jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Att bli stressad av allt.

Kategori: Allmänt

Jag hinner inte med.
Tanken har varit, i ett par dagar, att jag skulle plocka fram alla vantar, halsdukar och så vidare från källaren. Där finns även Liams vinterjacka som jag måste testa för att se om den är för liten eller om den funkar även i år.
Hans overall, en Didricksson som blev hans tredje under förra säsongen är tack och lov lagom även i år.

Jag var nere i källaren en sväng tidigare ikväll, för att hitta en stege, men vände så fort jag öppnat dörren för att konstatera att det var så fullt så att jag inte ens kunde gå in där.
Sånt gör mig stresad. Jag måste alltså, någon dag, ta tag i källaren och rensa!!

Jag har under ett par veckors tid tänkt rensa ut bland kidsens kläder, plocka undan allt som hör sommaren till och hösta till det lite.
Men efersom det är full rulle när kidsen är vakna så har jag inte hunnit med de. Och på kvällarna när de sover så går de ju inte, för då sover de ju i samma rum som deras kläder befinner sig i.

Dopklänningen hänger här hemma, och har gjort sen Millas dop den 28 aug. Den väntar på att vi ska ta dopkort/tackkort. Snart är den väl för liten oxå och då är det ju lixom försent.

Idag har jag även varit på IKEA och som vanligt så handlar man ju när man åker dit. Idag kom jag hem med en ny taklampa till sovrummet. En maskros. För er som vet vilken lampa det är, vet eller förstår att det tar sin tid att sätta ihop den. och för er som inte vet vilken lampa det är så kan jag bara säga att den består av ca 130 delar.
Jag har börjat, tills de att jag upptäckte att man ska hänga upp den innan man monterar den?
Jag gör på mitt sätt, det brukar funka!
Liam tyckte i alla falla att den var fin, halvfärdig då han tidigare idag sa
-titta pappa, vilken snygg lampa mamma har köpt.

Sen är det ju de där förbannade korten. Jag har kommit ifatt lite. Så pass att jag är någonstans i augusti månad. Men jag glömmer ela tiden att köpa ett nytt fotoalbum (eller så skyller jag bara på det för att f slippa ett tag till).

Den här veckan har vi i alla fall tagit tag i vårt trådlösa bredband som ÄNTLIGEN fungerar och jag kan åter använda mitt Spotify premium i den utsträckning som man ska göra.
Vi har även varit på Media Markt och lämnat in vårt munstycke till dammsugaren. Det är trasigt.
Vi köpte en ny Electrolux för bara ett par månader sen och tycker att de borde hålla lite längre.. Inte nog me de.. När vi väl kom till butiken med bara munstycket så var de tvunga att ha modellnamns, serienummer osv. Kan de inte få fram sånt genom att ha kvittot??
Ska man behöva släpa med hela damsugaren för att munstycket är trasigt. Katastrof!!
De gav mig dessutom fel mailadress dit jag skulle maila alla siffror o koder, samtidigt som hon talade om att man inte har något för att ringa till dem, för de "tar hand" om kunderna i affären istället för att svara i telefonen... Bra service? Knappast!

Att inte ha någon damsugare, eller att inte kunna damsuga här hemma gör mig stressad. Jag ser redan alla damtussar och all smuts i hela lägenheten. Det gör mig stressad om något, bara tanken av att inte kunna göra något åt det.

Jag skulle behöva tagga ner lite. Sluta att bli stressad av allt och ingenting.

Imorgon är i allafall en fridag, vilket innebär att Milla och jag inte har ngt plannerat och ska fixa lite här hemma. Bara att hoppas på att damen behagar att sova i sin säng dagtid.
Inatt tyckte hon att det var bajsdags innan klockan ens slagit 02. Sen skulle "man" tydligen ligga vaken och jollra i en timme eller två.
Varför inte bara förstå, att på natten SOVER man.

Sova bör man..

Kategori: Allmänt

Inatt tyckte Milla att det var en bra bajstid strax innan klockan slagit ett, det tyckte inte hennes mamma. Men vad gör man. Byter blöja i ett mörkt sovrum o hoppas på att man inte missat ngt eller fått en pöl/klump/hög i sängen.
Vid den tidpunkten på dygnet och med tankte på hur trött man är just då så skiter man i vilket, man gör lixom bara det man MÅSTE göra för att sen få somna om.
Liam pratar i sömnen och väcker både mig o sin syster. Jag blir mest rädd.
Vet inte varför men har alltid tyckt att et varit obehagligt med folk som pratar/går i sömnen. Igår la jag bara ner honom o då somnade han om, eller vad man nu säger. Han tystnade i alla fall.

Jag har sovit helt ok och varit relativt pigg idag. Så pass att jag och kidsen prommenerade en halvtimme för att leka i en ny lekpark. Eller jag prommenerade och de åkte vagn. Jag fixade dessutom lunch som bestod utav pannkakor till Liam och kokta ägg och kaffe till mig.
Vi spenderade halva dagen i parken där vi även stötte ihop med Liams dagis.

Ikväll har jag bakat mina älskade knäckebröd. Synd att de är så goda för de är snart slut.

Glömska jag.

Kategori: Allmänt

Med tanke på min sov-verksamhet den senaste helgen så är det inte så konstigt att jag glömde både vikt och längd på Millas 5-månadersupdate.
Var på BVC i fredags och lilltösen väger nu 6370g och är hela 64 cm lång. (700g minder än sin storebror vid samma ålder och 5 mm längre.


En glad tjej som äter mat.


Syskonen provrider Millas gunghäst. Hon ser mest chockad ut.. eller ngt;)

En vanlig måndag.

Kategori: Allmänt

Jag är ikapp med mina bilder, till en viss del. Jag har klistrat in de bilder som väntat på sin tur i några månader och dessutom skrivit en kommentar till dem.
Och dagen till ära så damp det ner 357 nya kort att fixa med.
Albumet är slut, IGEN så det måste inhandlas. Målet är att vara ikapp, tom Turkietresan innan veckan är slut.
Wish me luck!

Inatt har jag sovit ok, bara vaknat ett par gånger för att ge Milla mat.
Men vid 05.36 så bestämde hon sig för att det var läge för att göra nr 2 oc med allt stånk o stön som det innebär så väckte hon även storebror. Efter blöjbyte (i sängen) och ett antal försök till att få båda barnen att faktiskt inse att det fortfarande var natt så lyckades vi somna, lagom tills de att klockan ringde vid 07.30 och det var dags att gå upp..
Jag har i alla fall kännt mig någolunda utvilad idag så jag gnäller inte.

Efter att ha lämnat Liam på dagis så traskade jag o lilltösen bort till mobilia för en fika med Charlotte och Vera. Därefter traskade jag vidare mot ICA Maxi för att möta upp Tobbe för veckans storhandling.
Milla fick även prova på att åka i storebrors bilstol, och hon såg rätt nöjd ut=)

Ikväll har vi tvättat, ,lagat mat, badat barn, fixat smoothies, klistrat foton, dammsugit, vattnat blommor, bytt lakan, vikt tvätt, pratat i telefon och nu ska jag betala räkningar.

Det är fullt upp att vara mammaledig.

Milla 5 månader.

Kategori: Allmänt

Känns som helt fel dag att skriva Millas update för 5 månader. Dels för att jag inte har sovit och dels för att hon, dagen till ära, går under namnet tjut-Berit.

Och som ni kan tyda av smeknamnet så är hon mest bara missnöjd och sover uselt.
Nätterna har jag redan berättat om i mitt tidigare inlägg. Hon är lättväckt som bara den, hur hon nu kan vara det med allt gap o skrik som bor i vårt hem.
Hon har svårt att somna själv, speciellt i sin säng.. Det kan ta allt från 1 minut till en kvart och man får titt som tätt gå in för att peta in nappen som hon gärna drar ut, varpå hon blir vansinnig...??
Bäst sover hon i sin vagn!?!

Denna lilla dam vaknar oftast runt  sju på morgonen då hon alltid gör sina behov innan vi går upp för att byta blöja.
Hon får sig oxå en slurp mat innan vi går upp för att fixa alla morgonbestyr som att väcka storebror och fixa iordning honom för dagis.
Till frukost får lillfisen gröt, vilket hon älskar.

På väg till dagis så somnar hon i sin vagn och powernappar då ca en halvtimme. Därefer är hon vaken ngn timme innan det är dags för maratonnap. Är vi ute och går (vagnen är i rullning) så sover hon gärna 2-3 timmar. Har hon inte somnat in riktigt så vaknar hon o är istället grinig eftersom hon inte har sovit färdigt..

Av ren bekvämlighet så ammar jag hela dagen sen fram tills de att vi äter middag, då äter även Milla. Än är hon bara vegetarian men snart är det väl dags att gå på de köttigare maträtterna.
Jag har börjat göra egen mat och hon äter med god aptit. Blir förbannad när maten är slut och kan inte riktigt sitta med oss och äta om hon inte får mat precis hela tiden. Sitter hon i tex mitt knä så gapar hon varje gång gaffeln åker in i min mun. Och vattenglaset ska vi inte prata om, hon verkligen kastar sig efter de.

Hon sover även en till powernap under eftermiddagen, oftast mellan halv fyra och fyra.

Efter middag o disk så badar vi näst intill varje kväll. Antingen jag lr Tobbe med båda kidsen. Mys!
Både Milla och Liam älskar de.

Sen är de en trött Milla som somnar vid "bopparna"  runt sju.

Hon leker gärna i sitt gym, men kan inte riktigt ligga på rygg utan rullar över till mage hela tiden. Och efter ett tag blir ju detta jobbigt o då blir hon arg. Rullar man då tillbaka henne till rygg så tar det bara ngn sekund så är hon tillbaka på mage igen..
Hoppgungar är ok, ett tag. Inte för lång stund och roligast är när storebror gungar henne.
Fast inte förra veckan, då han tog sats och av misstag råkade putta henne rakt in i väggen..

Hon gillar att sitta med vid matbordet så länge hon får ngt att tugga på. Majskrokar är en väldigt bra uppfinning!

Hon har börjat skratta (högt) mer och mer o igår lyckades jag få det på film. Tyvärr så vet jag inte hur man lägger in filmer här så det får bli vid ett annat tillfälle.

Hon har världens bästa storebror som verkligen vill att hon ska vara med hela tiden, de ska leka ihop på hans rum. Helst med bilarna och garaget. De ska gunga ihop, bada samtidigt, ligga och mysa i Millas säng och kolla på labisarna (laban-mobilen över hennes säng), han ska äta det hon äter (han provar alla smaklösa pureér), titta på film ihop osv..
han ser till att hon alltid har en eller flera leksaker att leka med och hon får låna i stort sett vad som helst av honom.
Så gulligt att se.

Milla är en väldigt nyfiken bäbis som gärna vill att det händer ngt hela tiden. Hon blir rastlös av att sitta still för länge och jag tror därför att det är läge att byta från liggvagn till sittvagn.
Hon skulle gill àt.

Jag har säkert glömt massor men just nu är jag för trött för att tänka och lillfisen har redan vaknat 3 ggr sen vi la henne vid sju. Jag har dessutom en stockning på G o bävar för hur det kan bli.
Go natt.

SOVA.

Kategori: Allmänt

Efter ett par jobbiga nätter så känner jag mig helt färdig.
Milla har börjat vakna ett par gånger varje natt och Liam har börjat smyga in till oss om nätterna.
Så istället för att sova när vi väl lagt oss så ligger jag och väntar på att antingen Milla ska vakna eller att Liam ska komma in. Jag får lixom ingen ro. Jag kan helt enkelt inte slappna av.
Och detta måste så klart få ett slut för så här orkar jag inte ha det.
Inte nog med att både Milla och Liam vaknade runt två så fick Tobbe sms mitt i natten (o hade såklart glömt att sätta telefonen på ljudlös) så då vaknade ju Milla igen.
Liam sover rätt hårt, bara han ligger i vår säng och när han väl har somnat in så brukar Tobbe bära in honom i sin säng igen, men sen går de en timme eller två o så kommer han smygandes igen.. o jag vaknar. Och så håller de på hela natten eller tills de tt Tobbe går in och lägger sig i Liams säng.

Milla äter bara en gång varje natt och jag vägrar att ge henne bröstet de andra gångerna hon vaknar. Hon är stor nog att slute äta om nätterna så en gång får vara max. Nappen vill hon inte heller ha, utan bara skriker och skäller på den när man fösöker trycka in den.

Att ta en fight med Liam när han kommer in om att han ska gå tillbaka och sova i sin säng är inte heller aktuellt då han blir hysterisk och väcker lillasyster som även hon bryter ihop. Vi har nämligen provat detta.
Och att ligga 4 stycken i vår dubbelsäng kommer inte på frågan för att ha ett barn i varje armhåla och inte kunna lägga ner armarna, utan får ligga med dem ovanför huvudet ger mig panik.
Jag vill ha min 90-säng för mig själv. Den är min!!

Och vad Milla egentligen vill när hon vaknar, det är nog bara hon som vet...

En sak som är säker är att jag behöver sova. Jag har haft dunkande huvudvärk i snart en vecka och känner att jag är nära ett sammanbrott.
Igårnatt lyckades jag nog skrapa ihop tre timmar men ett antal avbrott. Och inatt har jag nog sovit ihop 4,5 timme med ett x antal uppvak.

Jag blir så trött, trött på att inte få sova.

Never ending story..

Kategori: Allmänt

Jag har tagit tag i projekt foto (igen).  Det är verkligen ett "never ending story" projekt.
man framkallar några hundra bilder åt gången, sen ligger de här hemma och väntar på att bli inklstrade i album o få sin text i någon utav kanterna.
När man väl tar tag i bilderna så är de (minst) ett halvår gamla o man vill istället beställa de nyare bilderna, vilket man oxå gör.
Det är nu ångesten kommer in, Jag får nämligen ångest av att ligga efter. Precis som i skolan, inför prov. Jag väntade alltid in i det sista  med att läsa. Vilket var ett par timmar kvällen innan. Panik för att jag inte fattade ngt.. o ja, sen kan ni ju räkna ut resten själva.
Tillbaka till min ångest.
När sen de nya bilderna anländer i brevlådan så inser man ju att man måste ta tag i de gamla bilderna först. Man plockar fram alla saker som behövs o upptäcker att klistret är slut, eller den vita pennan som är den enda som fungerar på de svarta bakgrunderna.
Man placerar ut alla bilderna i albumet för att sen tröttna, eftersom de bara far runt ändå. När man sen ska lägga undan albumet så åker alla bilder (som fått en prel. plats) ut.
Arg!
Dagen efter, när jag köpt mitt lim och ska fortsätta så inser jag att albumet kommer ta slut o jag måste köpa ett nytt, kasnke två tom.
Ångesten växer med alla måsten o jag inser att det inte är normalt att ha 7 stora album fulla med kort, bara sen Liam föddes.
Jag måste bli bättre på att sortera ut bilder när jag ska framkalla, kanske borde jag låta ngn annan göra det åt mig. Nä, de går inte!!

Just nu har jag två album med oklistrade kort som väntar på att bli fastsatta o få sin lilla text med datum osv.
Det finns både lim o en vit penna.
Men redan nu har jag ångest över de 357 kort som håller på att laddas in i Crimsons bildbank och som kommer att dimpa ner i brevlådan om en dag, eller två.

jag borde sätta fart men istället vill jag göra ngt helt annat, typ fixa med Liams kalasinbjudningar.
Ångesten växer, och korthögen oxå...

onsdag.

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort det som jag är bäst på. Jag har spenderat pengar. Inte mina pengar utan barnens barnbidrag.
Vad jag har köpt? En snygg mixer för att kunna göra smoothies, en födesedagspresent åt Liam (hörlurar till den portabla DVD:n), termobyxor till Liam. Jag har desutom varit på Partyland och handlat inför Liams kommande barnkalas. O vilket tema det blir, de tänker jag inte tala om;)
Milla och jag har spenderat dagen med Anna, hon är oxå ganska så bra på att sätta sprätt på pengar, tom bättre än mig faktiskt.
Det blev en god ceasarsallad på SPOT till lunch, och eftersom solen sken på oss så satt vi ute. Härligt!!
Milla har även slagit rekord i att sova på dagen. Idag var mellan-nappen på nästan 3 timmar.

Imorgon är Liam ledig från dagis så vi ska tillbringa förmiddagen på öppna förskolan. Vad som händer efter de är ännu oklart. En sak är i alla fall säker och det är att Liam måste aktiveras, och det hela tiden. Han blir lätt uttråkad om man säger så.

Våra kids har dessutom börjat sova oerhört dåligt om nätterna, eller Liam har väl alltid vaknat minst ett par gånger varje natt. Men Milla som annars bara har vaknat en, max två gånger för mat vaknar nu varje gång storebror "smyger" in i vårat sovrum.
Vi vaknar av Liams smygande och gör allt för att han ska somna om i sitt sovrum o sin säng men då blir det liv i helvete o han väcker lillasyster.
O eftersom hon inte snuttar tutt om hon inte är hungrig så blir det bara ett jakla liv. Och vem orkar de mitt i natten efter att inte ha fått sova? O nappen skäller hon bara ut om man försöker trycka in den i munnen.
Hon är dessutom väldigt lättväckt o vaknar i stort sett varje kväll när vi ska gå o lägga oss. Jag lixom ligger o väntar på de varje kväll o kan inte somna för dens skull..Fan!
Jag behöver sova, en hel natt, utan uppvak för matservering o daltande.

Kan de inte bara förstå sitt (och mitt) eget bästa. På nätterna sover man för att sen vara pigg o vaken hela dagen.

Ikväll är det tydligen fullmånde dessutom.
Wish me luck!

Kalajs, prylshopping och val.

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på 3-årskalas/maskerad.
Vi fick reda på att det varmaskerad ca 2 timmar innan så Liam fick vara Emil med sin mysse och sin bysse..

Har även varit på MediaMarkt i hopp om att vara en av de 43 som fick köpa en iphone/ipod docka till ett riktigt bra pris. Tyvärr så var jag 4 personer för sen så det blev ingen.
Eller jo, men en storebror till den som vi tänkt.
Så nu poppas det Spotify i köket med ett riktigt bra sound!

Vi har även varit oh röstat. Jag har hela tiden tänkt att jag skulle rösta blankt (om jag skulle rösta) men väl där så gjorde jag inte det.
Tycker att vi har det rätt bra som de är nu så jag satte min röst på Moderaterna.
Känns rätt så bra så här i efterhand!

Nu blir det film.
Imorgonär det visst vardag igen....

Aqua Fantasy

Kategori: Allmänt

I torsdags spenderade vi dagen på Aqua Fantasy.
Vi trodde att vi skulle till Aqua park ,en vattenpark med 5 rutchkanor.. lite lagom stort för Liam.
Istället kom vi till ett utav Turkiets största vattenland med över 30 rutchkanor och hur gigantiskt som helst.
Nästan synd att man hade barnen med sig för man kunde ju inte riktigt åka allt man ville åka;)I väntan på bussen. En förväntansfull Liam!


En vy från vägen på väg till parken...


Jag och Liam på sjörövarfabbes båt...


Några utav alla vattenrutchkanor..


Jag och Liam på väg upp för att åka ring..


Liam &  jag in action...


Liiite nöjd kille.. (och mamma)!


Öl & glasspaus...


Jag och Milla badar.


Fler kanor..


Tobbe åker fritt fall i 90km/h


Liam i Lagunen..

Detta var ett fantastiskt ställe/resort/vattenpark och jag kan rekomendera alla med barn att åka dit. Ni kommer älska det. Tror att Ellos (Nazar) ordnar resor dit där man bor på hotellet i vattenparken med all inclusive!

Valet 2010

Kategori: Allmänt

Imorgon är det tydligen val, jag är så ointresserad som man bara kan vara.
Jag har aldrig tidigare röstat pga detta. Första gången jag fick rösta så bodde jag i USA och struntade helt enkelt i att poströsta. Andra gången var vi i Småland och glömde helt enkel bort det. Den här gången vet jag inte vad jag ska skylla på-- eller så kanske man borde byta trenden och rösta.
Jag gjorde precis valkompassens test för att se vart jag står. Men alla frågor är så jävla tråkiga att jag inte ens orkar läsa dem.. Så det hjälpte ju inte specielt mycket, det skillde 1 % mellan två parti och 3 % mellan 3 parti så det kan man ju inte gå på. Speciellt inte om jag svarade på frågorna utan att ens ha läst dem ordentligt.

Hinner jag imorgon, efter barnkalas och viktig shopping så kanske jag pallrar mig dit man ska för att rösta, o då får det nog bli blankt och då känns det som att man lika gärna kan skita i det.
För alla som inte röstar är väl "blanka"??

Finns det ngt mer depprimerande än debatter och andra valprogram på teven? Skulle inte tro de!!

tråkval!!!

Happy me.

Kategori: Allmänt

Eftersom jag fyllde år i veckan så tänkte jag bjuda hit lite folk på middag ikväll. Dagen har därför ängnats åt att handla o fixa en massa.
Jag har dessutom köpt mig en födelsedagspresent. Ett par ursnugga Hunter-Gummistövlar som jag kan ha i ett regnigt Malmö i höst. Nästan så att jag lägtar efter regnet. I och för sig så går folk i gummistövlar vare sig det regnar eller inte på stan..
Jag har dessutom tänkt att köpa mig en klocka och ett objektiv till kameran, bra presenter om jag får säga det själv=)
Av familen fick jag 1,5 timmes egentid med peeling, skum-massage, ansiktsmask o oljemassage i Turkiet. Mycket behövligt och väldigt uppskattat.


turkmiddag på min födesledag!

Det verkar jobbigt med middagsfix, upptäckte precis att alla sover, alla utom jag. Så det är väl bara att fortsätta tvätta och börja med maten..

Semester.

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemkomna efter vår vecka i Turkiet. Jag som tidigare har varit skeptisk till landet har helt ändrat min uppfattning. Turkiet var har varit hur bra som helst, trevligt folk, fint väder och mycket shopping (säkert god mat oxå om man äter på rätt ställen;))
Hotellet var bra förutom att hissarna inte fungerade som de skulle och att vi (läs Tobbe) har fått kånka på vagnen upp & ner. Vi hade 0 meter till stranden eftersom hotellet låg på stranden med egen privat beachklubb. Smidigt och bra med tanke på att allt var gratis så det vara bara att hämta vad man ville dricka hela dagarna. Lite synd att jaga bara drack vatten och inte riktigt fick utnyttja "all inclusive"
Maten var ok, inte mer. De första dagarna var den tom god men sen smakar allt likadant och eftersom turkarna gillar kakor så gick de in för dessertbordet mer än vad de gick in för själva maten. Tobbe blev dessutom matförgiftad och låg deckad hela tisdagen så efter de blev vi lite skeptiska till maten.

Vårt hotell..


Vår balkong med havsutsikt=)

Liam har lekt som bara den, plaskat runt i havet som hade en temperatur på kanske 25 grader och i poolen som kylde lite mer med sina 19 grader..
Han hittade en kompis redan första dagen, en liten tjej som var ett år äldre än honom så de höll ihop resten utav veckan.

Milla har mest hängt under ett parasoll eller i sin vagn, men även hon har plaskat i vattnet.
DEet var ett par dagar som hon var lite gnällig och skrikig men efter en halv burk katrinplommon så ordnadedet upp sig och sen ahr hon varit sig själv igen.

Efter första kvällen så tackade vi för att det inte fanns några turk-myggor.. Men ack så fel vi hade!
Vi ahr blivit bitna som aldrig förr.
Tobbe hade räknat millas myggbett igår, och i bara huvudet så hade hon 12 st.
Liam ser ut som en salami i ansiktet eftersom han rivit sönder betten..
Tobbe och jag har oxå blivit bitna men oss är det inte lika synd om. Har varit på apoteket idag och fixat salva o annat bra fix.

Temperaturen har legat på runt 28 grader hela veckan, helt perfekt.
Barnen har tagit värmen bättre än vad vi någonsin kunnat önska och vi har inte ens behövt ha AC på natten.

Flygresan har gått hur bra som helst och båda barnen har skött sig exemplariskt. åditresan sov Milla hela resan, Liam åt godis och spelade spel.
Hemresan sov vi allihopa. Liam somnade innan planet ens börjat rulla och honom fick vi väcka innan landning.
Eftersom vi var tvugna att gå upp kl 02.00 imorse för att bli upphämtade av bussen som skulle ta oss till flygplatsen, så kanske det inte var så konstigt att vi slocknade allihopa.

      Eftersom vi har varit uppe sen 02 inatt så är jag vädigt trött just nu så istället för att skriva klart om vår resa så tar jag en paus och återkommer. Go Natt!

Packat och klart..

Kategori: Allmänt

Väskorna är packade och klara. Imorgon åker vi visst till Turkiet.
Vi bestämde innan idag att vi skulle ta våra back-packs-ryggsäckar för att ha händerna fria till kidsen.
Vi har dessutom bara med oss två stora väskor, o kan om vi vill, till hemresan, köpa en till väska och fylla med ev shopping. Jag gillar´t!
Jag gillar att resa lätt. För första gången har jag nog inte packat för mycket kläder, snarare tvärtom.
Kollar man väderprognosen för Kusadasi så är det sol och 30 grader som gäller den närmsta veckan, därför känns bikini viktigast och solkläder till kidsen.
Milla har fått prova på att åka sulky idag och hon gillar´t. Hon satt nöjd och tittade på allt som gick att titta på.
Så de ska nog gå bra i en veckas tid!
Liam får gå. Eftersom hotellet har pooler och ligger på stranden så känns det som att vi kommer att spendera den mesta tiden där... Loovely!

Så imorgon när klockan ringer runt sex så ska bara det sista packas ner i handbagagen (jag hoppas att vi får ha all barnmat med genom säkerhetskontrollen bara) innan en taxi kommer och hämtar oss. Från stationen tar vi tåget över till kastrup där det blir frukost och säkert lite tax-free-shopping innan vi lyfter mot varmare breddgrader.

Ses om en vecka eller så...Lika?

Kategori: Allmänt


Liam 4,5 månad.


Milla 4,5 månad

En mindre bra mix.

Kategori: Allmänt

Ikväll, om typ en minut börjar tydligens säsongens första idol.
Och eftersom mannen ÄR på fotbollen så slipper jag se den på teve.

Så efter att ha städat lägenheten, skruvat ihop möbler, lagat mat och duschat så tänker jag sätta mig ner här i soffan och där tänker jag sitta hela kvällen, bojkotta allt som har med foboll att göra och istället se på alla "fjortisar" som gör bort sig i Idol.

Det var två övertrötta barn som deckade här för någon timme sen, vi har kämpat för att hålle dem vakna sen fem, känns det som. Liam var ett vrak som bara tjöt för allt och inget.
Milla har sovit max en timme på hela dagen idag. Och för er som har små bebisar så vet ni vad det resulterar i.. Kallabalik blandat med en massa gap och skrik.

Jag är trött, utmattad och tänker inte inte lyfta ett finger här hemma ikväll..

Finfix.

Kategori: Allmänt

Jag har inte tid att blogga ikväll, jag städar istället.. lite i alla fall. Har dammat klart i alla rum, skrubbat hela toeletten, finputsat köket och torkat alla lister.
Imorgon blir det golven som får sig en uppfräschning.

Jag vill kunna åka på semester och veta att jag/vi har ett nystädat hem att återvända till.

Städning känns som ett evighetsprojekt, lixom tvätt, disk och borsta tänderna..
Det tar aldrig slut, det ska bara göras om och om igen.. vilket gör de hela jäkligt tråkigt.

Jag hatar måsten, men gud så skönt att ha det gjort.

Majskrokspremiär.

Kategori: Allmänt

Imorse gav jag milla en majskrok, hon hade ingen aning om vad hon skulle göra med den. Men eftersom allt ska in i munnen så gjorde hon ju även de me kroken.. Bara det att den blir ju så klibbig o fastnar överallt så jag tror inte att hon fick i sig ngt.. Men det var lite roligt att se..


  

Kalas för Semlan.

Kategori: Allmänt

Dagen har spenderats i Lomma. Selma fyller 4 år på torsdag och detta har vi firat idag.
Jag gillar barnkalas där det bjuds på bubbel, vin, en massa god mat och fint väder.. En perfekt mix av en massa bra lixom=)

Eftersom jag tog hur mycket bilder som helst så lägger jag in ett par istället för att skriva en massa..

Födelsedagsbarnet, Selma!


En kalasfin liam skålar i "champagne"..


Älskar det här kortet, eller Liams min... Som att han ska bjuda upp Selma men inte riktigt vågar;)


Selma i sin underbart fina klänning.


Tårtdax..


En kalasfin Milla (och Mona)..

Finfisar.

Kategori: Allmänt

Liam gillar att vara storebror. Han gillar sin syster, det märks.
Han vill att hon ska vara med hela tiden, hon ska bada när han badar. Hon ska äta när han äter och då vill Han helst mate henne.
Hon ska vara med och leka, idag skulle de köra med bilarna i hans stora garage.
Jag fick vara med o vara sittstöd åt Milla.
Hon får låna Ludde (hans snuttehund) och tom hans snutt lite då och då...

Han ser efter henne när hon ligger i gymmet eller i sittern och leker, han sitter då bredvid och pratar med henne eller ger henne leksaker som hon inte ritigt kan hålla fast i så hårt som hon kanske hade velat.

När vi är ute och går så vill han dra vagnen, även om det inte alltid är så lyckat. Han ser nämligen inte över suffletten och kör på som om att han ägde varenda trottoar i hela Malmö, det gäller därför att vara med o veja för måde lycktstolpar, människor och hundbajs.

Milla gillar dessutom sin storebror väldigt mycket.
Jag och Tobbe fjäskar som bara den för att få Milla att gapskratta. För Liam räcker de att gunga henne i hoppgungan så bryter hon ihop av skratt.
Idag vid matbordet satt Liam och gjorde sig till framför Milla, och även då började hon gapskratta.
Det märks på henne att hon blir glad utav sin brors närvaro. när han kommer i närheten så skiner hon upp som en liten sol, vilket även Liam har börjat förstå, och gillar.

De är så söta våra små barn.

Min egna kräftskiva.

Kategori: Allmänt

Jag har precis mosat i mig ett kilo kräftor.
Jag var vrålhungrig när jag började mosa och nu efteråt är jag bara hungrig.

Att jag aldrig lär mig, 20 små stjärtar mättar inte min mage, men gott var de!

En sak som är rätt äcklig med kräftor, är bajsranden. Visa äter upp den har jag hört.
Själv tar jag bort den och sen torkar jag kräftan i stjärten innan jag äter upp den.

Jga äter dessutom bara klorna och den torkade stjärten.
Jag vet min mormor, hon äter allt som går att äta och tugga på.. När hon äter 1 kräfta så äter jag 5.

Hur äter du dina kräftor?

febriga fredag.

Kategori: Allmänt

Liams feber håller i sig, vi tog därför en riktigt slappemorgon och när vi väl var påklädda och någolunda iordning så var klockan redan halv elva.
Vi hade bestämt träff med Anna o Elsa i parken och Liam ville dit, trotts febern.
Väl där så frågade han om vi kunde gå hem igen och lägga oss under ett täcke och vila.. Söte!

Han har varit riktigt hängig hela dagen, febern har gått lite upp och ner med hjälp av alvedon.
Hoppas på att han är bättre imorgon. Tobbe ska jobba och sen iväg på herrmiddag så jag är själv med kidsen.

En sjuk Liam som bara vill vara inne, och en trött tjej som bara vill sova ute i sin vagn är ingen bra kombination när man är själv.

Jag håller tummarna för friska barn och fint väder imorgon.

Pics.

Kategori: Allmänt

lägger över de senaste bilderna från kameran på datorn och tänkte dela med mig..
Så här kommer ett par..


Milla äter potatis och majspure..


Syskonbad.

Jag och min dag.

Kategori: Allmänt

Imorse bestämde jag mig för att lämna av Liam på dagis för att få Milla att somna i vagnen, för att då kunna ta en dusch o fixa till sig i lugn och ro.
Milla vägradde att sova i vagnen efter att både hon och Liam sovit till halv åtta, så jag förstår henne..
Gick hem igen, gav lilltösen lite gröt och efter de deckade hon, någon timme senare än vanligt. Min tanke va at hon därför skulle sova både djupare o längre än vanligt, dvs längre än 15-20 min.

Jag hann precis hoppa in i duschen o bli klar innan jag hörde att hon var vaken, ännu en powernap alltså! Inte för att hon är gnällig när hon är vaken men jag såg fram emot en timmes egentid.
Fixade till mig lite snabbt o märkte att hon nog var mer trött. Så sant.
Väl nerpackad i vagnen o med lite gung på kärran  så somnade hon gott och sov sen i 2,5 timme.

Jag kunde då, i lugn och ro, utföra dagens mission: at hitta en solhatt bland alla höstkläder.
Hade hoppats på polarn & pyret som vanligtvis har plagg för hela året, året om. Men icke, inte i Millas storlek i alla fall. De önskade mig lycka till när jag gick därifrån, och lyckan fann jag på Kappahl.

hnn även med en fika med Anna och lite annan shopping innan det var dags att hämta storebror på dagis. Det var en trött kille som glatt följde med hem.
Vid middagsbordet så klagade han på magont o bad om att få gå och vila. Han brukar säga så för att slippa äta upp, men idag såg han inte helt kry ut så vi sa att de va ok.
Han gick verkligen o baddade ner sig och hade det inte varit för att jag kommit in till honom så hade han somnat.

Tog tempen nu ikväll och den visade på 39,3 så visst hade han feber. Nu sover han efter att druckit panodil och jag hoppas att han vaknar feberfri imorgon.
Men de är väl bara att inse att hösten är här med alla sjukdommar som det innebär.

Jag är galen. Jag har köpt årets första julklappar!

Millas matdebut.

Kategori: Allmänt

Milla har börjat äta riktig mat, eller riktig vet jag inte om man kan kalla den, men puré.
Och precis som sin bror så gillar hon mat. Hon gapar åt allt jag ger henne. Hon har i och för sig bara fått smaka på potatis, majs, avokado, gröt och lite olika fruktpureér.
Hon gillar`t.
Hon gapar så fort hon ser skeden och lixom kastar sig fram för att fånga upp maten innan den hinner in i munnen.
Än så länge får hon bara små smakisar ett par gånger om dagen och så får det förbli ett tag. jag är inte riktigt redo att släppa taget om ammningen.
Det roliga är att Liam är väldigt intresserad av hennes mat och vill gärna smaka allt som serveras damen.
Imorse var det gröt och nu under dagen var det potatis och majs-pure... Efterrrätten svepte han innan jag ens hann o blinka...

Övriga familjemedlemmar kör på billiga veckan. Det är så skönt att ha handlat för alla middagar hela veckan och att dessutom ha klart för sig med recept och allt så man slipper tänka.

Imorgon ska jag och Milla leka med Anna.
Kan tänka mig att det blir stan, på jakt efter en solhatt åt Milla, för den vi hade är putts väck.

Dagens impulsköp..

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen med båda kidsen.
Jag hade föreställt mig en kallabalikdag med en trottsig treåring o en gapig lillasyster.. men så blev det inte!

Båda två/alla tre har varit på strålande humör mest hela dagen.
Vi traskade iväg till öppna förskolan imorse och stannade där ett par timmar över lite sång och mellanmål. Liam har nog glömt att han/vi brukade hänga där var och varannan dag.. Både han och Milla verkade gilla det, mest uppskattat var nog sången.
Vi har även hunnit med ett par besök i parken och en tripp  ner til stan. Ja ni läste rätt.
Jag trottsade mig själv och packade ner Milla i vagnen och tog Liam i handen o gick ner till stan för att hämta 3 passpartous(?) på Gallerix.
Att Liam ens följde med in i varuhuset berodde på att jag mutat med att vi kunde gå förbi leksaksaffären och titta.
Han följde snällt med.

När vi gick förbi informationen på Triengelns köpcentra så såg jag i ögonvrån ngt om en utlandsresa till Turkiet som verkade helt ok.
Jag frågade lite snabbt om man kunde hitta samma resa på nätet o boka där. Det kunde man!
jag ringde upp Tobbe och sa åt honom att ta ledigt o kolla upp resan på nätet. Sagt och gjort!
Resan är bokad och betald så på fredag i nästa vecka bär det av.
Min 28-årsdag kommer alltså att firas på ett all inclusive hotell i Turkland!

Tjoohoo!!
Jag gillar att vara lite impulsiv...