jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Här övas det flitigt

Kategori: Allmänt

Efter 1,5 vecka i skolan så övas det flitigt här hemma med skrivandet. Liam har alltid varit intresserad av just bokstäver och att skriva/försöka läsa. Igår skrev han hela alfabetet ett antal gånger och berättade glatt att de kört sig skriva alla siffror i skolan.

Milla ska inte vara sämre och övar även hon, med lite hjälp så är även hon riktigt duktig...

Har ni sett filmen UPP??

Kategori: Allmänt

 
Om inte så kan jag berätta att det handlar om den lilla söta surgubben på bilden ovan...
Och jag måste bara visa er våran egna look a like... Fast en glad sådan:)
 
 
 
 
 

Att ha börjat skolan och lyckan att sova över hos en kompis.

Kategori: Allmänt

Nu har det fredag och första skolveckan är avklarad för Liam. Han älskar skolan lika mycket som han älskar fritids.
Han leker med barnen i sin klass men även med de några år äldre grabbarna - som gärna låter honom vara med och spela innebandy. Någon hade kallat honom lillkillen och det var visst inte så poppis...:)
Han har blivit så stor plötsligt och använder sig av utryck som cool, typ osv... Men det är väl bara början:)

Han är så stolt om mornarna när vi cyklar mot skolan, han vill cykla först och visa vägen, visar gärna upp skolgården, klassrummen, vart de brukar äta, vart de spelar innebandy, fotboll, basket... Och Milla är minst lika stolt som får följa med till skolan och vinka av storebror...

Den senaste tiden har Liam velat sova över hos sin kompis Hugo så ikväll gjorde vi slag i saken. De har haft grabbkväll, ätit pizza och kollat på fångarna på fortet, och strax innan tio så fick jag ett mess om att båda killarna sov.
Han sover alltså borta för första gången hos en kompis. Inte för att vi behövde barnvakt utan för att han själv ville... Detta är stort och måste såklart dokumenteras här på bloggen:)

Imorgon är början på något nytt

Kategori: Allmänt

Imorgon är det alltså dags för Liam att börja skolan. Jag kan inte riktigt fatta det...
Han är så redo han bara kan bli, samtidigt känns det nog konstigt att vissa av hans bästa kompisar fortfarande är kvar på dagis - och kommer att vara där i ett år till. Han hade nog gärna stannat kvar idag och lekt när Milla skulle lämnas. Han hade dessutom målat massa teckningar till både fröknar och kompisar som han glatt delade ut 😃

Väskorna är packade och imorgon är det alltså dags, allra första skoldagen för finaste Liam. Mitt hjärta 💗

Mer iphonebilder sommaren 2013

Kategori: Allmänt

 
Underbar bild på Liam tagen i Sandhammaren där vi var för två veckor sedan. Jag och barnen grävde ner varandra för att sedan se om man kunde ta sig upp utan någon hjälp:-)
 
 
Även denna bild är från sandhammaren. Milla i sin fina vita klänning. Tog massa bilder den dagen med de ligger kvar i kameran. Dessa är från telefonen.
 
 
Vi har hängt en del med kusinerna - uppskattat av alla.
Här är vi I jönköping där vi spenderade några härliga dagar.
 
 
Såklart blir det en hel del Astrid Lindgrens Värld när vi är uppe i Vimmerby . jag vet inte vem som uppskattar det mest, vi vuxna eller barnen....?!?
 
 
Kanotfest i Hutsfred med massor av skratt, tävlingsinriktade människor, god dricka, roliga lekar, nya och gamla vänner, myggor, fest och övernattning. Jag hade blåmärken i flera veckor efteråt;)
 
 
Båttur i Västerviks skärgård med Liam som kapten.
Fler bilder finns som sagt på kameran och kommer förhoppningsvis en annan dag.
 
 
Öltält med vänner i Vimmerby. Jag var bakis i två dagar efter den festen....
 
 
Danmark, tält, Bon Bon-land med fina vänner. Får bli ett senare inlägg även från den här resan med lite roligare bilder...
 
 
Poolhäng hos syter till barnens stora förtjusning:)
 
 
 
 
 
 
Vattenkrig, häng i trädgården, grillkvällar, gott vin, glada barn, sol, bad osv
En fantastisk sommar helt enkelt.
 

Minifotograf

Kategori: Allmänt

Tror att vi har en liten minifotograf i familjen. En söt sådan dessutom...

5 härliga veckor

Kategori: Allmänt

Då var semestern slut och jag är tillbaka i vardagen igen, även om jaginte riktigt har fattat det. En jobbdag är gjord och första träningspasset på 4 veckor är avklarat. Lite skönt att vara tillbaka även om jag älskar att ha semester.
5 härliga veckor av sol, bad, familj, vänner, resor, god mat, öl och massa annat. En sommar att minnas helt enkelt.
Tobbe och barnen är lediga en vecka till sen är det dags för Liam att börja skolan och för Milla att vara utan storebror på dagis. Våra små börjar bli stora...

Bjuder på några bilder från sommaren