vi väntade i 35 minuter och på den tiden skulle 3 bussar ha dykt upp.
Så jag fick pulsa i snön med en barnvagn och Liam (till värnhem) och där hämtade Tobbe upp oss när han var på väg hem från jobbet. Tur att Liam är så duktig på att gå.. Synd att Malmö stad inte förstår att man ska ploga när det snöar...

Ikväll, precis efter vällingen så körde Milla en "favorit" i repris. Hon spydde rakt ut över oss båda.

Så nu sitter jag här i soffan, helt själv (barnen sover och Tobbe är på konsert) och luktar spyor och tycker lite synd om mig själv.
Jag längtar till juldagen, jag vill klä upp mig, få vara bara Evelina och ha skitkul!!
Skål!

Happyface.

Kategori: Allmänt

Jag, eller vi gick och la oss vid halv nio igårkväll. Detta händer inte allför ofta kan jag lova. Men vi var trötta, så trötta att jag ahde hunnit få världens skallebank. Vilket i sin tur ledde till att jag inte kom till ro och kunde sova. Så när Milla vaknade och ville ha välling ngn gång runt halv två så hade jag fortfarande inte somnat..
Så jävla typiskt!!

Men jag är glad ändå.
Tobbe ska inte iväg ikväll/natt som planerat. Pga vädret så stannar han hemma och tar den där turen en annan dag.
Ingen är gladare än jag!!

Milla sover, jag ska sminka mig för att kunna gå ner på stan för att fixa lite fix såhär innan jul.
Om en vecka så är det dagen innan doppardagen.
Jag längtar, lika mycket som ett litet barn.

Gula gubbar utanför mitt fönster...

Kategori: Allmänt

Igår när jag skulle ner till min älskade tvättstuga så stod porten på vid gavel och utanför, på gatan, stod det en lastbil full med, vad som såg ut att vara en byggställning.
Och visst hade jag rätt, under hela dagen igår kånkade och bar de in en massa bröte på innegården. Nu är denuppe, ställningen alltså!
Det är pollacker som är här och härjar så man kan ju inte riktigt få fram vad det är som håller på att hända, de fattar inte mig och jag fattar verkligen inte dem.
Jag skiter i om det står en byggställning utanför huset, men en sak som jag inte skiter i är att de har parkerat sig utanför våra båda fönster in mot innegården.
Ska man inte som hyresgäst bli informerad om sånt här i förväg?
Så imorse (vid frukosten) hade vi sällskap av gula män som springer omkring utanför våra fönster. Sen vet väl alla, att har man chansen att glutta in i någons fönster så gör man ju det..
Precis som dess gula gubbar!!

Det är väl bara att börja klä på sig om mornarna, eller ge gubbarna ngt att titta på...

Hur är det möjligt??

Kategori: Allmänt

Min fasa för natten var att sova själv, eller utan Tobbe rättare sagt då han är iväg med jobbet.
Om jag ahde vetat innan vad jag fasade för så hade jag tänkt om och hållt tummar och tår för att ens få sova.

Det här har nog varit den värsta natten sen Milla föddes.
Jag har inte sovit ett skit!
Jag bar in Liam i Tobbes säng när jag skulle gå och lägga mig, mest va bekvämlighetsskäl, för att slippa springa som en jojjo mellan barnen som vaknar dåd och då...
Känns som en puckad idé såhär i efterhand!

Milla vaknade innan jag ahde gått och lagt mig 22.20
Jag gav henne välling i hopp om att hon skulle somna om, som hon brukar.. men icke!!
Hon bökade, stökade, tjöt och gnällde fram tills de att klockan var tre, då illtjöt hon.
Jag vägrar att bära omkring på henne, hon ska inte lära sig en massa såna dumheter!!

När hon väl börjar skika så vaknar ju såklart Liam och lagom tills de att Milla lyckas somna någon gång runt fyra så säger Liam.
-Mamma, jag har sovit klart..

Ehh NÄ, skulle inte tro det.
Lägg dig ner och va tyst!

En timme senare säger han samma sak, ungefär samtidigt som tidningsbärarna kastar in morgontidningen i hallen. (lägg tidningsjäveln i postlådan som ni alltid gjort innan-annars säger jag upp den)
Jag säger till honom, med en ton (som man inte säger emot) att det fortfarande är natt och att han måste sova..
Det tar en halvtimme innan han somnar...
Lagom då börjar Milla böka.. IGEN och efter ytterligare en halvtimme drar byggarna igång utanför med sina lastbilar och annat skit.
Båda barnen vaknar!!

Jag är knäckt som människa, framförallt som mamma. Jag är nog världens argaste och sämsta för tillfället.
Frukost? barnen har fått sin dos, själv orkar jag inte!!

Mina barn kan inte sova i samma rum, så är det bara. De väcker varandra!
Tanken är att Tobbe ska vara iväg torsdag natt oxå, och fredag kväll. Just nu känns det som ett skämt.
Eller rättare sagt, det finns inte i min värld!!!!!!!!!

Annars går jag mest omkring i en dimma och väntar på att Tobbe ska komma hem, för hur lite han än har sovit inatt så är det HANS barn idag.
Jag ska sova. PUNKT

Självklart är det en dagisfri dag för Liam idag så båda barnen är hemma. FAN!
Och självklart är det just idag, ons förmiddag som vi har våran älskade tvättid. Fan för de me!!Zzzz

Kategori: Allmänt

Inatt har jag sovit som en gudinna, en döv sådan.
Jag har sovit mig igenom hela natten utan att ens höra mina barn. Tobbe hade visst både varit uppe och gett Milla välling vid tvåsnåret och sen varit inne hos Liam en sväng.
Jag vaknade i alla fall när jag blev väckt 07.15
Då var båda barnen redan vakna och inte ens det hade jag hört.

Jag har sovit gott, mycket gott!!

Liam villa vara pepparkaksgubbe idag på dagis. Det fick han inte.
Han ville även ha med sig sin pruttballong som han fick i dagens adventspaket. Det fick han inte heller.
Jag är emot att ha med leksaker till dagis. Antingen försvinner de eller så går de sönder.

Nu vaknade min lilla tös och min stora man så jag ska packa ner tösen i vagnen och traska ner på stan för kaffe med Anna.

Lusse Liam i bilder..

Kategori: Allmänt

Lite bilder från Liams lussefirande igår.


Pepparkaksgubben..


bland alla tomtar...


Milla var såklart tomtetösa, och en ganska glad sådan.


Bästisarna och pepparkaksgubbarna Sixten & Liam.

Lusse Liam..

Kategori: Allmänt

Jag är alldeles för trött för att blogga. Jag förstår inte varför mina barn inte förstår tjusningen med att sova om nätterna.
Liam vaknar så fort vi går och lägger oss och vill att någon ska ligga hos honom. Och om man sen försöker smyga tillbaka till sovrummet så vaknar han lagom tills de att man hunnit lägga sig i sängen och komma till ro... På´t igen.. Oftast, eller nästan alltid så är det Tobbe som får ta det dealandet.
Milla brukar sova bra med en eller ett par uppvak för välling eller bara omstoppning och ipluggning utav napp.
Men imorse/inatt vaknade hon runt tre och hade inte ro till att somna om. Vid fyra hade jag gett upp och Tobbe fick ta över. Vid tre somnade hon!
Jäkla lillfis!!

Liam har vari ledig från dagis idag. Jag har varit på mitt tröttaste humör och därför varit en ganska tråkig och orkeslös mamma. Det blev en slappeförmiddag med filmtittande och sen tog jag med mig barnen till Anna för lunch. Då som först vaknade jag till och då var klockan tolv. Pust!

Eftermiddagen har spenderats på Liam dagis, han har varit pepparkakasgubbe och en väldigt glad sådan. Han ahr tjatat om att få ta på sig sina kläder hela daegen men jag har sagt nej med tanke på hans kladdande och grisande.
Han skötte sig i alla fall hur bra som helst och sjöng på som att han aldrig hade gjort något annat.
Jag tog såklart kort men har inte orkat lägga över dem på datorn så det får bli imorgon.
På Liams dagis fanns det två pepparkaksgubbar och resten var tomtar. Inte en enda lucia, tärna eller stjärngosse..
Vill inte alla tjejer vara lucia?

Milla, som idag har gått under namnet tjut-Berit, har som man förstår på namnet varit rätt så tjurig. Eller mer frustrerad. Frustrerad över att inte kunna ta sig framåt (förutom med gåstolen).
Hon vägrar krypa och vill GÅ. Allt annat är tråkigt!!
Håller man i hennes händer så springer hon på som bara den. Ibland släpper hon ena handen och tror att hon är mrs stabil själv. Men ack så fel hon har.
Men ska det gå i den här takten så kommer hon att gå tidigare än vad Liam gjorde. Jag som tycker att hon sitter rätt bra där hon sitter...
Hon håller INTE med.

Jag bävar redan nu inför imorgon. Tobbe ska ut och åka lastbil och jag ska sova själv (barnen räknas inte för de kan inte slå ihjäl alla spöken, inbrottstjuvar o läskiga typer) hela natten. Hur ska detta gå??
Jag kommer att ligga på helspänn och vakna av minsta pip. Resultatet blir en trött/knäckt morsa på onsdag när jag har båda barnen hemma. Pust igen!!

Ge mig snö och sömn.

Kategori: Allmänt

Mannen är på julbord. Barnen sover efter att jag och Liam har haft myskväll i soffan. Han ligger här bredvid mig för att sedan bli förflyttad in till våran dubbelsäng.
Tobbe får ta Liams rum/säng. Det är för allas skull!!

Idag har jag och Milla spenderat dagen med syster yster, på Mobilia av alla ställen. Vi hittade i alla fall de sista klapparna och är nu klara för i år. Jag har två beställningar som jag väntar på men de borde bli klara i veckan som kommer.
Skönt!!

Nu kan jag gå på stan i lugn och ro och bara titta på alla stressade människor som stressar runt efter klappar i alla dess slag.

Tobbe tog med sig Liam till badet, där de har åkt vattenrutchkana och lekt i vattenlandet. Mycket uppskattat, mest utav den lille. Den stora var sket slut när de kom hem.

Jag fick blommor utav mina pojkar, fina röda rosor, gerberas, amaryllis och annat juligt.
Jag gillar när de ger mig blommor, det händer ganska ofta faktiskt.
Vi kan knappt gå förbi utanför en blomaffär utan att Liam vill köpa blommor till sin mamma. Sånt gillas!

Imorgon ska vi till Jakriborg på julmarknad. Vi har lyckats locka med oss ett helt gäng så det ser vi fram emot. Lite kompishäng kan man aldrig få för mycket utav.
Sen att snön har regnat bort idag gör ju att lite utav julstämmningen försvinner. Vi vägde upp det med att baka ännu mera pepparkakor, mest bara för att Liam tycker att det är roligt (läs gott med deg).

Jag ahr sett "så mycket bättre" precis och sörjwer redan över att et var sista programmet.. Jag vill se mer!
Nu är det SATC på teven men jag har filmen och ser ingen anledning till att se den, med reklamavbrott så jag stänger av och går och lägger oss.

Tjihoo!! Min dag att minnas.

Kategori: Allmänt

Jag skrev för ett antal månader sen om mitt nya, hälsosamma liv som skulle ta en start.. Sen har det varit tyst!
Jag började med mina powerwalks (som snart avtog) och min egna diet..
Eftersom det har varit så tyst om det på bloggen så tror nog många att jag har lagt ner och påbörjar mitt nya liv varje ny måndag, men icke..!

Det är bara det att jag har velat göra allt i min takt, utan en massa skriverier här på bloggen!

För ca en 1,5 månad sen hade jag gått ner mina Millakilon och hade några extrakilon kvar sen Liam som jag ville bli kvitt..
Sen har det inte blivit att jag har vägt mig sen dess utan istället börjat unna mig lite småsaker då och då.. Fast ändå tänkt på vad och hur mycket jag stoppar i mig.

Idag tog jag fram vågen och vipps så had jag gått ner ännu några kilon. Dvs mina extrakilon sen Liam!
Nu skulle jag vilja fasta till allt lite och kanske finslipa de två sista kilogrammen. Sen är jag nöjd.
Jag har ju för fasen fött två barn.

Men allt går, utan träning och med lite vilja. Och vilja, det har jag!!
Har jag bestämt mig för något så blir det så, på ett eller annat sätt!!

En sak är i alla fall säker. Efter första barnen går man ner alla kilon av bara farten men med andra barnet där får man inget gratis. Det är bara att kämpa!!

Så kom igen alla ni där ute som kämpar med de sista gravidkilona, det går. Allt går!!

Jag är stolt över mig själv!

febermonstret slog till..

Kategori: Allmänt

I tisdags efter de att jag och barnen hade spenderat hela dagen på Triangelns köpcetrum, där BRIO har byggt upp den största tågbanan jag någonsin sett, och alla barn älskar det.
Liam satt där i över 3 timmar och bara körde med alla tåg.. Milla var nöjd bara hon fick vara med (som vanligt)..

Så fort vi kom hem så slog febermonstret till, och den attakerade mig!!
Jag föll ihop vid matboret och sen gjorde jag inte många knop den kvällen.. Jag mest bara frös och tyckte synd om mig själv.
Detta monster vägrade ge sig och stannade kvar hela onsdagen då jag mest bara sov och hade ont i hela kroppen. Och eftersom jag sov hela dagen igår så kunde jag såklart inte sova inatt, efter Millas välling någon gång runt tre, då kunde jag tydligen få till lite sömn..
Idag har jag varit yr mest hela dagen.. Det har snurrat i huvudet och jag har knappt vågat bära på Milla. Otäck känsla!

Jag skulle ha varit på mitt nya jobb ikväll men de planerna fick jag ställa in, tråkigt nog!!
Lite fest brukar man ju inte tacka nej till!!

Imorgon är det i alla fall fredag och jag hoppas på en friskis helg.. Jag håller tummar och tår.

Hej

Finfina sötfisar.

Kategori: Allmänt

Mina/våra barn är såklart de finaste som finns. Att se på dem när de sitter och leker får mitt mamahjärta att smälta.
De skrattar åt varandra och har hur roligt som helst.
När Liam pratar med Milla så lägger han till med någon ton som tydligen bara Milla förtjänar...
Sötfisar!!

Dagen efter en underbar helg.

Kategori: Allmänt

Vi har haft en underbar helg, på alla sätt!!
Den blev inte riktigt som vi tänkt oss. Vi skulle ha fått besök utav Tim, Lina och lilla Alice men pga av dåligt väder och sjukdom så blev det inställt.
Istället har vi haft en skön helg med massa mys, fina vänner och annat skojsigt.

I fredags var det fredagsmys på hög nivå med en del idoltittande. Jag gillar att Jay och Minnah står i final.
I lördags var Liam med Anna och hennes smålandsbesök på Andys lekland, vilket var mycket uppskattat från alla håll. Jag, Tobbe och Milla passade på att göra stan, handla lite julklappar och fika/luncha i lugn och ro.

På kvällen kom Anna, Mia, Fidde med barnen hit och det blev lite fest. Vissa blev fullare än andra. Mer än så säger jag inte;)
Kul hade vi i alla fall och slitna var vi nog allihopa igår. Precis som det ska vara!!

Igår gjorde vi stan igen, först lunch med fest-sällskapet och sen gick vi genom stan i snön som verkligen vräkte ner. Liam åkte snowracer och var hur nöjd som helst.

Jag eller jag kanske borde skriva vi är nästan klar med alla julklappar, det är bara lite småpill kvar, vilket känns bra.
Det ska fixas nu i veckan så kan man ssläppa det sen.

Idag ska jag och Milla till mitt jobb och hälsa på.
Det ser jag fram emot. Hej Sydsvenskan!

avier hit och avier dit...

Kategori: Allmänt

I tisdags vann jag en auktion på tradera, en "ny" overall till Milla som hon ska ha nu i vinter. Med tanke på hur kallt det faktiskt har varit så ville jag få hem den så fort som möjligt.
Så igår när det låg en avi från posten tog jag för givet att det var overallet, klädde på mig min vintermundering, mutade med mig sonen, (med att få åka 5-kronersbil på ica) och drog honom hela vägen till posten, på hans snowracer för att hämta mitt efterlängtade paket..
När jag efter 20 minuters köande fick mitt paket i handen så var det inte alls vad jag ville att det skulle vara. Utan ett paket från Home Entertain.. (som de dessutom har skickat fel)
Att de inte skriver på avin vem paketet är skickat ifrån gillar jag inte. Skärpning!!

På vår gata i stan så komme rinte postgubben med vår post förräns på efetrmiddagen, vanligast är runt tre, fyra.. vilket jag tycker är sent. Ska man inte få posten på förmiddagen?
Så idag efter att vi hade ätit middag och myst ner oss så kom jag på att vi inte tömt postlådan. och visst fan låg den där, avin alltså!!
Och det måste vara overallen för ngt annat har jag inte beställt....

Det får vi bli varse om imorgon!

Vinterland.

Kategori: Allmänt

Imorse vaknade jag upp med huvudvärk. Inte det bästa man kan börja dagen med om jag får säga mitt..
Jag ligger efter med sömntimmarna.. igen!!

Funderade på om jag skulle sova nu när Milla gör det men då missar jag ju min egentid så det fick bli kaffe och datorn istället.
Tanken och planen var att åka in till Jobbet idag och hälsa på men snön yr ute och man tar sig knappt fram med vagnen så jag funderar på att tänka om och bara ha en mysdag inne med lillan..

Jag gillar verkligen snön men när man bara ska ut för att traska 200 meter till dagis, ta på båda barnen fulla munderingar och sen plöja sig fram med Milla i björnen och Liam på snowracern, då känns alla snö lite väl onödig.
Det är så mycket kläder som ska på och så hinner man bli genomsvett innan man är utanför dörren, kidsen bryter ihop av värmeslag och jag blir tokirriterad...

Men jag gillar verkligen snön så det får överväga det dåligt och jobbiga..

Vi har lite kallt här hemma så inatt har vi sovit med strumpor på oss allihopa. Barnen har hela pyjamaser och jag ahr oxa haft en tröja på mig. Mitt duntäcke är ibäddat och det är gosigare än gosigast.
Idag kommer i alla fall hyresvärden och fixar elementen som är trasiga. Vi har hela 3 element som fungerar i vår lägenhet på 94 kvm..
Det kombinerat med en massa minusgrader är inte bra.

Dagens roligaste

Kategori: Allmänt

Liam har för ett par veckor sedna börjat titta en hel del på Ronja och har fastnat lite för rumpnissarna. Så idag när han skulle berätta för mig om dessa nissar så kom han nog inte riktigt ihåg vad de heter utan kallade dem för snoppnissar.
Jag började gapskratta. Snoppnissar, hur roligt som helst ju!

Det var samma sak ikväll när jag frågade vad nissarna heter och fick som svar..
-snoppstjärtnissar

Ja, man kan inte komma ihåg allt...

Liamdag..

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en riktig Liamdag.
Jag frågade i förmiddags om vi skulle gå ner på stan och åka karusell och träffa tomten, för att tala om vad han önskar sig i julklapp..
Det ville han såklart.

Vi gick ner till stan vilket tog nästan en timme när Liam skulle gå själv..
Som tur är gillar Liam att åka buss så att övertala honom att åka hem var inte det minsta svårt..
Liam åker karusell..


Tomten som skriver ner vad alla barn önskar sig och dessutom bjuder på pepparkakor..

Liam gick snällt upp till tmten och talade om att han hette Liam, är 3 år och att han vill ha ett sjörövarskepp och ett svärd.
Så nu är det bara att hoppas på att tomten hinner fixa med alla önskningar och klappar till julafton.

Efter vår lilla tripp till Stan fortsatte vi till IKEA, allt efter att Liam har fått säga sitt..
Väl där blev det en massa lek innan Tobbe kom och mötte upp oss. Det är så roligt att se hur barn så lätt skaffar sig kompisar.. Det går på ett kick och sen leker de hur bra som helst!!

En annan IKEA-premiär är att idag var första gången som Liam ville in till Småland (leklandet) helt själv och leka.
När vi väl skulle hämta ut honom efter att både ha handlat klart och betalat så bad han oss att gå igen. Han ville stanna kvar och leka mer. Så där lär han nog vilja vara fler gånger.
Jag är lite chockad över att det gick så lätt och att det var han som bad om det.

Det var en trött men glad kille som somnade här ikväll. Min stora, lilla kille!

Glad tjej!

Kategori: AllmäntTjejen äter igen och är rätt nöjd med livet.