jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Sprut-stafett

Kategori: Allmänt

Rubriken kanske får er att undra men de är inte så roligt som de låter..
Liam skulle ju få sin mässling/röda hund/påssjuka-spruta idag men när vi väl kom till BVC o började diskutera alla vaccin som han ska ta o hur lång tid de måste gå emellan sprutorna så vågade hon inte ge honom den utan att kolla runt lite först. Så efter att ha pratat me vaccinationsmottagningen utan att få ngt direkt svar om hur vi skulle göra så fick Liam sin spruta.. SKÖNT!
Men sen var de den här hepatit A, respektiva B.. fick ju inget svar om när vi kunde ta dem eller hur långt de måste gå emellan men när vi har packat i lilleman i vagnen o var på väg hem så kom bvc-tanten ifatt oss o sa att vi kunde ta första vaccinet (Twinrix) idag, för än hade kroppen inte börjat jobba med den första sprutan o så kunde de jobba tillsammans lixom..
Med ännu ett dagisbesök inbokat idag så var de bara att stressa hem, fixa lite lunch för att sen småspringa ner till stan för att hinna få Liam vaccinerad innan de va dags att va på dagiset. Bara de att de är öppen mottagning på vaccinationsmottagningen o har man riktigt otur så kan man få köa i timmar.. Vi hade tur!
De tog oss ca 20 min sen var de våran tur. De tyckte dock att BVC hade noll kolla för de spelar ingen roll hur lång tid de är mellan sprutorna så jag hade stressat ihjäl mig helt i onödan....... men vaccinet fick han o om 1 månad ska den fyllas på med ännu en dos o sen ytterligare en till i maj nästa år.. sen är han skyddad resten utav livet!
De roliga i allt det här är att när han väl fick sin andra spruta idag så hade sköterskan en åsna som sjöng o dansade.. Liam grät inte av sprutan men började storböla när åsnan tystnade.. Vi bröt ut i gapskratt allihopa..!

Vi hann till dagiset utan problem, det var de bästa utav alla vi varit på så där SKA Liam gå. Problemet är att de ligger inte i våran statsdel men enligt lag så får man inte prioritera folk utefter vilken stadsdel man bor i. Alla ska ha rätt att söka vilket dagis som passar dem bäst! Så nu ska de stridas, o jag tror inte att de vill bli osams med mig!!
Kan hända att lilleman får börja på ett annat dagis pga att han ska börja i jan/feb men det ska definitivt inte bli långvarigt!
Nu har jag hittat vårat dagis, känns bra!!

Kommentarer

  • Johanna säger:

    Han kan få börja på min förskola om han vill =) För DEN är bra =)

    2008-11-13 | 22:57:44
    Bloggadress: http://jojoroos.blogg.se/
  • Evelina säger:

    snällt.. känns lite jobbigt att ligga o pendla till Norrköping varje dag bara;)

    Vet inte riktigt hur jag ska hinna med o jobba då...

    kram

    2008-11-14 | 11:14:50

Kommentera inlägget här: