jonssonevelina

Evelina, 30 år. Född och uppväxt i lilla festivalstaden Hultsfred. Bor numera i Skånelandet med sambon och våra två barn.

Hur är de möjligt?

Kategori: Allmänt

Sitter här och väntar på att Let´s dance ska börja, vet igentligen inte vad det är att vänta på för de är ju inte ens någon som åker ut ikväll men de är av ren vana tror jag..
Tobbe o jag har mosat i oss, först massa mat och sen godis på de så jag är så mätt att jag inte ens orkar dricka upp mitt vin o då är de illa!
Eftersom jag drack lite vin igårkväll så va jag inte speciellt sugen nu ikväll men de hör ju lixom till att dricka vin på fre/lör kvällarna så de va ju bara att kkorka upp innan men nu står flarran där, halvfull o bara väntar på att någon ska tömma den.. Men inte ikväll o inte imorgon så de får bli i veckan som kommer för nästa helg är de ju gammalt!

Hoppas på att Liam får för sig att vi ska sova en hel natt inatt för natten till idag va ingen lek kan jag tala om, det kändes inte som att jag hann o somna om mellan gångerna som jag blev väckt.. o så upp o jobba på de, och med de jobbet som jajg har nu så gäller de att vara pigg, vaken o allert för de finns ingen tid till att gör ingenting eller bara sitta o glo.. igår glömde jag tom att gå o kissa (under hela dagen) för att jag hade så mycket att göra..

imorgon ska vi ner på stan en sväng, jag är i behov av lite nytt smink och ett fotoalbum så att jag kan fortsätta med att klistra bilder..
Nu ska jag se dansarna svänga på sina lurviga!!
En fråga bara, hur kan man riva itu en telefonkatalog.. är de möjligt.. på riktigt alltså??

lovely

Kategori: Allmänt

härliga, underbara fredag... Fredagar är verkligen en utav de bästa dagarna på hela veckan. Bara tanken av att man har en hel helg av ledighet framför sig gör mig helt lycklig=)
Dessutom är det en sån där skön helg då vi inte har något planerat förutom i morgon kväll då vi är bortbjudna, vilket jag ser fram emot..

Va på AW me jobbet igår kväll, så nice att träffa alla utanför jobbet o prata om allt o ingenting.. Träffade även de gamla jobbarkompisarna från BE som va på grannrestaurangen o åt. Så det var en lyckad kväll kan man säga även om de inte blev så sent.. känns lite konstigt att lägga en AW på en tors när man ska upp o jobba dagen efter..

Ikväll blir de en lugn hemmakväll me familjen, vi ska koka ihop lite fläskfilé o en flarra vin till de så kan de ju inte bli annat än supernice!
En halvtimme kvar, sen direkt hem till familjen.. längtar!

fototime..

Kategori: Allmänt

Fick ett sånt där ryck i helgen som man verkligen ska ta tillvara på, jag bestämde mig för att fixa iordning med alla kort från de senaste året, de har en förmåga att samlas på hög o inte bli insatta i några album.
Häromdagen beställde jag ju 500 kort, dessutom har jag nog ett par hundra kort som ligger här så nu har jag ängnat en timme åt att klistra o skriva.. tar ju sådan tid när man ska klistra in alla kort! men om man tar lite varje kväll så är det snart gjort (hoppas jag).
Nu är bara problemet att albumet som jag började i är fullt så imorgon blir de till att inhandla ett nytt så att jag kan fortsätta.. Jag älskar verkligen att ha massa kort! Jag äger nog 30 album från de att jag föddes tills nu så jag undrar hur många de kommer att bli innan man coolar någon gång i framtiden..

idag ahr vi haft säljtävling på jobbet, de gick ut på att vi skulle sitta o ringa runt till olika kunder under en hel dag och få dem att annonsera till alla hjärtans dag.. de gick sådär, jag va typ den enda som sålde något.. så de va ju bra!
Imorgon ska vi på after work efter jobbet, vi blir bjudna på mat o dryck så de ska bli riktigt nice, alltid kul att träffa arbetskamraterna utanför jobbet o prata lite om allt o ingenting..

Sen har jag fått reda på att en nära kompis till mig ska flytta till Malmö, vem de är kan jag inte säga för de är inte "ute" än.. men de ser jag fram emot!
I helgen som kommer så ska vi på husvisning, o de ser jag oxå fram emot.. Vi har faktiskt ett par visningar inbokade framöver.. men jag undrar lite hur de går för challe o co, de skullle ju på visning i helgen?

Nu ska jag däcka i soffan!
//E

koktid: 30 min!?!

Kategori: Allmänt

JAg har varit hrmma från jobbet idag så tanken var ju att jag skulle hinna med o blogga någon gång under dagen, men icke!
Förmiddagen spenderade jag i soffan/sängen o gjorde mest ingenting.. jobbade på att må bättre kanske=)
Har i alla fall framkallat 500 bilder idag o då har jag inte ens kommit till Thailandbilderna, jösses lixom!

Liam har haft ett riktigt sammanbrott här ikväll, han somnade som vanligt vid sju men vaknade efter nån timme o va helt hysterisk, efter en timmes skrikande så slocknade han av ren utmattning! Tror att det är en tand på g igen, känns som att de är en på g hela tiden o då har vi inte ens kommit till kindtänderna än.. o hur ont gör inte dom, säkert skitont!
Han fick i alla fall lite alvedon mitt i sammanbrottet så nu har han sovit i lite mer än en timme så nu hoppas vi på att de va en dunderkur me alvedon så att han får sova hela natten, o vi me=)
klockan halv tio ikväll så satte jag på ägg för att ah de klart till imorgon bitt, bad Tobbe att påminna mig.. vilket han såklart glömde o jag med så vid kl tio slog de mig att mina ägg kokat i snart 30 min..
Trodde att de skulle va hur gröna som helst med de såg helt friska ut så imorgon blir de knäcke me ägg o kaviar.. Mumma!
Imorgon blir de jobb för snurreriet har de blívit bättre med under dagen o magen lever sitt egna lilla liv men de får den göra även på jobbet.. illamåendet kommer o går, imorgon är de nog helt borta (hoppas jag)

Nu blir de sängen!!
go natt

?!?!

Kategori: Allmänt

Satte mig här i hopp om att orka blogga men så va visst inte fallet..
Jag har kännt mig helt lustig hela dagen idag, ont i magen, illamående, snurrig i bollen och så en trötthet som heter duga på de! Tobbe har jobbat så jag har varit hemma med lilleman o har knappt orkat röra mig från en punkt till en annan.. funderade ett tag på att gå ut men de snurrade alldeles för mycket för att jag skulle ta mig an de.
Tog mig ändå i kragen framåt eftermiddagen o gick med lilleman till parken men de blev inte långvarigt, istället så tog jag med mig min andra hälft och åkte för att storhandla.. Efter de va jag helt slut o villa bara bädda ner mig i sängen o sova mig igenom hela veckan som kommer.. men de va bara att ställa sig o laga mat, försöka få i sig ett par tuggor, diska o sen ta en dusch.. Nu är jag trättare än tröttast och har bestämt mig för att stanna hemma från jobbet imorgon o bli frisk på riktigt! För så som jag har mått idag är inget jag vill uppleva igen, jag har hellre en massa feber!!
Nu ska jag bädda ner mig i soffan o där ska jag ligga hela kvällen sen får vi se om jag orkar ta mig upp för att gå in till sovrummet..
Passar även på att gratta syster yster som fyller år idag.. GRATTIS!!

snor& spyor... en helt vanlig dag i mitt liv!

Kategori: Allmänt

Som ni märkte så blev det inget bloggande igår, jag var helt död efter jobbet av allt snorande o snörvlande så jag tog ett låånngggt bad innan jag bäddade ner mig  i sängen och sov riktigt gott för omväxlings skull!
Snoreriet är det bättre med idag, har i och för sig proppat i mig lite ibumetin så de kan ju bero på dem.. men i helgen ska jag vara frisk, det är bestämt sedan tidigare;)
Syster fyller år på söndag så på lördag blir de kalajs med middag o massa vin=) Skulle även ha följt med på AW idag men känner inte riktigt att min kropp orkar med det, trotts alla ibumetin!

Natten till igår var ingen bra natt, Liam vaknade vid klockan 02.20 och kräktes ner hela hans säng och efter att han va avtvättad o med nya lakan i sin säng (som han inte ville ligga i just då) så kräktes han ner även våran säng så de va bara att ge sig upp o byta lakan en gång till.. Jag undrar lite vad det är som gör att han kräks av, detta är ju inte första gången som han vaknar under natten för att spy!
Igår var han hur pigg som helst, inte ett tacken på maginfluensa så då undrar man ju lite... matförgiftad? bara det att han har ätit exakt samma sak som mig o Tobbe o vi har inte känt av något. men vi äter ju inte heller från golvet om vi hittar något som ser mumsigt ut att stoppa i munnen, kanske ligger något i det!!

jaja, nu ska jag jobba vidare.. 
trevlig helg gott folk!!

Den här bilden förtjänar en egen rubrik..

Kategori: Allmänt

Nyårsafton och Liam dansar loss till musiken..

En bild säger verkligen mer än 1000 ord!

Phi Phi öarna

Kategori: Allmänt

Under ett dygn passar Tobbe och jag på att åka på lite "egensemester" i Thailand. Jag som aldrig tidigare har varit på Phi Phi öarna lyckades "övertala" min kära sambo att det var dit vi skulle.. så nedan kommer lite bilder från trippen!


lite sightseeing från båten.. vackert??


små grottor i bergen.. där det faktiskt bor människor..!


Ett gäng longtail-båtar längs stranden..


En skylt som används flitigt vid alla stränder..


Alltid nice med en lunch på beachen=)


Självklart stöter man på en hultsfredsbo i "lilla" Thailand.. ingen annan än Robert Kvarnfjärd!

  
Så här bodde vi..              O så här bor thailändarna..


Me..! tråkigt lågvatten i bakgrunden...not!


Livet flyter på ganska så bra måste jag säga...=)


jag på båten tillbaka till Phuket..

Det var alla bilder jag orkade ladda upp idag.. Känner mig lite frusen o snorig så nu ska jag bädda ner mig i soffan o glo på semester-svenskar eller vad de nu heter, min andra hälft är på bio..




Thailandet del...

Kategori: Allmänt

Ytterligare lite kort från semestern.. enjoy!


Bus i poolen..


Lite mys i poolen..

 
Här äts det tigerräkor till lunch på stranden=)


En ganska så nöjd liten man äter glass helt själv...


men varför hålla i den om mán inte behöver lixom??

tvättade strumpbyxor tack!!

Kategori: Allmänt

En halvtimme kvar på jobb.. trodde imorse att det skulle bli en ganska så lugn dag men det har rullat in ett x antal bokningar så jag har haft fullt fram tills nu.. Känns roligare o roligare nu när man klarar av en hel del utan att behöva fråga 1000 frågor per bokning!

Igår kväll var jag nere på stan för att byta lite kläder som jag köpt, bla ett par strumpbyxor som det var hål i när jag skulle ta på mig dem.. men icke!
För att få byta, eller snarare reklamera varor på H&M så måste man tydligen tvätta varan först.. Vad är de för jäkla fjolleriregler? Och på HM dessutom!!  De brukar ju bara tacka o ta emot utan att säga ett pip.. Men inte när jag har pallrat mig ner till stan efter jobbet för att fixa sånt som man annars numera bara har helgerna till.. Jag blev såklart förbannad o funderade ett tag på att bojkotta HM men kom ganska snart på att de bara är jag som förlorar på de eftersom jag handlar ganska så mycket kläder där!
Så ikväll ska jag blaska på lite tvättmedel så att de i alla fall luktar nytvättat.. för tvätta dem tänker jag inte, mest i ren protest!

Ett annat företag som jag oxå har haft lust o bojkotta ett par gånger är IKEA.. för alltid när man åker dit med sin "lilla" inköpslista så är hälften utav sakerna som man ska ha SLUT! Vad är de för sätt.. och detta händer VARJE gång man åker dit!! De tråkiga är att om jag bojkottar ett så stort företag som IKEA så gör ju inte de speciellt stor skillnad, Ingvars miljoner/miljarder fortsätter ändå att växa på kontot!
Ännu mer tragiskt är att man åker tillbaka gång på gång i hopp om att sakerna man skulle ha finns på lager men då är de alltid något annat som är slut o så får man åka tillbaka igen, tur att man bor nära i alla fall!

Tänk att "lite" sömn kan göra så mycket..

Kategori: Allmänt

Idag är en bra dag!

Vet inte om de va min önskelista från igår som gjorde de eller vad de kan ha varit men Liam sov HELA natten inatt o de tackar vi för. De som va mindre bra var att jag vaknade ett par gånger under och funderade över varför han inte hade vaknat.. Konstigt det där, att när man väl får sova så vaknar men ändå!
Jaja, nu hoppas vi i alla fall att det har vänt och att vi får sova om nätterna framöver=)

Idag är de ganska så lugnt på jobbet, de är tydligen lugn i början utav veckorna o så blir de mer o mer att gör ju närmare helgen man kommer!
Det som känns bäst med att jobba här är att när man vaknar på morgonen så känns det roligt att gå till jobbet, det är ett antal år sedan jag hade den känslan i kroppen!!

Man kan helt enkelt säga att: I love my life! 

Utmanad av Jennifer

Kategori: Allmänt

jag har blivit utmanad utav Jennifer så here it is..

4 av mina favoritprogram på TV:

1. Desperate Housewives
2. Prison Break
3. Sex and the city
4. Idol (i brist på annat)

4 saker jag gjorde igår:
1. Shoppade
2. Mys me familjen
3. Åt middag med vänner
4. Drack vin.. Mumma!

4 saker jag längtar till:
1. En hel natts sömn!
2. Sommaren och semester!
3. Att Vimmerbykompisarna kommer och hälsar på snart!
4. Att helgerna blir längre, typ jobba mån-tors o sen tre dagars ledighet på de.. varje vecka!

4 favoritrestauranger:
1. La roche
2. St Markus vinkällare
3. Elysé/Gränden
4. Krua Thai

4 saker på min önskelista:
1. Lite miljoner (behåller jennifers svar)
2. Att åka på minst 3 utlandssemestrar varje år.
3. Ett fortsatt lyckligt liv
4. Att alla jag känner ska vara friska och glada (även detta ett bra svar som jag behåller)

4 personer som jag utmanar:
1. Gordi
2. Klara
3. Johanna
4. Challe

Thailandet-Nyår

Kategori: Allmänt

Passar på att lägga in lite bilder från vårat nyårsfirande i Thailand..


Liam fick hälsa och klappa på en elefant. De är dessutom lika gamla;)


Tobbe fick en riktig elefantkram...


O Liam fick sin alldeles egna Cornetto, nöjd kille kan man säga..!


Vi på nyåret..


Middag på stranden..



       
Mitt hår..                              Liams nyårssup´e    Mor och son..

Alla bilder för idag!!

Sömnbrist!

Kategori: Allmänt

Oj vad länge sen det var som jag bara satt rakt upp och ner o skrev om det som ploppade upp i huvudet. Sen jag började mitt nya jobb har jag inte haft en minut över om dagarna och om kvällarna har jag varit helt slut och deckat innan klockan åtta vissa dagar. Liam har väl en viss roll i det hela genom att inte sova om nätterna..
Sen dag ett som vi kom hem från semestern så har han vaknat mellan 5-25 ggr varje natt och att inte få mer än nån timmes sammanhängande sömn är knäckande.. Att man dessutom ska vara skärpt och försöka lära sig hur mycket som helst på jobbet gör ju inte att man blir piggare  precis..
Har jobbat 5 dagar och det går bättre och bättre för varje dag. efter första dagen var jag helt gråtfärdig o hade ont i magen över att behöva gå dit dagen efter men de har släppt mer för varje dag som gått o i fredags var det riktigt roligt. Mycket spelar väl in att jag börjar förstå vad det är jag gör och varför!!
Sen man började jobba så går helgerna mycket fortare än vad de gjorde innan. Känns som att jag nyss gick hem från jobbet för en hel helg med familjen o PANG så är det söndag kväll och jobbångesten börjar infinna sig (även om de känns roligt att gå till jobbet).
I fredags hade vi grannarna här på lite mat som tack-för-att-ni-såg-efter-vårat-hem-under-semestern! Igår var vi på stan från de att affärerna öppnade och jag shoppade loss, bla två kjolar, en skjorta, skor o lite annat smått o gott=) Därefter bar det hem för att packa in oss i bilen och åka till Jocke o Ann i Åkarp. Där bjöds de på middag och massa bebissnack, de har inte långt kvar nu tills lille Vincent "ploppar" ut!
Idag har Tobbe jobbat så jag och Liam följde med moster på en morgonprommenad men de slutade med att Liam tjöt i ca 45 min, för vad vet jag inte.. så vi fick gå hem o då deckade lilleman o sov i 2 timmar.
Nu badar mina killar o snart är det min tur, sen blir de sofflocket o lite godis innan jag ska proppa öronen o hoppas på lite sömn.. Håll tummarna!
ska lägga in lite fler bilder nu me..

Thailandet del...

Kategori: Allmänt


Va bara tvungen att lägga in en bild på min syster som posar med ett Thailändskt pepparkakshus, bland de fulaste jag sett måste tilläggas!


O här posar mamma med en thai-gran.. inte så vacker den heller!!


Mina hjärtan..


O igen..


Annanasjuice blev snabbt en favvorit, speciellt när man fick dricka direkt ur annansen!


Liam med en utav alla thai-kompisar


Liam..


Tobbe med sina älskade Singha=)


Vi..

Det va bilderna för idag.. Nästa gång blir det nyårskort!
Nu ska jag se på semesterfirarna!! 

Thailandet-Patong

Kategori: Allmänt

En utav alla dagar bar det av till Patong för lite shopping.. En riktigt bra shoppingstad men jag är så himla glad för att vi inte bodde där. Alldeles för mycket folk, stress o svenskar.. Åker man på semester så vill i alla fall jag ha lugn o ro.. speciellt sen man fick barn..


Shopping i Patong, roligast av allt är prutningen=)


O ännu mera shopping..


Vilket kan vara ganska så utmattande, Liam passar på att ta en tupplur..


Jag och Tobbe på strandprommenaden i Patong


Som ni ser på bilden så flaggar de tom svenskt på stranden o den Thailändska personalen hade blå-gula fotbollströjor
Med trycket "ZLATAN" på, lite fööör mycket!


Fin bild på lilleman=)

Jag skojar inte när jajg säger att jag inte ens har kommit till hälften utav alla bilder.. men fler kommer i ett annat inlägg..

Thailandet del III

Kategori: Allmänt


Familjen i väntan på beachbåten..


En hel del massager hann vi med=)


Tobbe och mamma på en utav alla restaurangerna längs med stranden..


Jag och syster yster..


Tog vägen om Sheraton på väg till hotellet


Tobbe posar;)

    
Och så lite mer blommor blandat med bananer och bär!!

   
Det blev en hel del drinkar under semestern.. mumma!


Och ville man ha hummer så fick man själklart välja ut sin egen.. Tilläggas bör att den fortfarande är i livet på bilden;)

det var alla bilder för idag..
Eftersom det tar sån tid att lägga in bilder så hinner jag inte med bloggandet men ska ta tag i de när bilderna är inlaggda eller den dag då dygnets timmar blir fler.. Skulle tom räcka med att få sova en natt utan att bli väckt 1-2 ggr i timmen utav en hysterisk lilleman, men icke så sängen väntar inom kort!

Go natt

Thailandet del II

Kategori: Allmänt


Mamma och Liam



Familjen Danielsson/Jonsson


Syster under ett bastparasoll på beachen;)

   
O så är det ju jag o alla mina bilder på en massa blommor.. men visst är de fina=)?


Liam åker beach-båten!


Jag och Liam bakar en massa sandkakor..


Stranden..


Liam i tuppkam..


Liam myser i sin badring!


Prinsen..


Full action på beachen..

Thailandet del I

Kategori: Allmänt

Eftersom jag är alldeles för trött för att skriva om hela Thailandresan och har tagit alldeles för mycket kort så kommer jag att lägga in lite bilder varje dag (förhoppningsvis) o berätta till bilderna.
Vi har haft det helt underbart o längtar redan tillbaka!

   

Det bästa när man bor i Malmö är att man har såå nära till Kastrups flygplats, tåget över tar max 20 minuter..
Bild 1: I väntan på på flyget satt vi i pianobaren på Kastrup o drack kaffe..
Bild 2: Flygresan gick över förväntan, Liam skötte sig exemplariskt;)
Bild 3: Väl framme på hotellet så passade Liam på att bli bundis med piccolon=)


Att provbada poolen var ett måste efter ett dygn utan sömn, men ingen va på bättre humör än Liam..

Börjar med att lägga in lite bilder på och från hotellet..

Bild tagen från beachbåten.. Resorten bestod utan 6 olika hotell o mellan hotellen fanns en stor lagun, fint eller hur?!


Vårat hotell och en utav alla poolen=)


Fantastisk utsikt över poolen o lagunen..


Våran lilla mini-stig-helmer.. haha!!


Fösta lunchen på beachen!!

De var alla bilder för ikväll, nu är det dags att inta soffan o hoppas på en natt med en sovande lilleman för imorgon är det dags för nytt jobb, IGEN!!

Go Natt