jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Milla 5 månader.

Kategori: Allmänt

Känns som helt fel dag att skriva Millas update för 5 månader. Dels för att jag inte har sovit och dels för att hon, dagen till ära, går under namnet tjut-Berit.

Och som ni kan tyda av smeknamnet så är hon mest bara missnöjd och sover uselt.
Nätterna har jag redan berättat om i mitt tidigare inlägg. Hon är lättväckt som bara den, hur hon nu kan vara det med allt gap o skrik som bor i vårt hem.
Hon har svårt att somna själv, speciellt i sin säng.. Det kan ta allt från 1 minut till en kvart och man får titt som tätt gå in för att peta in nappen som hon gärna drar ut, varpå hon blir vansinnig...??
Bäst sover hon i sin vagn!?!

Denna lilla dam vaknar oftast runt  sju på morgonen då hon alltid gör sina behov innan vi går upp för att byta blöja.
Hon får sig oxå en slurp mat innan vi går upp för att fixa alla morgonbestyr som att väcka storebror och fixa iordning honom för dagis.
Till frukost får lillfisen gröt, vilket hon älskar.

På väg till dagis så somnar hon i sin vagn och powernappar då ca en halvtimme. Därefer är hon vaken ngn timme innan det är dags för maratonnap. Är vi ute och går (vagnen är i rullning) så sover hon gärna 2-3 timmar. Har hon inte somnat in riktigt så vaknar hon o är istället grinig eftersom hon inte har sovit färdigt..

Av ren bekvämlighet så ammar jag hela dagen sen fram tills de att vi äter middag, då äter även Milla. Än är hon bara vegetarian men snart är det väl dags att gå på de köttigare maträtterna.
Jag har börjat göra egen mat och hon äter med god aptit. Blir förbannad när maten är slut och kan inte riktigt sitta med oss och äta om hon inte får mat precis hela tiden. Sitter hon i tex mitt knä så gapar hon varje gång gaffeln åker in i min mun. Och vattenglaset ska vi inte prata om, hon verkligen kastar sig efter de.

Hon sover även en till powernap under eftermiddagen, oftast mellan halv fyra och fyra.

Efter middag o disk så badar vi näst intill varje kväll. Antingen jag lr Tobbe med båda kidsen. Mys!
Både Milla och Liam älskar de.

Sen är de en trött Milla som somnar vid "bopparna"  runt sju.

Hon leker gärna i sitt gym, men kan inte riktigt ligga på rygg utan rullar över till mage hela tiden. Och efter ett tag blir ju detta jobbigt o då blir hon arg. Rullar man då tillbaka henne till rygg så tar det bara ngn sekund så är hon tillbaka på mage igen..
Hoppgungar är ok, ett tag. Inte för lång stund och roligast är när storebror gungar henne.
Fast inte förra veckan, då han tog sats och av misstag råkade putta henne rakt in i väggen..

Hon gillar att sitta med vid matbordet så länge hon får ngt att tugga på. Majskrokar är en väldigt bra uppfinning!

Hon har börjat skratta (högt) mer och mer o igår lyckades jag få det på film. Tyvärr så vet jag inte hur man lägger in filmer här så det får bli vid ett annat tillfälle.

Hon har världens bästa storebror som verkligen vill att hon ska vara med hela tiden, de ska leka ihop på hans rum. Helst med bilarna och garaget. De ska gunga ihop, bada samtidigt, ligga och mysa i Millas säng och kolla på labisarna (laban-mobilen över hennes säng), han ska äta det hon äter (han provar alla smaklösa pureér), titta på film ihop osv..
han ser till att hon alltid har en eller flera leksaker att leka med och hon får låna i stort sett vad som helst av honom.
Så gulligt att se.

Milla är en väldigt nyfiken bäbis som gärna vill att det händer ngt hela tiden. Hon blir rastlös av att sitta still för länge och jag tror därför att det är läge att byta från liggvagn till sittvagn.
Hon skulle gill àt.

Jag har säkert glömt massor men just nu är jag för trött för att tänka och lillfisen har redan vaknat 3 ggr sen vi la henne vid sju. Jag har dessutom en stockning på G o bävar för hur det kan bli.
Go natt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: