jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Aldrig en lugn stund!!

Kategori: Allmänt

Ännu en fartfylld dag med inte en lugn stund.. skönt att den snart är slut så att man får stänga sina blå o vila upp sig inför en ny dag imorgon..
Hade glömt att ställa klockan igår så när jag vakande utav Tobbes larm kl 07.30 imorse så förstod jag ingenting, trodde ett tag att det var helg men förstod ganska så snart att jag hade försovit mig o att båda mina pojkar fortfarande sov.. Det blev full rull för Liam skulle vara på dagis innan klockan åtta för att hinna med frullen o jag börjar ju kl 08.00 så de var bara att lägga i högväxeln o fixa till mig så gott det gick på väldigt kort tid! upptäckte ett par timmar senare att jag hade glömt att kamma mig, vilket jag ofta gör men jag la mig med blött hår igår vilket resuterar i mer eller minde knull-ruffs dagen efter..
Föreslog för kollegorna att vi skulle åka till entré och äta lunch, alla nappade så det blev sushi för min del, love it!!
Vi hann även med lite shopping, ingenting till mig själv men ett par coola adidas-skor till lilleman=)

Här har det grillats ikväll, och att det alltid är lika gott.. det kan lixom inte bli äckligt (om man inte bränner vid köttet förstås). sen har det även packats inför smålandstrippen, samtidigt som vi har tvättat, slagit in paket, badat lilleman  och städat klart lägenheten...
Blommorna har fått vatten o grodorna sina röda mygglarver så nu är alla nöjda o glada.. utom Tobbe som inte hittar sin vita JL jacka. Kan ju vara så att han har glömt den hemma hos någon??

Nu ska det vikas tvätt.. aldrig en lugn stund!!

Skinande rent!!

Kategori: Allmänt

Då har man äntligen tagit tjuren vid hornen och städat lägenheten, eller börjat i alla fall.. det har varit så där skitigt (enligt mig) så jag går runt och mår dåligt över det.. Eller stressad rättare sagt!
Fick i alla fall ett stor-städa-ryck och de kommer inte så ofta så det är lika bra att at vara på dem.. Jag har dammat i över 3 timmar, det är nog rekord men fint blir de..
Så imorgon bitti blir det sambon som får ta sig en svängom med dammsugaren innan golven ska skrubbas...!

Så skönt att veta att lägenheten kommer att vara skinande ren imorgon när man kommer hem från jobbet!
Timmarna lär gå ändå, vi ska packa för en helg i småland.. För på torsdag efter lunch bär det av mot Vimmerby för en helg med släkt o vänner=)
Tobbe har varit och köpte en portabel DVD idag så nu kan Liam se på Emil och Lotta hela långa vägen..

Tack o hej!!

Helgen i bilder...

Kategori: Allmänt

Så trött som jag är just nu var det länge sen jag var, är helt slute efter en dag full med aktiviteter från början till slut..
Morgonen började med en powerwalk i pildammarna med sonen och syster och därefter hem för att snabbt duscha av sig och därefter styra cykeln ner mot västra hamnen för att äta fulle på espresso house. Kan lova att det var väldigt länge sen en frukost smakade så gott som den gjorde idag=)

Solen har brassat på även idag så när Liam sov middag så passade jag på att steka till fläsket en aning.. Blev mest rött men det kanske lägger sig och övergår i nån brunare ton..

Vad har hänt i helgen då.. I fredags begav vi oss mot svedala för att gå på marknad/tivoli tillsammans med Gordan o Co.. Liam var livrädd för flygande mattan och blev helt hysterisk när den var igång.. det blev inget åkande för kidsen, för de kostade multum så det får bli folkets park nån helg istället!!


Hela gänget på Sve´dala marknad=)

Det blev en helkväll i Svedala men jag lyckades inte ta ett enda bra kort på kidsen, de sitter lixom inte still längre.. men jag vet att Gordan lyckades få ett klockrent kort på Liam så det kommer, kanske i veckan...

Lägger in lite fler bilder från helgen...


Våran fotbollstokiga lilla bollkille;)


Härlig bild på goaste sonen=)

Igår em bjöd vi över Klara med familj på grillning och massa barnbus.. mysigt att få träffa det senaste tillskottet i familjen.. En underbart söt liten Sander...!!
Tråkigt att det blir så långt mellan våra dejter men det är väl så livet som vuxen är när man är fullbokad HELA tiden!!


Sötaste lille Sander!


Två trötta och TÖRSTIGA barn...

Idag har det som sagt var varit full rulle från början till slut... Men har ändå hunnit med att fota en hel del..


dagens outfit....


Våran uteplats på gården...

Johanna och Bella tittade förbi nån timme, det var evigheter sen vi sågs så vi han med ett par koppar kaffe och lite uppdatteringar innan vi skulle vidare på varsitt håll..

Sötaste Bella...


Bus i den tomma sandlådan.. något ska den väl användas till;)

Tobbe har jobbat idag men han hann mer eller mindra bara vända när han kom hem för vi var bjudna till Åkarp på grillning, och det tackar man ju inte nej till precis=)
Lille Vincent växer så att det knakar, när de inte är ens egna barn så märkar man så tydligt hur fort de växer när de är så där pyttesmå..


Liam ger Vincent en snuttefilt..


Lille Vincent..

Det var allt för idag, jag är färdig för sängen men ska kämpa påett tag till för att hålla ögonen öppna.. men det får bli ett kort tag...


Nu blir de åka av...

Kategori: Allmänt

Har varit och sett: Män som hatar kvinnor och det var längesen jag såg en film som var så bra! Kan varmt rekomendera den men vissa scener var riktigt hemska så var berädda på en hel del känslor!

Har även passat på att köpa ett träningskort dagen till ära så nu är det bara träningen jag ska komma igång med.. Imorgon blir det inte för då ska vi till Svedala på tivoli med Gordan o Co.. ska bli superkul att ses då det var alldeles för länge sen sist!
På lördag har jag tänkt att vädret ska vara toppen så att mitt bleka skinn kan få sig en omgång färg, sne ser jag fram emor lite grillning kanske o en lugn hemmakväll med familjen...

Eftersom Liam har startat en ny trend, att vakna runt fem på morgonen så måste jag "tänka på refrängen". Har utbildning i Media och produktkunskap hela förmiddagen så det gäller att vara på hugget!

Så god natt mina vänner=)

Aningen klokare..?!?!

Kategori: Allmänt

Igår kväll prioriterade jag en power-walk framför att blogga, och det kändes riktigt bra! Det är så underbart härligt att ge sig ut efter att Liam har deckat o bara få lite frisk luft samtidigt som man rör på fläsket.. Jag gillar att slå två flugor i en smäll!
Imorgon ska jag även till friskis och köpa mig ett träningskort så nu blir de "åka" av.. måste bara köpa mig ett par träningsskor först o de får vänta till helgen då kullorna har rullat in på kontot;)

Ska ävan på bio imorgon och se: Män som hatar kvinnor, jag har inte läst boken så har ingen aning om vad den handlar om men alla säger ju att böckerna är toppen så jag hoppas på ett riktigt film-äventyr..

Har avrit på utbilning nu under två dagar: Affärskommunikation som mestadels bestod utav psykologi.. Jag har läst ämnet på gymnasiet men aldrig på den här nivån, det var länge sen jag tyckte att ngt var så intressant att lyssna på och jag vill verkligen ta in och lära mig utav allt han sa. Så från och med idag så ska jag tänka mer positivt om allting, ställa mer öppna frågor när jag pratar med ngn och verkligen lyssna på vad folk har att säga.. En annan sak som jag oxå ska tänka på är att inte använda MÅSTE utan: behöver eller vill.. för man måste verkligen ingenting och det är ett ord som hjärnan reagerar negativt på.
Jag hade heller inen aning om att hjärnan inte uppfattar ordet INTE.. visste ni?
Bra att veta eftersom jag ofta säger åt Liam att: -Så får du INTE göra och så gör han det ändå...

Skulle som sagt kunna göra denna listan oerhört lång men vad jag vill ha sagt är att man gör så mycket utan att egentligen veta att man gör det och på vilket sätt man gör det...
Skulle jag plugga någon gång i framtiden så vet jag vad!!



Fettförbränning, psykbryt och en Iprenman...

Kategori: Allmänt

Är precis hemkommen efter en powerwalk som mer eller mindre slutade med att jag joggade, vet inte när det hände senast eller om det över huvud taget någonsin har hänt.. de va rätt skönt men skitjobbigt!
Vi är anmälda och ska springa vårruset med jobbet den 4/5 så jag ahr ca en vecka på mig att bli fit for fight...
Jag har ju dessutom börjat cykla till jobbet så lite rör jag allt på fläsket, även om det är ytterst lite.. men mer ska det bli!
Funderar tom på att börja dricka Herbalife igen får att lätta ett par kilo.. får se hur det blir med den saken!!
'
Har varit och storhandlat idag efter jobb och det är bara att konstatera att Liam är en sån där unge som lägger sig ner på golvet och bryter ihop för minsta lilla.. idag skulla han riva ner allt i köttdisken och lägga det på golvet och när jag säger till honom att sluta så bryter han ihop...  han ska riva och plocka i allting.. slutade med att jag fick ge honom en macka som muta och då satt han still så pass länge att vi kunde skena genom willys och få med oss det mest nödvändiga hem=)

Nu har jag två dagars utbildning framför mig och på torsdag blir det antagligen en heldag på reklamdagen här i Malmö, iprenmannen kommer och han vill man ju inte missa lixom;)

Liam 1,5

Kategori: Allmänt

Idag är dagen då Liam föddes för 1,5 år sedan..STORA Killen!!


En nyfödd liten Liam..


Liam idag på 1,5-årsdagen!

i-landsproblem...

Kategori: Allmänt

Passar på att skriva ett par rader här nu när lilleman sover.. han är bara för söt. När jag frågar honom om han vill gå och sova så börjar han gapskratta o springer till sin säng för att bli sur i några sekunder innan jag hinner ifatt honom o kan lyfta i honom.. allt ska gå i räserfart enligt honom o tålamodet är inte hans bästa vän!

Som jag nämt innan så är vatten det absolut bästa som Liam vet ocha hn börjar bli riktigt bra på uttalet, förut var det batten men Nu börjar det låta mer ochmer som vatten, med V.

Det har varit en lugn förmiddag här hemma, blev för de första ganska så knäckt när jag upptäckte att solen har gömt sig bakom alla moln  och att bli väckt klockan 06.01 är inte helelr någon höjdare..
Har spenerat ett antal timmar framför teven, vi har kollat på Emil (där jag kan alla repliker utantill) och Lotta på Bråkmakargatan! Liam verkligen älskar filmerna och kan sitta fastklistrad i nån timme utan problem... Kanppt så att han är kontaktbar!!

Har suttit och bläddrat i HM-katalogenm och har bestämt mig för att beställa lite kläder, konstigt kan man tycka när vi bor 10 min från 3 olika H&M-butiker men när man har en son som hatar att gå i affärer (eller bara vill åka rulltrappa) och en sambo som jobbar så får de bli den här lösningen på mitt i-landsproblem!

Finally..

Kategori: Allmänt

Idag är sista dagen för att boka och koppla allt till sommarbilagan som jag har jobbat med i 4 veckor. Allt material har kommit in så nu väntar vi bara på att sidorna ska printas för en sista korr. För kl 16.30 idag så går hela bilagan i tryck och på tisdag kommer den med tidningen till alla våra prenumeranter, plus att den läggs upp på hemsidan som en blädderbar pdf!
Ska bli kul att se resultatet av allt slit som man har lagt ner de senaste veckorna!


Bra vanligt vatten...

Kategori: Allmänt

Idag är det en dålig dag för våran dator, en sån där dag då jag knappt ser vilken sida jag har uppe.. Vi beställde en ny laptop igår men den dröjer nog ett tag innan vi får hem så det är bara att stå ut med den här skrutten ett tag till..

Liam har precis somnat och Tobbe är iväg och spelar badminton så jag ska ha en alldeles egen tjejkväll och kolla på film.. vilken det blir har jag inte bestämt men de lutar åt en romantisk komedi, där man redan vet slutet innan man har börjat titta på filmen.. My type of movie lixom=)

Vi har hittat ännu ett hus som vi ska gå och titta på, det var tydligen visning idag men det har vi helt missat så jag måste slänga iväg ett mail till mäklaren. det ligger redan ett bud så risken finns väl att det lägger iväg om det nu skulle vara så att vi vill ha det... Min dröm var ju att ha ett hus till sommaren men de är väl bara att fetglömma!

Eftersom jag bara har jobbat hela långa dagen så har jag inte så mycket roligt att blogga om, syster hämtade Liam på dagis idag och hade maten klar när jag o Tobbe kom hem från jobbet.. vilken lyx=)
Liam har sprungit utan blöja här sen jag kom hem och eftersom det bästa han vet är vatten så dricker han en hel del.. så under en timmes tid kissade han 6 gånger (på golvet)... hEn utav gångerna hade han dessutom dragit ut en massa dvd-filmer som hamnade mitt i pölen, eller om han kissade rakt på dem... de vet jag inte.. Så nu ligger det dvd-fodral på tork i hela lägenheten.. fräsht, inte speciellt!!

Redan tisdag..

Kategori: Allmänt

Idag har Liam varit på dagen helt själv en hel dag för första gången,.. När jag lämnade honom imorse så var han först utav alla barnen o när jag hämtade honom så var det bara han kvar.. Jobbar inte folk heltid längre eller ??
Han blev jätteledsen o slet i mig imorse när jag skulle gå, känns hemskt att gå därifrån o veta att han är helt hysteriskt.. men de går ju över fortare än kvickt..
Det hade gått jättebra men tråkigt nu när man bara ser lilleman ett par timmar varje dag.. men de är väl så livet ska vara nu!
Har varit ute på cykeltur nu ikväll, Liam älskar sin sadel så det kommer bli många cykelturer i sommar.. Skönt att kunna röra på sig samtidigt som man kan njuta av friska luften=)

Cyklade till jobbet idag, det gick lika fort som att åka bil men jag kände mjölsyran redan halvvägs, sen traskade jag hela vägen upp till 15:e våningen för möte så när jag sen skulle cykla hem så höll jag på att kollavippa halvvägs hem..
Men jag ska på de imorgon igen=)

Jag har mått lite konstigt idag så nu ska jag be mannen om att fixa lite te sen blir det DH för hela slanten!

NU är bilen parkerad o cykeln redo...

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag skulle lägga in lite mer bilder från helgen i Jönköping..
I lördags bestämde vi oss för att åka till stadsparken för att grilla med kidsen, en gigantisk stor lekplats med massa roliga saker...


Picknick i de gröna=)


Jag och sonen...


Familjen Emilsson..




Idag har vi varit ute mest hela dagen, man får lixom passa på när vädret är bättre än på väldigt länge..
Liam och jag var påklädda och ute på gården innan klockan hade slagit nio imorse..
Vi ringde även hit syster yster som kom över på en kopp kaffe innan vi bestämde oss för att åka till Lomma för att hälsa på familjen hallengren.
Därefter bräste vi ut till burlöv center för att köpe en cykelsadel åt Liam, vi provade Minnas i helgen o det verkade vara en hit så from imorgon ska jag cykla med Liam till dagis, vidare till jobbet o sen hämta upp lilleman på vägen hem..

Bjöd även över gannarna på lite grillning i eftermiddag så nu är grillen invigd för året.. det var så där gott som man verkligen hade hoppats på så det lär bli fler gånger kan jag lova=)
Den här veckan ska Liam vara på dagis från åtta på morgonen tills jag hämtar honom någon gång efter halv fem.. låånnga dagar för lilleman.. tur att det är en kort vecka!

Nu ska jag lägga ner mig i soffan.. känns helt konstigt att man ska gå o jobba imorgon nu när man har varit ledig i så många dagar.. hade gott kunnat vara hemma en vecka till, speciellt i det fin-fina vädret..

Adios


Långfredag..

Kategori: Allmänt

I helgen har vi varit hos familjen Emilsson i Jönköping, därför inget bloggande..
Vi har haft en underbar helg bestående utav sol, bus, god mat, trevligt sällskap, vila, bad och massor utav sötsaker..
Lägger in lite bilder istället för att skiva en massa...


Minna spelar gitarr till Liams stora förtjusning=)


Bus i trädgården...


Liam njuter av en dag i solen...


En härlig bild på Minna...


Psyko...


Liam äter kex-choklad...

Kvällen avslutades med...

ett bad...


och lite mer gitarrspelande..


Äntligen har det hänt...

Kategori: Allmänt

För er som aldrig har smakat Ben & Jerrys så är det verkligen på tiden att prova. Min favorit är absolut Cookie Dough, med bitar av choklad och kakdeg.. det är smaskens de!!
Trodde att det mest positiva med årets GB-glassar var att de faktiskt har tagit in en helt ny Ben & Jerry glass (som jag bara måste smaka)
Ben & Jerry`s Wich

Men det som faktiskt glädjer mig mest är att GB-gubben äntligen har fått sin GB-gumma. När jag såg dem ute häromdagen när jag prommenerade i solen så blev jag bara helt glad av att se två glada gubbar hålla om varandra..
Kalla mig tokigt men jag myser bara jag ser bilden=)



Så söta..

skallebank, gala, bubbel o husvisning...

Kategori: Allmänt

En liten snabb-uppdate tänkte jag..
Eftersom skallebanken håller i sig o bara blir värre o värre så ringde jag farbror doktorn idag efter att ha varit o träffat en sjuksköterska på jobbet tidigare idag..
Farbror doktorn kom i alla fall fram till att det kan vara bihåleinflammation så nu har jag precis varit o hämtat ut medicin för 600 så nu hoppas jag för allt i världen att det blir bra. Har det inte blivit bättre så ska de röntga mitt huvud till helgen.. läskigt!
Men efter all värk så gör jag vad som helst för att det ska bli bra, har aldrig tidigare varit med om en så kraftig skallebank och som aldrig släpper, inte ens när man sover...

Trotts det bankande huvudet så har jag kört en dubbel i helgen.. I torsdags eftermiddag kom chefen o frågade om jag ville med på näringslivsgala på grand hotel i Lund, vilket jag såklart ville. Så i fredags blev de finfest o gala för hela slanten=)
I lördags spenderade jag dagen med skallebank o ute i de fina vädret med sonen innan de var dags att lämna Liam till syster yster o svida om inför kvällen.. Det blev en helkväll med kompisarna från förr, först mat o massa god dricka hemma hos Sara o Robban innan vi framåt ett-tiden gick vidare till Khoi för en massa bubbel, dans på borden och ännu mera bubbel.. Trodde inte att jag skulle orka hela kvällen men vi var inte hemma fören vid 04.30 så jag måste erkänna att jag är ganska så nöjd över att både jag o Tobbe orkade så pass länge.. Att vi dessutom fick sovmorgon till kl tolv igår var ju helt underbart=)
Gårdagen spenderades med ännu en massa huvudvärk o sen en andra visning på huset som vi är intresserade utav men de har gått upp så pass i pris så vi får nog lägga ner o fortsätta letandet..

Tänkte lägga in en massa bilder men de får bli en annan dag för nu ska det knapras tabletter innan mannen ska ge mig lite massage=)

En veckas skallebank..

Kategori: Allmänt

Skallebanken håller i sig.. idag var det tom så illa att jag ringde vårdcentralen för att få lite kloka råd om vad det kan vara som orsakar trycket i huvudet.. De tyckte att jag skulle ringa o prata med farbror doktorn imorgon bitti kl 7.10
Glömde dock nummret på jobbet så vi får väl se hur de blir med den saken..
Ska prova att vara utan linser imorgon o köra på glajjer istället o se om de kanske hjälper, vore konstigt men de tål att testas!
Ännu en lyckad dag på jobbet, jag är tom så inne i de att jag inte kunde somna igår kväll utan bara låg o tänkte på vilka kunder jag skulle kunna ringa till.. Somnade till slut o sov riktigt skönt dessutom! Liam har (peppar, peppar) börjat sova bättre om nätterna igen, det krävdes en tripp till Vimmerby för att det skulle vända.. det tackar vi för=)

Imorgon ska vi på en husvisning, det ligger redan ett bud men vi hoppas på att de stannar däromkring så att vi kan lägga ett bud o förhoppningsvis flytta till sommaren.. Tobbe blev helt tagen utav huset när vi såg det på hemnet igår så inatt kunde han inte sova så ett par timmar senare hade vi redan flyttat in;)

Liam är så rolig nu när han bara pratar mer o mer för varje dag.. han använder batten/bant (vatten/varmt) o bolla (boll/blöja) i alla meningar och går runt o pratar som om att alla i hela världen förstår vad han säger..
Upp används oxå ganska så flitigt, det betyder ju självklart att han vill upp till någon eller något men de kan oxå betyda att han vill ner eller att han vill ha något som han inte når..
Han har även gått o blivit en riktig liten köksmästare som ska vara med i köket HELA tiden. Vi har en pall i hallen som han drar fram till köksbänken när någon utav oss lagar mat, diskar, bakar osv...
Sjunga görs de en hel del, ibland (inte så ofta) lyckas man tyda vilken sång det är o sjunger med, då blir han så lycklig o snurrar runt, klappar händerna o dansar samtidigt..söt!

Prickarna börjar torka in så på fredag blir det dagis igen, inskolningen blir aningen förlängd så tobbe har tagit ledigt mån o tis nästa vecka för att kunna vara med