jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

min pöjk

Kategori: Allmänt

Igår var tanken att jag och Liam skulle åka till IKEA för att möte upp syster yster för en köttbullemiddag.. men eftersom det var snöstorm så valde vi att hålla oss inne..
Jag hade gjort det stora misstaget att tala om för Liam om trippen till IKEA på morgonen, vilket han kom ihåg när jag kom hem från jobbet..
Så när jag talade om för honom att vi inte skulle åka, och att vi får äta köttbullar en annan dag så säger han med bestämd röst ..
-Jag måste åka till IKEA

Söte=)

MVC

Kategori: Allmänt

Idag hade jag en tid på MVC, jag har alltid såna förväntningar när man ska dit.. vet inte varför men det är speciellt på något sätt!
Alla prover var bra, tom järnvärdet så några tabletter behöver jag inte knapra och det tackar jag för!
Lilla hjärtat pickade på och jag hoppades på att få någon hint om könet på bebisen efter att ha lyssnat på det... Men 148slag/minut säger mig inte så mycket eftersom det ligger precis i mitten... Så det är bara att vänta och se helt enkelt;)
Jag berättade att jag höll på att svimma i söndags och att jag har haft lite mycket sammandragningar den senaste veckan, vilket hon tyckte var lite konsigt så här i mitten på graviditeten..
Men efter en aningen stressig tid på jobbet så har det nog satt sina spår, även om jag har lite svårt att acceptera de..
Hon ville att jag skulle ta det lugnt och frågade om jag ville ha en tid till doktorn. Jag sa att vi kunde avvakta tills nästa besök och se hur det är då..
Jag vill inte bli sjukskriven!!

Jag fick i alla fall order om att ringa förlossningen för en akuttid om det händer igen att jag har sammandragningar i en längre tid utan att de avtar även om jag sätter/lägger mig ner och tar det lugnt..
Jag lovade at lyda!!

Nästa besök är om 3 veckor och då är det glukosbelastning.. Usch, fy och blä...!!

Award

Kategori: Allmänt



Fick denna fina award av http://yenniifer.blogspot.com/
Man tackar!

Kopiera awarden på din blogg.
Länka till personen som tilldelat dig awarden. Berätta sju intressanta fakta om dig själv. Välj sju bloggare du vill tilldela denna awarden till. Länka till deras bloggar. Lämna en kommentar i deras blogg som talar om att de blivit tilldelade awarden.

Nu ska jag alltså skriva 7 intressanta fakta om mej. Jag har noll fantasi så ni får själva avgöra vad som är intressant och inte.

1. Jag vill ha sommar året om..
2. Jag har alltid rätt;) 
3. Jag är näst intill besatt utav semlor..
4. Jag är rädd för ormar & daggmaskar
5. Jag älskar sushi
6. Jag vill gifta mig!
7. Jag spelade trumpet i mellanstadiet...

Nu skickar jag denna award vidare till:


http://cljungberg.blogspot.com/
http://johannabillsbo.blogg.se/
http://carolinebartlett.blogg.se/
http://www.pippivogel.blogspot.com/

UL, MVC och en lång längtan..

Kategori: Allmänt

När vi var på UL i början utav december (v 19) kändes det som en evighet tills dess att vi skulle få nästa kallelse till UL i vecka 32.
Idag damp den ner i brevlådan så den 18 mars är det dags. Då får vi reda på bebisens födelsevikt samt längd. Jag längtar!

På torsdag ska jag dessutom till MVC för min första riktiga kontroll, jag ser fram emot att få lyssna på det lilla pickande hjärtat.

Imorgon är det exakt 100 dagar kvar av graviditeten (om jag kommer att kalva på på BF-dagen vill säga).
Jag har tagit mig igenom 180 dagar..

Jag har börjat räkna ner veckorna...

Mer ledighet åt folket..

Kategori: Allmänt

Ännu en helg har passerat, alldeles för fort dessutom..
Ibland (eller ganska så ofta) så funderar jag på vem det egentligen avr som bestämde att man ska jobba 5 dagar, men bara vara ledig i 2??
Det borde vara tvärtom!!

Vi har haft en riktig superhelg då fredagen spenderades här hemma med bara familjen, vi hämtade hem indisk mat o hade mys-pys med popcorn till let´s dance.
I lördags hann vi med en tripp till stan, innan vi åkte vidare till Lund för att hämta Annas bil och sen vidare till willys för att helg-handla.
Därefter anlända familjen Emilsson från Jönkping. Trevligt!!
Det blev en massa bus och bebismys och kvällen avslutades med en god middag, speedade barn och godissugna föräldrar...
När kidsen deckat runt tio, lyxade vi till de med både coka cola och 1 kg godis=)

Söndagen spenderades på Andy´s lekland, efter att först ha åkt till skattkammarön, som hade stängt igen, till vår stora besvikelse.
Kidsen hade i alla fall roligt, jag kände mig inte speciellt smidig för att ta mig fram i alla små gångar (som är gjorde för barn) så jag fotade mest, samtidigt som jag drack en bränd latte...
Därefter blev det ett besök på Donkens McDrive och för en gångs skull klarade de av att få med allt som vi hade beställt. Kors i taket!!
En halv hamburgare senare så deckade lillemna och jag, Pernilla och charlie packade åter in oss i bilen för en tripp till Babyringen. Jag fick provköra lite barnvagnar och passade även på att shoppa loss bland jabbadabbados leksaker.
Jag/Vi är i valet och kvalet om vi ska köpa en syskonvagn eller inte.. det är nog mest jag som velar. tobbe tycker att den duger som vi har. Det gör den, men samtidigt vill jag ha en vagn där jag kan få med mig båda barnen på lite längre prommenader, utflykter.. utan en massa gnäll...
Som tur är så har jag ett par månader på mig att fundera...!!

Igår hann vi även med att kalasa hos syster, trevligt!!
Jag fick en konstig känsla i bilen på vägen dit och den höll i sig och ledde till en svimmningskänsla, skitkonstigt!
jag fick helt enkelt lägga mig på soffan medan de andra avnjöt middagen för att en kvart senare må som vanligt...
Läskigt, men jag tror att det hade o göra med att vi hade fart runt hela dagen o inte tagit det lugnt en enda sekund.
Jag ver helt slut igårkväll och deckade innan jag hann lägga huvudet på kudden. Klockan hade inte ens slagit tio.
Liam har dessutom, i två nätter på raken, sovit i sin säng hela natten.. Jag har sovit som en prinsessa och hoppas att den här "nya" trenden håller i sig!!
Han har dessvärre åkt på en förkylning och har redan varit vaken 3 ggr sen kl sju så det bådar inte gott.. men man vet aldrig;)

Grattis till syster yster som fyller år idag!!

IKEA is the shit...

Kategori: Allmänt

Eftermiddagen har spenderats på IKEA, vi åkte dit för att titta på en säng.
Jag rådfrågade personalen som snällt hjälpte oss och visade vilken säng som passade bäst till en liten Liam...
Vi bestämde oss för en 105 centimetare så att man kan få plats att läsa en saga i sängen utan att riskera att trilla ner på golvet..
Skönt med kunnig personal som, utan att tveka, vet vad som är bäst..

Det blev även en köttbullemiddag för grabbarna, själv åt jag lax..
Gott, men framför allt väldigt skönt att slippa laga mat.. Liam äter dessutom som en liten tok varje gång vi är på IKEA..

Väl utanför, med en stor säng, en trött Liam och en kissnödig jag så återstod ett problem..
Hur får vi in sängen i bilen??
Vi fick fälla alla säten bak, koppla ur bilbarnstolen, packa in mig och Liam i framsätet för att sedan bege oss till grannbutiken, biltema för att köpa ett spännband... eftersom sängen stack ut och det inte gick att stänga bakluckan..
Därefter begav vi oss hemåt i hopp om att inte bli stoppade utav polisen.
Vi klarade oss..

Så nu har vi kånkat in sängen, sövt lilleman och slagit ner baken i soffan.. jag är helt slut!!
Jag har en semla som bara väntar på att bli uppäten, vilket känns som prio nr 1 just nu..

Mytime..

Kategori: Allmänt

Lilla mannen sover och den stora mannen är iväg och spelar badminton.. så jag njuter till fullo av min egentid=)

Just nu sitter jag på nätet och letar efter en säng till lilleman, han ska få en stor säng från början men tror bara att han kommer att få plats med en 90 säng i sitt nya rum..
Frågan är bara, vart köper man säng? IKEA eller? Känns inte som att det behöver vara någon värsting eftersom han säkert både kommer att kissa och kräkas i den genom åren..

För någon vecka sedan la jag ut mina Lassa Åberg-glas på blocket, så ikväll kommer köparen förbi för att hämta upp dem...
Blocket är verkligen bäst om man vill bli av med gammalt skit, för det är alltid någon annan som vill ha din skit. konstigt men sant!!

Jag har dessutom slagit rekord i trötthet, jag som ananrs är ganska så morgonpigg, klarar knappt av att öppna upp ögonen om mornarna... Och på jobbet sitter jag mest och gäspar!!
Ikväll somnade jag i soffan när Liam kollade på Barnen i Bullerbyn, vaknade av att han väckte mig och bad om att få gå och sova.. då var klockan ett par minuter över sju.
Han är trött min kille!!

Jag vill ha semlor!!

Dagens goda gärning.

Kategori: Allmänt

Jag har skänkt pengar till Röda Korset och allt hemskt på Haiti..
Gör de du med!!

Sms:a AKUT till 72900 så skänker du 50:- till röda korset.

50:- har alla råd med!!

Många bäckar små...

Liam update..

Kategori: Allmänt

I lördags tog jag med mig kameran till parken och lyckades knäppa ett par bilder på lilleman, vilket inte är det lättaste eftersom han aldrig är stilla..










Annars har det varit en lugn helg. skönt!!
Vi hade Jocke, Ann och Vincent på middag i lördags em/kväll vilket alltid är lika trevligt...
Igår, söndags gjorde vi inte heller speciellt mycket. Gordan med familj var här på fika så kidsen lekte medans vi vuxna åt hembakad annanaspaj o snackade en massa skit;)
Lilla Maija är bara så nöjd med livet o sover mest hela tiden.. så söt!!

Eftermiddagen spenderades i parken med en nöjd lilleman som fick åka skridskor. Och det var framsteg från förra veckan då han släppte både mig och Tobbe för att "åka" helt själv vid ett flertal tillfällen.
Än så länge hyr vi bara skridskor men nästa år får han nog ett par egna, om han tycker att det är lika roligt då vill säga...

Jag har börjat sova riktigt kasst om nätterna och det blir ju inte bättre av att Liam kommer upp till oss någon gång under natten och far runt som bara han kan. Inatt vaknade jag av att han låg med huvudet på Tobbes mage o med fötterna på min mage...
Detta resulterar i att jag är världens tröttaste om dagarna. Jag ahr tom börjat misstänka järbrist men förnekar det eftersom jag aldrig behövde äta några tillskott med Liam.. Ska till MVC nästa vecka, vilket jag ser fram emot!!

Liam pratar på för fullt och när han inte pratar så sjunger han.
Känns som att han är väldigt duktig på både texter och melodier då han kan hela Blinka lilla stjärna, bä bä vita lam, imse vimse spindel, umpa umpa, här kommer pippi långstrump, världens bästa karlsson, madicken, snickeboa och några till utan problem.
De säger på dagis att det är tyst vid alla bord (när de äter) utom vid Liams bord för han pratar konstant.
Han har även en beundrare på dagis, Amanda som följer Liam hack i häl.. överallt, hela tiden...
Favvoleken här hemma är "gömma sig"
den går ut på att jag o Liam ska gömma oss och så ska Tobbe leta, han är lite för feg för att gömma sig själv och vill helst ha någon med sig..
Sen att han talar om vart han är gör ju bara det hela ännu roligare.. att han dessutom alltid gömmer sig under täcket i våran säng är ju bara för sött, eftersom han är lika förväntansfull varje gång=)

Vecka 25 och bara 15 veckor kvar.. tiden springer på, som vanligt!!

Skridskopremiär för lilleman..

Kategori: Allmänt

I helgen tog vi med oss Liam in till parken och skridskobanan ihop om att de skulle hyra ut skridskor i hans storlek, vilket de gjorde.. till hans stora förtjusning!
Varje gång som vi är i parken så tjatar han om att han vill åka skridskor..

Det gick över förväntan, trotts att han trodde att det bara var att åka utan att hålla i sig i någon... men
Han märkte ju ganska så snart att det inte var fullt så enkelt..


Roligast var att åka fort med pappa..


Mina killar=)

Hoppas att det blir en tur i helgen med Gordi o Co.

Magbilder, då och nu...

Kategori: Allmänt

Jag har under en längre tid tänkt att jag skulle lägga upp ett par magbilder, från min graviditet med Liam och den nuvarande.. mest för att jämföra magarna.
Jag känner mig mycket större den här gången.. Men om man tittar på bilderna så är det nog inte så stor skillnad..

Idag blir det bara bilder från sidan...


Liam vecka 24


Bebis nr 2 vecka 24

Black Jack!

Kategori: Allmänt

Liam har hittat en ny favoritlåt. Det är Black Jacks "inatt Inatt"
Vi har den på en skiva i bilen och han går igång som bara den så fort vi spelar den. Nu har det tom gått så långt att det är den ända låten som han vill lyssna på när vi åker bil, vi hinner inte ens in i bilen innan han säger 
-pappa, sätt på den..
Han sjunger med så gott han kan och lyser av lycka hela han.
Bävar för nästa smålandstripp, om vi ska behöva lyssna på en o samma låt i ca 4 timmar....

På min gata i stan..

Kategori: Allmänt

Vi bor ca 20m från polisbilen...

Delar av Kristianstadsgatan i Malmö har varit avspärrad sedan någon hittat misstänkt sprängämne i en fastighet och burit ut det på gatan.

– Piketen står här och jag fick inte gå till närbutiken och köpa tidning. Området var avspärrat var allt till besked jag fick av en kvinnlig polis, sade Torbjörn Jonsson, som bor i området, vid 12-tiden.

Enligt polisen har två påsar med misstänkta föremål i påträffats i trappan inne i en fastighet. Föremålet i en av påsarna ska ha liknat sprängdeg. Den andra kassen innehöll finkalibrig ammunition.

Personen som hittade en av påsarna tog kontakt med polisen som uppmanade vederbörande att hänga upp den på ett staket.

Bombtekniker åkte dit och hämtade föremålen vid 12.30-tiden.

Platsen spärrades av, men sedan 12.40 är avspärrningarna hävda. Man valde dock att inte utrymma fastigheter i närheten. 
– Vi såg ingen risk för explosion, säger Rickard Lundqvist, yttre befäl hos polisen.

Nu ska innehållet i påsarna analyseras och händelsen utredas vidare.

 

Kul..!! Nu ska jag ringa till Liams dagis och fråga om de har blivit drabbade eftersom dagis ligger ca 100 meter ifrån vår port!!

Babyboom

Kategori: Allmänt

"Alla" höst/vinterbebisar som jag ahr väntat på har nu tittat ut och här kommer lite bilder på goingarna..

Jag hade tyvär ingen bild på Carros Amaia


Liams kusin Charlie


Tim & Linas lilla Alice.


Charlottes & Simons lilla Tilde


Gordi & Henkes lilla Marija..

Det saknas även en bild på grannarnas lilla tjej så det får bli vid ett senare tillfälle..
Jag har snuffat så mycket bebis i julhelgerna så jag är nästan lite beroende;)


Slut på semestern!

Kategori: Allmänt

Jag är chokladsugen..
Idag är första dagen på väldigt många veckor som jag inte har ätit ngt sött, typ kakor, godis osv..
Bestämde mig för imorse att det måste bli lite ändring på den fronten, mest för mitt eget samvete!
Men just nu hade det suttit riktigt bra med en paradis-ask eller ngt annat gottigt!
Det farliga är att jag har en äppelpaj som bara står där hemma i kylskåpet och lixom väntar på att bli uppäten, helst utav mig;)
Vi får väl se hur det blir med den saken..!!
Annars har det varit en relativt lugn första dag på jobbet efter all ledighet, skönt med en mjukstart..
Syster har fått sitt älskade hus i helgen o vi/jag har hjälpt henne så gott vi/jag kunnat. Jag vill oxå ha ett hus!!
Vi har börjat prata lite mer om att bygga nytt så nu letar vi även tomter, bara det att det inte finns några, eller att de som finns kostar flera miljoner...
Min mamma som har varit på besök i över en vecka har packat sig hemåt. Liam är tillbaka på dagis och vardagen infinner sig så smått!
Jag har 3,5 månad kvar att jobba och det känns som att tiden går hur fort som helst!
Jag längtar!!
Liam babblar på som bara den, det känns som han pratar om allt och får till såna klockrena kommentarer/svar när man pratar med honom.
Man får sig ett par riktiga skratt ett par gånger varje dag, härligt!!
Den lille i magen rör sig mer och mer för varje dag och jag tror bestämt att den har börjat hicka ett par gånger varje dag. Så mysigt med fosterrörelser, jag njuter!!
Om Liam just nu är inne i en mamma-period så är jag inne i en Liam-period, för jag saknar honom mer för varje minut som går. Nu när vi har varit ledigt så länge ihop så är man så van vid att alltid ha honom nära sig så just nu, efter 8 timmar ifrån honom så håller jag på att sakna ihjäl mig!!
Min prins!

Trevlig helg!

Kategori: Allmänt

Jaha, då har man snart jobbat klart för den här veckan..
Halvdag idag, känns helt ok!
Sen passade jag även på att ta FL tors och fre för att bättra på ledigheten lite extra=)
Skönt med en mjukstart så här i början på det nya året.
Det gick bättre än förväntat med Liams nattning igår, han somnade på två minuter men sen kom han upp, fortare än blixten, runt tio-tiden o sa då att han hade sovit klart. Jag följde med honom in till säng och la honom igen, tro de eller ej men han somnade om utan protester. Sen när han har klättrat över mig inatt för att sova hos oss, det har jag ingen aning om.
Jag vaknade i alla fall av hans sjön-sång imorse strax efter klockan sex..
Så sjukt hur mycket man kan sakna honom, nu när man har varit lite lång-ledig och har fått spendera hela dagarna med familjen så blir man lätt bortskämd. Jag skulle kunna tänka mig att vara lång-ledig lite oftare.
Nu ska jag i alla fall packa ihop mig o ta bilen mot hemmet för att äta kålpudding, sen ska vi in till grannarna o mysa med deras lilla tös som bara är ett par veckor gammal.
Hela föräldragruppen ska dit så det blir väl fullt ös!!

Nya året är här..

Kategori: Allmänt

Nyår spenderades i Vimmerby, närmare bestämt hemma hos Lina, Tim och lilla Alice. Det var det lugnaste nyårsfirandet på väldigt måna år då jag är gravis och Lina & Challe ammar. Det var därmed grabbarna (och Emelie) som fick stå för det alkoholhaltiga och själv avnjöt jag en alkoholfri carlsberg och lite fritt bubbel=)

Liam och Nelly höll låda och lekte som lika barn leka bäst. De höll dessutom igång till långt efter midnatt, jag tror att Nelly knoppade runt ett men Liam höll igång tills de att vi kom hem strax innan 02.30.. Han gick ner för trappen, la sig i sängen med kläderna på och sa godnatt.. söt!!

Denna lilla minisemester har skapat rubbningar i lillemnas sovrutiner, han har varit vaken lite längre om kvällarna, sovit hur länge han vill om dgarna och mornarna, vilket i sin tur har lett till kallabalik om kvällarna/nätterna.
Han somnar i sin säng som bvanligt men vaknar runt tio-tiden och vill komma upp, om han inte har hunnit springa ut till oss i soffan innan för att skrika:
-Jag är vaken, sovit klart!
Ehh nää, det var gulligt de två första dagarna och innan allt kämpande för att få honom att somna om, i sin säng.. Igår tog det över en timme och jag bröt ihop ett antal gånger men nu får det faktiskt vara nog. Den stora sängen är våran o han har sin egna säng som han ska somna
och sova i. Både jag och Tobbe sover så mycket bättrra när vi får sova utan Liam som far runt som aldrig förr.
Jag längtar till han får sitt egna rum, en stor säng som han förhoppningsvis kommer att älska/dyrka.. och tills allt funkar som det ska med nattning sovrutiner.
Jag är lite inna på att han kanske inte behöver sin middagslur om dagarna??

Jag jobbar idag och halvdag imorgon, sen ledig igen, så den här veckan ska det kämpas på för att allt ska bli så bra som möjligt..
Veckorna rullar på, fortare än någonsin. Fattar inte att den här, som verkade så lång, ledigheten är näst intill över och januari har redan börjat.
Jag har gått in i v 23 i bebben rör sig bara mer och mer för varje dag. Tobbe kände första sparken på nyårsnatten så det var ju ett roligt sätt att fira in det nya året på. Bara 4 månader kvar att jobba, galet men kul!!

Nu har sista bebisen ploppat ut i vad som var kompis-babyboom hösten/vintern 09, en liten tjej. Stort grattis till "grannarna" och hoppas att vi kan ses nu i dagarna..

God fortsättning...

Tillbaka i verkligheten.

Kategori: Allmänt

Tänkte att det kanske var på tiden med ett inlägg, jag har tagit lite utav en semester när det gäller allt, tom bloggandet och jag trivs.
Men idag är jag tillbaka på jobbet och tänkte att jag kanske borde slå på stort med ett inlägg här.
Vi har varit sjuka från de att Liam åkte på ngt skit ett par dagar innan julafton, han hann lagom att smitta ner mig till julafton & juldagen som jag överlevde tack vare en överdos på panodil.
Så typiskt att man ska bli sjuk till jul när man har klarat sig hela hösten.
Jaja, nog tjatat om sjukdomar..
Vi har haft en toppenjul och julklapparna har öst över oss, mest Liam men jag/vi har fått mina älskade ittalaglas som jag så länge har velat ha. Så nu har jag 12 champagneglas och 12 rödvinsglas. Vi ska ha whiskeyglasen me men eftersom jag inte ens dricker skiten så har de inte så specielt hög prioritet.
Problemet just nu är bara hur alla glasen ska få plats??
Jag har en hel drös med Lasse Åberg-glas som jag aldrig har använt och som jag aldrig kommer att använda så de ska ut på blocket ögona böj.
Vi fick även påslakan, strumpor, pengar och lite andra bra-att-ha-saker.
Liam fick allt och lite till, tur att han snart får sitt egna rum så att man kan ösa in allt där. 
Jag fick ett ryck i fredags kväll och rensade bland hans "gamla" leksaker, slängde en hel del och la ner en stor kasse i källaren.. skönt!
Han är bara 2 år och har redan allt, när folk undrade vad han önskade sig så har man ingen aning för vi får verkligen inte plats med mera. När de har så där mycket leksaker så uppskattar de dem inte på samma sätt för de hinner liksom inte leka med allt och glömmer bort vad som finna i alla lådor.
Han fick i alla fall ett munspel som var riktigt poppis. Rumpspel som han själv säger...
Han fick sin älskade resväska som han släpar runt på, en verktygslåda full med lera och alla tillbehör som man kan tänkas behöva, en kaffeservis så det både bakas och lagas mat hemma på mini-spisen m.m...
Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från julen men det får bli hemifrån för här finns då inga bilder...
Vi har dessutom fått träffa alla små söta bebisar som har pluppat ut titt som tätt den sensate tiden: Charlie, Tilde och Alice.
Bilder kommer på även de små underverken.
Nu åter till arbetet.