jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Kids update.

Kategori: Allmänt

Tänkte passa på att skriva lite om mina barn. Det händer ju en del i den här åldern...
Milla har fortfarande bara 4 tänder och det verkar förbli så...
Hon sover hela nätterna i sin säng med ett eller ett par uppvak. Hon är nog mest bara förvirrad över att vara vaken mitt i natten så det man kan göra är att lägga ner henne och stoppa in nappen så somnar hon om..
Vid läggdags, alltså kl sju så ringer sovklockan och den lilla damen går ut i köket och pekar på lådan där hennes välling finns och sen på mikron.
Hon får sin välling, sveper den och myser sedan in sig i sin ludde innan hon somnar gott.
Vaknar gör hon runt sju, då är det dags för morgonbajsen.
Även om vi förstår varandra ganska så bra, trotts att "talet" mest går ut på att peka och grymta så kommer det allt en del ord lite då och då. Idag sa hon "udde" (ludde). Ett annat ord som är poppis är "gasch" (glass). Om man frågar om hon vill ha glass så går hon ut i köket och banker på frysen... De lär sig fort de små liven!
Det känns som hon förstår typ allt vi säger...
Hon har även lärt sig att flirta, genom att blinka med båda ögonen. Pussas gör hon gärna - då med tunga och öppen mun. Hon pussar även alla djur och sagofigurer i alla böcker som hon bläddrar i. Hon älskar sin dockvagn och bär den gärna framför sig istället för att dra den?!?
Hon älskar mat och att bada.
Liam är en energisk kille som gärna vill att det ska hända något hela tiden. Han är otroligt fysisk och gillar allt som har med att hoppa, skutta, gympa, springa osv att göra. Själv blir jag matt av att bara titta på honom.
Sova gör han som alltid - sådär bra. Han drömmer en massa och pratar i sömnen. Han åmar sig och gråter nästan varje kväll, vi försöker väcka honom men det går inte..
Han kommer in till oss nästan varje tidig morgon och ber pappa att han ska sova inne på hans rum.
Just nu är han inne i en Toy Story-period där han fullkomligt ÄLSKAR Buzz lightyear. Så mycket att jag tom har gått med på att köpa honom en buzz-lampa, en tröja, kallingar och såklart plastaskit i form av Buzz-gubbar (leksaker). Självklart har han alla filmerna och 2:an är favoriten eftersom det är "läskig"
Han älskar att cykla, leka med kompisar, spela spel och att äta godis.
När det gäller mat så äter han bara det han måste. Han är absolut ingen köttmänniska och skulle gärna leva på bara pasta om han fick. Mat han gillar är bla fiskpinnar & blodpudding.
Idag när jag var på jobbet så hade han sagt följande till Tobbe
"- Pappa, kan vi köpa en rosa grill till mamma så att hon kan grilla med sina kompisar på jobbet?"
Det är min omtänksamma lilla kille de.
Om två månader fyller han 4 år...
Det allra bästa med att ha börjat jobba heltid igen är att få komma hem från jobbet och pussa på mina kärlekar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: