jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Söndagslyx

Kategori: Allmänt

Gårdagen bestod mest av en massa adventsmys, så pass att vi kokade tomtegröt, åt vörtbrödoch lyssnade på julmusik.. Mys på hög nivå!!
Efter att frullen avr avklarad så kom min kusin med familj på advetsfika med lussebullar o pepparkakor..Mmm
Vi hann även med att trängas med allt folk nere på stan, man ska verkligen inte ge sig ut i såna folksamlingar, specielt inte med vagn!!
Vi mutade i alla fall Liam med att han skulle få åka karusell om han satt i vagnen (han vill gärna gå själv) och det fungerade tills de att han hade åkt karusell och vi skulle GÅ hem...


Lite stolt...


Och ganska så glad..

Efter turen på stan så begav vi oss hem till grannarna där det bjöds på glögg, ännu mera pepparkakor och nybakade lussebullar.. Mumma
därefter säckade vi ihop totalt och ingen av oss orkade laga mat så vi beställde hem pizza..
En skön dag helt enkelt!!

Idag har det inte hänt så mycket, förutom att vi äntligen tog tag i att fixa årets julkort.. Spännade att se det färdiga resultatet!

Var inne o tittade till liam som sover sött i sin säng, mitt/vårt hjärta..

Kärlek!!

softläge..

Kategori: Allmänt

Tanken var att jag skulle bege mig ner mot stan nu när grabbarna sover, men jag har absolut ingen ork.. ingen lust heller för den delen.. O då blir det aldrig någon bra shopping!!

Jag ska helt enkelt bara lägga mig ner på soffan o njuta av lugnet och av att vara ledig=)

Jag var inne i parken med Liam i fm, de har spolat en isbana där man både kan hyra skridskor o gå i skridskoskola.. Liam ville såklart åka!! Men det där lämnar jag åt Tobbe.
Han borde kunna lära sonen att stå/åka på ett par skridskor.
Jag kan inte ens bromsa om jag nu ens lyckas få upp någon fart..

Lördagslyx!

Kategori: Allmänt

Att bli väckt en morgon som denna och inse att det inte är mobilen som ringer utan att det är sonen som har sovit klart för natten, att sen titta på klockan och upptäcka att den precis har passerat 07.30 är lyx. lördagslyx!!

Jag älskar helgerna och njuter till fullo när de väl är här.
Att få ligga och dra sig i sängen om mornarna o mysa med mina killar, det är bland de bästa jag vet.-
tobbe jobbar idag, men bara till halv tolv sen får han och liam sova lite medans jag bger mig ner mot stan. jag ska byta ett par strumbyxor som inhandlades förra helgen men som gick sönder innan jag ens hade hunnit få dem på mig. Sånt tollererar jag inte.
Ska även försöka hitta de sista julklapparna för jag upptäckte igår att alla helgerna är uppbokade fram till jul. Jag hatar att vara uppbokad.
Nästa helg ska vi hajulfest på jobbet, kul!!
Helgen därpå så ska vi ha middag och lite fredagsmys hemma hos chefen på fredagen och sen åker Tobbe och jag till Göteborg tidigt på lördagsmorgonen. helgen därpå så ska vi på After Dark med jobbet, det blir en heldag med lunch i lund och show på kvällen.
Sen är det helt plötsligt jul och vi ger oss av mot de småländska skogarna.. Jag längtar!
Jag saknar Vimmerby och det ska bli såå roligt att träffa alla.
Liam längtar oxå, han pratar om farmor, mormor, morfar, farfar, minna osv.. hela tiden och frågar efter alla stup i kvarten.. gulle!

Nu i helgen är mina kusiner här så tanken är att vi ska hinna ses en sväng idag eller imorgon. Vi ska även och hälsa på några kompisar söder ut i eftermiddag.. imorgon blir det två husvisningar och kanske en sväng till någon simhall...
Igår provade vi på att vara tvåbarnsföräldrar, vi hade hand om Vincent.. då Jocke o Ann var på Idol.
Får man ett sånt snällt barn så blir det nog inga problem alls;

Jag som oxå ville gå på idol men ine fick tag i några biljetter, blev erbjuden att gå två gånger under gårdagen.. typiskt!!

Potträningen går bra, Liam får gå utan blöja här hemma och säger till när han måste gå på pottan, igår skulle han tom göra nr 2  på pottan men hann inte riktigt dit.. Men nummer 1 fungerar hur bra som helst=)

Nu ska vi göra oss redo för att gå till torget och handla.

framkallning=inte min grej!!

Kategori: Allmänt

Det här med att framkalla bilder hemma genom att ladda upp på nätet och sen beställa är inte riktigt min grej.. Varje gång så är det något som går fel, hur jag än gör och vilken sida jag än chansar att framkalla ifrån.
jag har hittat en favorit, crimson.se och vill gärna inte byta, deras bildkvalité är helt klart bäst, jag gillar även att kunna välja om det ska vara vit kant, blanka/matta bilder osv..
De 204 bilderna som jag hade valt ut för uppladdning igår var borta imorse när jag vaknade..

Jag försöker helt enkelt igen!!

Jag har även strykt julgardinerna så imorgon blir det att plcka fram alla stjärnor o pynta till de.. mys!!
Tobbe är dessutom hemma imorgon kväll så då ska jagäven lyxa till det med glögg för att få till rätta julkänslan..
Hann även med att handla lite julklappar på lunchen idag så jag ska slå in lite paket men
märkte precis att det är paradise hotel så jag ska hämta mig ett par mackor o slå mig ner i soffan...

Alla måsten börjar ta slut och det känns riktigt bra, vinterdäcken får vänta till helgen helt enkelt!!

Checklista..

Kategori: Allmänt

Torkat golven: check
Tvättat: check
Framkallat bilder: Håller på att ladda upp bilderna
Klistra in foton i album: check

Jag har dessutom hunnit med att fixa pannkakor till mig och lilleman, därefter hoppade vi ner i ett varmt bad.. Det har blivit en rutin för oss att bada varannan dag, så mysigt!!
Vi har även hunnit med att glutta på pippi och slagit in ett par julklappar.
Jag är nöjd med vad jag har hunnit med idag..

Idag ahr solen tittat fram här i skåneland, och vilken skillnad et gör på humöret, man blir ju mycket gladare o piggare av att bara se lite solljus.. synd att de visar sig så sällan bara!!
Jag skulle vilja ha snö till helgen, finns det någon vädergud som kan fixa det, så snälla.. do it!!

Idag fyller Tobbe år men eftersom han jobabr kväll och vi knappt ses ngt de veckorna så grattade vi honom i söndags.. han fick en massa paket, god mat o nybakade scones till frukost..

Nu ska jag hämta mig ett par apelsin, krypa upp i soffan och invänta mina vänner, de desperata såklart!!

Pott-träning..

Kategori: Allmänt

Vi har så smått börjat potträna med Liam, här hemma..
Så länge han är utan blöja så känner han när han blir kissnödig (vi frågar honom typ var 10.e minut) och sätter sig på pottan för att kissa, sen häller han ut innehållet i toan och spolar.. stora killen!

Han lyckas i stort sett varje gång han sätter sig på pottan o blir lika nöjd/stolt/glad varje gång.. söt!

Men det här med att säga till att han måste kissa när blöjan är på verkar svårare, han är väl så van vid den känslan att han inte ens tänker på de utan kissar i blöjan.
Det kommer väl de med när han är redo.

Nu ska jag klämma ner ett par apelsin i väntan på paradise hotell..
Väntar med spänning på 3 bebisar som ska ut vilken dag som..

Fick i dagarna reda på att min kusin väntar en liten pojk..
Det är verkligen helt sjukt att vi bara föder pojkar på min sida i släkten. Min mormor har 4 barn, 8 barnbarn och 8 barnbarnsbarn.. Alla dessa barnbarns barn är pojkar och det är 5 olika barnbarn som har fått dessa. Nu är det två nya bebbar på g, min kusins pojk o så bebben i min mage, som antagligen är en pojk det oxå.. Är det inte lite märkligt att det bara blir pojkar??

Jag får om jag vill..

Kategori: Allmänt

tidigare ikväll kom vår hyresvärd och ringde på dörren, först fick jag lite skäll för att jag ahr spikat upp en julig bärkrans på dörren.. det kunde tydligen bli fukt o dittan  dattan. Jag skämtade bort det o lovade att göra någon smartare konstruktion. Nu i efterhand känner jag att det är väl onödigt att dra ur spiken, hålet är ju redan gjort lixom?? Den hänger helt enkelt bra där den hänger;)

Därefter bjöd jag in Bengt, som han heter och förklarade och visade var vi ville ha väggen, hur vi vill dra om elen o att vi villha ettextra uttag för teven, så att Liam får en egen i sitt rum. Han verkade köpa hela alltet. Vi som trodde att vi skullebehöva slå upp väggen, eftersom det var så jag la fram det för honom, blev ännu gladare när jag föreslog att de skulle fixa någon som gjorde allt åt oss.. O han köpte även det.
Jag ska dessutom få fär så att vi kan måla om både vardagsrummet o Liams rum, Det är tydligen standard med vitt och jag gillart så vitt blir de.
Jag fick bestämma vart vi ville ha dörren och åt vilket håll man ska öppna den.

Jag tror att han gillar mig (som hyresgäst)..

Så när vi ändå var i farten så frågade jag om vi kunde få nya luckor i köket eftersom killen som bodde här innan oss lät vattnet rinna ner längs luckorna så trät är helt ruttet på vissa ställen. Jag vill ha nya och så blir det!!

Så efter jul och nyår förvandlas våran gigantiska 2:a till en stor 3:a och Liam får sitt egna rum, känns som en bra lösning tills dess att vi hittar vårat hus!!

Alla dessa måsten!?!

Kategori: Allmänt

Den här veckan har jag en del måsten som jag bara ska hinna, orka, göra..
Ett utav dem klarade jag av redan i söndags då jag stordammade hela lägenheten, så pass att jag tom kröp omkring på knäna och torkade alla lister.
Idag har Tobbe putsat fönstren och dammsugat, jag har lagat mat (vilket tillhör vardagen) och klistrat in ca 100 kort i ett album där de hör hemma. För ca 3 månader sedan var jag ifatt med alla foton efter att ha legat efter med både framkallning och inklistring i säkert ett år, om inte mer.. Nu har det hänt igen, jag ahr halkat efter. jag har precis klistrat in semesterbilderna o kom pricis på att jag inte ens har framkallat våra bilder från thailand förra julen..
Jag får ångest av sånt, att ligga efter.. jag vill alltid vara snäppet före men med just foton så är det svårt.
När jag tänker efter så har vi 6 fulla album med kort sen Liam föddes, det är snäppet för mycket.. jag gillar kort o min nästa investering är en systemkamera.

Andra måsten som ska fixas i veckan är¨: torka golven, vinterdäck på bilen, tvätta, stryka julgardinerna, plocka upp julstjärnorna o lite annat från källaren, sälja teven (den gamla), beställa bilder, samt fixa med årets julkort.
Alla dessa måsten gör att jag dra mig från att göra dem.
Tur att Tobbe jobbar om kvällarna för då är det lättare att få saker gjort. Annars blir det mest bara soffhäng o kvalitetstid när lilleman ahr slocknat..

Jag har precis gluttat på Ullared och när man ser vilka praktexemplar de har lyckats hitta till programmet så skäms jag för att säga att jag gillar ullared, som varuhus. Att åka dit nån gång per år o trängas med folk, fynda allt mellan himmel o jord och raca med kundvagnarna.. det hör lixom en smålänning till;)

Det lider mot jul..

Kategori: Allmänt

Sönt att äntligen få sätta ner den bakre delen och ta det lite lugnt..
Vi beslutade oss för att åka till IKEA en sväng efter jobbet, dels för att slippa laga middag men oxå för att inhandla en del julklappar (till mig och Tobbe)..
Som vanligt när man åker till IKEA så handlar man bra mycket mer än bara det som står på inköpslistan.. hur man än gör så blir det bara så!
Jag är i alla fall nöjd och har spenderat den senaste timmen med att slå in paket, jag verkligen älskar att slå in julklappar. Om exakt 5 veckor så är det julaftons kväll och tomten har varit o lämnat alla klappar, efter att man ahr proppat i sig så mycket mat så alla har fått knäppa upp byxorna.. trotts det så mosar man i sig julgodis tills de att man är illamående..
När man vaknar på juldagen såär man trött på allt som har med julen att göra, man vill slänga ut granen, plocka ner allt pynt och skynda på våren o ljusare tider..
Men just nu, dag så vill jag sakta ner tiden o njuta av dessa fem veckor som komma skall för jag vill erkligen hinna med att njuta av julen och alla förberedelser...

På tal om något helt annat så var Liam och jag med om något riktigt otäckt imorse.
Eftersom det är aningen stressigt om mornarna så cyklar jag med Liam till dagis för att sen åka hem, lämna cykeln och ta bilen till jobbet. liam orkar/vill dessutom inte gå hela vägen och jag orkar inte kånka på 15 kilo så långt. de har heller inget vagngarage på dagis så att ta vagnen är inte att tänka på.. Nog om detta!!
Jag är alltid noga med att ah lyse på cykeln, hjälm på lilleman och en massa reflexer på Liams cykelsadel.. trotts detta så finns det riktiga blinstyren (läs idioter) som verkligen inte borde ha körkort.
Jag märker att en bil kör upp bredvid oss på cykeln, jag trampar på ganska så bra, han kör jämsides med mig ca 20 meter innan han gasar på lite extra och gör en snäv högersväng för att parkera 2 cm framför cykeln..
Jag måste ha haft en känsla att något kunde hända, för jag hann slänga mig på cykelbromsen (ni skulle se bromsspåren) och kasta mig av cykeln, samtidigt som jag håller upp den för att Liam inte ska fara i backen, och snuddar bara med mitt framdäck vid bilens högersida (passagerarsidan).
Med tanke på choken jag befann mig i blandat med alla hormoner så sparkar/slår jag på bilen samtidigt som jag skriker det högsta jag kan - din förbannade jävla idiot, hur i helvete tänker du.. din jävla idiot.
Gubben i bilen reagerar inte ens, hankliver inte ut o ber om ursäkt utan fortsätter med sin parkering.
Jag, som är i chock hoppar upp på cykeln o kör liam till dagis, lämnar honom o cyklar hem igen. Först då slår det mig vad som verkligen kunde ha hänt.. Om jag inte hade bromsat?? Om jag inte hade hållt upp cykeln vad hade då hänt med Liam? Om jag hade hunnit frmför bilen innan den svängde hur hade det då slutat?? alla dessa tankar o säkert 1000 till ploppade upp i skallen på mig och jag började storböla samtidigt som jag skakade..
Jag beslutade mig för att åka hem, ringa Tobbe, lugna ner mig.. innan jag kunde sätta mig i bilen o köra till jobbet...
Jag fotade dessutom bilen, tog regnumret för att sedan ta reda på vem som var ägare till fordonet: och det förvånar mig inte att hans namn var: Slabodan!!
Jag funderade länge på om jag skulle ringa polisen.. Men vad hade de gjort, det hände ju "ingenting"??


Nu ska jag krypa ner i sängen, sova gott och vakna upp till en härlig fredag...


Svinet är här...

Kategori: Allmänt

De ringde från Liams dagis idag, svinet har tagit sig dit... En kille har åkt på skiten så nu är det väl bara att vänta och se om vi oxå får det.. Eftersom det är ett litet dagis med bara 15 barn så är väl chansen ganska så stor att vi alla är smittade.. 
Det tar tydligen en vecka innan det bryter ut.. så nu väntar vi och ser!!
PS. Pojken som har åkt på skiten är vaccinerad.. så varför ta sprutan när man ändå kan bli attakerad av svinet??

Helgen i bilder..

Kategori: Allmänt


I lördags bakade Liam och jag lussebullar och pepparkakor.. Liam tyckte att det var roligast att kasta upp mjölet i luften..


Hans pepparkakor skulle såklart bakas vid hans spis, hittar fortfarande pepparkasdeg i "ugnen"


Resultatet..


mumsiga lussebullar blev det=)


Efter allt bakande hann vi med en hel del bus..


=)


Kvällen avslutades tillsammans med föräldragruppen där kidsen hoppads/studsade/busare/lekte som aldrig förr..

En toppenhelg lider mot sitt slut, och imorgon går jag in i vecka 16




By the way..

Kategori: Allmänt

På tal om jul, ett bra julklappstips..
Många köper parfymer när de åker utomlands för att det ska vara så mycket billigare än här i Svedala.. bullshit säger jag!
Gå in på parfymbutiken.se Det är typ halva priset på alla parfymer och bar 29 kr i frakt.

Ge mig jul!

Kategori: Allmänt

Sitter här hemma i min ensamhet och njuter till fullo..
Mannen är på hockey på Malmö Arena och Liam sover.. Ibland är det bara SÅ skönt att vara helt själv, ha soffan för sig själv, och bara tänka på sig själv.
De ensamma stunderna inträffar inte så ofta så det gäller att njuta när de väl gör det..

Det har varit en full-rulle-vecka på jobbet då hälften av personalstyrkan (i vår grupp) har varit sjuka och vi har haft en hel del att göra, men jag gillar att ha fullt upp på jobbet.. tiden går så mycket fortare, nästan för fort ibland!!
När man väl kommer hem från jobbet så känner jag mig som världens tröttaste och sätter jag mig ner i soffan för att titta på Pippi eller någon annan Astrid-film så somnar jag på direkten. Har haft ett måste , att städa, hur länge som helst nu.. men det blir aldrig av. Jag bara skjuter på det och så får jag ångest av att se allt damm.
jag ahr i alla fall bestämt mig för en riktig STOR-städning inför första advent med fönsterpusning och allt som hör en stor-städning till..
Jag hatar att städa!!

Igår var jag i alla fall och handlade pepparkaksdeg (färdig) och saffran så i helgen, antagligen imorgon så ska jag och lilleman baka pepparkakor och lussebullar. jag längtar till julen, eller i alla fall första advent så att man kan få upp lite stjärnor i fönstren.. Jag tror aldrig att jag har längtat såå mycket efter julen som jag gör i år. jag har tom lyckats övertala mannen att vi ska ha en julgran.. Vill NU!!

Idag har vi äntligen fått hem vår nya TV som vi köpte för 2 veckor sedan.. Men eftersom de inte hittade det sista exemplaret i affären och skulle beställa hem en ny.. som de sen glömde, så har vi varit på väg att avbeställa den både en och två gånger i ren protest... Men nu står kartongen här! Det får bli Tobbes uppgift att packa upp den och koppla in allt imorgon när jag och Liam bakar.. Äntligen har vi oxå en stor och platt TV!
Den andra ska ut på blocket redan imorgon!!

Sitter och kollar på idol, jag blev riktigt besviken på Erik idag..
Eddie har ju aldrig varit bra så hans framträdande blev jag inte ens förvånad över.. synd bara att förstöra en så pass bra låt. Han borde åka ut ikväll enligt mina beräkningar!

Andra bebisen har anlänt, i torsdags så fick Tim & Lina en liten flicka.. STORT Grattis!!

Barnförsäkring!

Kategori: Allmänt

Jag undrar vad ni alla som har barn har tecknat för barnförsäkring?
Vi har alla våra försäkringar hos Länsförsäkringar, vilket även inkluderar Liams försäkring.
Sen ringer alla andra bolag, idag var det Skandia och försöker så klart få mig att inse att de är bäst. Tydligen så har inte länsförsäkringar något som täcker, om Liam tex skulle bli handikappad efter att han har fyllt 18. alltså långvarig sjukdom efter att han har blivit myndig!
Och det vill man väl ha eller??
Sen har säkert länsförsäkringar ngt som inte Skandia har.. eller??
Jag hatar telefonförsäljare för de har alltid någon baktanke.. de får allt att låta så bra fast än att det kanske inte är så!
What to do??

Inskrivning

Kategori: Allmänt

Igår gick jag in i vecka 15 enligt förra veckans ultraljud.. själv är jag skeptisk!!

Eftersom jag redan har kännt buffar och knuffar så känns det som att jag borde vara längre gången, visst att man känner tidigare med barn nr 2, 3... men inte så mycket tidigare??

Jag var i alla fall på inskrivning idag och fick all information om hur en graviditet går till.. Känns bra att man är omföderska och att man redan har varit med om allt innan, man vet lixom vad som komma skall.. o jag älskar´t..
De kollade i alla fall mitt blodtryck, järnvärde, blodgrupp osv och allt var toppen så jag behöver inte ens knapra järntbletter. Eftersom jag klarade mig utan piller med Liam så trodde hon inte att jag skulle behöva det den här gången heller.. skönt!
jag fick även besked om min blödarsjuka, den är tydligen inte så alvarlig som vi tidigare trott så den här gången, kan jag, om jag vill ta någon bedövning.. dock inte ryggmärgsbedövning!
Sist klarade jag mig med lustgas så det ska nog gå bra den här gången med.

Jag frågade barnmorskan om jag inte kunde få lyssna på hjärtljudet men det gör man inte förren i vecka 25 tydligen. Jag frågade även hur vanligt det är att känna fosterröreser så tidigt som vecka 14.. tydligen inte så vanligt. Hon frågade om jag kunde lägga mig ner så att hon fick ta sig en titt på min mage.. hon kände o klämde (jag är helt facinerad av att de kan känna livmodern och allt annat bröte som finns där inne).. Efter allt klämmande så var även hon tveksam till att jag bara skulle vara i vecka 15 (14+2)...
Hon plockade fram manicken för att lyssna på hjärtljudet och det pickade på.. hon kände även navelsträngen.. (hur man nu kan göra det).
Jag ser fram emot nästa UL..

Idag har Minnas lillebror fått ett namn: Charlie

Fotbollsgalan 2009

Kategori: Allmänt

I kväll ska jag, som är den minst fotbollsintresserade människan, jobba på fotbollsgalan..
Jag ser verkligen fram emot det, just för att det inte är fotboll utan bara en massa prisutdelningar, bra musik och god mat..
Så om ni ser mig, iförd en Sydsvenskanoutfit och med guldbollen under armen så bli inte förvånade;)

Svinvaccin...

Kategori: Allmänt

SAMHÄLLSINFORMATION

Det gäller DIN hälsa!

I "dagarna" har man påbörjat vaccineringen mot svininfluensan. Myndigheter och

stadsråd har blivit anmälda för både Justitiekanslern och åklagaren för

hanteringen av svininfluensapandemin, kampanjen för massvaccineringen och

vaccinet.

Svininfluensan och den åtföljande kampanjen för massvaccineringen har blåsts

upp i media och fått ett enormt medialt utrymme. Det står inte i proportion vare

sig till spridningen av influensan eller till dödligheten. Däremot är riskerna med

vaccinationen potentiellt allvarliga. Många experter är kritiska till detta vaccin,

men de har inte fått gehör från myndigheterna. Deltagandet i vaccinationskampanjen

utgörs inte av ett informerat och frivilligt beslut av försökspersonerna,

utan har föregåtts av intensiv och lögnaktig propaganda via massmedia och

myndigheter. Ingen beslutsfattare anges som personligt ansvarig för

massvaccinationskampanjen, utan den härleds till anonyma och internationella

överenskommelser, delvis sekretessbelagda.

Det otillräckligt testade vaccinet är en klar överträdelse mot gällande lagar vilka

kräver att alla läkemedel (inklusive vaccin) skall vara prövade ”säkra och

effektiva” efter tillämplig fastställd säkerhets- och effektivitetsstandard. Utan att

testa säkerheten, kan man inte finna att fördelarna överväger riskerna eller att

vaccinet ens är ”säkert och effektivt”. I det sedvanliga influensavaccinet byter

man ut virusstammen, men i detta fall har man bytt ut både virusstam och

bäraren. Skadeverkningarna från detta vaccin är oförutsägbara och kan i värsta

fall bidra till att åtskilliga individer i den svenska populationen drabbas av obotliga

och dödliga sjukdomar.

Vidare påvisades i anmälan att: Myndigheter och politiker systematiskt

undanhållit viktig information från medborgarna och uttalat sig på ett sådant vis

som är en ren propaganda till vaccinets favör. Omfattande bevis, dokumenterat i

flera rapporter påvisar dessutom att Världshälsoorganisationens (WHO) utlysta

pandemi ”nivå-6” är baserat på fabricerade bevis och manipulation av antalet

sjuka och antalet dödsfall resulterat av svininfluensan. Den rigorösa bevisningen

mot de anmälda bygger på 600 timmars studier av vetenskaplig dokumentation

och undersökningar.

Jag uppmanar er, kära medmänniskor, att själva läsa på om vacciner. Ställ er

frågorna: Varför ska vi vaccinera oss, när nu svininfluensan har visat sig att vara

så mild? Hur allvarliga är biverkningarna? Varför denna propaganda att vi måste

vaccinera oss? Och varför är det så viktigt att prångla ut otestade vacciner till en

hel befolkning som kan orsaka sjukdom och död för att skydda oss mot något

som i vanlig bemärkelse inte är en pandemi?

Läs hela JK anmälan, anmälan till åklagaren och brevet till stadsministern på

www.cmef.eu

IFRÅGASÄTT myndigheterna – Det gäller våra liv och vår hälsa.

En hemsk upplevelse

Kategori: Allmänt

Jag har varit med om något hemsk..
I eftermiddags när jag skulle starta våran dator så var den sten-död, jag ahr kämpat och svurit om vartannat för att få den att fungera.. men utan resultat, tyvärr!!
Det värsta är inte att den inte staratde utan det värsta är om vi måste lämna in den på nollställning (eller vad det nu heter) och att de rensar allt som är i den..
När vi köpte den så köpte vi även en extern hårddisk för att kunna lägga över bilder, filmer och annat värdefullt och till en början var jag väldigt duktig på att komma ihåg allt sånt, men ju mer tiden gick så kändes det som.. att det här är ju en så pass nt och bra dator så det händer väl inget med den på ett tag.. tjii fick jag!!
Tjutfärdig!!
Vi har ett 20 tal filmer på Liam och massa kort från semestern och fram tills nu på datorn..

Eftersom kvittot till datorn är i Vimmerby så kunde vi inte göra så mycket, Tobbe föreslog att vi skulle ta med den till Jönköping (där den är köpt) nästa gång vi ska dit och fixa den då... Vet inte hur han tänkte, men han förstod ganska så snabbt att det INTE var någon bra idé (enligt mig).
Eftersom vi var på SIBA när han sa det så blev jag tjutfärdig igen och föreslog att vi skulle köpa en till dator som jag i så fall skulla ha under tiden.. han bara skratatde åt mig!!

Det här med att vara utan dator känns svårt, jag är lixom beroende utav den och skulle ha väldigt svårt att vara utan den, speciellt i flera veckor... Och sen att den kommer tillbaka helt tom, utan allt som har gjort den till våran dator.. NEJ tack!!
Frågade även på SIBA vad som kunde vara fel och fick även där bekräftat att den antagligen måste nollställas och installeras om..

Jag gav mig inte utan åkte hem o pillade lite med batteriet och allt annat som man kunde pilla på och plocka av för att sen sätta dit igen.. och helt plötsligt så gick den igång..
Lyckan var total=)
Det första jag gjorde var att koppla in den externa hårddisken o kopiera över alla bilder och filmer så nu är de i säkert förvar..

Jag har precis avnjutit en underbart god middag med familjen, nu blir det popcornmys till Pippi långstrump innan det är dags fr lilleman att sova och för oss att plocka fram den STORA godisskålen, förstår inte hur det är möjligt att köpa smågodis för 140:- med det är det för de gjorde jag idag, och gott ska det bli!!


3 ska bli 4

Kategori: Allmänt

Idag var den stora dagen för det efterlängtade ultraljudet..
Vi har ju hela tiden varit osäkra på i vilken vecka jag har varit i och när det är dgs för den lille att dimpa ner.. Så skönt med UL där man får reda på lite mer exakt..

Vi fick en jättetrevlig sköterska som undersökte mig.. det första hon säger efter att ha kollat min livmoder för att därefter ta sig en titt på bebisen är.. Oj, det var en liten bebis.. ni får nog komma tillbaka!
Jag var alltså inte så långt gången som min barnmorska hade räknat ut.. Enligt "planerna" så skulla jag vara i vecka 18 nu men istället är jag i vecka 14. många hade nog blivit riktigt besvikna men för mig/oss känns det helt ok, vi har ändå haft det i baktankarna någonstans att så här var fallet..

Jag som trodde att jag hade gått i massa veckor och varit gravid utan att veta om det, fick istället reda på det ganska så tidigt tydligen.. haha!!

Vi fick i alla fall se vår lilla bebis med två armar och två ben och lilla hjärtat som pickade på så fint=)
Vi fick med oss ett par kort hem, i väntan på det "riktiga" ultraljudet om 4 veckor.
Vi fick ett BF datum. det blir en maj-bebis, närmare bestämt den 7:e

Jag är glad!!

Har även invigt nya IKEA idag, tydligen världens största.. att sen resten utav malmös befolkning skulle vara där hade vi inte räknat med. Det blev i alla fall en god middag och lite smått-o-gott-shopping..
Nu väntar soffan med min bättre hälft..


Jag ser de snöar...

Kategori: Allmänt

Idag har den fösta snön fallit, vi hade planerat att sätta på vinterdäcken just idag men det hanns inte med i planeringen i slutändan så det får bli en annan dag. Jag har för övrigt inte en aning om hur man gör, eller rättare sagt, jag är inte ett dugg intresserad så det får bli Tobbes jobb. Tur att man har en händig man;)

Den sista tiden, sen Liam blev dålig i magen så har jag nästan gått ner till halvtid pga av allt vabbande som jag och Tobbe har delat på. Idag har det gått två veckor sen vi var hos doktorn första gången för att få reda på orsaken till den kassa magen.. Ingenting har förändrats och liam är fortfarande hemma från dagis. Idag har vi varit på vårdcentrlalen för att ta prover på glutenallergi samt laktosintollerans.. Så nu är det bara att vänta ytterligare 2-3 veckor för att få provsvaren.. jag är så fruktansvärt less på detta och vill bara veta vad det är som är fel!! att allt ska ta sån tid...??
Efter besöket idag fick vi i alla fall tillåtelse att ha Liam på dagis eftersom salmonella o andra smittsamma bakterier är uteslutna så från och med måndag så hoppas vi på att det rullar på i vanlig ordning tills de att vi får svar på proverna..

Imorgon är det äntligen dax för UL, det är 8 veckor sen vi fick tiden och då kändes 8 veckor som en evighet.. men som vanligt så har tiden sprungit iväg och det känns snarare som 2 veckor än 8.
Ser i alla fall fram emot detta, allt blir lite mer verkligt efter ett UL.
Om de dessutom kan se vilken sort det är så är det ett extra plus i kanten. När Liam var 18 veckor gammal så låg han och knep med benen så det gick inte att se sorten. Men när han var 32 veckor så visade han mer än gärna att det var en liten pojk..

Nu ska jag koka glögg men undrar när jag ska få ork till att baka lussebullar...??

Impulsköp

Kategori: Allmänt

Ännu en helg ahr sprungit iväg och n ny vecka med nya utmaningar väntar.
Vi har haft besök utav Challe och nelly hela helgen så det har blivit en hel del skvallen men mest en msassa tillbakablickar på våra galna år i Vimmerby.. Nu sitter vi i varsin stad med varsitt barn och fler på väg.. Ett liv som jag inte skulle vilja byta mot något men visst längtar man "tillbaka" ibland..
Det har varit en riktig tjejhelg och Liam har bara fått hänga på i alla tjejiga teman.. Tobbe körde vi iväg i lördags kväll för att spendera eftermiddagen med Anna och kvällen i soffan med godis och Cola Cola (som Liam säger).

Idag hann vi med en sväng till parken, mest för att kidsen var helt slutkörda efter en hel helg ihop, och slogs om alla leksaker hela tiden. Barn är lixom mer lätthanterliga utomhus!!

Efter att jag hade kört Challe och Nelly till tåget idag så styrde jag bilen hemåt för att lägga ner mig med mina killar och sova middag.. men det blev inget sova för min del så jag fixade lite här hemma istället. Mat bla!!

Bestämmde mig för att ta med grabbarna och åka till Svågetorp, inte för att kolla in nya IKEA, utan för att glutta runt på ILVA i hopp om att kanske hitta en ny soffa då jag är LESS på den som vi har idag. Vet inte hur jag tänkte när jag köpte en beige soffa.. Inte tänkte jag på att jag skulla ha barn som skulla kladda både det ena och det andra i den.. jag vill ha en svart, alt mörk mörk grå och så ska den vara megastor.. och skön såklart..
Det blev inget ILVA för oss, vi fastnade på ONOFF och efter att ha tittat runt bland alla tv-apparater så ser ju alla likadana ut efter ett tag.. och allt man ska tänka på..??! Jag tröttnade efter ett tag o sa till säljaren -Har ni den här så tar vi en.. En snygg, platt och svart (pianolack) TV.
De hade en kvar enligt deras dator men hittade den inte??
Vi betalade den o åkte hem så ringer de i veckan när de fått in nya..

Snacka om impulsköp, men jag gillart=)