jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

håll tummarna!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit och kollat på ett hus, för andra gången. Vi är kära både jag och Tobbe. vi kan verkligen se oss själva bo där, synd bara att det är 5 andra familjer som tänker likadant.. Efter visningen så hade vi tänkt chockhöja och ge säljarna fram till lunch imorgon att bestämma sig.. men när mäklaren ringde förut så hade 5 st lagt bud så det blev ingen chockhöjning efter det.
Jag har i alla fall meddelat säljaren att vi kan flytta in när som, de har nämligen ett hus som står tomt och bara väntar på att de ska flytta in så kanske spelar det roll!?!
skulle det innebära att vi får bubbla månadshyror i 3 mån så känns det som en piss i havet med tanke på hur mycket pengar det handlar om i själva husköpet...
Tror dock att det kommer att gå upp några hundra tusen till.. fan!

Jag passade i alla fall på att ringa vår hyresvärd för en reservplan, jag är nämligen väldigt trött på att bo i en 2:a sammtidigt som vi har det ganska så bra här med dagis, egen uteplats osv.. Vi flytter inte till en 3:a bara för att lixom..
reserplanen som jag föreslog, eller rättare sagt krävde var att vi ev kommer att slå upp en vägg ivardagsrummet och göra ett sovrum till. det var tydligen inga problem om det nu skulle bli aktuellt. Gutt!

Men som sagt, helst utav allt så vill Jag/vi ha ett hus, och det som vi har budat på idag skulle pass oss perfekt..
Håll tummarna är ni snälla, alla tummar som finns kommer att behövas!!

...?!..

Kategori: Allmänt

Vad har hänt denna helgen då?
Just nu kommer jag inte på någonting samtidigt som jag vet att vi har haft rullt upp hela tiden.
Efter att ha varit sjuk i förra veckan, och typ sovit hela tiden,  så har jag fortsatt med mina middagslurar.. Jag (och Tobbe) passar på att sova ett par timmar när Liam sover och det finns inget skönare än att slumra ett par timmar mitt på dagen=)
Igår var vi nere på stan en sväng, vi passade på att vara där när affärerna öppnade för att slippa allt folk som vaknar till liv runt lunchtid. Jag fick mig ett par snygga skinhandskar, liam en tröja och Tobbe en skjorta!!
Därefter blev de en latlunch på barger king innan vi kastade oss i sängen för att sova i närmare 2,5 timme allihopa.. lyx!!
Därefter var det bara att svida om inför 30-årspartaj. En kompis har fyllt år och bjöd in lite folk till fest, hur trevligt som helst och en massa god mat, i massor!!

Idag har man med andra ord varit ganska seg, men Tobbe var snäppet värra så jag pallrade mig upp imorse o fixade pannkakor till familjefrukosten, därefter gick Liam och jag bort till syster för att hjälpa henne med packningen inför flytten.
Det blev bara ngn timme innan de var dags för lilleman att sova middag (och jag med såklart).
Hann med en snabb pytt i panne-lunch innan det var dags för ytterligare två husvisningar. Vi gillade ett utav dem o ska på en andra visning på tisdag o sen blir det förhoppningsvis budgivning...

eftermiddagen har bestått utav syster ysters flytt, eller jag ahr inte gjort så mycket mer än att passa en tokvild Liam, han är innen i ngn fas nu och testar alla gränser som finns, och när jag säger till honom så säger han
-dumma mamma.. UNGE!!

Annars sjunger han en hel del, mest lille katt, bä bä vita lamm och blinka lilla stjärna.. så söt och så blir han så nöjd över sig själv, för att han kan. En annan replik som går varm just nu är:
-Jag kan... han kan tydligen allt själv nu för tiden, och klarar han det inte så blir han vansinnig på allt och alla..

Jag som i vanliga fall tycker att läsk är ganska så äckligt blev toksugen på cola tidigare så nu sitter jag här med ett stort glas coke och världens största chipspåse med dippa..
Så.. see ya!!

Jag står upp=)

Kategori: Allmänt

Jga åkte oxå på skiten, jag ahr legat med maginfluensa sen i tisdags och har nog aldrig mått så dåligt i så många dagar.. usch!!
Liam har tillfrisknat och spenderat dagarna på dagis så att jag har kunnat lgga hemma och hulka ifred, sönt vill jg lova. För när man ligger där över toasittsen så är man inta så katig. maginfluensa är fan bland det värsta som finns..
tobbe har klarat sig någolunda, tan att kräkas i alla fall.. alltid ngt;)
Min mammas om var här i måndags spenderade hela tisdagne o onsdagen sängliggande och Anna var här en sväng i söndags, hon har oxå fått känna på de så skiten smittar som bara den..

Idag är jag i alla fall uppe på benen, lyckades få i mig, och dessutom behålla maten som jag stoppar i mig.. Men man är ju lite mör i hela kroppen efter ett sånt här maraton..
Tur att vi har tvättid idag för här tvättas det både täcken och kuddar, alla bacillusker ska ut ur huset för nu tänker jag vara frisk ett bra tag framöver...

Tvättstugan kallar..

Ullared och maginfluensa.. på en och samma dag!

Kategori: Allmänt

En rätt så trevlig helg ed ett mindre trevligt avslut.
I lördags åkte vi med jocke, Ann och Vincent till Lund för att gå på loppis, vi fyndade en traktor till liam och en leksak där man ska banka i bollar i olika hål. En mycket bra investering då han satt still i sin vagn och bankade mest hela tiden. i vanliga fall så ska ju han gå själv o då kan saker och ting ta hur lång tid som helst.
Det blev lunch i Lund, på ett mysigt fik. När vi väl hade hittat dit så var jag så hungig att jag beställde in två olika "rätter" till mig.. bara det att jag blev mätt efter den första.. typiskt mig;)
Kvällen spenderades här hemma, med samma sällskap och väldigt god mat, mycket trevlig dag.
Med tanke på att jag skulle upp tidigt på söndagsmorgonen för att åka till Ullared så blev det sängen tidigt dagen innan, men blev väckt mitt i natten av att Liam kräktes i våran säng..??

Han hade ätit lte kasst på kvällen men inget som vi tänkte ngt speviellt på men när väl natten car där o spyorna i min säng så slog det mig, maginfluensa eller en slags matförgiftning..
Natten forsatte utan några spyor så jag packade in mig och anna i hennes bil i ottan för en 2 timmars bilfärd till Ullares med en massa shopping. Tobbe var ju ändå hemma med lilleman.

Shopping blev det, i massor.. mest till mig själv faktiskt. Liam fick en pyjamas och en vindjacka med fleece på insidan. Passade även på att köpa leksaker som är mycket billigare där än någon annanstans. jag ahr tom köpt en del julklappar, frågan är bara vart man ska göra av dem fram till jul hinner ju glömma bort dem både en och två gånger..
Vi var hemma framåt femtiden, väl hemma började jag må riktigt kasst, Liam var fortfarande dålig och är än. Han har fått tillbaka aptiten men det kommer fortfarande ut i flytande form. Jag har mått bra idag så jag har varit hemma och vabbat... Det blir en hemmadag för lilleman även imorgon!

Nu ska jag se färjan och sen hollywoodfruarna, båda riktigt B-program men vad ska man annars hitta på en måndagskväll i soffan?

Kylan fick mig att tänka till..

Kategori: Allmänt

I morse när jag cyklade till jobbet så svor jag både en och två gånger över kylan.. tycker lixom inte att vi har haft någon riktig sommar.. Jag hade dessutom glömt både vantar och mössa!!
Men när jag hade trampat ett par kilometer och fått upp flåset så började jag sakta men säkert gilla kylan, ni vet den här friska luften som bara en skön höstdag kan erbjuda..
Att solen dessutom strålar med alla sina soliga strålan gör ju bara saken bättre. 
Så just nu, efter en del funderingar så är jag glad för att hösten är här. För visst är det härligt att gå ut en solig höstdag, dra ett djupt andetag o bara andas frisk luft.
Fredag eftermiddag, det kan inte bli mycket bättre, jag längtar efter att få trampa hem till mina pojkar. 
Ikväll blir det fredagsmys med MAX-hamburgare och Idol.

Hösten är här...

Kategori: Allmänt

Sitter/ligger i sängen och väntar på att liam ska somna. Det brukar inte ta så många minuter och med tanke på hur trött o grinig han ahr varit idag så borde vi snacka sekunder...
jag ska i alla fall bädda ner mig i soffan och invänta Idol, jag hade velat ha nybakta scones men om det skulle hända så får man fixa de själv i det här hushållet då mannen inte är så "baklig" av sig.. och det vet jag inte riktigt om jag orkar!?!
Varje år när hösten kommer så blir jag så fruktansvärt trött, det kanske har med att det blivit mörkare ute att göra, ller kanke att det är kallare och det på ngt sätt påverkar hur man mår??
Jag tycker i alla fall att det är mysigt med höst, de innebär en massa tända ljus, tekvällar med skorpor och en massa mys i soffan..

Igår var vi och inhandlade en ny vagn till Liam, en sulky.. skönt med en lite smidigare vagn men ändå en stabil sådan. det blev en Brio Race. detta innebär att vi just nu äger 4 vagnar till ett barn.. Normalt??!!
Funderar allvarligt på att sälja våran Brio Kombi, den lixom bara står här och samlar damm sammtidigt som den sjunker i värde.. Till nästa barn, om det blir fler så skulle jag vilja ha en trehjuling och jag tror att min andra hälft håller med mig..

Nu sover lilleman och jag längtar efter att få bädda ner mig i soffan och halvsova ngn timme eller halvtimme innan Idol drar igång, jag verkligen störtdiggar Anders Bagge! skönare "kille" får man leta efter...

Fullt ös medvetslös...

Kategori: Allmänt

Jag är trött, så fruktansvärt trött.. Jag undrar verkligen när Liam ska börja sova hela nätter så att man kan få sova en hel natt o komma in i den djupsömnen som jag verkligen behöver..
Vi har varit i Jönköping över helgen, en relativt lugn helg men man blir ju trött av att bara vara iväg så dn tröttheten ska väl oxå sitta i i ett antal dagar.
Idag har jag verkligen inte tid att vara trött, jag ska hem o dammsuga innan det är daags för att baka tårta, det blir ingen "vanlig" gräddtårta utan en chokladtårta med chokladglasyr.. Mmm!!
Hade velat baka bullar också men de orkar jag inte så de får bli köpebullar för i morgon blir det kalas.
Jag fyller verkligen 27 imorgon, jag känner mig fortfarande som 20, vart tog alla dessa år vägen undrar jag??
Men om man tänker tillbaka på när man var 20 så har de ju faktiskt hänt en hel del under de här 7 åren..
I veckan ska dessutom hinnas med att inhandla en systemkamera till ingen mindre än mig själv. jag vill ha en bra kamera så att man kan ta riktigt bra bilder.
I helgen bär det av till Ullared för att förhoppningsvis fynda en hel del bra-o-ha-saker=)
Nu ska jag packa ihop mig och ta cykeln o trampa hemåt, sambon skull ha lasagne färdigt när jag kommer hem.. smaskens!!

Veckovild..

Kategori: Allmänt

Sitter här och funderar på om jag ska åka hem och baka. Jag hade velat ha kärleksmums i frysen, problemet är bara de att vi inte har någon plats i våran frys. Den är proppad med mat så det går knappt att stänga lådorna...
Idag har jag jobbat, känns bra att vara tillbaka samtidigt som jag har varit oerhört trött. De senaste två dagarna har jag ju inte gjort annat än att bara sova så att vara vaken en hel dag har varit en kamp. efter lunchen ville jag bara leta reda på en skön soffa (vi har ganska så många på jobbet), lägga mig ner o sova en timme eller två... Men istället blev de jobb och mera jobb..
Fattar inte att det redan är fredag i morgon, för mig känns det mer som måndag idag. att man blir så veckovild av att vara sjuk ett par dagar..
Nu återstår bara 10 min av min arbetsdag innan jag ska cykla hem i denna eviga motvind, hämta sonen på dagis och sen hem för att äta middag med familjen.. 
Är det någon som vet om det är idol även i kväll?
Jag gillar att ha det att se fram emot nu om kvällarna, kommer bli jobbigt sen när det bara går på fredagarna...

Kantarelltoppad=)

Kategori: Allmänt

Lilleman sover och min stora man kollar på fotbollen så själv sitter jag här med datorn i knät och surfar, väntar mest på att fotbollen ska ta slut så att idol kan börja.. jag älskar att se alla som gör bort sig. Nästan så att jag skäms för att de gör bort sig så pass, och i tv desutom=)

Idag har jag bara sovit halva dagen, kan inte komma ihåg att jag har varit så här trött någon gång tidigare.. Men det verkar ha gjort susen så imorgon blir det jobb för min del. Värken i kroppen har näst intill släppt, skallebanken är som bortblåst och yrseln är borta den med. Skönt!!
Jag ser fram emot att gå till jobbet imorgon!

Idag har jag lagat kantarelltoppade färsbiffar med potatismos till, en riktig hit måste jag säga. Hittade receptet i Kvällsposten i måndags, det var tydligen mat-Tina som skulle ha ngt program på kvällen där man kunde laga mat "tillsammans". jag sket i de och lagade mina egna biffar på migg eget sätt, och smarrigt blev de...
Jag gillar när jag får mina ryck och lagar lite "nya rätter" för jag börjar bli riktigt less på de gamla vanliga...

I helgen blir det Jönköping för våran del. Vi ska fira Tobbes vå bröder och mig för vi 3 fyller år inom loppet utav 2 dagar. jag ser fram emot en liten tripp och det ska bli riktigt roligt att träffa alla.

Igår när vi satt här i soffan så höll Liam på att plocka med några ljusstakar, han ropade på mig (mamma) och gav mig en, sen när han skulle ropa på sin pappa så sa han:
-Tobbe, Tobba... jag dog av skratt!!
Tobbe däremot tyckte inte att det var lika roligt...
Jag undrar vad han har fått det ifrån för de är ju inte så att jag säger Tobbe specielt ofta..

tack och hej!

Grissjuk??

Kategori: Allmänt

Idag är jag hemma från jobbet. Kännde redan igår att allt inte var som det brukar. Jag kände mig hängig, trött och samtidigt lite illamående och yr.
Jag deckade i soffan redan vid halv åtta igår kväll och vaknade bara till för att borsta tänderna, därefter sov jag tills klockan ringde imorse... Insåg på direkten att det inte skulle bli något jobbande för min del idag, så med huvudet på kudden igen så deckade jag och sov till sju.
Jag har ont i hela kroppen, en konstig känsla. eller det som känns kontigt är att jag varken har feber eller är snorig men att jag mår skit ändå.
Efter att jag lämnat lillemnapå dagis strax efter sju så skyndade jag mig hem för att bädda ner mig i soffan o glo på film.. Någon film blev de visst inte, för jag somnade innan jag hade tryckt på play och vaknade för ett litet tag sedan så där fick man ytterligare 4 timmars sömn... Galet!!
Som småbarnsförälder så är man verkligen inte van vid att sova så mycket, vanligtvis sover jag 7 timmar per natt med en del avbrott på lilleman vaknar och vill ha vatten eller bara för att han vill ligga  våran säng och måste då klättra över mig...
Det konstiga är att jag fortfarande känner mig trött, skulle lätt kunna lägga mig ner o bara sova igen..

Solen skiner ute men att ens orka ta på sig skorna för att gå ut och få lite frisk luft känns väldigt långt borta..
Jag har inte ens någon matlust, så det ända jag behöver resa mig ur soffan för är när jag ska på toa.
Den som uppfann den bärbara datorn sa ha ett stort plus i kanten;)

Jag undrar om det är svinet som har tagit mig...

Mys och lugna puckar.

Kategori: Allmänt

Vad hittar man egentligen på en dag som denna, regnes öser ner konstant och går man ut för att trottsa regnet så blåser man bort..
Vi har verklige inte gjort ngt speciellt idag, bara slappat!

Efter frullen lyckades jag få med mig resten utav familjen att sova "middag" i två långa och härliga timmar=)
Det är verkligen blan det bästa som finns, att gå och lägga sig mitt på dagen.. jag sover som bäst just då och det tar inte många minuter innan jag går in i min dvala..

Vi hade tänkt åka till Gordan med familj idag men det passade inte riktigt ihop med tider osv så det blev en sväng till svedala outlet istället för att förhoppningsvis få spendera lite pengar. Tobbe blev lika besviken som vanligt när vi åker dit, själv köpte jag både en tröja och en klänning..
Hoppas att vi kan pussla in gordan med familj imorgon någonstans i alla husvisningar som vi ska på...

Igårkväll kom min kusin och morbror hit för att spenadera natten för att ta sig vidare mot tyskland och billig öl tidigt imorse.. Laim hade dessutom en lekdejt igårkväll då Selma var här för att sedan sova hos syster. det var full rulle fram till tio-tiden då båda var helt övertrötta och hypade av godiset de stoppat i sig. Liam är dessutom inne i någon hysterisk period, då han inte får som han vill eller när något inte går tillräckligt fort.. eller vad som helst så bryter han ihop, och inte lite heller!
Man blir matt!!

Ikväll blir det egenmys, Mannen är iväg med jobbet ikväll, bowling och mat.. kan tänka mig att det blir lite öl och några drinkar med..
Själv har jag varit och hyrt mig 3 riktigt tjejfilmer, köpte en kycklingkebab o 3 snusklubbar (jag som inte ska äta godis,unnar mig lite ikväll) så et blir soffhäng på hög nivå..
Lillemannen deckar ju runt sju men innan de ska vi mysa lite till Pippi (som är nya favoriten) och poppa lite popcorn..
Härliga lördag!

Vi som var oroliga över att Liam skulle börja prata skånska kan lugna oss, det börjar låta som en blandning mellan skånska och stockholmska.. så i slutändan borde de ju bli småländska eftersom det ligger mitt emellan;)

Kärlek.

Kategori: Allmänt


Hur sött är inte det här..?!? Liam och Elsa, hand i hand...


Gullungar=)


Bilder från Tosselilla..

Kategori: Allmänt

Lägger upp lite bilder från när vi va på tosselilla för ett par helger sedan..


Här "flyger" liam och jag luftballong tillsammans med Anna och Elsa.


Liam kör bil, vi blev helt imponerade över att han både kunde gasa, styra och svänga åt rätt håll från första början...


Denna rutchkana hade jag vela åka, nästa år blir de till att fixa barnvakt så att vi "stora barn" kan leka av oss;)


Här hade jag oxå kunnat spendera ett par timmar med att "leka av mig"


Liam älskar djur, här klappar han en get=)


Tobbe ger sig på de svårtrampade cycklarna..



Liam hoppar studsmatta..


jag och liam åker "larven"







Lillen på lilla (torg)

Kategori: Allmänt

En rolig bild på Liam och Martin från lilla torg i lördags!

ZZzzzz...

Kategori: Allmänt

Natten till idag var inte en utav de bättre, jag hade jättesvårt för att somna igår kväll, av någon konstig anledning så kan jag inte slappna av helt och hållet när inte Tobbe ligger där i sängen hos mig. Han jobbar kväll hela veckan vilket innebär att jag är själv hela kvällarna o drar mig för att gå och lägga mig eftersom jag mest bara ligger och snurrar runt och väntar på att han ska komma hem.
Liam vaknar dessutom ett par ggr varje natt och gråter efter sin flaska med vatten, vi har sagt ifrån så nu får det vara nog med vatten-drickandet, vi får helt enkelt ta fighten och hoppas på att det snart går över.
Han har dessutom kommit på att han kan klättra ur sin säng och komma upp och lägga sig hos oss, helst på mig så att jag varken kan röra mig eller sova.. Tur att det inte händer mer än ngn gång i veckan!

En sak som jag är väldigt tacksam för är att liam verkligen älskar sin säng och blir helt överlycklig VARJE kväll när vi frågar om han vill gå och lägga sig, han skiner upp som en solstråle och springer in i sovrummet och hoppar upp i sin säng.. Sen tar det 10 min tills han sover!
Hoppas att det håller i sig säger jag bara=)

Sen att han har börjat vakna runt 05.30 om mornarna får han gärna ändra på, jag skulle helst se att han vaknade runt 06.20 av min väckarklocka.. men med en liam i familjen så behöver man ingen väckarklocka... det ska gudarna veta!!

Liam är verkligen inne i en underbar period då han snackar som aldrig förr (vilket han alltid har gjort men utan att ngn har förstått vad han säger). Han har börjat sätta ihop riktiga meningar med 5-6 ord och munnen går i ett.. pratar han inte så sjunger han, gärna lilla katt eller lilla snigel.. men även bä bä vita lam och varm korv boogie.. haha
När jag hämtar honom på dagis om dagarna så går han verkligen in i lekrummet (där resten utav barnen är) och säger:
- Hej då barnen, ses en annan dag.
Hur gulligt är inte de? Urgulligt!!

O innan han går och lägger sig om kvällarna så får alla en puss och kram, oavsett om det är ngn som liam har kännt i 5 min..

Just nu går Pippi varmt hät hemma, det är de första han frågar om när han vaknar och det sista han gör innan han går och lägger sig. O är de inte Pippi så är det ett videoklipp på Tobbes bror Fredde när han tar sats och springer för att sen hoppa i en pool, Liam kan se de klippet 20 ggr utan problem och så fort det är slut så säger han:
MER!

Soffhäng nästa!!