jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Filmkväll hos Danielsson/Jonsson

Kategori: Allmänt

Här har det grillats ikväll och vädret är så pass bra att vi har kunnat sitta ute och äta.. känns som att det var ett tag sedan det hände!
Liams pool stå ute på gården så jag fräshade till den lite och fyllde på med nytt vatten, det var tydligen poppis för han hoppade i med kläderna på o sen badade han i nån halvtimme tills de att maten var klar...
Jag som hade längtat efter ett glas rosé upptäckte tll min stora förskräckelse att vi inte hade ngt så istället fick det bli en kall öl innan maten o sen delade jag och sambon på en flarra rödtjut till maten.. inte helt fel det heller=)
Lilleman har precis somnat så nu väntar en filmkväll med en massa lösgodis...

Tobbe jobbar imorgon så Liam o jag ska spendera dagen med mammagänget i folkets park, men innan det så ska vi in till grannarna och äta pannkakefrukost, lyxigt att bli bortbjuden på frulle=)

De ringde från Liams dagis idag, de har fått en vattenläcka och tvingas hålla stängt nästa vecka.. meningen är att alla barn ska vara på et annat dagis, själv tycker jag att det känns sådär bra så vi ska försöka pussla så att Liam kan vara hemma ännu en vecka...

Halvdag..

Kategori: Allmänt

Eftersom Liams dagis har stängt på pusslar vi för att han ska slippa vara på ett annat dagis med ny personal.. Denna dagen hade vi ingen som kunde passa honom så jag har varit hemma nu på förmiddagen så åker jag och jobbar när Tobbe kommer hem efter tolv. Skönt att de är flexibla på jobbet så att man kan fixa o trixa lite när det blir så här.
Vädret suger.. Trodde imorse när jag vaknade tt det skulle bli en hyffsad dag men så fel jag hade.. Nu regnar det o har gjort ett bra tag. Vet inte när vi hade en regnfri dag senast!!
Gick till parken i förmiddags i hopp om att få lite regnfri luft men det sket sig ganska så snart men som tur var så träffade jag lite folk frånmammagruppen så vi tog med oss kidsen o gick och fikade istället.. trevlig förmiddag helt enkelt!!

Jag behöver sol, jag blir depprimerad av sånt här väder så igår började jag att försöka övertala Tobbe till att vi ska åka till Kroatien trotts den dumma bilen som kostade massor av pengar. Jag måste ha sol för att klara av en regnig och blåsig höst/vinter. Dessutom är det sista chansen att sticka innan Liam fyller 2 och får åka gratis.

Liam blarrar på som bara den, det här med att sätta ihop två och tre ord det har han i stort sett hoppat över. han har gått från att säga ett ord till att prata i meningar, även om det går lite väl fort ibland så man kanske inte riktigt hänger med... stora killen! Kan verkligen inte fatta att han blir 2 år om 2,5 månad. Galet!!
Imorse när jag härmade en tupp (försökte i alla fall) så sa han att det var en plupp (tupp).. Vissa ord är tydligen aningen svåra att säga.. det roligaste är när han säger typ gräsklippare eller nyckelpiga..söte=)

Nu ska jag åka till jobbet och äta lunch.. trevlig start på arbetsdagen tycker jag!!

Pics från AW

Kategori: Allmänt

Lägger in lite bilder från våran AW i fredags.

Det hela började med en lugn AW på Fridays


Jag..


Men ju mer kl blev desto mer ökade alkoholhalten... Cecilia, Maria och jag.. 

Mongo-bilder på mig och Maria!??!


En del utav gänget innan vi gick vidare...



Söndags-rapport!!

Kategori: Allmänt

AW i fredags blev inte så där lugn som jag kanske hade hoppats på, i alla fall kändes det så igår när Liam slog upp sina blå kl 06.30
Jag lyfte ur han ur sängen o sa åt han att gå upp och väcka mormor (som sov i vardagsrummet) vilket han så snällt gjorde.. jag sov vidare till halv nio innan jag orkade mig upp ur sängen. Skallen bankade som aldrig förr men jag rensade ett gäng jordgubbar som jag sen mosade i mig i hopp om att "man mår bättre om man äter ngt".. Det är en myt enligt mig!!
Mamma tog snällt med sig Liam ut till parken så att jag o Tobbe (som oxå hade varit ute) kunde sova bort våra bankande skallar. Jag blev sen väckt strax efter kl ett då Liam vaknade efter att ha sovit middag. Det var verkligen länge sen jag som så länge men det var både skönt och behövligt. Jag var som ett levande lik resten utav dagen o en än gång funderade jag över att aldrig mer dricka alkohol..
Jag är fortfarande trött efter den där kvällen, det märks att man inte är 20 längre...
Efter att ha ätit middag hos syster idag så stod den här sängen mitt på trottoaren på vägen hem till oss, nästan så man blev lite sugen på att lägga ner sig o vila lite..

Typiskt möllan... det står dessutom soffor lite här o var efter helgen som varit...

Har varit på lite shoppinghumör idag så det blev 2 par nya skor till mig och ett par till Liam.
Liam har dessutom fått en gräsklippare (plast) som han är helt betuttad i, när han skulle sova middag i vagnen idag så skulle han ha den i vagnen o så låg han o klappade den.. som att det vore en liten katt!

Grattis till syster som har sålt sin lägenhet idag!!

Jobb imorgon igen... Vart tog helgen vägen??

fredag, shopping och AW.. (smile)

Kategori: Allmänt

Vi har haft något fel på vårt virusprogram hemma så jag har knappt vågat använda datorn de senaste dagarna men nu hoppas jag att det ska vara löst så att jag kan börja blogga lite mer...

Under den här första jobbveckan så har jag kommit fram till att man blir ganska så bortskämd av att ha semester, speciellt när det gäller att sova lite längre om mornarna.. Liam har för det mesta sovit till åttasnåret nu i tre veckor o o jag har glatt hängt på den trenden.. tills i måndags när kl ringde 06.20
Jag har varit skitrött hela veckan o när klockan ringer så vill man inget annat än att bara slå av alarmet, lägga tillbaka huvudet på kudden o somna om.. men man inser ganska så snart att semestern är över o att man ska ut i det "härliga sommarvädret" för att cykla till jobbet o vara lite viktig...
Väl på jobbet så är det lugnare än lugnast o alla som man försöker få tag på har semester o återkommer i augusti så nu sitter vi med listor på kunder som ska gås igenom... Det är näst intill folktomt på hela kontoret, knappt några telefoner som ringer och det "vardagliga arbetet" lyser med sin frånvaro..

Känns bra med fredag, jag slutar dessutom tidigt (kl 14.00) och ska ner på stan med mamma o sonen för lite shopping innan det är dags att möta upp kollegorna för AW på lilla torg. Dessutom är det löning o det var en utav de bättre.. den bästa någonsin måste jag nog säga=)

Sommaren lyser med sin frånvaro och jag blir mer o mer sugen för varje dag som går på att boka en utlandsresa.. Nu är vi lite inne på Kroatien, det ska visst vara bra har jag hört! Någon som har varit där??

"skolfoto"

Kategori: Allmänt

Liam i okttober förra året när han blev fotad på öppna förskolan. 
Verkligen älskar kortet!

@ work...

Kategori: Allmänt

Marias fina parkering utanför jobbet.. känns tryggt att jag åkte mid dig minuterna innan...!!


Mina kollegor.. Maria o Johanna


orning o reda på mitt skrivbord... NOT!!


Maria igen...??

ALV

Kategori: Allmänt

Emil i Lönneberga...


Liam kollar på Pippi långstrump..


Pippi med sin pappa..


Liam på sniskan utanför mini-stadshotellet...


Karlsson på taket busade med Liam..


Liam och Minna.. på Astrid lindgrens Värld

Pics från Vimmerby

Kategori: Allmänt

Liam med sina kusiner Elin och Linnea


Liam o Minna "badar" i poolen...


O kul hade de...


jag, på sniskan...

back in business

Kategori: Allmänt

Som ni har märkt så har det inte varit speciellt mycket action här på bloggen den senaste tiden, det ska förhoppningsvis bli lite ändring på de. Anledningen är att vi har varit i Småland och av någon konstig anledning så har alla (som vi har besökt) varit utan internet...
Min semester har varit hur bra som helst, hade kunnat tänka mig att ha ett par veckor varje månad.. varför bara en gång om året lixom??
Veckan som varit har bjudit på en tripp till Köpenhamn med kusinen o han familj, vi besökte bakken där "barnen" åkte karuseller o vi vuxna drack öl.. bra ställe där det finns lika mycket ölställen som karuseller;)
Efter Danmarkstrippen bar det av mot Småland för en veckas umgänge med vänner o familj.. skönt att slippa stressa runt även om jag inte hann o träffa alla så mycket som man hade velat.. Det blev även en tripp till Astrid lindgrens Värld, vilket var mycket uppskattat utav lilleman.
Vi hann även med en tur till Hultsfred o Sonisphere.. där Metallica skulle göra sin ända Sverigespelning.. Hur mycket folk som var där har jag ingen aning om man jag har aldrig träffat så många törstiga (på öl) människor på ett o samma ställe.. det var helt galet!! 

Törstiga hårdrockare...

Tobbe o jag jobbade men slutade lagom till att The Hives gick på scenen.. jag som inte är speciellt intresserad drack öl istället.
Metallica gick inte på förren runt midnatt o efter två låtar var jag som ett litet barn o frågade gång på gång hur länge de skulle hålla på o gapa o skrika.. Efter en halvtimme gav jag upp tjatandet o satte mig ner på en SJ-pall o somnade.. ja jag sov faktiskt ett par låtar o vaknade upp strax innan "nothing else mathers" vilket för övrigt var den ända låten jag kände igen så där efter tog jag mitt pick o pack o gick hem o la mig. Tröttare människa får man leta efter!!

Uppvuxen i Hultsfred som man är så gillar jag festivalkänslan av allt folk o tom lukten utav festival (innan de börjar lukta kiss o bajs). Hade lite ångest av att inte vara på Hultsfredsfestialen i år men detta gjorde att ångesten släppte o jag bestämde mig för att ev jobba på Hultsfred igen nästa år.. bara det att när jag klickade upp aftonbladets hemsida så stog det till min stora besvikelse att Rockparty ska avskeda alla anställda o att det kanske inte blir någon festival nästa år...
Jag tror och hoppas att en del utav de är hittepå o att Rockparty tar sig igenom "finanskrisen" o fixar till en festival även 2010

Jo just det, vad hände med sommaren?? Är det inte meningen att det ska vara soligt o varmt när det är sommar??
Själv letar jag resor till solen, vi pratade om en restresa i aug eller sep men nu är jag lite sugen på att "övertala" Tobbe till att vi ska sticka iväg två veckor till Thailand eller Malysia..


Dyrt blev de..

Kategori: Allmänt

Dagen till ära har spenderats dels på jobbet och dels i Helsingborg.
Jag skulle in och träffa chefen för att löneförhandla i förmiddags o passade på att schattra lite med kollegorna samtidigt som jag faktiskt jobbade lite. Gillar man sitt jobb så gör man=)

Därefter åkta jag tillsamamns med familjen o syster till Helsingborg för att shoppa lite, vädret har varir sådär idag men det har varit rätt skönt med en dags vila från beachen. Igår låg vi i lomma hela dagen (solade & badade) o det var verkligen lovely, därefter var jag på after beach med kollegorna o dansade salsa.. eller försökte i alla fall.. det kom tom fram en kille (när jag stod o dansade) o frågade om jag "ville lära mig"
Jag tog det som ett tecken på att jag var riktigt kass;)

Det blev en hel del shopping idag, jag hitade en klänning som jag ska ha när vi ska på bröllop i aug, bara det att jag hängde tillbaka den efter att ha provat den o sen ångrade jag mig igen o gick o hämtade den... bara det att jag har råkat köpa fel storlek.. så imorgon måse jag till entré för att se om klänningen finns där o byta  den... jobbigt!!
Helsingborg ären rätt trevlig stad så dit kan jag tänka mig att åka igen...

På vägen hem åkte vi förbi mekonomen för att köpa en ny lampa till framlyktan på bilen.. men när mannen bakom disken vräker ur sig att lampan kostar 849 kr så håller jag på att sätta min glass i halsen o vräker ur mig.. -Det är ju helt sjukt o sen börjar jag gapskratta (tobbe me).. mannen bakom kassan tyckte inte att det var lika roligt!!

Hultsfredsfestivalen började igår och jag skulle nästan göra vad som helst för att få vara där just nu, inte för musiken utan mer för att festivala..
Jag är uppväxt med hultsfredsfestivalen o det hör lixom till att vara där varje år. jag hoppas på att få lite festivalkänsla nästa helg när jag ska jobba på Metallica som kommer till Hultsfred.

Liam härmar allt vi säger, han sätter ihop meningar o pratar på som bara den.. man förstår ungefär helften men man snappar nästan alltid upp något ord så att man förstår vad det är han försöker säga.. gulle=)

Åt skogen med SMHI!!

Kategori: Allmänt

SMHI har sagt i flera dagar att sämre väder är på väg in över Sverige o Malmö.. jag ah rlixom gått o väntat på det där dåliga vädret nu sen vi kom hem från våran semster med et kommer ju lixom aldrigså nu är jag less på att vänta..
Trodde ett tag i fm att regnet var på väg men istället så klarnade det upp o himlen blev blåare än blåast.. så eftermiddagen har spenderats vid fontänpoolen i folkets park där lilleman har badat o jag solat...

Imorgon tänker jag inte invänta det dåliga vädret utan tar med mig familjen o åker till höllviken (om det inte regnar vill säga) sen ska ja på AS (after semester-öl) i folkets park med jobbet.. ser jag fram emot=)


Härliga Höllviken

Kolmården...

Kategori: Allmänt


På väg in på Kolmården...


Minna..


zebrorna..


"Phant" som Liam säger..


Den obligatoriska delfinshowen... Liam var facinerad men hann inte riktigt med delfinerna..


Liam klappar en get..


Pappa björn spanar efter frugan...


mina killar..


Liam blev helt tokig i Bamse och lilleskutt.. skulle krama o mysa med dem hela tiden.. gulle=)


kärlek=)


En hel-lyckad dag på kolmården i 30 graders värme..
Så roligt nu när man har barn och åka runt till olika djurparker o nöjesparker... I love it!!

fortsättning semester-bilder...

Kategori: Allmänt

Fortsätter med lite bilder från semestern...


Sötaste liam...


Min karl...


Liam o jag springer o trapporna.. upp o ner..!


Mor och son i Norrköping...


Bästa kusinerna... Liam frågar efter Minna varje dag!!

Bilder från semestern...

Kategori: Allmänt

Har försökt att välja ut bilder från våran semestervecka, jättesvårt eftersom vi har tagit mängder med kort..
Här kommer i alla fall några stycken från stugan där vi spenderade 5 underbara dagar...


Mina killlar steker i solen...


Liam njutar av att ha semester..


"stugan"


Liam, redo för en båttur..

Nöjd kille åker båt...


Far och son...


Bolltokig som han är så spenderade han säkert 4 timmar varje dag med att sparka boll..


Jag, Liam och Minna på prommenad i Jönköping..

tillbaka i Malmöet...

Kategori: Allmänt

Nu är vi tillbaka i malmöet efter en fantastisk vecka som började i en stuga utanför Jönköping och som avslutades med en tvådagarstripp till Norrköping och Kolmården.
iIfredags när vi skulle åka hem var vi lite inne på att åka till Ölande ett par dagar men efter att ha spanat in vädret de nästkommande dagarna så blev det att vi styrde mot Malmö där solen tydligen ska steka som mest=)
Jag ahr tänkt att skriva ner lite mer och berätta om allt roligt som vi har varit med om men det får bli vid ett annat tillfälla. jga känner inte riktigt att jag har tid att blogga nu när jag har semester.. vill ta vara på min lediga tid och njuta så mycket som möjligt.
Igår sken solen något så grymt mycket, inte ett moln på himlen o 30 grader varmt hela dagen. Vi spenderade den på bästa Malmösätt, i Höllviken där det badades en hel del. Jag brännde mig så pass att det fortfarande känns som att man skulle kunna steka ägg utan problem på mina vader... Typiskt mig oxå att inte använda solkräm...!!

Idag vet jag inte riktgt vad som händer, vi sov till halv åtta, gick upp och åt jordgubbar med mjölk sen hände ngt s ovanligt att v gick och la oss igen.. och somnade.. lilleman sover än men det är behövligt, han har många timmar att ta igen efter den senaste veckan.. igårkväll var han så trött att han höll på att somna vid matbordet men ändå skulle han mosa popcorn.. vi skrattade en hel del kan jga lova=)

Idag ska det även införskaffas en ny mobil, jag har inte hittat någon som jag har velat ha innan men jag har äntligen bestämt mig, det blir en iphone...

Men först ska jag borsta tänderna...