jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Vem är Milla?

Kategori: Allmänt

Eftersom man glömmer så otroligt fort så tänkte jag skriva lite kort om vem Milla är, eller hur vi har lärt känna henne under dessa tre veckor...
De två första veckorna sov hon i stort sett sig egenom så då var det inte så mycket mer än att äta, sova och skita..
Men under den senaste veckan och framförallt både igår och idag så har hon varit vaken i flera timmar, till slut blir hon så övertrött och kommer inte till ro alls. Hon gillar närhet och vill helst bli buren, men som tvåbarnsförälder har man inte riktigt tiden till att gå och kånka på på en bebis jämt och ständigt så hon får helt enkelt vänja sig vid att ligga själv lite då och då..
Hon vill helst somna vid bröstet och vaknar nästa varje gång man lägger ner henne antingen i soffan, sängen eller vagnen.. Hon vill ha närhet!!
Till och från så hatar hon sin vagn, blir vansinnig när man lägger ner henne och tystnar inte förrän man tar upp henne.. Men det går bättra och bättre för varje dag.. Vi övar kan man säga;)!
Hennes bror somnade så fort vi la honom i vagnen och så sov han tills vi plockade upp honom.. Milla däremot kan ligga vaken, som idag i över en timme och bara vara nyfiken..

På nätterna sover hon bra, för det mesta med bara ett uppvak för mat.. oftast runt tre-tiden.
Annars är hon en glad tjej som vet vad hon vill... säger ifrån om det inte passar henne.

Idag var vi på BVC och hon växer så det knakar. 3800g och 53 cm lång.
Tänk om en annan skulle växa 3cm på tre veckor..

Liam är en storl storebror som pratar mer och mer om sin lillasyster, Han ska dra vagnen till och från dagis och frågar efter sin syster titt som tätt, han vill gärna ha koll på vart hon befinner sig...
Men han undviker gärna att prata om henne om det är någon som frågar..

Liam är inne i en trotts-fas och både jag & Tobbe känner att vi tjatar, skäller och tjatar lite till konstant hela tiden. Man känner sig verkligen som världens sämta förälder till och från.. Men hur många gånger ska man behöva säga till innan det är ok att bli arg..??
Jag hade behövt en handbok i hur man hanterar en trottsig Liam..


Syskonkärlek!

Kommentarer

  • Jennifer säger:

    Om du någon gång hittar den där handboken, säg till mej då. Jag lovar att säga till om jag hittar en!

    2010-05-19 | 21:08:37
    Bloggadress: http://yenniifer.blogspot.com
  • Victoria säger:

    Liam ser så sjukt stor ut jämte Milla, när hände det? Pussa dem från moster!

    2010-05-19 | 21:37:01
    Bloggadress: http://tojis.blogspot.com

Kommentera inlägget här: