jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Jag vill flytta!

Kategori: Allmänt

Va ju och besökte ännu ett dagis idag, det var faktiskt aningen bättre än de förra veckan.. men de första jag sa när vi kom ut därifrån va
- Vi måste flytta till ett annat område!
Fattar inte att de ska vara så svårt att öppna lite bra förskolor som inte ser fallfärdiga ut.

För ett par veckor sedan när jag och Liam va ute i en park så kom de förbi ett dagis. Barnen kanske va mellan 3-5 år.. de sjuka va att alla bröt o då menar jag inte på skånska..?

Förstå mig inte fel nu, jag har inget som helst emot invandrare.. Men vill absolut inte att Liam ska bryta på något annat språk, det räcker med skånskan;)
O lite samma sak kändes de som på dagiset idag..
Men de är ju inte så konstigt att barnen bryter på ett annat språk när 75% av personalen gör de.. O de är ju delvis de som ska lära min son att prata!!
Dessutom har barnen en liten taskig utegård på innegården utav ett stort hyreshus med nån sandlåda o lite asfalt där de har ställt en rutshkana.. vad hände me gräset och hur ska de kunna springa av sig på den där gården?
Sen att barnen är mellan 1-5 år tycker jag inte heller om.. de va typ 2 små på den avdelningen vi va idag o resten va ganska så mycket äldre.. de kanske är bra men de känns som en avdelning för 1-3 år är bättre..
Fan, tycker verkligen att det här me dagis är skitjobbigt!
Vill ju bara att de ska bli så bra som möjligt och just nu känns ingenting bra!

Imorgon ska Tobbe och Liam o kolla på ytterligare ett, men de ligger ute i ingemansland (adressen finns inte ens på hitta.se) o de har jag verkligen inga förhoppningar om... tråkigt men sant!

Gör er redo...

Kategori: Allmänt

För ikväll börjar tydligen Desperate Housewives.. Jag kommer att sitta bänkad!
Så vad ni än gör, ring inte hit mellan 21-22 för då är jag inte kontaktbar;)

Någon som vet när Prison Break kör igång igen?

Pics..

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag skulle lägga in lite bilder från våran lilla vandring i helgen, eller bilderna är mest från korvgrillningen...

Lilleman på språng..


Mina hurtiga killar..


snygge kortet.. NOT!


Korv och bröd...


=)

Klätterapa

Kategori: Allmänt

Liam är världens klätterapa... han är på allt, överallt och uppe på allt..
Bildbevis...


Hittade Liam upp på den här pallen häromdagen... ser ganska farligt ut och han har trillat ner ett antal gånger, men nån gång ska han väl lära sig;)

En riktigt bra dag..

Kategori: Allmänt

Idag har varit en riktigt bra dag, på alla sätt...
*Förkylningen är mycket bättre, jag känner mig i stort sett frisk!
*La in mitt CV på Manpower idag, plus att jag sökte ett jobb som telefonist/receptionist
*Vi hann med att hämta passen hos polisen i förmiddags (Liam har världens roligaste min o Tobbe ser ut som värsta gangstern).
*Tog även svängen om Cervera och köpte en kartong med porslin så nu har vi åtta av allt.. en kartong kvar, men de får bli efter thailand!
*Eftermiddagen har Liam och jag spenderat tillsammans med Gordan och Mille i folkets park, tog även en liten prommis medans kidsen sov och sen gick vi hem hit för lite lek och bus..
* Telefonen har ringt och de va Manpower som ville ha ut mig på ett jobb (jobbet jag sökte imorse, snabba ryck) så på onsdag ska jag dit på en intervju. Måste bara kolla hur Tobbes jobb ställer sig till att han tar föräldraledigt resten utav året i så fall... men ganska så kort varsel!
*Jag har ringt och skällt på försäkringskassan, som inte har ringt mig idag.. vilket de lovat. Har inte fått pengar den här månaden heller men de kommer på tors, bra! Bara en vecka för sent?!?
*Syster har varit här en sväng och förgyllt min och Liams tillvaro..
*Och så ringde Minna inan hon skulle sova för att prata av sig lite och säga god natt, gulligt!

Imorgon är de dags för ännu ett besök på ett dagis, hoppas på att det är bättre än de förra (skeptisk)
På lördag ska jag ha födelsedagsfest/tjejfest och jag längtar redan=)

En vagn rikare..

Kategori: Allmänt

Idag är min fökylninganingen värre än vad de var igår, så vinet gjorde ingen nytta.. eller jag mådder rätt bra igårkväll så ngt gott förde de med sig=)
Hittade en sulky på blocket imorse.. så fort som attan ringde jag på anonsen o den fanns kvar.. 3 timmar senare var den våran så nu kan jag bocka av ännu en sak som skulle fixas inför Thailand. De hade dessutom satt ut den för fel pris, men inte oss emot då den va skitbillig o bara använd en gång.. ibland ska man ha lite tur.
Vi har även varit ute hos Jocke och Ann en sväng i em, magen hade vuxit en hel del så nu syndes de att de va en liten bebismage.. gulligt!
Lilleman har busat med deras hund, Arras.. Liam tyckar att de är jättespännande samtidigt som de är lite otäckt..
Lånade även ett par filmer så ikväll blir de filmkväll, ska även unna mig lite godis vilket jag inte har gjort sen jag började mitt "nya liv"

Nattning av lilleman sen blir de soffan o massa gottis;)

pajjad mobbe..

Kategori: Allmänt

Min mobil har fått spelet och stängar av sig självt titt som tätt.. Får inte sms som folk skickar och ibland ser jag inte när folk ringer..
Imorse trillade en knapp bort men den lyckades jag trycka dit igen, inte helt rätt men de verkar fungera någolunda..
så om jag inte svarar så är de inte för att jag är otrevlig utan bara ovetande;)

milen avklarad-igen=)

Kategori: Allmänt

Blev inget bloggande igår.. hade fullt upp med en massa annat. Bla va jag och lilleman på stan o fixade en massa under dagen, köpte bla en solskyddsdräckt/våtdräckt åt lilleman till våran kommande resa. så nu behöver jag inte leta vidare efter de.. känns skönt=)
mötte även upp Ida efter att hon slutat jobba så vi gick till st gertruds och drack vin, hade bara tänkt ta ett glas men vi blev kvar i flera timmer men va ändå hemma rätt skapligt..
För imorse bar de av på mil-prommenade igen, vi va ute i skogen redan vid tio och traskade en mil på 1,5 timme.. höll ganska rask takt o de känns i benen så här efteråt.. gutt!! Hann även me lite korvgrillning o varm choklad innan vi tog bilen hem...
Väl hemma kom syster, Ulrika och Selma på besök så de blev en massa bus och några koppar kaffe sen gick vi tjejer ner på stan o grabbarna slockande efter dagens aktiviteter. Shoppade mig en svart kofta och massa sol-lotions som de sålde ut på Kappahl, så nu är även de fixat=)

Lilleman har somnat och vi har korkat upp vinet, maten står i ugnen och jag är så vrålhungrig man bara kan vara.. de blir fläskfilé och klyftpotatis med vitlöksås o sallad.. mums!!
Är fortfarande ganska förkyld så jag hoppas på att vinet ska göra lite verkan, å då menar jag inte att jag ska bli full utan bota min förkylning.. kanke borde ta en whisky istället.. men kvällen är ung (o jag hatar whiskey)!

Imorgon ska vi ut till Åkarp o hälsa på Jocke och Ann med bebismagen.. ska bli superkul att se om magen har vuxit=)
Tror även att vi ska hinna me o träffa gordan, henke o mille en sväng men vi får se om dagen är tillräckligt lång...

nu är de mat!

fyndat sommarkläder... och vintervantar=)

Kategori: Allmänt

Mannen är iväg och sparkar boll, lilleman sover sen ett par timmar och jag sitter här o letar sulkys m.m! Går inte så bra för mig!! men de är ju ett tag kvar så de hinns med=)

Idag ahr jag och lilleman varit o kollat på Möllevångens dagis, mitt första intryck va BLÄ.. tråkiga lokaler (slitna) o personalen verkade inte va alltför hjälpsamma.. De ska dock renovera hela stället inom kort..men ändå! dockrummet va intryckt på en liten toalett, toan o handfatet va ifs borttaget men man såg att de had evarit en dusch där de nu hade knölat in två docksängar... Jag mår dåligt bara över tanken att lämna lilleman där, att jag dessutom såg två mamor som lämnade sina barn o som inte ens ville gå in till personalen o de andra barnen.. gör ju inte saken bättre!
Sen är de lite andra saker som jag ahr svårt för men de tänker jag inte ta upp här...
Liam däremot hade nog inte haft något emot om jag lämnat honom redan idag, han traskade så glatt iväg o lekte med de andra barnen o jag fick slita honom därifrån..
ska o kolla in ytterligare några dagis nästa vecka

Tog med mig lilleman till öppna förskolan istället där han fick leka av sig o njuta av lite skönsång (medans jag svepte kaffe efter kaffe).. Lilleman höll oss vakna till strax efter tre imorse så de har inte blivit många timmar inatt, dessto fler kaffekoppar idag;)
Tyckte mest synd om Tobbe som skulle upp vid fyra.. Men när han kom hem efter jobbet idag så tog jag lilleman med mig på en prommenix till mobilia för lite gluttande i affärer. Lyckades fynda två linnen o en kortärman skjorta till den lille och ett par vintervantar, oxå de till den lille.. fin kombination va med linne och vintervantar=)?
Behöver ju lite sommarkläder till lillman då han har vuxit ur storlek 74 men de är perfekt tid för att fynda sommarkläder nu;)

imorgon ska jag träffa Ida så vi ska ut på stan en sväng, och de blir efter de att Tobbe har kommit hem så lilleman får stanna hemma så de kanske blir ett glas vin på lilla torg istället för en fika som vi pratade om.. låter nice!
På lördag blir de åter bokskogen o milen, ska dra med grannarna men är någon mer sugen så häng på=)

Onsdag..

Kategori: Allmänt

Jag har bakat kanelbullar nu ikväll men jajg åt lite utav degen så när bullarna väl va klara så kunde ag inte smka dem för jag kände mig som en bille hela jag.. typiskt! Men Tobbe sa att de va goda och de ser apptitliga ut så de ska nog gå ner under allt kalasande framöver=)

Känns som att jag håller på att bli förkyld igen, fattar inte.. Hur ska de då bli när Liam har börjat dagis? blir väl till att vara sängliggandes hela dagarna..
Imorgon ska vi i alla fall till ett dagis i närheten och kolla läget.. Har några stycken inplanerade denna och nästa vecka.. så nu hoppas vi att ngt är så pass bra att jag kan lämna min son där om dagarna  i framtiden..

Annars inte så mycket, har varit på Ica o storhandlat så nu är de fullt i kyl och frys (så fullt att jag inte ens får plats med bullarna som jag bakat). Vi va me lilleman o grannarna i parken en sväng i eftermiddags.. alltid lika poppis=)

Grus är ju aldrig fel...


Ohh.. snygge minen som sonen brukar göra...


Noel och Liam i lekparken

Våran skumtomte=)

Kategori: Allmänt


Liam älskar att bada "bubbelbad"

Nu får ni skärpa er..

Kategori: Allmänt

Varför är alla så dåliga på att uppdatteras in bloggar?
när jajg sätter mig här på kvällen så vill jag läsa om vad alla andra har haft för sig.. men icke!
Det är flera bloggar som inte uppdatteras mer än nån gång i veckan, om en de.. bättring tack;)

Jag är förvisso inte heller världens bästa på att skriva men försöker ändå att hinna med nått inlägg varje dag, i varje fall när jag är hemma o vi inte har en massa inneboende..

Igår gick vi o la oss klockan nio o jag fick sova till kavrt över åtta imorse, de är lyxigt=)
tog med lilleman på öppna förskolan o lite skönsång innan Johanna, Bella, Gordan och Mille kom hit för lite barnbus och fika.. vi hann även me en långprommenad i pildammsparken=)
Tobbe har fixat ugnspannkaka och jag har dammsugat.. lillman har bara vilat 30 min på hela dagen idag så han deckade vid sju.. så nu hoppas vi på att han sover hela natten..

Imorgon blir de antagligen frulle på ikea me lisette och melker, kanske gordan o mille me sen ska jag ut på lite jakt efter saker som jag verkligen inte lyckas hitta någonstan.. en solskydds-dräckt åt lilleman! ngn som har en i storlek 86?
jag har hittat men bara för typ 500 o de ger jag inte när den bara ska användas 2 veckor i thailand..
sen ska vi även o storhandla på Ica och till mio-möbler en sväng för att kolla mini-möbler till Liam som han ska få i födelsedagspresent.

Nu ska jag se om den där bruden kan slå filip och fredrik!?!

Trött i kroppen

Kategori: Allmänt

Idag är jag alldeles för trött för att få fram ngt vettigt här på bloggen. Liam har sovit skitdåligt inatt s båda jag och Tobbe är helt slut.. Jag va ju dock inte tvungen till att gå upp klockan fyra spm min kära sambo, emn att bli väckt flera gånger i timmen är knäckande.
Tand 4, 5 och 5 är på G så snart är de 4 uppe och 2 nere!

Har varit ute på babyland en sväng för att försöka fynda en billig sulkyvagn tills vi ska iväg men de gick mindre bra. Vill inte köpa en vagn för 1000 som de sedan kastar sönder i incheckningen, då kan vi lika gärna köpa ngt billigare eller låna om någon har?
Har även varit en sväng hos farbror polisen med mina grabbar idag, inget allvarligt utan vi va tvungna att fixa ett pass till lilleman och den stora mannen me för den delen för hans pass hade gått ut.. Litet projekt att få lilleman att kolla in i kameran bara, han va ju intreesserad av ALLT annat. Lyckades få till en riktigt snygg pose tillslut så både jag och Tobbe gapskrattade.. de blir najs=)

Har även hunnit med att söka lite jobb, samt att lägga in mitt CV på Adecco m.m så nu hoppas vi på jobb!!
Nu blir de lite te i soffan och mys me sambon innan vi deckar av ren utmattning!

Milen

Kategori: Allmänt

Helgen har bjudit på en hel del äventyr.. I fredags va vi som sagt mes upptagna med att boka Thailansresan.. känns underbart att ha ngt roligt att se fram emot=)
Orättvist bara att för oss vuxna kostar de multum, medans Liam betalar 300 för hela resan..

I lördags mötte vi upp Klara me familj för att åka till bokskogen o prommenera en mil i regnet.. det kom dock inte så många stänk men jag gick in för de stenhårt me regnställ och hela kittet. Typiskt mig!
Vi hade med oss mackor, bullar, varm choklad m.m och så grillade vi korv.. syper dupermysigt!
Så skönt att man bara behöver åka nån mil för att komma till finaste bokskogen:)
r
Liam och Elise busar medans vi fixade me korvgrillning..

Lägger in lite fler bilder från "milen" imorgon!

På kvällen styrde Tobbe och jag ihop lite mysmiddag med massa tända ljus och en flaska vin till de, inte helt fel!
Hade även fått en korg med en massa ostar dagen innan så lite (eller ganska så mycket) ostbricka till efterrätt.. Mmm

Idag har Tobbe jobbat och jag o Liam har varit på Me&I-party, tyckte dock inte att de fanns så jättemycket men köpte en tröja till lilleman.. Gick även in på H&M på vägen hem o köppte ytterligare en liten tröja..
För ett litet tag sedan kom min kusin Pontus, han skulle åka tåg till Hultsfred ikväll men de va fullt så han ska sova här inatt och åka hem imorgon förmiddag..

Nu blir de tv:n
Imorgon har jag inget planerat så är de någon som har tråkigt, hör av er=)

Bokat och klart

Kategori: Allmänt

Förmiddagen idag spenderade jag och Liam med att städa, dammsugaren är nämligen Liams bästa vän=)
Inte lika lätt att dammsuga med en liten krabat hängandes efter sig..
Eftermiddagen har spenderats här vid datorn, jag har letat, letat och letat hotel.. de roliga är att vi fundrade på att bara boka flyg och sen boka hotell själva men bara flygresan för 4 pers kostar runt 120 000kr och de är ju helt sjukt..
Efter mycket om och men ringde jag fritidsresor som hade 4 platser kvar på flyget från kastrup till Phuket den 25 dec.. så jag bokade dem.. men hade ingen aning om vilket hotel vi skulle boka.. så den snälla säljaren ringde upp mig nu ikväll så vi hann o kolla runt lite..
Finns verkligen inte så myckat att välja mellan när man inte är ute i god tid.. vi hade 3 olika att välja mellan.
Det blev ett FINT hotell i Bangtao Beach www.allamanda.com

Har inte fattat än att vi verkligen ska till Thailand.. så i år skippar vi julen och firar nyår i värmen=)
Känns bra att ha allt bokat och klart, tråkigt bara att vi inte har så lång tid på oss att spara ihop mycket fickpengar..

Men just nu känns de som att allt ordnar sig=)

Me and I

Kategori: Allmänt

Har helt glömt bort o fråga om de är någon som vill följa med på me & i party på söndag? Jag ska gå och får ta med mig en vän, så först till kvarn;)

Thailand nästa??

Kategori: Allmänt

Tobbe och jag har varit ute och ätit ikväll, vi var på ett ställe som heter plocke pinn och käkade tapas, gick sen vidare till volym där de blev lite påfyllning va rödvin.. supernice kväll helt enkelt!
Syster har varit här och tagit hand om en övertrött lilleman som somnade mitt i vällingsdrickandet=)

Håller även på och kollar resor till Thailand. Mamma ringde idag och sa att hon ska bjuda familjen på en resa i dec så som de ser ut just nu så bokar vi imorgon och åker den 25 dec.. men ingenting är helt 100 än!
Hoppas, hoppas, hoppas...!

Har haft en heldag med Klara och våra kids idag.. lite sångstund på öppna förskolan, lunch på stan och sen en prommenix på de..
Imorgon står de städning på schemat.. inte lika roligt!

go natt

utmanad

Kategori: Allmänt

Har blivit utmanad av Jennifer so here it is...

5 saker i min frys:

Kycklingfilé, broccoli, fisk, mygglarver och kärleksmums

5 saker i min handväska:
plånbok, mobil, lypsyl, nycklar och nappar

5 saker i badrumsskåpet:
parfym, tandtråd, cleareyes, linsvätska och ansiktskräm

5 saker i min garderob:
kläder, skor, handväskor, lampor, fotoalbum (trycker in allt i garderoben)

lätt som en plätt

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag skulle passa på att blogga lite nu innan Idol börjar, jag är helt fast i de programmet. Specielt nu när alla gör bort sig och verkligen tror att de kan sjunga.. För de finns väl inte ngn som missade coka cola-killen igår? Vi tjöt av skratt här hemma=)
Har sovit riktigt kasst inatt så idag har jag mest gått omring i min egna lilla värld och inte varit speciellt rolig, därför har Liam och jag haft en mamma-son-dag.. fast jag tog med honom till öppna förskolan imorse så att han fick leka av sig och jag kunde pimpla kaffe. Efter de höll ahn på o somna i gungan igen men jag hann o lyfta ur honom o så somnade han i samma sekund som jag satta honom i vagnen.. att de är så sövande o gunga helt plötsligt!?!

Eftermiddagen har vi spenderat ute i de fina vädret. Tobbe kom hem vid lunch så familjen traskade bort till lekparken vid triangeln så att Liam (och jag) fick gunga..


Liiiite skeptisk..


Mamma och son..


Mina killar=)

Har tidigare nämt att Liam har haft lite bekymmer med att ta sig upp från sittande till stående utan att hålla i ngt, det är inte längre ngt problem.. nu ställer han sig upp lätt som en plätt o näst intill springer iväg.. Ikväll har han "sprungit" omkring och sparkat boll.. stora killen!

Tobbe kom precis hem efter att ha varit och spelat fotboll så jag ska fixa iordning lite te och tända en massa ljus..
Sen blir de mys i soffan:)

Kvalitetstid!

Kategori: Allmänt

Idag har varit en sån där vanlig dag då det inte händer specielt mycket..
Min mamma har åkt hem, känns nästan lite tomt nu när hon har varit här i över en vecka..
Har även varit i parken en sväng med Gordan och Mille... Liam va visst lite tröttare än vad jag trodde o somnade i gungan medans jag gungade honom (ganska så högt). Märkte att huvudet föll framåt men trodde att han busade o helt plötsligt så somnade han=)
Medan kidsen vilade i vagnarna så passade jag och Gordan på att gå o glutta i en barnaffär som ligger nära oss, hittade en ida T-tröja till Liam med hajar på.. att man alltid ska hitta ngt att köpa tillde små, men allt klär väl en skönhet som de säger;)

Har haft tvättid nu i em/kväll o de är alltid lika jobbigt när man kommer på, lite senare ikväll att hela tvättstugan är full med tvätt som ska vikas innan sängen väntar.. Tobbe tycker alltid att de är lite jobbigare men eftersom jag är mörkrädd så får han gå ner efter de sen hjälps vi åt med att vika ihop allt.. teamwork kallas de!

Imorgon blir oxå en lugn dag, vad jag vet än så länge..
Tänkte kolla om de är någon som vill följa med till ngn öppen förskola på förmiddagen... Lisette o Melker kanske??
Tobbe går förmiddag imorgon o tanken är att vi ska ut och äta och gå på bio imorgon kväll.. en födelsemiddag, bara vi två.. kvalitetstid=)

26 bast...

Kategori: Allmänt

Dagen började med att Liam väckte oss klockan 05.51.. han fick sin välling men vägrade att somna om, tur att jag la mig vid 19.30 igår=)
Tog med mig lilleman upp, väckte "mormor" och så fixade vi lite ägg o bacon-frukost till oss alla. Jag fick ett stort paket=).
Efter frukosten åkte Tobbe, jag och Liam till Roskilde dagis för ett studiebesök.. vi blev lite småkära i stället, synd bara att de ligger en bit härifrån och att de bara har öppet till 17 om dagarna..

Sen har mamma, jag och Liam varit på stan hela dagen, ätit lunch på njutbart och shoppat stövlar till mig=) blev en hel del fönstershopping med... Va på lollopard en sväng där de va 50% på allt men hittade ingenting o så va de typ kaos därinne!

Nu ikväll har vi ätit massa god mat, syster har varit här och Tobbe kom hem med både blommor och en tårta..
Vinet är uppdrucket och jag är helnöjd med min dag=)

Här kommer lite bilder på Liam som fick äta tårta alldeles själv...
Till en början gick de ganska så bra..


Men nu vet jag inte riktigt...


Don´t ask...???


Det blev många skratt och Liam somnade till slut efter den enorma sockerkicken..

Tack så jättemycket för ALLA grattishälsningar!!

Idag är de ingen vanlig dag..

Kategori: Allmänt

För idag är de min födelsedag.. Hurra, Hurra, Hurra!!

De händer..

Kategori: Allmänt

Rödvinet är uppkorkat (för ett tag sen) och jag har väl fått i mig en 1/2 flaska och börjar känna mig lite yrshlig..
Känns som att det här kan bli en bra helg=)
Imorgon drar vi till smugehuk för att gå på bröllop och på söndag ska jag vara bakis innan de är dags att fylla 26 på mån.
Fatta att man redan är 26.. känns inte länge sen man fyllde 18 o fick gå (lagligt) på krogen! känns bra ändå att man är lammkött (som Tobbes bror så fint uttryckte de när han frågade hur gammal brorsans bihang va för ett par år sedan;)).
Conny (lillebrorsan) uttryckte istället i veckan "shit, så gammal? när jag sa att jag fyllde 26.. tack för den=)
Känns på något sätt som att man börjar bli vuxen, hur gick de till??

De roliga är ändå att tobbes storebror fyller den 14 sep och både lillebrorsan o jag den 15 sep.. Nelly (guddottern) den 16 sep.. så de verkar vara runt jul DE HÄNDER...........!?!

Mycket lyx nu..

Kategori: Allmänt

Har precis nattat lilleman efter att ha slutfört mitt bakeri me kärleksmums som jag påbörjade imorse. Det är någon lyxvariant utav mums med massa mjölkchocklad o gott i.. synd bara att jag inte får smaka dem, de ser riktigt goda ut!
Kanske unnar mig en på mån när jag fyller år;)
Min tanke är att fylla upp frysen med kakor/bullar tills lillman fyller 1år.. Önskemål på ngt ngn?

Annars har det varit en riktigt soft dag hos familjen jonsson/danielsson idag. Liam vaknade vid 06.15 och tyckte så klart att vi hade sovit färdigt.. lyckades hålla honom kvar i våran säng till halv åtta, då gick han och jag upp så Tobbe fick sova vidare.. Mamma är ju fortfarande här o hälsar på så hon leker en hel del me lilleman så att jag hinner baka, gå till frissan , fila fötterna o allt annat som är lyx (som förr bara föll helt naturligt) som småbarnsförälder=)
Har spenderat hela eftermiddagen i parken.. gungat, sandat ner oss, åkt ruchkana, kollat in alla djur och lilleman har ätit glass.. en superskön dag me massa sol och värme, de tycker vi om!

Imorgon är Tobbe FL (föräldraledig) så vi ska ner på stan en sväng allihopa och kolla på minimöbler på Duka som Liam ev ska få i födelsedagspresent. Sen blir de middag här hemma me mamma, syster o familjen såklart..
På lördag är det dags för bröllop igen, Danne och Helene ska gifta sig så vid lunch sticker Tobbe och jag till Smugehuk, checkar in på vårat hotel o avnjuter en helkväll med barnledighet, massa vänner och en hel del alkohol..
Mamma ska vara barnvakt, ska bli så skönt att komma iväg bara Tobbe och jag.. att få sova en hel natt och så sovmorgon på de..De kallar jag LYX!

Han kan om han vill

Kategori: Allmänt

Sitter här och försöker komma på något att skriva om.. går inte så bra!
Har varit på föräldraträff  på bvc idag för att prata om lek och stimulans men de va bara vi o grannarna som va där så kidsen lekte o vi fikade o kollade på ngn film som jag inte kommer ihåg ett skvatt utav..
Därefter gick jag och Liam till torget för att handla lite frukt och grönsaker.. väl hemma fixade jag till pannkakor till sonen som hade slocknat i vagnen så jag fick äta dem alldeles själv..
Därefter vidare till frisörskolan där jag bokat bokat tid för klippning, satte mig i frisörstolen o kom på att jag ahde glömt plånboken så jag ringde mamma som fick packa ner Liam i vagnen o gå genom halva stan för att jag skulle kunna betala frissan.. är så van att ha allt i skötväskan jämt så de där me handväska har jag lixom glömt bort;)
Ja ja, 1,5 timme senare o en decimeter kortare hår så va jag klar. Blev inte riktigt så kort o busigt som jag hade hoppats på men jag är nöjd. Hade tänkt klippa lugg men de tykte inte hon som klippte mig så de fick bli snedlugg (som alltid)..
Kan varmt rekomendera stället... O de bästa av allt är att tvätt,klipp och styling kostar bara 120 kr. Det är förvisso en elev som klipper men ett "proffs" står bredvid o håller koll o fixar till...
Mötte upp mamma och Liam på stan, så lite gluttande i affärer blev de innan vi gick till parken så att lilleman fick gunga.. o sen hem för att fixa mat o´allt annat kvällsfix.

Liam har lärt sig en hel del de senaste dagarna.
Han kan bla:
- gå
- vinka
- klappa händerna
- sträcka upp händerna i luften (när vi säger "upp me händerna")
- high five
- härma en anka (kvack kvack, kvack)
- hoppa (försöka i alla fall:))
- dansa till musik eller sin mammas ljuva stämma;)
men de sötaste av allt är när jag sjunger kalle anka satt på en planka, ropade så här: och Liam säger "mamma,
mamma" se så stor jag är.. jag smälter varje gång=)
Har säkert glömt en hel del saker men kul att ha de nerskrivet nån gång om ett par veckor när jag har glömt bort när han lärde sig vad..

Blev visst ett inlägg i alla fall!

Go Crazy..

Kategori: Allmänt

Ikväll när vi va och åt mat hos min syster så fick Liam ett eget fat med jordgubbar och grädde som han fick äta själv..
En bild säger mer än 1000 ord..

Till en början väldigt försiktig..


Någon minut senare är både grädden och jordgubbarna borta..


Vad gör man inte för att få i sig precis allt;)

Fel i bloggen;)

Kategori: Allmänt

Upptäckte att jag hade angett fel internet-adress till snoozy.
www.snoozy.dk ska det vara!

Så nästa gång vi åker så får Klara o Lisette hänga på.. ni kommer bli helt till er!
Ulrika (om du läser) så finns de massa Selma-kläder där oxå=)
O alla plagg kostar som sagt mellan 50-80kr.. billigt o bra, smålänning som man är;)

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Är nu hemma igen efter ännu en helg i Småland, vi har frisknat till och hunnit med både 30-årskalas och en massa vila=)
För första gången har vi inte stressat runt, känns jätteskönt med tanke på hur dåliga vi va här i förra veckan.
Det blir ett kort inlägg för jag kollar på Kristallen nu efter att ha varit iväg och fyndat på garageutförsäljning, fanns verkligen hur mycket fint som helst o jag och Gordan shoppade loss som bara den!
Det kommer en ny kollektion om en månad o de har märken som plastisock för bara 50kr/plagg.. helt sjukt!
Så om någon är sugen på att följa me om en månad så hojta..
kolla in kläderna på www.znoozy.se

Lilleman har varit hemma med mormor o somnade snällt i sin säng men hade gått till dörren ett par ggr o sagt Mama, mama.. så gulligt=)
Skriver mer en annan dag, tänkte även lägga in lite bilder från kalajset..

See ya

3 sep

Kategori: Allmänt

Båda mina killar ligger o sover, den ena efter mycket protester, den andra helt frivilligt!
Själv sitter jag o funderar på om jag ska koka kaffe eller baka kärleksmuns.. kanske båda?
Tänkte börja baka o fylla upp frysen tills de att Liam fyller år o det ska kalasas..

Mår aningen bättre idag,men har inte fått så många timamrs sömn inatt. För de första så kunde jag inte sova efter att ha sovit för mycket under dagen så jag låg o lyssnade på tobbe o liam som snarkade ikapp. Somnade väl vid två men blev väckt igen vid tre för då va de dags för lillmans nattstyr (vad nu det innebär).. Han höll oss vakna till fem, fick välling och somnade om till åtta..
´
Vi ska ju till småland i helgen, min kusin och hans fru fyller båda 30 så de blir stort partaj på lördag. Vi funderar på att åka redan imorgon, kanns som att vi lika gärna kan vara sjuka i vimmerby som att va de här hemma. Där kan vi ju alla  få hjälp med barnpassning om dagarna om de skulle va så..
De ska bli så roligt att träffas hela släkten och alla kusinerna, blir ju inte så ofta numera när alla har sina egna familjer..
Liam ska va hos sin farmor o farfar på lördag och vi ska sova kvar i Hultsfred där festen är. Det blir första gången för mig att sova ifrån Liam en hel natt, men de är jag inte de minsta bekymrad över=)

Tobbes bror me familj kommer oxå en sväng till Vimmerby så de ska bli supernice att träffa dem o få busa lite me Minna.. men hon längtar nog mest efter Liam´=)
Ska försöka hinna med en sväng till min syster med kids i södra vi och så ska vi gratta Nelly som blir två år om ett par veckor.. annars inget planerat;)

Galen i vindruvor!

Kategori: Allmänt

Liam fick smaka några vindruvor idag, tills de att han själv upptäckte skålen och gick loss på allt som fanns.. kvisten o allt.. Tobbe och jag låg dubbelvikta av skratt=)
bildbevis..



Bilder

Kategori: Allmänt


Liam gungar i folkets park..


Ute på prommenix me pappa..


Liam hjälper mig att "vispa grädde"


Söt..


I lekparken igen..


o igen...

punkt och pricka

Kategori: Allmänt

Idag har Tobbe fått vara hemma och vabbat (vård av barn) för jag har varit riktigt kass. Har inte fått sova inatt heller så jag har sovit 4 timmar under dagen idag och mår väl lite bättre just nu.. men de går lite upp och ner.
Tänk förr när man va sjuk o bara låg i soffan en hel dag och kollade på film, de finns ju inte längre me våran lilla action-kille som ska ha uppmärksamhet hela tiden!
Tobbe har oxå varit snuvig och dan.. de är riktigt jobbigt när båda vi är sjuka+ lilleman!

Tobbe har varit med Liam på BVC idag så nu följer ha kurvan till punkt och pricka, han har växt på sig lilleman..
9,7 kg och 74 lång
Det va även 10-månaderskontroll och allt var som de skulle.. alltid lika skönt att höra!

Jag har inte varit utanför dörren idag så det finns inte så mycket att blogga om..
Tänkte lägga in lite bilder men de får bli senare för nu har Tobbe fixat räkmackor till oss.. och mängder med te=)

stora killen..

Kategori: Allmänt

Här snorar den ena mer än den andra.. så de blir inget långt inlägg.
Vill mest bara tala om att Liam har lärt sig att klappa händerna idag så de är nya favvosysslan. Han har även börjat ta sig upp till stående utan att hålla i ngt, traskar därefter iväg.. stora killen!
Verkligen nya saker varje dag==)

Orättvist..

Kategori: Allmänt

Har efter de senaste nätterna glömt bort hur de känns att vakna upp utvilad.. Liam är jätteförkyld o far runt i sängen hela tiden. Är väl kanske svårt att somna med en napp i munnen o en näsa som är täppt..
Inatt har jag i alla fall fått ett par timmar mellan elva o två.. sen va jag vaken fram till sex men fick sova till halv åtta innan lillemannen väckte mig.. ska passa på o sova lite under dagen idag när han vilar..
Tobbe slutar ett men han kommer väl me va helt skit slut när han kommer hem..

Halsonten håller i sig o snoreriet blir bara värre så jag kommer väl lagom att bli sjuk tills vi ska på 30-årskalas i helgen.. Tobbe kände me av de i bihålorna igårkväll.. ska handla massa c-vitamin idag så att vi kan kurera oss=)
så orättvist bara att när en annan är förkyld/sjuk så är man ju helt slut o orkar ingenting men på lilleman märks de inte ens.. verkligen orättvist!